Şimdi Ara

Eğri plaklarınızı düzeltmek için ne yapıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
12.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yamuk Plakaları Düzeltme

Plakalar günlük kullanımda yamulabilir veya hasar görebilir. Yamuk bir plaka, görünümü bozabilir ve kullanımını engelleyebilir. Plakaları düzeltmek için uygulayabileceğiniz birkaç yöntem mevcuttur:

Malzemeye Göre Yamuk Plaka Düzeltme:

• Yamuk MDF Nasıl Düzeltilir: MDF plakalar ısı ve neme maruz kaldığında yamulabilir. Yamuk MDF'yi düzeltmek için, plakayı ters çevirin ve yamuk tarafını bir ısı tabancasıyla ısıtın. Plaka yumuşayınca düz bir yüzeye yerleştirin ve ağırlık koyarak soğumaya bırakın.
    • Yamulan Plastik Nasıl Düzeltilir: Plastik plakalar ısıyla şekil verilebilir. Yamulan plastik plakayı düzeltmek için, plakayı ısı tabancasıyla ısıtın ve yamuk kısmı düzeltin. Plaka soğuyunca şeklini koruyacaktır.
    • Yamulan Plastik Tepsi Nasıl Düzeltilir: Plastik tepsiler ısıyla yamulabilir. Yamulan plastik bir tepsiyi düzeltmek için, tepsisini ters çevirin ve yamuk kısmı bir ısı tabancasıyla ısıtın. Plaka yumuşayınca düz bir yüzeye yerleştirin ve ağırlık koyarak soğumaya bırakın.
    • Yamuk Plaka Düzeltme: Metal plakalar da yamulabilir. Yamuk bir metal plakayı düzeltmek için, plakayı bir mengene veya kelepçe yardımıyla sabitleyin ve düz bir çekiçle yamuk kısmı düzeltin.
    • Yamuk Suntalam Nasıl Düzeltilir: Suntalam plakalar da ısı ve neme maruz kaldığında yamulabilir. Yamuk suntalamı düzeltmek için, plakayı ters çevirin ve yamuk tarafını bir ısı tabancasıyla ısıtın. Plaka yumuşayınca düz bir yüzeye yerleştirin ve ağırlık koyarak soğumaya bırakın.

Plakaları düzeltmek için ısı kullanırken dikkatli olun ve yanıkları önlemek için eldiven kullanın. Ayrıca, plakayı aşırı ısıtmayın, aksi halde hasar görür.

Plakanın malzemesine ve hasarın şiddetine bağlı olarak, yamuk plakayı düzeltmek için profesyonel yardım almanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Creedence Clearwater R. kullanıcısına yanıt
    Sıcağın yoğun olduğu şu günlerde iki sert zemin arasına kıstırdığınız eğik plağınızı arabanızın bagajında bir kaç saat tutmanız yeterli olur. Hareket halinde tutmayın çizilir.
  • İki MDF arasında iki haftadır tutuyorum. Her gece 30 saniye boyunca saç kurutma makinesiyle ısıtıp bastırıyorum. İki haftadır bir değişiklik yok. bir de öyle deneyeyim.
  • Eğik plak işi ile zamanında bayağı uğraşmıştım.Birkaç plağımı çok düzgün bir şekilde hallettim.Stereomecmuası.com'da topik açıp anlatmıştım yaptıklarımı.İlgilenen arkadaşlar bakabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cecotto

Eğik plak işi ile zamanında bayağı uğraşmıştım.Birkaç plağımı çok düzgün bir şekilde hallettim.Stereomecmuası.com'da topik açıp anlatmıştım yaptıklarımı.İlgilenen arkadaşlar bakabilir.

link atabilir misiniz? bulmak zor oluyor :D
  • belki herkesin işine yarar.

quote:

Arkadaşlar plağımı düzetebilmek için internette bir hayli araştırma yaptım.Forumda bahsi geçen linkide okudum.Kendimce başarısız bir çok denemeler yaptım ama en sonunda başarılı oldum.Çok sevdiğim BEATLES'ın LET IT BE (1970) albümümü kurtarabildim.Faydası olur düşüncesiyle buradan arkadaşlarla paylaşmak istedim..
    Öncelikle 2 adet kalın cam kestirdim,plağı arasına koyup değişik ısılarda ve ısı vermeden birçok denemeden geçirdim.Sonunda başarılı olduğum deneme şöyle; İki camın arasına konulan plağı fırına koydum,ısıyıda 70-80 dereceye ayarladım yaklaşık bir saat fırında tuttum.Sonra çıkardım ve üzerine yaklaşık 25-30 kilo gelen (Dali) kolonun altına koydum.Sabaha kadar böyle kaldı.Sabah çıkarıp denediğimde plak sıfır gibi dümdüz olmuştu.Hatta ben bu kadarını bile beklemiyordum diyebilirim tamamen düzelmişti.Ne kadar sevindiğimi anlatamam.
    Bu şekilde elinde değerli plakları olan arkadaşlar varsa bahsettiğim gibi denerlerse başarılı olacaklardır.Kolay gelsin...

cecotti böyle yapmış. ben de bu akşam deneyeceğim. (bende de let it be yamuk )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Creedence Clearwater R.

belki herkesin işine yarar.

quote:

Arkadaşlar plağımı düzetebilmek için internette bir hayli araştırma yaptım.Forumda bahsi geçen linkide okudum.Kendimce başarısız bir çok denemeler yaptım ama en sonunda başarılı oldum.Çok sevdiğim BEATLES'ın LET IT BE (1970) albümümü kurtarabildim.Faydası olur düşüncesiyle buradan arkadaşlarla paylaşmak istedim..
    Öncelikle 2 adet kalın cam kestirdim,plağı arasına koyup değişik ısılarda ve ısı vermeden birçok denemeden geçirdim.Sonunda başarılı olduğum deneme şöyle; İki camın arasına konulan plağı fırına koydum,ısıyıda 70-80 dereceye ayarladım yaklaşık bir saat fırında tuttum.Sonra çıkardım ve üzerine yaklaşık 25-30 kilo gelen (Dali) kolonun altına koydum.Sabaha kadar böyle kaldı.Sabah çıkarıp denediğimde plak sıfır gibi dümdüz olmuştu.Hatta ben bu kadarını bile beklemiyordum diyebilirim tamamen düzelmişti.Ne kadar sevindiğimi anlatamam.
    Bu şekilde elinde değerli plakları olan arkadaşlar varsa bahsettiğim gibi denerlerse başarılı olacaklardır.Kolay gelsin...

Fırının ısısına dikkat et yalnız, sonra plağı sarımsaklı yoğurtla servis etmek zorunda kalabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: simsek07

quote:

Orijinalden alıntı: Creedence Clearwater R.

belki herkesin işine yarar.

quote:

Fırının ısısına dikkat et yalnız, sonra plağı sarımsaklı yoğurtla servis etmek zorunda kalabilirsin

ben 50yi geçmem büyük ihtimalle. ya da mikrodalgaya atarım

• Fırında seçeceğiniz ısı elinizi yakmayacak şekilde ayarlamalısınız.Yani işlem bittiğinde camı elle tutabilecek kadar ısı vermeniz gerekiyor.Referans olması için bunu belirtmek istedim.Kolay gelsin.
  • Plaklar eğrilirse ne yapmalı?

Yamulmuş plağı düzeltmek için, plak ebadına uygun iki cam levhanın arasına koyunuz. Bu cam levhaları bir sıkacak yardımı ile iyice sıkmalıyız. Camlara baskı uygularken dikkatli olun kırılmaması için eşit baskı uygulayın. Camların arasındaki plağı güneşi çok alan bir bölgede beklemeye bırakın. Camlar düz olduğu için güneş ısınları plağı işitip camların formunu alacaklardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.