Şimdi Ara

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.393
Cevap
208
Favori
273.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rorschach_ kullanıcısına yanıt
    Yok bea buralardayım Haber verilecek farklı bir gelişme olmadığı için yazmadım yoksa takipteyim. Şuana kadar akıcılıkta problem yaşadığım tek oyun "Euro Truck Similator 2" o oyunda da son zamanlarda büyük patch gelmiş stabilite sorunu olabilir, problemin nedenini çözemedim. 3 gün sonra "Witcher 3" oynanabilir olacak, çıktığı zaman aldığım performans hakkında bilgi veririm. Geçenlerde en az performans kaybı ile hangi programla video çekebilirim diye sormuştum oyun testleri için ama arada kaynadı sanırım, oyun videoları da yüklücem yani işimi görüp kaçmadım Siz oyunları nasıl kaydetmiştiniz?
  • ben amele gibi yanımdaki arkadaşa telefondan video çektirdim bilgisayardan video çeken programların hangisi iyi hiç haberim yok,

bu arada nando nerden duyduysa benim testleri duymuş, implamentationlar kısmına da eklemiş, ayrıca da kullanmış

• quote:

Orijinalden alıntı: kayacan93

Yok bea buralardayım Haber verilecek farklı bir gelişme olmadığı için yazmadım yoksa takipteyim. Şuana kadar akıcılıkta problem yaşadığım tek oyun "Euro Truck Similator 2" o oyunda da son zamanlarda büyük patch gelmiş stabilite sorunu olabilir, problemin nedenini çözemedim. 3 gün sonra "Witcher 3" oynanabilir olacak, çıktığı zaman aldığım performans hakkında bilgi veririm. Geçenlerde en az performans kaybı ile hangi programla video çekebilirim diye sormuştum oyun testleri için ama arada kaynadı sanırım, oyun videoları da yüklücem yani işimi görüp kaçmadım Siz oyunları nasıl kaydetmiştiniz?

ben de dedim oyunları görünce bıraktı buraları.
    Bende telefonla kaydettim, fotoroman gibi :) Söktüm şimdilik sistemi kenara koydum, tezimi bitireceğim. Pc de bi problemler var ama çözebilmiş değilim. En son olarak ram değiştireceğim çünkü bu sorunla ilgili ne kadar yazı okuduysam ram diyorlar, zamanlama hatası vs diyorlar. Yani saçma sapan bir yazılımsal problemden dolayı filan ise sizde de olurdu düşüncesindeyim. ben w8.1, w8, w7 denedim, driver olarak 350.12 yükledim. seninki de 350.12 diye biliyorum. sende hiç yanıt vermeyi kesti problemi olmadıysa şu ana kadar, bende donanımsal bir şey var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 16 Mayıs 2015; 16:53:39 >

ram ile ekran kartının ne alakası var anlayamadım ? ama inş dediğin gibidir halledersin, ben de yeni kartı 350.12 ile kullanıyorum hiç problem olmadı eski karta özgüymüş driver problemi heralde,

tezinde başarılar bitince tekrar bekliyoruz
  • Ben ilk bu işi yapmaya karar verdiğimde ekran kartı tavsiyesi almak için technopat'a konu açmıştım. Millet görsün diye senin videoları da koymuştum. Çok izlenme olmuşsa dikkatini çekmiştir Kayıt işini Shadow Play ile deneyelim bakalım nasıl sonuç verecek. Driver olarak en güncel sürüm yüklü yani 350.12 Geçen gün başıma 1 kere hata geldi ondada kendi hatam dan dolayı ama sorunu çözdüm. Windows ve nvidia update yapıyordu PC yeniden başlarken işim olduğu için kendi haline bıraktım PC yi dGPU aktif bir şekilde yeniden başladıktan sonra problemler başladı senin hatanın aynısını veriyordu sanırım. dGPU aktif bir şekilde tekrardan PC yi açtım bütün driverları temizledim sonra dGPU kapalı bir şekilde temiz driver kurulumu yaptım sorun çözüldü. Bu arada tezinde başarılar. Bölüm neydi?

• cidden ben de sasirmistim nasil haberi oldu diye, sagolasin

bu arada sizin ev test merkezi olduguna gore :) senin karti arkadasinin monitore takarak dener misin oyun performansini, bu bahsettigin buyuk fps farki kapaniyot mu merak ettim? eger bunu yapma imkanin olursa sadece dgpu yu degil igpu yu da devre disi birakarak denemeni istiyorum,

• bir de kesin benim islemci beni kisitliyor bunu anladim :) gta 5 arada daglar kadar fark olan graphic ayarlariyla da oynasam ayni fpsyi aliyorum hep :)

cidden cok garip bir his ne var ne yok fullemem ile normalde oynamam ayni fps :) ben de herseyi fulledim gitti :) vaktin olunca ayrica bunu da dener misin? Sende de boyle mi oluyor?

@kayacan93

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB718F389 -- 16 Mayıs 2015; 18:43:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fotoroman

bir de kesin benim islemci beni kisitliyor bunu anladim :) gta 5 arada daglar kadar fark olan graphic ayarlariyla da oynasam ayni fpsyi aliyorum hep :)

cidden cok garip bir his ne var ne yok fullemem ile normalde oynamam ayni fps :) ben de herseyi fulledim gitti :) vaktin olunca ayrica bunu da dener misin? Sende de boyle mi oluyor?

@kayacan93

Bende öyle oluyor gta da. Cok denedim, low da da ayni fps lerde very high-high karışık ayarda da.
    Ama shadow of mordor da farkediyordu.

Kayacan teşekkürler, Makine müh okuyorum.

• quote:

ram ile ekran kartının ne alakası var anlayamadım ? ama inş dediğin gibidir halledersin, ben de yeni kartı 350.12 ile kullanıyorum hiç problem olmadı eski karta özgüymüş driver problemi heralde,

tezinde başarılar bitince tekrar bekliyoruz

Ram ile kartın alakası şu galiba. Aldığım hata hep gecikme zamaniyla ilgili, gecikme fazla olunca sürücü kesiyor yanit vermeyi. Gecikme de ram den kaynaklaniyor galiba. Şu aralar zaten karşıma 0x0034739 vs benzeri sayilar uyarilar gelmeye başladı egpu takılı bile değilken. Hayırlısı diyelim :)

anlasildi o zaman gta islemci kasan bir oyun oldugundan ve ikimizin de cift cekirdek islemcisi oldugundan demekki bizdeki islemcilerle buraya kadar

• web.archive.org
    Laptop Forums and Notebook Computer Discussion - View Single Post - DIY eGPU experiences
    http://web.archive.org/web/20120418161451/http://forum.notebookreview.com/6542661-post1222.html

bu linki incelerseniz internal display ile external display arasinda cidden baya fark oluyormus :) gtx470i resident evilde denedikleri bir tablo var az asagilarda 20 fps farketmis :)

su anki performansindan da fazlasiyla memnunum ama islemcimi upgrade ettikten sonra soyle incecik orta boy bir lcd almayi dusunmuyor degilim

kayacan bu arada sen ne okuyorsun :) sende bilgisayar elektronik filansan buradaki en alakasiz kisi ben kalmiyayim :)

• quote:

http://web.archive.org/web/20120418161451/http://forum.notebookreview.com/6542661-post1222.html

bu linki incelerseniz internal display ile external display arasinda cidden baya fark oluyormus :) gtx470i resident evilde denedikleri bir tablo var az asagilarda 20 fps farketmis :)

su anki performansindan da fazlasiyla memnunum ama islemcimi upgrade ettikten sonra soyle incecik orta boy bir lcd almayi dusunmuyor degilim

kayacan bu arada sen ne okuyorsun :) sende bilgisayar elektronik filansan buradaki en alakasiz kisi ben kalmiyayim :)

Furmarkta benim internal ile external aynı oluyor ?
    3dmarkta 1000 puan fark cikiyor.

• İnşaat mühendisliği okuyorum bende @rorschach_ ile bayağı ortak dersimiz var sanırım Hem iGPU hemde dGPU devre dışı bıraktığımız zaman monitör bağlantısı yapmak zorunlu sanırım. Evdeki monitörler müsait olduğunda ilk iş bu şekilde bir fps testi yaparım.

Bu arada bu konudaki ilk mesajımı editleyip kutu içeriği nedir, "eGPU Setup" nasıl alınır tarzı bilgileri eklemeyi düşünüyorum, bu konularda özel mesaj atan çok oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hk17 -- 16 Mayıs 2015; 20:15:14 >
  • cok iyi olur ya, egpu nasil kurulur acilista nasil ayarlanir hatta yeni ogrendim otomatige alma ayari bile varmis onlari anlatan birsey sart, hatta istersen benim ilk mesaja da senin adini vererek ekleyebiliriz nasil istersen, benim cidden bu aralar vaktim cok yok, bunlari hazirlamak icin notebookun yaninda olmak lazim, evde cok duramiyorum yoksa buradan surekli yazdigima bakmayin :)

1000 puansa ciddi fark oluyormus demekki, furmarki hic sevmem zaten onu bosver :) 3dmarkda da oyunda da gayet stabil overclock ayarlarim furmark da hata verdigi icin onu hic kullanmiyorum :)

• Benimde 1000'e yakın bir fark olmuştu harici monitör bağladığımda. İlk sayfadaki mesajıma biraz resim ve neyin nasıl yapıldığını açıklayan yazılar ekledim, müsait olduğunda direk ilk mesaja eklersen daha çok kişi yararlanabilir iyi olur. Otomatiğe alma ayarını senden yeni duydum o zaman biraz karıştıralım ayarları işimizi kolaylaştıracak güzel fonksiyonları vardır belki
  • yarın ilk iş eklemek olacak, eline sağlık
  • televizyonum olmadığı için bu aralar 42" bir led tv almayı düşünüyorum, alırsam o zaman harici monitör testlerini de ekleyeceğim :) bu iş için özel olarak monitör almak saçma zaten kimse almak da istemez ama bence tv de oynamak gayet makul, sonuçta plastation u tv de oynuyorsak bunda da aynı zevki alırız diye düşünüyorum :)
  • quote:

televizyonum olmadığı için bu aralar 42" bir led tv almayı düşünüyorum, alırsam o zaman harici monitör testlerini de ekleyeceğim :) bu iş için özel olarak monitör almak saçma zaten kimse almak da istemez ama bence tv de oynamak gayet makul, sonuçta plastation u tv de oynuyorsak bunda da aynı zevki alırız diye düşünüyorum :)

500W psu almıştım, hata ettik galiba ramleri test ettim hiçbişey çıkmadı dedim PSU dan olabilir mi diye ? konu açtım cevap bekliyorum. PSU dan güç aldığım kablodan ekran kartına yetecek kadar güç gelmiyor olabilir çünkü psu dan çıkan ekran kartı kablolarını değil cpu ya giden kabloyu exp gdc ye takıyoruz bu işi yaparken. o da vermiyor olabilir yeteri kadar gücü. ne işler ya.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.