Şimdi Ara

Egzoz Emisyon Hafif Kusur Oldu ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
9.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: L.o.T.u.S

Emisyonu muayeneden çıktı ama emisyon muayenesi yapmamanın cezası 1000 tl den fazla. Evraklara bakarken otomatik onada bakılıyor
    Emisyon muayenesi 50 TL. Onda sıkıntı yok. Ancak trafiğe çıkmaması gerektiği sonucu çıkacak olsa bile muayenede kusur sayılmadığından kimse aracındaki sorunu onarma yoluna gitmeyecek. Hatta modifiyecilerin ekmeğine kaymak sürecek bu uygulama.. 10 numara yağ yakanlara hiç değinmiyorum bile..
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    Biz Avrupa Birliği'ne üye değiliz gümrük birliğine tabiyiz. Tabi olduğumuz ve uyumlaştırma yapmamız gereken mevzuat ortaklık konseyi kararlarında belirtilmiştir. Onun dışında Avrupa Birliği'nin cebren gelip bu konuda tepemize binme diye tabir edeceğiniz bir hakkı yoktur. Avrupa'da tüketici haklarına yönelik bir mevzuat mı yayınlandı, bizde de cebren yayınlanacak, geçerli olacak ya da hükümleri aranacak gibi bir durum söz konusu değil. Teknik mevzuatı 15 ay içinde uyumlaştırma zorunluluğumuz var çünkü ihracat yapıyoruz. Diğer hükümler sadece fasıllarda gündeme gelebilir ki bu da onların mevzuatını kullanmak değil iç mevzuatımızın ruhunu ona uygun yapmak şeklindedir.

AB Bakanlığının ise konuyla uzaktan yakından alakası yoktur ki AB Bakanlığı diye bir bakanlığımızda kalmadı ayrıca

• Çoğu ülkede dizeller yavaş yavaş yasaklanıyor, yasaklanmayanlarda adblue gibi sistemlerle sunulup çevreyi daha az kirletiyor. Biz ise kendi soluduğumuz havayı zehirlemek için elimizden geleni yapalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

Katılmıyorum. Avrupa Birliği yakında geri çağırılmayan TDI motorlu araçlar yüzünden tepemize binecek, bu yüzden adı lazım olmayan bir holdingin çıkarını korumak için düzenlenen bir uygulama.

Alıntıları Göster
    O değerler muayene ölçülmüyor. Ölçülen değerlerde günümüz yeni nesil dizel araçların hepsi geçer bizde.

NOx gibi düşürmesi gayet zor emisyon değerlerinde dolayı VW ve diğer dizel üreticilerin sıkıntı yaşadıkları konu. Onlarında ölçümü Avrupa'da dahil pratik olarak muayene yapılamıyor. O yüzden zaten bu skandal yıllarca devam etti. Birileri merak edip uzun bir test yapmasa ortaya çıkmazdı.

Seçimden sonra yine ağır kusur olur tahminimce. Çata pata eski nesil araç sahiplerine geçici bir kıyak oldu bu.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Rezistans ve kaloriferin olayı ne hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Rezistans ve kaloriferin olayı ne hocam?
    Anlamadım ve sorgulamadım, son muayeneye gitmeden önce gittiğim LPG'ci söyledi. Ben de uyguladım faydası oldu mu bilmiyorum. Uygulamaktan zarar gelmez herhalde.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Yoksa bizim arabalarda da VW emisyon modu mu var?

• quote:

Yoksa bizim arabalarda da VW emisyon modu mu var?
    Aynen hocam ama egzoz testinde araba Dyno'da olmadığı için manuel olarak açmak gerekiyor. Önce motor çalışır halde ve hararet ibresi ortada olmalı. Sonra arka rezistansı açıyorsunuz. 10 saniye geçtikten sonra kaloriferi en sıcakta açıp, fan kademesini en sona getiriyorsunuz, 3 saniye sonra bir alt kademeye alıyorsunuz. AC On ışığı 3 kere flaş yaptıktan sonra araç emisyon testine gireceğini anlıyor.

• Tuzağa düşmeyin:Egsoz muaynesiz gidenler,Uyanık olun,muayneden gectim diye sevinirken çıkışta cezayı yemeyin sonra

• Haftaya sokucam aracı beyler konuyu okuyacak pek vaktim yok biri alintilayabilir mi?

Aracı egzoz emisyona sokmamiza gerek varmı ve diyelim ki soktuk gecemesekte hafif kusur olarak mı değerlendirilecek?

• Evet aynen öyle. Sonra çıkışta polis sizi çevirir emisyon ölçümünüzün olmadığını tespit ederse 1200 lira para cezası kesiyor. Muayeneden geçme durumunda sıkıntı yok yani...
  • korner12 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• quote:

Ölçümü ağır kusurdan çıkarana, az yakacam diye kamyonun deposuna ne bulursa koyup kara dumanlar ata ata gezene, "değişimi mümkün olduğu halde" dpf iptal edip parçacıklar saça saça gezen dizelcilere, bunları gördüğü halde görmezden gelen yetkililere hakkımı helal etmiyorum. Artık istanbulda iç sirkülasyonu açmadan gezemiyorum be. Hani anlarım eski püskü 3-5 araç duman atabilir, ama on ağır vasıtadan beşi de böyle mi olur arkadaş?
    200 km batımızda insanlar bütün otomobil bürokrasisini egzoz emisyonu üzerine kurmuş. Vergisi ona göre, muayenesi ona göre. Hatta yasaklaması bile emisyona göre. Bizimkiler de 3-5 çapulcu tipli kamyoncu 10 numara yağ yakamıyor diye isyan edince geri adım atsın. Ne ala memleket..
    Konu yanlış anlaşılıyor ve bu yanlış anlaşılma yüzünden hazineye bayağı bir emisyon cezası tahsil olarak girecek.

Uzatmadan konuyu özetleyeyim;

Tüvtürk muayenesinde egzoz emisyon hafif kusur sayılacak yani emisyon vizesi yoksa "muayene edemeyiz" denmeyecek.

ancak...

"ZORUNLU" egzoz vizesi ayrıca yapılıyor ve kendi periyodu var, bu hala devam ediyor.

Yani, sadece genel muayenede şart değil hala gidip ayrıca yaptırmanız gerekiyor ki öyleydi zaten.

Haa genel muayeneyi yaptırdınız emisyonuda salladınız,

peki emisyonsuz çevirmeye girerseniz ne olur?

Yanlış hatırlamıyorsam, emisyonsuz gezmenin cezası 2700 TL ve şırıngayla çekerler.

Özetle, emisyon vizesi yerli yerinde duruyor ama bu haberle keklenecek bir çok sürücü için ilk çevirmede yer yerinden oynayacak.

• yav maksat mılletı yumusatıp yolda trafıkte cevırım 1500 tl ceza kesmek. Sırf o yuzden sımdılık yumusatma moduna gırdıler :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

Konu yanlış anlaşılıyor ve bu yanlış anlaşılma yüzünden hazineye bayağı bir emisyon cezası tahsil olarak girecek.

Uzatmadan konuyu özetleyeyim;

Tüvtürk muayenesinde egzoz emisyon hafif kusur sayılacak yani emisyon vizesi yoksa "muayene edemeyiz" denmeyecek.

ancak...

"ZORUNLU" egzoz vizesi ayrıca yapılıyor ve kendi periyodu var, bu hala devam ediyor.

Yani, sadece genel muayenede şart değil hala gidip ayrıca yaptırmanız gerekiyor ki öyleydi zaten.

Haa genel muayeneyi yaptırdınız emisyonuda salladınız,

peki emisyonsuz çevirmeye girerseniz ne olur?

Yanlış hatırlamıyorsam, emisyonsuz gezmenin cezası 2700 TL ve şırıngayla çekerler.

Özetle, emisyon vizesi yerli yerinde duruyor ama bu haberle keklenecek bir çok sürücü için ilk çevirmede yer yerinden oynayacak.

Alıntıları Göster
    bu haberi 3-5 yerde gördüm. olay tam olarak nedir ? egzoz muayenesine girdik , kalsak da hafif kusur mu oluyor ?

• zotacing kullanıcısına yanıt
    ona buna gerek yok. belediyenin kendi otobüsü güneşi karartıyor. hatta istisnasız belediye aracı olup kara duman atmayan yok. nasıl geçiyor bu arabalar egzozdan anlamıyorum.
  • Bir ara hafif kusur olmuştu, tekrar zorunlu yaptılar sonra. İhmal etmeyin yaptırın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cornfield

bu haberi 3-5 yerde gördüm. olay tam olarak nedir ? egzoz muayenesine girdik , kalsak da hafif kusur mu oluyor ?

Alıntıları Göster
    Sistem sorunu yuzunden 2 haftalik hafif kusur yaptilar bunu burada yazmistik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

Sistem sorunu yuzunden 2 haftalik hafif kusur yaptilar bunu burada yazmistik

Alıntıları Göster
    allah allah şimdi yine ağır kusura mı geçti . pek çok sitede yönetmelik değişti falan filan diye haber yapılmış. muayeneyi yaptırıp ardından egzoz a gitsek olmuyor mu yani ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.