Şimdi Ara

Egzoz Emisyon Hafif Kusur Oldu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
9.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haber bu linkte arkadaşlar.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle, araç muayenelerinde egzoz emisyon ölçümü olmaması artık "ağır kusur" olmaktan çıkarken, kusurun "hafif" kusur olarak sayılacağı bildirildi. Yapılan düzenleme ise 16 Ocak 2019 tarihi itibari ile hayata geçti.

Ben diyecek kelime bulamıyorum.
    Daha temiz ve yaşanabilir bir dünya için çok çalışmamız gerekiyor ama malesef...

Yorumları size bırakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korner12 -- 17 Ocak 2019; 14:52:3 >

• xweser x kullanıcısına yanıt
    X xweser demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: xweser

egzoz tarihi geçmiş ise muayeneye giremiyorsun.

Not : Bende çok karıştırıyorum ama doğru yazılışı budur. EGZOZ

www.tdk.gov.tr
    Türk Dil Kurumu – Dilimiz Kimliğimizdir
    http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_yanlis&view=yanlis&kelimez=120

Alıntıları Göster
    "Dahi" anlamındaki "de" ayrı yazılır bay dil uzmanı.
    quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Naylon poşetler ağır kusur ama ne hikmetse...
    Bu nasıl iş, nasıl çevrecilik anlamadım. Madem poşet çevreyi kirletiyor, mini mini su petleri, içecekler, şampuan kutuları, nylon plastiğin bolca kullanıldığı ürünlere, firmalara neden kısıtlama getirilmiyor? Çevreciyiz ama egzoz gazına bağışıklığımız sağlam anlaşılan...

Zaten mevcut durumda parası olan poşete 25krş verip çevreyi dilediği gibi kirletebiliyor... Yap 10 lira kimse almasın, alamasın... Ama yok öyle olunca da para toplamak güç olur değil mi? (!)
    Ölçümü ağır kusurdan çıkarana, az yakacam diye kamyonun deposuna ne bulursa koyup kara dumanlar ata ata gezene, "değişimi mümkün olduğu halde" dpf iptal edip parçacıklar saça saça gezen dizelcilere, bunları gördüğü halde görmezden gelen yetkililere hakkımı helal etmiyorum. Artık istanbulda iç sirkülasyonu açmadan gezemiyorum be. Hani anlarım eski püskü 3-5 araç duman atabilir, ama on ağır vasıtadan beşi de böyle mi olur arkadaş?
    200 km batımızda insanlar bütün otomobil bürokrasisini egzoz emisyonu üzerine kurmuş. Vergisi ona göre, muayenesi ona göre. Hatta yasaklaması bile emisyona göre. Bizimkiler de 3-5 çapulcu tipli kamyoncu 10 numara yağ yakamıyor diye isyan edince geri adım atsın. Ne ala memleket..
    5 kuruşun hesabını yapan varoş kesimden (doğana şahine hyundaiye ve leona saçma jantlar taktırmak için veya başka başka absürd modifiyeler için para bulup da zorunlu mali trafik sigortası veya egzoz muayenesi yaptıramayan çulsuzlar için kullanıyorum bu varoş kelimesini, yanlış anlamayın beni) oy almak için yapılan bir uygulama bence.
  • Naylon poşetler ağır kusur ama ne hikmetse...
  • köfteci arabası gibi gezen kamyon, kamyonetler bu haberi beğendi.

"çevreciyiz." hadi lan ordan.
  • trafik çevirmelerinde ceza yazmaya devam ederler heralde, yoksa kimse yaptırmazki. Yada sırf ceza yazabilmek için olta mı atıyorlar...
  • Egzoz kontrollerini ağırlaştırıp tam EU standartlarını yakalamışken bunu ağır kusurdan çıkaranın allah belasını versin..
  • Egsoz testi muayene de zorunlu değil ama yoksa çevirmede 4000 tl ceza.Tamamen ticari amaçlı bu karar.Allah ıslah etsin ne diyelim.
  • Egzos emisyonu olmayan araca 1200 lira trafik cezası kesiliyor.
  • VW Grup ve Türkiye distribütörü Doğuş Oto bunu beğendi.
  • geçici bir uygulama. Şuan sistemlerde problem var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devils_

Egsoz testi muayene de zorunlu değil ama yoksa çevirmede 4000 tl ceza.Tamamen ticari amaçlı bu karar.Allah ıslah etsin ne diyelim.

www.tdk.gov.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xweser -- 17 Ocak 2019; 15:38:39 >

• Çevreciyiz diyeceksiniz poşetleri parayla satacaksınız diğer taarftan egzoz emisyonu ağır kusurdan çıkartacaksınız...
    Yazıklar olsun...
  • egzost ölçümünü zorunlu olmaktan çıkarsınlar da sevinelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

VW Grup ve Türkiye distribütörü Doğuş Oto bunu beğendi.
    tiSiDiay lobisi.
  • Yeni ölçüm aletleriyle çoğu araç katalizörden dolayı geçemiyordu,katalizörü değiştirmek zorunda kalıyordu eminim bundan dolayı şikayetlerden bu karar alınmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

www.tdk.gov.tr

Alıntıları Göster

• Burası Türkiye. Hadi normal vatandaş saçmalar fakat koskoca bir devletin saçmalaması çok trajikomik.

Süte ÖTV koyarsın, sonra kaldırırsın... Şalgam suyuna ÖTV koyarsın, sonra kaldırırsın... Egzoz muayenesiz araca ağır kusurlu dersin, sonra hafif kusurlu dersin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bravaman

Alıntıları Göster
    Ava giderken avlanmış

• quote:

Orijinalden alıntı: bravaman

Alıntıları Göster
    Biliyorum ayrı yazıldığını. Ama egzoz çok karıştırıldığı için yazma gereği duydum.Hata mı ettim sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Naylon poşetler ağır kusur ama ne hikmetse...
    Bu nasıl iş, nasıl çevrecilik anlamadım. Madem poşet çevreyi kirletiyor, mini mini su petleri, içecekler, şampuan kutuları, nylon plastiğin bolca kullanıldığı ürünlere, firmalara neden kısıtlama getirilmiyor? Çevreciyiz ama egzoz gazına bağışıklığımız sağlam anlaşılan...

Zaten mevcut durumda parası olan poşete 25krş verip çevreyi dilediği gibi kirletebiliyor... Yap 10 lira kimse almasın, alamasın... Ama yok öyle olunca da para toplamak güç olur değil mi? (!)
  • quote:

Orijinalden alıntı: iquique

Ava giderken avlanmış

Alıntıları Göster
    Arkadaş saçma sapan şeyler yazmayın Allah aşkına. Bilgilendirmek ne zamandır av oldu?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.