< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 26 Mayıs 2024; 23:19:7 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
EGR Valfi İptali RESİMLİ (30. sayfa)
-
-
Vay be halen konu güncel ve kıymetli arkadaşlar yine burada.
Mevcut aracımda (Citroen C5 2.0 HDI Euro5 - 163 hp) çok enteresan bir şekilde keşfettiğimiz bir sensör soketinin çıkarılmasıyla (air mixer) EGR fiziksel olarak olmasa da elektronik olarak devre dışı kalıyor. Bunu fark edince FAP isimli PSA gruba özel programla aracın parametrelerini bir uzun yolda takip ettim. Zaten EGR.nin devre dışı kaldığını da bu program vasıtasıyla görmüş oldum.
- Sürüş boyunca EGRPOS yani EGR.nin pozisyonunu bildiren değişken sürekli 0 değerinde kaldı yani araç EGR operasyonu yapmadı.
- Yolculuk başında sıfırladığım yakıt tüketimi sürekli gittiğim rotada %8 civarında daha düşük çıktı.
- Uzun yolda 100 km.de 0,5g olan kurum oluşumu sadece 0,1g olarak gerçekleşti. Bu parçacık emisyonu tabi gazların miktarını ölçmemiz mümkün değil ancak NOX gazları emisyonu muhakkak artmıştır.
- Hararet önceki duruma göre 1 derece bile değişmedi hatta sürekli 80 derecede stabil gerçekleşti.
Uzun yola çıkarken tekrar fişi çıkarıp özellikle parçacık emisyonuna etkisini gözlemlemek istiyorum. Bu deneme yaklaşık 100 km.lik bir masefe idi ve en önemli etkisi bence partikül filtresinin daha geç dolmasına vesile oldu. Bu da dpf olan araçlarda daha uzun aralıklarla aktif rejenerasyon anlamına gelir ki partikül filtresi sağlığı için olumlu bir durum.
Not : Bu sadece bir deneyim paylaşımıdır. Yapmayı düşünen arkadaşlar sorumlulukları kendilerine aittir.
-
selamlar Yavuz ,
artık bu konuya yazmak bile istemiyorum ancak isteyenler iptal ettirsin umurumda değil.
ama temizliği varken iptal ettirmenin yanlışlığını bunca senedir anlatamadıysam en azından bari aşağıdaki videoyu izlesinler diyorum
AutoClubyoutubeEGR Arızasına Servet Ödemeyin #YenisiniAlamıyorsanYenile - 1 | AutoClubhttps://www.youtube.com/watch?si=wqS8vPuOPCLY9OWZ&v=_Zz8Y8IR9G4&feature=youtu.be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İstanbul'da temizlik yaptira bileceğim yer varmıdır? Kaç usta ile konuştum ise hepsi iptal edelim yazılım atalım egr sifir alsam istedikleri paradan daha uyguna gelir bir türlü halledemedim arıza kodu egr motor işareti çıkıyor alıştım ama çok can sıkıcı iyi geceler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hiç bilemiyorum maalesef ama videodaki firmalar yapıyorsa temizlik ilk yapılması gerekendir ,çözüm olmazsa söktürme işine bakmak lazım
siz dişinizi hemen çektirir misiniz önce tamir ile kurtarmayı denersiniz ,buna benziyor bence
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X