Şimdi Ara

EGSOZ FAN SORUNU & FAN KONTROLCÜ TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pc'mi bilgisayar masasında kullanıyorum,masa duvara çok yakın duruyor,dolayısıyla egsoz fandan çıkan sıcak havayı kasadan fazla uzaklaştıramıyorum ! masayıda duvardan fazla uzaklaştırma şansım yok ! yani egsoz fandan çıkan sıcak havayı herhangi bir şekilde başka bir tarafa tahliye etmek için bir aparat yada başka bir çözüm yolu bilen varmı. ?? Bilgisayarımda ön ve arkada 12cm yan kapakda 20cm fan var,yan kapağa fanı kendim taktırdım ve elimde bir adet daha 20cm fan var,onuda dğer 20cm'lik fanın yanına taktıracağım,sormak istediğim soğuk kış aylarında özellikle yan kapakdaki fanlara fazla ihtiycım olamyacağı için bunları fan kontrolcüsüne bağlayıp gerektiğinde hızını azaltıp gerekirse kapatmak için fan kontrolcüsü almak istiyorum,2 tane 20cm-2 tane 12cm fan için kontrolcü tavsiyeleriniz nedir ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk_marina -- 16 Ağustos 2012; 7:08:10 >

• Hocam ben masanın altında kullanıyorum egzos fanı ile masa arasında 2 parmak mesafe var ve her türlü sıcak hava üflüyor dışarı bu fanın dönüş hızına göre değişir. Rpm si düşük ise zaten üflemez yani bi sorun yaşamıyorum hiç. Fan kontrolcü yapıcaksan http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/fan-kontrolcu/aerocool-touch-2000-dokunmatik-lcd-ekranli-fan-kontrol-paneli.html Ben bunu öneririm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk_marina

pc'mi bilgisayar masasında kullanıyorum,masa duvara çok yakın duruyor,dolayısıyla egsoz fandan çıkan sıcak havayı kasadan fazla uzaklaştıramıyorum ! masayıda duvardan fazla uzaklaştırma şansım yok ! yani egsoz fandan çıkan sıcak havayı herhangi bir şekilde başka bir tarafa tahliye etmek için bir aparat yada başka bir çözüm yolu bilen varmı. ?? Bilgisayarımda ön ve arkada 12cm yan kapakda 20cm fan var,yan kapağa fanı kendim taktırdım ve elimde bir adet daha 20cm fan var,onuda dğer 20cm'lik fanın yanına taktıracağım,sormak istediğim soğuk kış aylarında özellikle yan kapakdaki fanlara fazla ihtiycım olamyacağı için bunları fan kontrolcüsüne bağlayıp gerektiğinde hızını azaltıp gerekirse kapatmak için fan kontrolcüsü almak istiyorum,2 tane 20cm-2 tane 12cm fan için kontrolcü tavsiyeleriniz nedir ??

• tesbitiniz çok doğru...masaya yakın olma hali ısının tekrar kasayı etgilemesine kasnın daha da ısınmasına neen olacaktır...kutu gibi gözlerde ise duvar tarafındaki kısmın tahtalarını çıkarınız...fan kontrolcüsü almak yerine daha sessiz daha az devirli fakat cfm değerleri yüksek fanlara yatırım yapmanızı tavsiye ederim...kasanız hariçte olsaydı fan kontrolcüleri olabilirdi..ama sizin ısı sorununuzu çözmez...saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU için 12cm Fan
    4 ay önce açıldı
    Cpu fan sorunu
    3 ay önce açıldı
    PSU Fan Sesi Çözümü
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.