Şimdi Ara

EGR Valfi İptali RESİMLİ (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
585
Cevap
16
Favori
409.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bahsettiğiniz konuya ne yazmışım hatırlayamıyorum.

Ancak NoX gazı yanma esnasında oluşan bir gazdır .

NO2 gazı daha kararlı ancak NOx yanmamış gazlar sınıfına girer ,aynı durum COx yani karbonmonoksit için de geçerli tam yanmamış gaz sınıfıdır .
    Özetle istenmeyen bir gazdır ,tekrar dönüşümle EGR ile oransal olarak azaltılması için bu tür recirculation yapılmaktadır .

Alıntı .

NOx, atmosferik nitrojen ile atmosferik oksijenin birleşmesi ile yanma odasında oluşur. Yüksek sıcaklıklarda, NOx üretmek için ayrışırlar ve yeniden birleşirler. Yakıt NOx'i azot bakımından zengin yakıtların yanmasından oluşur. Yanma sırasında nitrojen bağları koparak NO, N2 ve NO2

Not. İlk defa yazı yazdığınız kişiye " kardeş" diye hitap etmenizi doğru bulmuyorum .Kaç yaşında birisiyle yazıştığınızın farkında olmayabilirsiniz ama hitap şeklinizi mümkünse benimle yazışırken bu şekliyle kullanmamanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 26 Mayıs 2024; 23:19:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vay be halen konu güncel ve kıymetli arkadaşlar yine burada.

Mevcut aracımda (Citroen C5 2.0 HDI Euro5 - 163 hp) çok enteresan bir şekilde keşfettiğimiz bir sensör soketinin çıkarılmasıyla (air mixer) EGR fiziksel olarak olmasa da elektronik olarak devre dışı kalıyor. Bunu fark edince FAP isimli PSA gruba özel programla aracın parametrelerini bir uzun yolda takip ettim. Zaten EGR.nin devre dışı kaldığını da bu program vasıtasıyla görmüş oldum.

- Sürüş boyunca EGRPOS yani EGR.nin pozisyonunu bildiren değişken sürekli 0 değerinde kaldı yani araç EGR operasyonu yapmadı.

- Yolculuk başında sıfırladığım yakıt tüketimi sürekli gittiğim rotada %8 civarında daha düşük çıktı.

- Uzun yolda 100 km.de 0,5g olan kurum oluşumu sadece 0,1g olarak gerçekleşti. Bu parçacık emisyonu tabi gazların miktarını ölçmemiz mümkün değil ancak NOX gazları emisyonu muhakkak artmıştır.

- Hararet önceki duruma göre 1 derece bile değişmedi hatta sürekli 80 derecede stabil gerçekleşti.

Uzun yola çıkarken tekrar fişi çıkarıp özellikle parçacık emisyonuna etkisini gözlemlemek istiyorum. Bu deneme yaklaşık 100 km.lik bir masefe idi ve en önemli etkisi bence partikül filtresinin daha geç dolmasına vesile oldu. Bu da dpf olan araçlarda daha uzun aralıklarla aktif rejenerasyon anlamına gelir ki partikül filtresi sağlığı için olumlu bir durum.

Not : Bu sadece bir deneyim paylaşımıdır. Yapmayı düşünen arkadaşlar sorumlulukları kendilerine aittir.

• Yavuz Y kullanıcısına yanıt
    selamlar Yavuz ,
    artık bu konuya yazmak bile istemiyorum ancak isteyenler iptal ettirsin umurumda değil.

ama temizliği varken iptal ettirmenin yanlışlığını bunca senedir anlatamadıysam en azından bari aşağıdaki videoyu izlesinler diyorum

AutoClubyoutube
    EGR Arızasına Servet Ödemeyin #YenisiniAlamıyorsanYenile - 1 | AutoClub
    https://www.youtube.com/watch?si=wqS8vPuOPCLY9OWZ&v=_Zz8Y8IR9G4&feature=youtu.be

• vezir kullanıcısına yanıt
    İstanbul'da temizlik yaptira bileceğim yer varmıdır? Kaç usta ile konuştum ise hepsi iptal edelim yazılım atalım egr sifir alsam istedikleri paradan daha uyguna gelir bir türlü halledemedim arıza kodu egr motor işareti çıkıyor alıştım ama çok can sıkıcı iyi geceler.

• karaca38 kullanıcısına yanıt
    Hiç bilemiyorum maalesef ama videodaki firmalar yapıyorsa temizlik ilk yapılması gerekendir ,çözüm olmazsa söktürme işine bakmak lazım

siz dişinizi hemen çektirir misiniz önce tamir ile kurtarmayı denersiniz ,buna benziyor bence

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.