Türk eğitim tarihinde ezberlemeyi kolaylaştırmak adına kurulmuş enteresan cümleler/tamlamalar Top10 daha 1) Türkiye Cumhuriyeti Futbol Takımı Sahaya Şut Attı (biyolojide sınıflandırma birimleri: Tür - Cins - Familya - Takım - Sınıf - Şube - Alem) 2) Fahriye Celal'in Burnuna Istakoz Attı (halojenler: F, Cl, Br, I, At) 3) Haydarpaşa Lisesinin Namlı Kimyacısı Rabiya'nın Cesedini Fırlattı (1A grubu elementleri: H, Li, Na, K, Rb, Cs, Fr) 4) Beymen Mağazasında Canan'a Sarılınca Bayağı Rahatladım (2A grubu elementleri: Be, Mg, Ca, Sr, Ba, Ra) 5) Sakıp Sabancı Para Sayar, Para Sayar, Durmadan Para Sayar... (kimyada elektron dizilişinde kullanılan s,p,d,f şeklindeki orbital sembollerinin sırasını karıştırmamak için) 6) Jandarmayla Evi Bucağı Gez (Türkçede tüm yumuşak ünsüzler: j, n, d, r, m, y, l, v, b, c, ğ, g, z) 7) Fıstıkçı Şahap (Türkçede tüm sert ünsüzler: f, s, t, k, ç, ş, h, p) 8) Evinin Önünde Oturan Adam (sırayla halifeler: Ebubekir, Ömer, Osman, Ali) 9) Kel Macit (fizikte sıcaklık değişiminin ısı ile olan ilişkisini veren formül: Q = m.c._t) 10) Hasan İki Salak Osman Dört (sülfirik asit: H2SO4)
Kaynak : Milliyet Gzatesi Serin Duruş
Aman aman o günleri hatirlatmayin bana
seda sayan popo sallar popo sallar durmadan popo sallar seda sayan durmadan pop sallar seda sayan durmadan popo (kimyada elektron dizilişinde kullanılan s,p,d,f şeklindeki orbital sembollerinin sırasını karıştırmamak için)
o nasıl kısaltma yau , öğretmen bayan olunca da bunu örnek veriyor mu acaba ?
quote:
Orjinalden alıntı: AkRaeP
seda sayan popo sallar popo sallar durmadan popo sallar seda sayan durmadan pop sallar seda sayan durmadan popo (kimyada elektron dizilişinde kullanılan s,p,d,f şeklindeki orbital sembollerinin sırasını karıştırmamak için)
Bi tane de ben ekliyim, artık üniversiteli olduk ama hala hatırlıyorum
Kübra Tangasıyla Striptiz Yaparken Memeleri Muhteşemdi ==> Dalga boylarına göre beyaz ışığın içindeki diğer renklerin sıralanışı(fizik); Kırmızı-Turuncu-Sarı-Yeşil-Mavi-Mor
Tamamen bilimsel bir açıklamadır, lütfen silmeyin
quote:
Kübra Tangasıyla Striptiz Yaparken Memeleri Muhteşemdi ==> Dalga boylarına göre beyaz ışığın içindeki diğer renklerin sıralanışı(fizik); Kırmızı-Turuncu-Sarı-Yeşil-Mavi-Mor
Çok güzel ya acaba kimin aklına böyle birşey geldi
gerçekten bilimsel evet
quote:
Orjinalden alıntı: Xenon
tam sınavdan önce arkadaş söylemişti, ilaç gibi geldi valla. Bi daha hiç unutmadım
Kübra olayı güzelmiş,bizede dersanede kutusuyamalım diye örnek veriyolar
faruk bu yamalı olan kutu ne kutusu abıcım.gercı senın gıttıgın bı dersanede hangı kutudan bahsettıklerını tahmın edebılıyorum ama..neyse actırtma kutuyu soyletme kotuyu
quote:
Orjinalden alıntı: ZoGeL
faruk bu yamalı olan kutu ne kutusu abıcım.gercı senın gıttıgın bı dersanede hangı kutudan bahsettıklerını tahmın edebılıyorum ama..neyse actırtma kutuyu soyletme kotuyu
pandora nın kukusu,pardon kutusu Olm renklerin kırılma indislerine göre sıralanışı işte KuTuSuYaMaLıMKuTuSuYaMaLıM
Bayağı uğraştırdı
bir tanede benden
(S)o(K)a(K)(T)a (S)a(Y)a(M)a(M) (G)i(B)i
bir direncin dizilişi ve sayıları tabiiii
siyah kırmızı kavgerengi turuncu sarı yeşil mavi mor gri beyaz.......
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme