Şimdi Ara

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.393
Cevap
208
Favori
273.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normalde benim ekran kartı 200 civarı fps veriyor CS GO da ama bu şekilde 95-99 arası oynuyorum.
  • notebook ekranı 60hz olduğu için fazlasının hiiiç bir anlamı yok sadece rakamda kalıyor :) galiba veriyolu kısıtlamasından dolayı bazı fps değerlerini geçmiyor olabilir ama yüksek ekran kartı performansı gerektiren oyunlarda mesela notebook 5 fps bile alamazken bu sistem ile 60 fps rahat alınıyor, örnek metro serisi, gta, crysis3 tamamen son ayarlarda gayet akıcı, dahili ekran kartı ile son ayarlarda 5fps bile hayal
  • beyler elinize kolunuza sağlık. bir ara baya bir araştırmıştım ben de bu konuyu. egpu başlığına temel bilgiler yazmıştım hatta.

şimdi benim merak ettiğim birşey var.
    benim laptop lenovonun y500 modeli. bu cihazın çift gt650m li sli modeli de var piyasada. ama benimki tek gt650m .
    bu mübarek lenovo, sli sistemde intel hd graphics sorun çıkartır diye donanımsal olarak kapatmış.

techinferno da unlocked bios yapan bi adam var ya. o arkadaş açmaya çalışmış intel hd yi. açamamış. yazılımsal olarak kapatma değil yani. bildiğimiz donanımsal olarak intel hd engelli cihazda. (3.nesil i7-3630qm)

asıl soruya gelirsek: intel hd yok ise e-gpu çalışır mı?

eğer çalışır ise 2-3 sene sonra sırf fantezi niyetine bu e-gpu olayına girişeceğim. ama sizin gibi laptobun ekranını kullanmam ben. zaten hd ekrandan bıktım. çözünürlük leş gibi. oyunlarda aa yı nekadar açarsam açayım(gt650m ile aa açmak hayal zaten) tırtık tırtık görüntü laptobun ekranını fullhd panel ile değiştirsem 250 lira. onun yerine fullhd monitör alırım. en azından x2 hızında da kullanmış olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tns1 -- 20 Mayıs 2015; 18:58:12 >

• tns1 kullanıcısına yanıt
    intel hd olmaması mümkün değil, işlemcinin içine gömülü olan birşey intel hd graphics, ama eğer intel hd hiç yokken bilgisayar çalışıyorsa monitör gt650m in üzerine bağlanmış demektir, notebookun ekranını kullanmak istiyorsan intel hd olması en iyisi, bu şekilde de kullanabilirsin ama garanti veremem çünkü laptop monitörü 650m üzerine bağlı olduğundan bilgisayarın hem 650m i hem egpu yu görürken çalışması lazım ama bu olay nedense her bilgisayarda olmuyor çoğunda egpu nun düzgün çalışması için dgpu yu inaktive etmek gerekiyor ki senin durumda dahili monitör 650m in üzerine bağlı olduğu için iptal edersen görüntü alamazsıni iptal etmeden dgpu ve egpu nun birlikte sorunsuz çlışma durumu da dediğim gibi düşük olasılık

ama eğer dediğin gibi harici monitör kullanacaksan ki bence de mantıklı o zaman hiçbir şart yok mutlaka çalıştırırsın

ayrıca işlemcin şu an gayet iyi ama bu işlemi 3 sene sonra yaptığında seni kısıtlayabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB718F389 -- 20 Mayıs 2015; 7:50:04 >

• bu da benim sonuç, notebook monitorunde iken, öğleden sonra bu testin de 3dmark 11in de harici monitördeki sonuçlarını paylaşıcam

bence bu haliyle bile gayet iyi verdiğin linkteki gtx 670 lere baktım biri 2100 diğeri 2900 almış

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB718F389 -- 20 Mayıs 2015; 13:00:32 >
  • bunlar da 106 ekran televizyondaki sonuçlar harici monitördeki overclocklu sonuçlarım gtx670 masaüstünü geçmiş durumda, 3dmark1 9000e dayandı normal masaüstü 8800

bir de galiba üst sınır dediğimiz olay ya yok ya da external monitörde yok, unigine test sonucuna bakarsanız max fps 113 yazıyor aa8x iken aa kapattım mı fps daha da çıkıyor

ayrıca televizyona bağlarken igpu yu devre dışı bırakmadım, direk hdmi kablosunu taktım ve görüntüyü sadece 2. ekrana düşür olarak seçtim

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB718F389 -- 20 Mayıs 2015; 13:43:19 >

• ayrıca GTA5 te aynı ayarlar ile yani texture shader shadow filan herşey sonda very high duruyorken çözünürlüğü 1920x1080 yaptım fps hiç değişmedi yine aynı 35-40 ortalama, bunun sebebi harici mönitöre bağlayınca kazanılan performans artışının kompanse etmesi mi yoksa bu bizim işlemcilerin kısıtlamasından dolayı mı orası kesin değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: fotoroman

ayrıca GTA5 te aynı ayarlar ile yani texture shader shadow filan herşey sonda very high duruyorken çözünürlüğü 1920x1080 yaptım fps hiç değişmedi yine aynı 35-40 ortalama, bunun sebebi harici mönitöre bağlayınca kazanılan performans artışının kompanse etmesi mi yoksa bu bizim işlemcilerin kısıtlamasından dolayı mı orası kesin değil

igpu ve egpu birlikte calisinca oluyor cunku notebook ekranina alinca goruntuyu aklı karisabiliyor. Sonuclar gayet guzel, ben soyle soyliyim harici ve dahili ekran performansi bende de pek degismiyor, furmarkta 1fps oynuyor demistim zaten.

Ben sorunumu cozemedim arkadaslar. Sistemi dün gece kurdum yeniden tertemiz şekilde, 4 saat oyun oynadim dying light ve nfs, bana mısın demedi, ekranlari degistirdim bi monitore gectim bi notebook ekranina hicbir hata vermedi. Sonra bugün açtım 15-20dk takildim kapattim bisey olmadi. Şimdi açtım hatadan başka birşey alamadım.

Diyorum ki dock veya ekran karti bozuk olsa uzun süre oyun oynatip sonra niye bozuluyor. Bozuksa bellidir yani hic acmaz, hata verir vs.
    Yazılım olsa diyorum ya 2. Nesil intel hd nin bir sorunu var bu konuda veya nvidia driverlarinda ancak ne kadar driver denediysem cozemedim.
    Gecen intelhd yuklemesi yaparken bisey farkettim sadece, wddm 1.3 mü 2.0 mı ne desteklemiyormus islemci. Ne oldugunu bulamadim. Driver yazilimiyla ilgili birsey ama. Ayrica egpu setuptan igpu devre dışı birakilmiyor bende. 2. Nesilde bu ozellik yok diyor. Bir alakasi olabilir mi bilmiyorum. Neyse artık arada dikiş tuttugu zamanlarda acar oynarim. Baska ekran karti deneyene kadar cozum yok bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar çok güzel bir keşife imza attım :) harici monitör bağlayınca egpu setup kullanmak gerekmiyor sadece aygıt yöneticisinden dgpu yu devre dışı bırakmanız yeterli ve skor olarak 400 puan arttı

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB718F389 -- 20 Mayıs 2015; 15:13:06 >

• rorschach_ kullanıcısına yanıt
    igpu bizde de devre dışı bırakılmıyormuş ben yanlış biliyormuşum yani onunla alakalı olamaz, ama çok çok garip bir problemin var cidden aklıma hiçbir şey gelmiyor açıkcası, bazen aralıksız saatlerce oynayıp sorun çıkarmayıp bazen masaüstünde bile sorun çıkarması çok garip
  • Bende az önce harici bir monitör ile yeni testler yaptım sonuçlar 300 arttı ama aldığım sonuçlar sizinkine göre düşük kalıyor. FHD ve extreme ayarlarda yaptığımda ise 1300 lerde kalıyor skor Bende de iGPU devre dışı bırakılmıyor sanırım onu devre dışı bırakmanın yolu yok.

Ben Galax firması tarafından önerilen hafif OC ayarlarını uyguluyorum forumlarda aşırı OC yapanları gördüm ama hepsi ekstra voltaj veriyor. Voltaj vermeden ne kadar OC yapabilirim onu bir araştırayım voltaj verildiğinde kartın ömrü kısalıyor diyorlar o yüzden voltaj vermek istemiyorum. Siz GPU ve Memory saat hızlarına + ne kadar ekliyorsunuz?

Birde hocam yaptığınız tüm ayarları vaktiniz olduğu zaman yazar mısınız? Daha önce yapmayı önerdiğiniz 1-2 ayarı bulamamıştım resimlerde koyarsanız iyi olur, onlar performansı etkiliyor olabilir.
     eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

• https://store.donanimhaber.com/ea/e0/03/EAE0039749455F869FDBB585206CFBA4.png

Buda masaüstü sistemde 960 ile arkadaşımın aldığı puan OC ile mi bu sonuçları aldı bilgim yok onu öğrenince editlerim. Birde FHD de sen kaç puan aldın onuda paylaşır mısın? Eğer bizden yüksek puanlar çıkarsa senin kart 960 dan daha iyi olabilir boşuna düşük puan alıyorum diye ayar araştırmaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayacan93

https://store.donanimhaber.com/ea/e0/03/EAE0039749455F869FDBB585206CFBA4.png

Buda masaüstü sistemde 960 ile arkadaşımın aldığı puan OC ile mi bu sonuçları aldı bilgim yok onu öğrenince editlerim. Birde FHD de sen kaç puan aldın onuda paylaşır mısın? Eğer bizden yüksek puanlar çıkarsa senin kart 960 dan daha iyi olabilir boşuna düşük puan alıyorum diye ayar araştırmaya gerek yok.

960 tan iyi olabilir. Benim bildigim nvidia da son 2 hane önemli oluyor. Mesela 570 660 tan iyi diye biliyorum.
    770 te 660 tan iyi. 670 te 760 tan iyi. Yanlış da olabilir :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 20 Mayıs 2015; 19:02:31 >

• E-gpu programı temel olarak, whitelist ve laptobun ekranını kullanmak için işe yarıyor zaten.

Harici ekran kullanmak için
    mPCIe to PCIe x1 + PCIe x1 to PCIe x16(harici güç girişli)

Bu iki kabloyu kullanan vardı. Daha ucuza geliyordu hem de 15-20$ civarı

• overclocksuz 1640 overclocklu 1740 çıktı sonuç, egpu olmasına rağmen yani performans kaybına rağmen overclocksuz hali arkadaşının masaüstü değerinden 200 fazla olduğuna göre demekki 670 daha iyiymiş sende problem yokmuş

edit: bir de benim kart amp edition yani performansı normal bir 680 ile aynı hatta bazı 680lerden daha iyi bir kart

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB718F389 -- 20 Mayıs 2015; 19:39:12 >

• yok o herzaman öyle olmuyor :) yazdıklarından mesela gtx 570 gtx 660 dan daha iyi kısmı yanlış onun dışında diğerleri doğru olmuş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB718F389 -- 20 Mayıs 2015; 19:39:29 >
  • tns1 kullanıcısına yanıt
    dediğini biliyorum da o zaten bunların prototipi gibi birşey, hem tipsiz hem de devreler filan açıkta duruyor, exp gdc senin dediğinin daha derli toplu hali gibi birşey, fonksiyon tamamen aynı
  • Aynen 770 in 960 dan iyi olduğunu biliyordum zaten ama futuremark sıralamasında 960 670 e göre ufak bir adım önde gözüküyor. 9 7 6 gibi serilerde gücü verimli kullanma ve yeni çıkan teknolojilerde daha çok performans vermek dışında bir farkı yok mesela bu saç efekti olayı. Arkadaşım birde 720p test yaptı onda ise 2700 puan aldı bende 2250 puan alıyorum. En son tv ile yaptığı testi örnek gösterirsek 960 ile aynı skorları almış. @fotoroman ne kadar OC yaptı bilmiyorum ama ben ve arkadaşım standart OC ayarlarını kullanıyoruz yaptığı OC ile aynı veya daha yüksek skorlar almış olabilir bu son sonuçlara göre @fotoroman performans kaybı olmadan kullanıyor diyebiliriz. @fotoroman dan gelecek feedback lere göre bende OC ayarlarını biraz zorlayarak bir test yapayım bakalım ne sonuçlar alıcam

• Ben ekran kartını alırken vatanda 700 TL ye indirimli 770 amp edition vardı keşke onu alsaymışım. Amp edition un bu kadar performans farkı yaratacağı aklıma gelmemişti. 770 ile 960 nasıl olsa yakın performanslar veriyor ve güç tüketimi daha iyi diye bunu tercih etmiştim
  • garip bir şekilde 720p de overclocksuz arkadaşınla aynı almama rağmen 1080p olunca yine overclocksuz bir şekilde ondan 200 puan fazla almışım, benim overclock mantalitem çok basit aslında zorlayabildiğim yere kadar zorlamak meela güç kaynağım 220 watt ile sınırlı olmasaydı daha da zorlardım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB718F389 -- 20 Mayıs 2015; 19:55:50 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.