Şimdi Ara

Egzama oldum tecrübeli olanlar yardım . (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
145
Cevap
6
Favori
126.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: car_26

kafada vardı benim doktorun verdiği şampuan + ısırgan otunu kaynatıp suyunu kafama sürüyodum (internette okuduydum)
    geçti

Kafada çıkana seperoid dermotit deniyor değil mi kepek oluyor ve yara çıkıyor değil mi hangi şampuanı kullandın ve kaç günde bir bu ısırgan şampuan ikilisi yaptın ısırganı nasıl ne kadar hazırladın detaylı anlatabilir misin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sybercomp S kullanıcısına yanıt
    doktorun verdiği şampuan a....

bir süre sonra iyice arttırdı. ama ısırgan otu iyi geliyor, tencerenin üzerini örtecek kadar koy kaymat soğusun suyu ile durula başını.

revigen şampuan iyi geliyor ama orijinali olması lazım. bende kendi kendine yara çıkmıyor kaşırsam kanıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne kadar süre uyguladın ve kaç günde bir yaptın
  • Arkadaşlar merhaba çok fazla konuşup kafa karıştırmak istemiyorum kısaca şunu söleyim gerçekten bu hastalıktan kurtulmak isteyen ulaşsın ankarada ikamet esiyorum,bir buçuk ayda bu gastalıktan tamamen kurtarabilirim isteyeni 5442807241

• jdmorrison kullanıcısına yanıt
    Tedavi için Yardımcı olabilrim 544 280 72 41

• Onurchik kullanıcısına yanıt
    Merhaba ismin hakan yazınızı okudum bu hastalıkla ilgili sizle paylaşabileceğim bir tedavi yöntemi var yardımcı olmak isterim bana 5442807241 nolu telefondan ulaşır fotoğraflarını atarsanız dahada net anlatabilirim

• Cümleten hayırlı geceler. Öncelikle konuya şöyle başlamak istiyorum yaklaşık 7 senedir egzamayla mücadele icerisindeyim. Gitmediğim hastane ve doktor kalmadı bizde bu konu üzerine tabi kim ne dediyse onu yaptık ama yaptıgımız tedavilerin hiçbiri olumlu yanıt vermedi ya verdi çok kısa sürdu ya da hiç vermedi asıl mesele ise inşallah bir gün geçmeye başlar, başlar ise bu konudan sıkıntı çeken herkese yardimci olmaktı amacım ve onu gerçekleştirmek için burdayım konuyu uzatmadan yüzümün belirli bölgelerinde ve kulaklarimda egzama vardı en son olarak bana söylenen her derda deva denilen HAS ÇÖREK OTU YAĞINI kullandım yalnız bir tek özelliği var özel bir makinesi var özel olarak çekiliyor makineden onu sabah akşam olmak üzere yemeklerden 1 saat önce iciyorsunuz benim şu an Allahın izniyle geçmek üzere inşallah tamamıyla geçer herkesin ve ayriyetten egzamalı bolgeyede sürelim. Şimdilik herkese Allah şifa versin.

Sağlıcakla...

Cümleten hayırlı geceler. Öncelikle konuya şöyle başlamak istiyorum yaklaşık 7 senedir egzamayla mücadele icerisindeyim. Gitmediğim hastane ve doktor kalmadı bizde bu konu üzerine tabi kim ne dediyse onu yaptık ama yaptıgımız tedavilerin hiçbiri olumlu yanıt vermedi ya verdi çok kısa sürdu ya da hiç vermedi asıl mesele ise inşallah bir gün geçmeye başlar, başlar ise bu konudan sıkıntı çeken herkese yardimci olmaktı amacım ve onu gerçekleştirmek için burdayım konuyu uzatmadan yüzümün belirli bölgelerinde ve kulaklarimda egzama vardı en son olarak bana söylenen her derda deva denilen HAS ÇÖREK OTU YAĞINI kullandım yalnız bir tek özelliği var özel bir makinesi var özel olarak çekiliyor makineden onu sabah akşam olmak üzere yemeklerden 1 saat önce iciyorsunuz benim şu an Allahın izniyle geçmek üzere inşallah tamamıyla geçer herkesin ve ayriyetten egzamalı bolgeyede sürelim. Şimdilik herkese Allah şifa versin.

Sağlıcakla...

• Ozkann2 O kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım reklam gibi olmuş ama keşke geçtikten sonra haber verseydin benimde zaman azalıyor dermovat kullanınca ama sonra tekrar artıyor yani tamamen geçirdiğini söylemedin sen

• egzama06 E kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım özelden yazacağına genelden yazsaydın gizli kapaklı iş niye yapıyorsun

Amacım reklam değil beni yanlış anladınız heralde ya da ben yanlış anlattım 😊 amacım sadece çörek otunu isterken insanların yanlış almaması doğru alması şeklindeydi orda yanlış bir olay yok o yüzden. Şöyle bir şey daha ben de neler neler kullandım ama sizin dediğiniz gibi bir süre sonra tekrarlamaya başladı kendiniz de dile getirmişsiniz benim amacım benim gibi olan arkadaşlara yardımcı olabilmek yaklaşık 2 buçuk aydır yağı kullanıyorum Allaha şükür bitti gibi insanın içinde hep bir şey kalir çünkü egzama böyle bir sey tamamıyla geçti diyemezsiniz ama tekrarlamadi diyebilirim. Ayriyetten reklam olsa alıp satmaya kalkisirdim mesele insanların iyisine güzeline ulaşabilmesi Allah hepimizin yardımcısı olsun 🤗

Sağlıklı günlerr...

• kesinlikle ve şiddetle aloe vera tavsiye ediyorum
    hatta bu aloe verayı krem yapmış sprey yapmış bir alman firma var
    daha detaylı bilgi için iletişime geçebiliriz
  • 4-5 ay süredir önce sağ işaret parmağında deri kalınlaşması ve çatlama oldu, sonra sağ ve sol işaret ve orta parmakta devem ediyor.
    Haftalık olarak düzelir gibi oluyor, sonra çatlama oluşuyor.
    Kabarçık, sulanma vs yok. sadece bulunan bölge kuruyor ve çatlama meydana geliyor.
    Beklazon, clobesol, travozol kullandık kortizol nedeni ile geri bıraktım.
    En iyisi arko krem en azından tedavi etmese de, çatlama sürecine önlem oluyor.

Sizce bu belirttiğim durum alerjik mi?
    ( Yaş 38 ve şimdiye kadar bu durum olmadı)
  • 10 yıl dermografizm (kronik ürtikerin bir çeşidi) çektim. Sonra bu hastalık mutasyona uğradı. Egzema ya dönüştü. Kaşıntım o kadar delirtti ki beni sırtımı tırnaklarım ile parçaladım. En son sıcak duşa girdim kaşıntı azaldı. Sonra Çeşme’yi en sıcağa çevirdim kaşıntım durdu. O günden beri bu sıcak beni tedavi etti. Duş alamadığım zamanlar fön Makinesinin sıcağını açıp o bölgeye tutuyorum (egzama yada üriker olan cildime) kaşıntım kesiliyor kızarıklık biraz artıyor ama 10 dakika sonra kızarıklıkta kesiliyor. Sıcak su yada sıcak fön kaşıntılı bölgeyi daha çok yakıyor sağlıklı deriye göre ama çivi çiviyi söküyor. Bu tedaviyi oğlumun egzemasında sivrisinek ısırdıklarında da da kullanıyorum. İlk 1 yıl sadece o anlık tedavi yani antihistaminik etkisi yaptı. Ama 1 yıl sonra yüzde 90 iyileşme sağladı. Aynı tedaviyi Uçuk Herpes içinde uyguluyorum. Kız kardeşim, babam, eşim ve birkaç dostumu da bu şekilde tedavi ettim. Not beyazbanyo sabunu ve kese ile ovalanarak yıkanmak ürtikeri arttırıyor ve yeniden hortlatıyor. Siz bilirsiniz ben böyle iyileştim.

• Merhaba,konu eski ama benimde egzema sorunum vardı göz kenarlarinda bu yuzden ilac kullanamiyordum goz oldugu icin eczaneye gittim bana sadece bir sabun onerdiler ve gercekten etkili oldu sabun el yapımi birseydi ihtiyaci olan varsa mesaj atabilir burdan yazip reklam gibi olmasin mesajla nereden aldigimi soylerim

• tecrübeleri yazalım kaşıntıyı elma sirkesi çözüyör
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onurchik

Üstadım öncelikle geçmiş olsun,

Bu hastalığı yaklaşık 4 seneden beri çeken biri olarak bir kaç şey yazmak istedim.

-Egzama ile birlikte yaşamaya alışman gerekecektir. Onunla barışık olacaksın, inatlaşmayacaksın, kazanan o olur ve yayılmaya devam eder. Ben kafayı kırıp arada konuşurdum ellerimle.
    -Tedavisi olmayan bir hastalık değil ama "kronik" bir hastalık. Burası çok önemli. Yani sen ilaç v.b. tedavilerle onu temizlersin ama bu asla ve asla demek değildir ki tekrarlanmayacak. Moral bozmak yok.
    -Yayılıp, yayılmaması, senin önlemini alıp almamanla alakalı. "Doktorunun" verdiği tedaviyi uygularsın, nemlendiricini kullanırsın, kafana çok takmazsın ve bir bakmışsın kendiliğinden silinmiş gitmiş. Ne yara izi, ne bir şey kalmış cildinde.
    -"Kaşımak" en büyük düşmanı. Onu kaşıyıp hırçınlaştırmayacaksın. Yayılır gider, soyarsan da aynı şekilde. Zaten "doktoruna" bununla ilgili şikayetini bildirirsen çok güzel kremler var kaşıntı konusunda.
    -Çok yaygın ve kronik bir hastalık olduğundan piyasada çok ürünle karşılaşacaksın. Herkesin ayrı bir önerisi olacak. Sen zaten bir süre sonra kendine ne iyi geliyor uzman olacaksın ve onlara pek kulak asmayacaksın ki asmaman da gerekir.
    -Kalıtımsal (ırsi) bir hastalık. Büyük olasılıkla ailenizde vardı bu, şimdi de sizde var. O yüzden asla kendinizi kötü hissetmeyin. Göz rengi olarak düşünün, kimi mavi, kimi yeşil, bizimki de bu tür bir olay.
    -Bunu söylememe gerek yok sanırım fakat hatırlatma gereği duydum. Konuda size verilmiş olan ilaç isimlerini, tedavi yöntemlerini asla ve asla doktorunuza danışmadan uygulamayın. Dünya kadar çeşidi var bunun. Başkasına iyi gelen, size iyi gelmeyebilir. İyi gelmezse ne olur peki? Sizi karamsarlığa sürükler hastalıkla ilgili. "Hiç geçmeyecek, bir daha iyileşemeyeceğim" diye düşüncelerin kafanızı kurcalaması en büyük düşmanımız bizim.
    -Araştırın.. "Psoriasis" ile ilgili ne kadar döküman varsa okuyun, olur bir faydası mutlaka. Günlük hayatta insanlar bununla nasıl başa çıkıyor, neler yapıyor her şey hakkında bilginiz olur. Misal ben sürekli ellerimle çalışan biri olduğumdan tüm gün kremle nasıl dolaşacağım, bilgisayarı, telefonu yağlandırmadan nasıl çalışacağım, bu tür sitelerde edindiğim bilgilerle aştım.
    -3 farklı doktora gittim. Şunu tüm açık yürekliliğimle söylemek isterim ki; Vücut senin vücudun ve sana verilen her tedaviyi kabul edip etmemen tamamen sana kalmış. Hastalık hemen çözülsün diye kortizon önerecekler, böbreğini zor duruma sokacak haplar tavsiye edecekler. Lütfen ama lütfen tedavi yöntemini iyi araştır ve gerekirse başka doktordan fikir al. Boynundaki küçük bir egzamadan kurtulacaksın diye asla ilerde vücudunda daha büyük sancılara yol açacak tedavi yöntemlerini kabul etme.
    -Bu doktor çok pahalı, bu ilaç çok pahalı diye çelişkiye düşme. Doğru bu tedavide gün gelecek her zaman kullanman gereken bir kreme 60/70 TL vereceksin ya da muayenesi 500/600 TL olan bir doktora gideceksin. Şöyle düşünmeni tavsiye ederim; uzun vadede bir kaç doktor deneyip, bünyene bir sürü işe yaramayacak ilacı sokup, hem mental olarak hem de maddi olarak karamsarlığa düşeceğine, bir kerede bunu halledeceğine inandığın bir doktor / tedavi yöntemi çıkarsa hiç düşünme. Tedavinin işe yaramasından çok senin buna inanman çok çok önemli.

Moralini her zaman yüksek tutup, hastalığını kafana takmayacaksın.

Şimdilik bu kadar geldi aklıma. İstersen özelden her türlü soruyu sorabilirsin (belirttiğim gibi ilaç ve tedavi yöntemleri hariç. Ben doktor değilim, sana neyin iyi gelip neyin gelemeyeceğini söyleyemem).

Acil şifalar dilerim..
    şampuan ne kullanıyorsunuz acaba? tavsiye

• BİTTİM sabunu cok ıyı gelıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: narsess

şampuan ne kullanıyorsunuz acaba? tavsiye

Alıntıları Göster
    Ellerimde vardi benim sadece. Sac icin ozel bir uygulama yapmiyordum. Normal sampuan.

• 5 senedir çocugum için ugraşıyorum bu illet hastalıktan 2 yaşında başladı bizde şuan 7 yaşında tıp dili atopik dermatit yani egzama çok doktor akapuntur uzmanı cild losyonları yaglar vs vs deli paralar harcadım kaşıntı çok fazla hatta heryeri alerji kabuklanma oldu hastanelerde çok yattık kalktık bürsürü kortizonlu krem kullandık nafile 2 ay önce birisiyle tanıştım 40 senedir sedef hastası kendisi krem yapıyormuş bu hastalık için inanmadım ön yargılı davrandım sonra düşündüm 5 sene harcamışım ne kaybederim gönderdigi tamamen el yapımı olan kremi aldım ilk 3 günde kaşıntı bitti hatta çok şaşırdık inanamadık 1 haftada bütün yaraları iyileşti kabuklanma hiç kalmadı alttan pembe deriler çıktı bana 3 ay kullanıcaksın dedi 2 aydır kullanıyorum çok çok ama çok sevinçliyim allah a şükür hiçbir sıkıntı yaşamadım şuan herşey çok iyi yara mara hiçbişey kalmadı çevremde tavsiye ediyorum devamlı hatta ihtiyacı olanlara yardımcı olabilirim

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.