< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Egzama oldum tecrübeli olanlar yardım . (7. sayfa)

-
-
Ellerimde ve ayak parmaklarımda yıllardır yok olsun diye uğraştığım bu hastalıkla alakalı sudocrem diye birşey tavsiye ediyorlar. Kullanan arkadaşlar var mıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metincan34 -- 8 Mayıs 2020; 11:49:45 > -
Selamun Aleykum arkadaşlar. Maalesef modern tıp bu hastalığa hiçbir şekilde çare bulamıyor ama Allah her hastalığın şifasını yaratmıştır. Şimdi size bahsedeceğim doğal ilaç İnşaAllah hastalığı kökten çözecektir.
Öncelikle Allah'a tevekkül edin. Çünkü onun istemesi dışında hiçbir şey gerçekleşmez.
Asla stres etmeyin herşeyi Allah çözecek buna inanın. Bana dua edeceksiniz İnşaAllah.
1) Çörek Otu yağı (Soğuk sıkım olmasına dikkat edin. Doğal olmalı)
2) Tuz (rafine edilmemiş ve iyot eklenmemiş deniz tuzu alın)
3) Su (Klorsuz su olursa iyi olur)
Hazırlanışı :
Yarım bardak suyun içerisine 3 çay kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı çörek otu yağı ekleyin. İyice karıştırın ve pamuk ile 5 dakika boyunca ovalayarak sürün.Yarım saat kadar bekleyin ve su ile durulayın. İlk yaptığınızda bile cildiniz nasıl pamuk gibi oluyor göreceksiniz Allah'ın izniyle
31 gün boyunca her gün uygulamanız gerekiyor. Kendinize bir takvim hazırlayın ve her gün tik atın.
!! Saç için uygun değildir.
!! Bu karışımın haricinde başka hiçbir şey (Sabun V.b) uygulamayın.
!! Hastalık geçtikten sonra da dikkatli olun çünkü kimyasal ilaçlar ve sabunlar cilde büyük zarar veriyor.
Ve şunu da unutmayın şifa yalnızca Allah'tandır. Geri dönüşlerinizi bu mesajın altına bekliyorum. Allah şifa versin hepinize.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çörek otu yağı ve Saf Kastil Sabunu.
Çörek Otu Yağı; Çörek Otu için eczacınıza veya doktorunuza danışın mutlaka. Ucuz olsun diye internetten alacağınızın yararı olmayabilir. Besin destek ürünlerini güvenilir yerden almak gerekli. Aynı şekilde orjinallik ile ilgili yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmiş olurusunuz. Götürüsü-getirisinden fazla olan bir durum içinde bulmazsınız kendinizi. Bu konuda fiyat en önemli öncelik olmamalı.
Kastil Sabunu ise; piyasada bitkisel olarak lanse edilen sabunların çoğu zararlı kimyasallar içermez iken yine de sentetik ve yarı-sentetik maddeler içeriyor. Kastil sabunu ise kimyasal-sentetik-yarı sentetik malzemeler içermeden üretiliyor. Bunda da palm yağından değil, zeytinyağından olmasına dikkat edin. Türkiye'de yemeklik zeytinyağından üretilen sadece 1 marka mevcut. Castile markası ile trend yol-hepsi burada gibi yerlerde satılıyor. 800 ml büyük boy sıvı sabunu gayet mantıklı fiyatlarda satılıyor.
Besin desteğinde yapılacak doğru tercih ile, ve kullandığınız sabunları kastil sabunu ile değiştirirseniz fayda göreceksinizdir.
-
Ben de seboroik dermatit var. Yüz, kulak arkası ve kafamda kepek ve kafa da kaşıntı oluyor. Bana önerir misiniz?
Bu çörek otu yağını ve dediğiniz sabunu nereden bulabilirim ve nasıl kullanmalıyım?Size de geçmiş olsun. Sizde de aynı dert mi var? Bunları sürekli mi kullanıyorsunuz yoksa bir kullanımda hastalığı geçiriyor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aleyküm Selam. Ben de bu dertten çeken bir vatandaş olarak bu önerdiğiniz tedaviyi uygulamak istiyorum.
Kafa derisinde oluşan kepek ve kaşıntı için önleyebileceğiniz bir şey varmı? Ben de seberoik dermatit var şu anda yüz, kulak arkası ve kafam da kızarıklık,kaşıntı ve kepeklenme oluyor sürekli.(iyice arttı) sizin de böyle bir rahatsızlığınız mı var?geçmiş olsun. Başka kullandığınız şampuan veya sabun, dikkat ettiğiniz bir beslenme şekli gibi önerileriniz varsa bilmek isterim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheWazZquote:
Orijinalden alıntı: Coleslaw
quote:
Orijinalden alıntı: TheWazZ
quote:
Orijinalden alıntı: Coleslaw
Ellerimde vardi avuc icinde 10 yil cektim sonra gecti kendiliginden.
Ellerimde şimdilik görünmüyor inşallah çıkmaz
Fazla ellememen lazim egzamali bolgeleri bilgin olsun hocam.
Eyvallah hocam saolun sanada geçmiş olsun
Alıntıları GösterAcaba hangi ilacı kullandınız ne sıklıkla rica etsem söyler misiniz
-
Nasıl geçti bı bilgilendirirseniz çok sevinirim
1) Castile Doğal Kastil Sabunu (Bu marka yemeklik zeytinyağından üretiyor, ayrıca bitkisel gliserin-kekik var)
2) Sudocrem Baby Care Cream (Fiyatı yüksek ama kaliteli)
3) Tabia Çörek Otu Yağı (Üretim yöntemi süperkritik ekstraksiyon ve FDA Sertifikası olan tek marka bu)
bu 3 ürünü doktorunuza da danışın ve deneyin mutlaka. Stresten uzak durun. Turşuyu hayatınızdan çıkarın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_derek -- 31 Ocak 2021; 18:19:47 >
-
Paylaşmış olduğum yöntem bir hocamızın tavsiyesi. Ben stresli günler geçirdiğim için pek faydasını göremedim. Ama Allah'a şükür bıttım sabunu aldım ve yaklaşık 1.5 aydır kullanıyorum ve aynı zamanda stresliyim ve de yememe hiç dikkat etmiyorum buna rağmen yüzüm tertemiz oldu. Kuruluk gitti. Sadece sabah 1 kere yıkıyorum yeterli oluyor. Artık hiç çıkmıyor 2 ay önce her zaman çıkıyordu yüzüm hiç boş kalmıyordu. Şükürler olsun Allah a -
Arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun. Ben 8 yıldır egzema ile mücadele etmekteyim , rahatsızligim tam olarak sadece ellerimde kontakt atopik dermatit, eğer biraz araştırma yaparsanız egzemanin modern tıp da tedavisinin olmadığını anlayacaksınız, benim bunu anlamam biraz uzunca zaman aldı çok sayıda dermatoloji doktoruna gittim hepsinin yaptığı birkaç kortizonlu krem ve pomat vermekten başka birşey olmadı. Bu kremler egzema yi geçirmiyor baskilayarak birdahaki atakda deriyi incelttigi için egzemanin daha güçlü çıkmasına olanak tanıyor, arkadaşlar öncelikle internetteki araştırmalarda egzaması olan kişilerin nelerden uzak durması gerektiğini detaylı olarak inceleyebilirsiniz asitli yiyecek ve içecekler, paketlenmiş gıdalar, kimyasallar , elleri çok sık yikamak , çok sıcak su ile duş vs... Bunlardan uzak durmak gerekiyor. Ben egzemayi son 7 aydır % 90 yenmiş durumdayım, nasıl yendigime gelince benim sizlere tavsiyem alternatif tıbba yonelmeniz ben öyle yaptım arkadaşlar birkaç denemeden sonra Aloe Vera jel ile gliserini aynı oranda karıştırarak ellerimi her yıkamadan sonra mutlaka yatmadan önce ellerime sürüyorum evet biraz yağlı bir yapısı var zor emiliyor arkadaşlar ama mutlaka fayda sağlıyor egzemadan çok daha iyidir ellerin biraz yağlı olması bu karışımı evde çok basit hazırlayabilirsiniz Aloe Vera bitkisinin arasındaki jeli çıkarın internetten gliserin alın 50ml- 50ml olacak şekilde karıştırın kaybedeceğiniz hiçbir şey yok arkadaşlar deneyin tamamen doğal 0 yan etki ben çok faydasını görüyorum artık kortizonlu ilaçlar kullanmıyorum derim daha kalın daha güçlü İnşallah sizde faydasını görürsünüz bu yazım sizlere faydalı olur kalın sağlıcakla...
-
Gecmis olsun kardeşim hastalığının cok basit bir tedavisi var. Kesinlikle hiçbir ilaç kullanma doğal da olsa. Hic gerek yok. Yapman gereken tek şey 3 gün su orucu tutman. Hacamat ve sülük tedavisi.Gerekli bilgilere Aidin Salih egzama sedef yaz çıkar sonuçlar.
Kisaca karışık yemekler, kola cips ıvır zıvır ambalajlı ürünler vs yeme 3 güne tertemiz olursun
Merhaba, konu dikkatimi çekti, herkesin eline sağlık, aşağıdaki yorumumu dikkatinize sunuyorum.
Egzama konusunda öncelikle vücudun neresinde olduğuna ve belirtilerine bakılmalıdır. Kuruluk, kaşıntı, kabarcık oluşumu, deride pullanma, kabuklanma ve döküntü, kızarıklık, iltihap, saç derisinde kepeklenme, deride çatlama gibi belirtiler den bir ya da daha fazlası görülebilir. Sonra bu belirtilerin nedenleri araştırılmalıdır; cildin çevresel etkenlere verdiği bir tepki mi, bitki ve hayvanlara temas sonrası mı, bir ilaca karşı vücudun verdiği bir tepki mi, besin türleri kaynaklı mı, stres ve dolaşım sorunlarına bağlı mı? Bu nedenler tespit edilerek hastalığın tanısı konulmalıdır.
7 çeşit egzama var ve semptomlara bakılarak tanının da klinik muayene ile konması gerekir.
Çocuklarda görülen egzama (atopik dermatit) rahatsızlığı için kesinlikle bir çocuk alerji uzmanına gidilmelidir.
Tedavi yöntemleri hastalığın durumuna göre ilaç, nemlendirici, krem, jel olabilir. Tabi buna artı olarak dikkat edilmesi gereken etkenler ve alınması gereken önlemler olacaktır.
Daha fazla bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://sites.google.com/view/egzama-nedenleri-tedavisi/home
Geçmiş olsun dileklerimle.
-
Arkadaşlar çocukluğumdan beri (15 yaş) egzama hastalığı ile mücadele ederim. Ancak 30 lu yaşlarımda saksı çiçeği olan benjamin adlı çok sevdiğim için büromda büyütüyorum. Taki geçen yıl internette okuduğum bir uyarıya kadar. Yazıda özellikle alerji den bahsedip çiçek toz yiyecek gibi faktörler sıralanırken ne göreyim çok sevdiğim benjamin saksı çiçeğim 1 numaralı alerji yapıyor. Hemen benjamin çiçeğini ve diğer çiçekleri odamdan ve evimden çıkardım. Çok şükür rahatladım. Yine egzama ara ara oluyor. Ama çok çok daha iyiyim. Yani alerji faktörünüde araştıralım. Geçmiş olsun.
-
2009 yılından beri ellerimde egzama mevcut , kimi zaman azalıyo kimi zaman artıyo ama halen var 12 senedir bunlarla yaşamaya alıştım. Denemediğim ot çöp krem ilaç kalmadı. Yurt dışından da bir sürü şurup, krem vs denedim. Kimse yanlış anlamasın ama boşuna zorlamayın. Tamamen bilinç altında yatan bir sıkıntının strese dönüşümden kaynaklı bir durum. O sıkıntı silindiğinde bunlar da gidicek bence ama herkesin hayatı farklı kimisinde 1 senede biter kimisinde 20 senede. Stressiz bir dünya düşünemiyorum, öyle bir ortamı yaratmak baya zor. Herkese geçmiş olsun.
-
Aynı karışımı kullandım çok faydasını gördüm
Merhaba ben homm bitkisel firimasından efe size yardım edebilirim isterseniz bana instadan yazın ben size numaramı verim whatsapptan konuşalım
https://www.instagram.com/hommbitkisel3940/
Biz butür hastalıklar,rahatsızlıklar ve benzeri içinde ürün üretiyoruz siz bana instadan yazın yardım edim size😊
-
Merhaba arkadaşlar egzama da gözle görülmeye değer sonuçlar var elimizde çözüm bulamayanlar bana ulaşırlarsa yardımcı olmak isterim herkese acil şifalar diliyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X