Şimdi Ara

Egzoz ve İntake Fan Nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Egzoz ve İntake Fan Nedir ? (Resim olarak gösterirseniz daha aydınlatıcı olur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReFReSH -- 15 Temmuz 2007; 14:38:27 >

• İntake fan kasanın dışındaki temiz havayı kasanın içerisine üfleyen fandır. Genellikle kasaların ön alt tarafında olur. Egzoz fan ise kasa içinde ısınan havayı dışarı atan yani kasanın içinden hava çeken fanlardır. Genellikle kasanın arka tarafında olur.
  • peki ne işe yarar bu intake fan sogutur mu iyi? mesela benim bi güç kaynagımın fanı var bi de daha bugün 2tane ek olarak fan aldım 7ytl bişe bitanesi taktım onları kasanın arkasına pek bi işe yaramadı gibi yine anakartımın sıcaklıgı 48falan özellikle harddiskim ve dvd cd rom sürücülerim çok sıcak bi cd koyuyorum 5dakka sonra çıkartıyorum sımsıcak olmuş oluyo napabilirim ben buna?

edit: anakart sıcaklıgım 25 dereceymiş özür harddisk 42 şu an ve dokundugumda yanıyo gibiyim dvd ve cdrom aynı şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transacoustic_ -- 16 Temmuz 2007; 21:14:59 >
  • HDD için 42 derece son derece normal zaten hdd nin sağlıklı ve uzun ömürlü çalışma sıcaklığıda 40 derecedir.
    kendini kasma bilgisayarın ısı yüzünden kilitlenmiyorsa sorun yok
  • ohh valla rahatladım birden normalmiş harddiskim peki dvdrom neden bu kadar sıcak yani cdyi koyuyorum 5 dakkaya sımsıcak olarak çıkıyo cd yakma dedikleri bu heralde
  • quote:

Orjinalden alıntı: berattt

ohh valla rahatladım birden normalmiş harddiskim peki dvdrom neden bu kadar sıcak yani cdyi koyuyorum 5 dakkaya sımsıcak olarak çıkıyo cd yakma dedikleri bu heralde

powersupply dan kaynaklanabilir.
  • onun kaç watt oldugunu da bilmiyorum ben nasıl ögrencem everestte baktım okadar bulamadım yok orda kasanın arkasında AC 230V yazıyo psunun arka kısmında
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çift egzoz mu tek egzoz mu?
    10 yıl önce açıldı
    fan rezistansı nedir ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kasanın içinde (sol üstte) psu nun üstündeki etikette marka ve kaç watt olduğu yazar. marka önemli
  • etiket gözükmeyen kısımda kalmış yarın bi söker bakarım onu ona göre yazarım teşekkürler yardımınız için..
  • quote:

Orjinalden alıntı: berattt

etiket gözükmeyen kısımda kalmış yarın bi söker bakarım onu ona göre yazarım teşekkürler yardımınız için..

Büyük bir ihtimalle gerçek değildir.
  • yani gözükmeyen kısmında derken etiket gözüküyordu da biraz yukarısına yapıştırmışlar marka kısmı falan asıl yerleri gözükmüyodu neyse açtım baktım markası TOKYO switching power supply model: LC-B300ATX bi tablo gibi bişey var üstünde çeşitli voltaj değerlerine göre değişiyor heralde onun altında da
    +5V & +3.3V combined load 180W
    +5V & +3.3V & + 12V combined load 280W
    Total output is 300W max.
    yazıyor.bir de işlemcim p4 1.8 ben bunu oc'la 2.5ghz yaptım cpu sıcaklığı 47derece falan ama daha üste çıkamıyorum heralde psu'dan kaynaklanıyor?
  • fan Kasanın dışındaki temiz havayı kasanın içerisine üfleyen fandır. Genellikle kasaların ön alt tarafında olur. Egzoz fan ise kasa içinde ısınan havayı dışarı atan yani kasanın içinden hava çeken fanlardır. Genellikle kasanın arka tarafında olur.

• cevap verebilecek olan yok mu
  • DVD-ROM gibi optik cihazların cdyi ısıtması kadar normal birşey yok ki.Soğuk çalışmaz zaten onlar.
    Kolay mı ya sen Lazer ile okuyorsun o cdyi,lazer enerjisini alıyor o cd hem aygıtın kendi ısınmasından hem de lazerin enerjisinden dolayı cd iyice ısınıyor.Ama problem olmaz.

Oto teypleri hele süper cd ısıtır elinizi değemezsiniz bazen.
  • eskiden ısıtmıyodu ama okadar yani yeni yeni olmaya başladı bu normal de bi ısınma degil yanıyo resmen normal mi bu
  • hocam sen o power supplyi hemen değiştir ya da o/c yapma. sistemin tehlikede bence. Muhtemelen o power supplynin koruması bile yoktur
    supplyni en az 400watt gerçek güç sağlayan kaliteli iyi marka bir supply ile değiştir, ondan sonra da istediğin kadar o/c yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 24 Temmuz 2007; 0:42:46 >
  • arkdaslar frısby 500 wattlık bı psu aldım oc ıcın ıymıdır sızce
  • ne marka alayım bi tavsiyeniz var mı? link falan olursa hele çok iyi olur vatandan falan
  • quote:

Orjinalden alıntı: knsk11

arkdaslar frısby 500 wattlık bı psu aldım oc ıcın ıymıdır sızce

aman sakına hele birde o/c yapacaksan hiç alma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.