Şimdi Ara

Egzantrik Mili Sarmış (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
5.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Satıp ne alacaksın piyasa hasar kayıtlı araba dolu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cestova

Subap değildir o kardeşim enjeksiyonlu araba subap vurmaz bakma saçmalayanlara

Ya hastayim senin gibilere kac tane katalizorden subap cikaran gordum biliyormusun bide subap cakmazmis ..

Subap vurmaz degil ama vurdumu pistonu 2 ye ayirir ..

• Bu arada manifold contasindan ses geliyor demissiniz hafif gaz verince bi hirilti geliyormu

• quote:

Orijinalden alıntı: linqs

Bu arada manifold contasindan ses geliyor demissiniz hafif gaz verince bi hirilti geliyormu

Hırıltı yok gaza basınca 2500 devirden sonra çıt çıt ses geliyor

• quote:

quote:

Ya hastayim senin gibilere kac tane katalizorden subap cikaran gordum biliyormusun bide subap cakmazmis ..

Serviste öyle diyor ama kardeş enjeksiyonlu araba kolay kolay subap arızası vermez dediler bugün hatta iyice dinlediler subap değil dediler ben sordum özellikle sanayideki ustalar subap ve egzantrikten olduğunu söylüyorlar dedim adam güldü egzantrikten ses gelen arabada çekiş kaybı olur dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: Froatel

quote:

Bu arada manifold contasindan ses geliyor demissiniz hafif gaz verince bi hirilti geliyormu

Manifold u bi egzoscuya gosterin hocam bakalim ne diyecek

• quote:

quote:

quote:

Egzozcuyada gittim manifold cantası gidik conta değişmesi gerekiyor dediler ama ben şaşırıyorum motor ustası egzantrik mili sarmış diyor yetkili servis sorunu anında buldu bide merak ettiğim konu manifold sorunu böyle dizel gibi ses çıkmasına sebep olur mu

• quote:

quote:

quote:

Serviste öyle diyor ama kardeş enjeksiyonlu araba kolay kolay subap arızası vermez dediler bugün hatta iyice dinlediler subap değil dediler ben sordum özellikle sanayideki ustalar subap ve egzantrikten olduğunu söylüyorlar dedim adam güldü egzantrikten ses gelen arabada çekiş kaybı olur dedi

Hocam bende subaplarda demedim zaten muhtemelen egzantrik kupalarindan geliyordur ya yag eksik olunca yada yag ozelligini yitirince yapar , subap vurmaz degil vurur kayis da sikinti olur egzantrikte sikinti olur pistonla subap cakisir defalarca gordum bu durumu ama sizin durumunuz boyle olamaz boyle olsa o araba yurumez zaten yani biri caksa araba 3 silindir gibi calisir.. Birde manifolt contasi kacirsa oyle ses yaparmi emin degilim ..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Egzozcuyada gittim manifold cantası gidik conta değişmesi gerekiyor dediler ama ben şaşırıyorum motor ustası egzantrik mili sarmış diyor yetkili servis sorunu anında buldu bide merak ettiğim konu manifold sorunu böyle dizel gibi ses çıkmasına sebep olur mu

Hocam sanayide guvenilir usta bulmak cok ..

• Bak dostum konu sahibi sen beni dinle araban subap vurmuyor bu bir arabanın egzantrik milinde falan sorun yok bu iki servis sana sorunu söylemiş zaten git manifold contasını değiştir kurtul o sesten

• quote:

Orijinalden alıntı: Onurusl

Bak dostum konu sahibi sen beni dinle araban subap vurmuyor bu bir arabanın egzantrik milinde falan sorun yok bu iki servis sana sorunu söylemiş zaten git manifold contasını değiştir kurtul o sesten

8500 den 100 150 tl ye , insallah boyledir ve duzelir

..

• quote:

Orijinalden alıntı: Onurusl

Bak dostum konu sahibi sen beni dinle araban subap vurmuyor bu bir arabanın egzantrik milinde falan sorun yok bu iki servis sana sorunu söylemiş zaten git manifold contasını değiştir kurtul o sesten

Servisteki adama söyledim o bile güldü subap vuran araba iyi çekmez iyi toplamaz dedi

• quote:

quote:

Ses muhtemelen mildeki kupalardan geliyor onu demek istemis yagi gec degistirdiysen veya araba yagsiz kaldiysa yapar .. Bu tarz durumlarda ne zaman ne tepki verecegini bilemedigin icin her an hersey olabilir demek istemis sanirim usta , yinede baska bir yere daha gostermekte fayda var ayrica fiyat fazla o parcanin olacagi en fazla 1500 falandir tahminen ama bu tarz islemler kam mil i ustte oldugundan alt taraf zayif dusuyor ve motor ozellikle rolatinde dalgali ve sarsintili calisiyor o yuzden bi actikmi komple elden gecirelim mantigi ile hareket ediliyor o yuzden oyle bi fiyat cikmis olabilir ..

Rolantide sorun yok araç soğukken 1200 devirde çalışıyor ısınınca 900e düşüyor rolantide dalgalanma falan yok yağ değişimi geç olmadı yağını tam 10000 km dolmadan değiştiririm 9000 kmde falan araca 10-60 yağ koydurmuştum bir önceki yağ değişiminde bundan dolayı egzantrik mili sarmış ve krank milin eğilmiş araç ondan böyle dizel gibi ses veriyor dedi ama yinede bana saçma geliyor araba yağsız kalmadığı sürece ne subap ne egzantrik mili nede krank mili zarar görmez arabayı zorlamıyorum da her zaman devirli kullanırım 3000 3500 devir arası bilmiyorum bu ustaya inanasım gelmiyor yani

Usta iyi sıkmış. Krank mili eğilmiş araçta 3000 devirde bırak rölanti tutturup gitmeyi, arabanın içinde rahat oturamazsın. Motor da zaten 3000-4000 devirde yarım saat gitse darmadağın olur o halde.

Manifold contası bitmişse, egzoz kaçırma yapacağı için dizelvari bir ses mümkündür. Hatta sabit devirde gaza yüklendiğinde ses artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 4 Temmuz 2017; 2:10:13 >

• Yaptırdınız mı arabayı?

• msansertekin kullanıcısına yanıt
    Krank milini egecek kim var veya nasil egilir gostermesi gerek o usta.

• Egzantrik mili sarmaz hiçbir araba istersen yağsız çalıştır en fazla piston kolunu kırar

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.