Şimdi Ara

Ehliyet Alma Süreci Kaç Ay Sürüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
24.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 13 Ekim doğumluyum. Sınav tarihlerine baktım 10 Aralıkta ehliyet sınavı görünüyor. Sonra ocakta ara sınavlar var bunlar tam olarak ne oluyor? Ayrıca sınavları başarıyla geçersem ehliyetim ne zaman elimde olur? Deneyimli arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ehliyet Alma Süreci Kaç Ay Sürüyor?

Ehliyet alma süreci, bireysel duruma ve yerine göre değişiklik gösterse de genellikle birkaç aydan bir yıla kadar sürebilir.

İlk adım, sürücü kursuna kayıt yaptırmaktır. Sürücü kursu teorik ve pratik eğitimler sunar. Teorik eğitim, trafik kuralları ve araç kullanımı hakkında bilgi içerirken, pratik eğitim araç kullanma becerilerini geliştirmeyi amaçlar.

Sürücü kursunu başarıyla tamamladıktan sonra, yazılı ve direksiyon sınavlarına girmelisin. Bu sınavları geçmek için yeterli bilgi ve beceriye sahip olmalısın. Sınava hazırlık süresi, bireyin öğrenme hızına ve çabasına bağlı olarak değişir.

Sınavları başarıyla geçtikten sonra, ehliyet başvurusunda bulunabilirsin. Başvuru işlemi, gerekli belgelerin toplanması ve ücretin ödenmesini içerir. Başvurunun işleme alınması ve ehliyetin verilmesi genellikle birkaç hafta sürer.

Genel olarak, ehliyet alma süreci şu adımları içerir:

• Sürücü kursuna kayıt yaptırma (1-2 ay)
    • Teorik ve pratik eğitimlerin tamamlanması (1-2 ay)
    • Yazılı ve direksiyon sınavına girme ve geçme (1-2 hafta)
    • Ehliyet başvurusu yapma ve işleme alınmasını bekleme (1-2 hafta)

Bu süreler ortalama değerlerdir ve bireysel farklılıklara göre değişebilir. Hızlı bir ehliyet alma süreci için düzenli derslere katılmalı, sınavlara iyi hazırlanmalı ve başvuru işlemini geciktirmeden tamamlamalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: herseyinhayirlisi

Arkadaşlar 13 Ekim doğumluyum. Sınav tarihlerine baktım 10 Aralıkta ehliyet sınavı görünüyor. Sonra ocakta ara sınavlar var bunlar tam olarak ne oluyor? Ayrıca sınavları başarıyla geçersem ehliyetim ne zaman elimde olur? Deneyimli arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

Aralıktaki sınavı kazanırsan 12 gün sonra sonuç açıklanır daha sonra direksiyon sınavın büyük ihtimal ocağın ilk haftasıdır direksiyon sonucu aynı gün gelir 5-10 gün içinde sertifikan hazırlanır 15 gün de emniyetde sürer durum bu. Ana sınav normal sınavdır ara sınav kalanlar için telafi sınavıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sametsamett kullanıcısına yanıt
    Tamamdır anladım bu kadar kısa sürede cevapladığın için ayrıca teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: herseyinhayirlisi

Tamamdır anladım bu kadar kısa sürede cevapladığın için ayrıca teşekkürler.

Önemli değil

• Up

Sistem gene aynı mı bir değişiklik varmı acaba ?
  • mehmet1398 kullanıcısına yanıt
    sistem yine aynı evet ilk önce yazılı sınavına giriyorsunuz sonuçlar açıklandıktan yaklaşık 1 ay sonra direksiyon sınavı oluyor geçerseniz birkaç güne dosyanızı hazırlayıp veriyorlar . Emniyette randevu bazen sıkıntı olabiliyor yoğunluktan . Genelde başladıktan 2-3 ay sonra alıyorsunuz en geç

• E sınav dalgası tam olarak ne oluyor her ay oluyormuş galiba bu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hardwired kullanıcısına yanıt
    E- sınav teorik dersleriniz bittikten sonra( yani trafik, ilkyardım, araç tekniği) normal yazılı sınav tarihi çok uzaksa E- sınav ile 15 gün içinde sınava girebilirsiniz. Bulundugunuz ilde e sınav merkezi bulunması gerekiyor. E sınav Tabletle belli okullarda yapılan sınavdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demet_Surucu_Kursu

E- sınav teorik dersleriniz bittikten sonra( yani trafik, ilkyardım, araç tekniği) normal yazılı sınav tarihi çok uzaksa E- sınav ile 15 gün içinde sınava girebilirsiniz. Bulundugunuz ilde e sınav merkezi bulunması gerekiyor. E sınav Tabletle belli okullarda yapılan sınavdır.

anladım peki diyelim teorik derslerim bitti, e sınavdan da geçtim ne kadar süre sonra direksiyon sınavına girerim?
  • Hardwired kullanıcısına yanıt
    her ilin hatta ilçenin farklıdır direksiyon sınav tarihi kursunuz size en net bilgiyi verebilir.
  • 8 haziranda kaydoldum 20 ağustosta direksiyon sınavına gireceğim 5 eylülede emniyetten randevu aldım. 5 eylülde ehliyetim olacak.
  • Up!!

Ben de dün kaydoldum. Kaç ay sonra alırım?(e sınava gireceğim.)

Bu arada yönetmeliğe baktım. Kurs eğitim dönemleri her ayın 10'una kadar başlatılır diyor. Ben şimdi temmuz ayına kadar resmi olarak ders alamıyor muyum? 1 hafta kaybım mı olur?(Ekleme:Evet varmış. Bu tarihler dışında meb sistemine kayıt girilemiyormuş. Sonraki aya kalıyormuş. Başvuracak olanlar dikkat etsinler ayın 10'unu geçtin mi 20 gün kaybın oluyor.)

Ayrıca ben A2+B için gittim. İkisine beraber yazamayız. Önce birini alıp ehliyeti çıkarttıktan sonra, seni bir daha kaydederiz Upgrade edersin dediler. Bu durumda ekstradan rapor ve kart parası çıkacak. Böyle bir durum yaşayan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 20 Haziran 2018; 16:15:50 >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Hocam sonuç nedir aldınız mı ? Almadıysanız ortalama olarak ne kadar var almanıza?
  • Alonen kullanıcısına yanıt
    Hocam şu anda 3 gündür direksiyon dersine giriyorum. İki gün boş alandaydık, bugün trafiğe çıktık.

Tahminimce eylül ayı başlarında alırım.

Debriyaja sert basamıyormuşum. Bir de şerit takibinde sıkıntı var dedi hoca. Geçer miyim bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    İlçe M.E.M'ü izne ayrılıyormuş. Sınavı da ben gelmeden yaptırmam diyor. Şu anda direksiyon dersleri bitti. Müdürü bekliyoruz.

Hem zaman uzuyor, hem de çok yığılma olacak. Normalde ağustos ayında sınav olması lazım. Eylül ayında, hem önceden kalanlar, temmuz dönemindekiler ve ağustos dönemindekiler sınav olacak. Acayip yığılma olacak. Kurs hocaları ara çok açıldığı için öğrencilerin unutmaya başlaması nedeniyle kalanların çok olmasından hayli endişe ediyor. Biliyorsunuz geçme oranı düşerse kurs ceza alır.

Bir de bizdeki parkur 11 km kadar. Anayolda 70'le giderek* anca yetişiyoruz, diğer turlu 35 dakikayı aşıyoruz. Bir de adamlar oyle ayarlamış ki 100 metreye bir bir sağ bir sol bir sure böyle gidiyoruz. 35 dakika baskısı ve sık sık dönüşler olunca sinyali unutma çok oluyor.

Millet üçüncü vitesi goremedik diye hayıflanırken biz daha 3'un altına düşemiyoruz.

*Not:Yolun hız sınırı 50.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 3 Ağustos 2018; 10:51:54 >

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Adınıza üzüldüm açıkcası. Kötü bir durum olmuş. Yine de umarım geriye kalan süreç daha az sıkıntılı geçer ve ehliyetinizi alırsınız umarım. Sağ olun bilgilendirdiğiniz için. İyi günler.

Sağolun. İyi günler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.