Şimdi Ara

EHLİYET HKKINDA Bİ SORU BAKARMISINZ LTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ısrar ediolar yeni çıkan kanuna göre ehliyeti 2 yıldan düşük olanlar şehirler arası yol yapamıycamış bundan sonra .. ya dedim benimi yiyolar acaba ama mahallede herkes de aynı laf tır gidio.en sonunda buraya yazıyorum.şehirlerarası yol yapan adamız ehliyetimiz 1 yıllık.gerçi hala inanmıyorum . ama bide sizlere sorıım dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deü -- 25 Mayıs 2006; 12:23:53 >

• quote:

Orjinalden alıntı: deü

arkadaşlar ısrar ediolar yeni çıkan kanuna göre ehliyeti 2 yıldan düşük olanlar şehirler arası yol yapamıycamış bundan sonra .. ya dedim benimi yiyolar acaba ama mahallede herkes de aynı laf tır gidio.en sonunda buraya yazıyorum.şehirlerarası yol yapan adamız ehliyetimiz 1 yıllık.gerçi hala inanmıyorum . ama bide sizlere sorıım dedim

sadece söylenti ben ehliyetsiz bile şehirler arası gidebiliyorum ehliyetim oluncamı gidemicem
  • kullanmasın tabi
    one öle herkesin elinde ehliyet
    bırakın ya 18 yaşında otobanda 220 mi basacak?daha gerü vitese takmayı bilmiyo otobana çıkacak.yokuşta arabayı kaldır desem kaldıramaz.
    nolcek bu ülkenin hali?
    çok güzel olmuş bu yasa .afferen koyana!helal ossun ,ilk kez ulaştırma bakannın yaptığ bişi onaylıyom.

bi de '' bi bakın piliz '' yazmış arkadaş başlığna ,türkçe nin pili bitti heralde.
  • HEnüz Yürürlüğe girmedi bu diye biliyorum...Ayrıca böyle bir şey olursa çok kötü bir uygulama olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmRSrL -- 25 Mayıs 2006; 12:34:48 >
  • kardeş bu yasa hala çıkmadı buralarda. Çıkacaktı güya yılbaşından sonra. Sürücü kursları dağıtıyorlar ehliyetleri takır takır. Hem neden verilemiyecekmişki ehliyet.Benim aklım almıyor arkadaşlar. Neden 18 yaşındaki adam otobanda gidemiyecekmiş.Ben daha ortaokula giderken şehirlerarası sürüyordum.18 yaşımdayken şuanda ki forumdaki insanların yarısından daha güzel araba sürüyordum.Ehliyet işinde bazı anlamsız kurallar var. İlkokul mezununa ehliyet verilmiyodu. Dayıoğlum çok meşhur bi firmada Tirilyonluk otobüsle 50-60 kişiyi taşıyo.İlkokul mezunu. Geçenlerde de Normal seyirle giderken Üniversite önünde aniden önüme aracıyla birisi fırladı beni gördüğü halde.Işıklarda yanına durdum yanımdaki arkadaş şöförü tanıdı. Adam tıp fakultesinde profmuş. Buyurun EHLİYET sahibi bunlar. şöförlük ve ehliyet. İkisi bir bütündür. Birisi olmadan diğeri olmazzz

• quote:

Orjinalden alıntı: daturkishulan

kullanmasın tabi
    bırakın ya 18 yaşında otobanda 220 mi basacak?daha gerü vitese takmayı bilmiyo otobana çıkacak.yokuşta arabayı kaldır desem kaldıramaz.
    nolcek bu ülkenin hali?
    çok güzel olmuş bu yasa .afferen koyana!helal ossun ,ilk kez ulaştırma bakannın yaptığ bişi onaylıyom.

bi de '' bi bakın piliz '' yazmış arkadaş başlığna ,türkçe nin pili bitti heralde.

1. si msn den alışkanlık öyle yazmışım düzelttim.2.side yaş 19 ehliyetim 1 yıllık herkes de bi otobana çıkamaz muhabbetidir gidiyo.en iyisi trafikde ilk gördügüm trafik polisine sorcam yoksa net bi cvp gelmio 15 yaşımdan beri araba kullanıyorum (dogru deil kabul ediyorum) ve forumdaki çoğu kişiden iyi kullanıyorumdur .yaşla olsa dedem benden iyi kullanırdı.yaş arttıkça refleksler yavaşlar .e tabi km olayı da çok önemli ama 15 yaşından beri araba kullanıyorum durmadan sonuçta.sordum çünkü baya şehirler arası yol yapıyorum .çıkmışşa bile fazla prblem deilde meraktan sormuştum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deü -- 25 Mayıs 2006; 12:32:24 >

• ben gittim oldu

bence yapmazlar öle bişi hem yapsalar bile kimse dinlemezkii
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Artık ehliyet sanki manavdan alır gibi oldu...
  • quote:

kullanmasın tabi
    nolcek bu ülkenin hali?

Evet sehirler arasi yol denince arkadasimiizn aklina otobanda 220 km civari geliyor neden acaba ?

Once biraz kendimizi yargilasak mi?
  • Henüz ehliyet almamış arkadaşlar,
    Telaşlanmayın yok stajyer ehliyeti olan kişi uzun yol yapmayacakmış, yok yanında tecrübeli bi şoför olmadan trafiğe çıkamayacakmış vs. vs. Bunlar düzmece arkadaşlar. 1 ay önce fln TV de zap yaparken bi trafik görevlisinin konuşmasını izledim. Stajyer ehliyetin normal ehliyetten farkı yok. Sadece ceza puan sınırını aşınca, asli kusurla ölümlü uyaralanmalı kazaya karışınca fln yeniden kurs görüyorsunuz. Olay bundan ibaret. Ayrıca yeni yasayla ehliyetlerin harfleri değişecek, mevcut ehliyetler yenilenecek sürücüler 10 yılda bir sağlık muayenesine tutulacak. Bölünmüş yollarda hız limiti 110 olacakmış. Adam direk olarak ellerine gelen belgeden okudu bunları. Hepsi kesin bilgiler. Sadece yasanın onaylanması bekleniyor.
  • Surucu kurslarinin ehliyet satislarini arttirmak icin cikardigi yaygaralar hepsi... Gectigimiz senelerde stajyer ehliyet cikacak diye soylenti yaydilar bir cok almaya niyeti olmayan kisi ehliyet aldi ama Yasa yururluge bile girmedi kaldi ki oyle bir yasa tasarisi bile yok...
  • Arkadaşlar ben 16 yaşındayım şu ana kadar bir çok uzun yol tecrübem oldu ben geri vitese takmayla otobanda 220 yapmanın alakası nedir anlayamadım
  • şehirler arası yolda benim o anda geçtiğim şehirdi oturmadığımı nerden bilicek böyle saçmalık olmaz
    o zman ehliyeti istanbuldan bir kurstan alan kişi ankaranın otobanlarında araba süremiycekmi
    hepsi söylenti
  • ben 3 sene önce ehliyeti alırken hemen alın çıkıo yasa hemen alııın diolardı geçen hocamı gördüm konuşuoduk kayıta gelenlere hemen yazılın kanun çıkıo dediii bende4 kendimi tutamadım kahkahayı patlattım herkes de bana baktı bende artık yok bi şi aklıma bi şi geldi de çok komik bi şi ona güldüm falan dedim öle geçti gitti çocuklar sürücü kursunsddan çıkarken hemen kaydolalım diolardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardbody -- 25 Mayıs 2006; 17:35:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: otomans13

Arkadaşlar ben 16 yaşındayım şu ana kadar bir çok uzun yol tecrübem oldu ben geri vitese takmayla otobanda 220 yapmanın alakası nedir anlayamadım

bende alalı 2 yıl oldu.bizde bu yaygaralar yüzünden borç harç aldık ehliyeti.üstelik tıka basa dolu sınıflarda ehliyeti olmayan bir insanın otoban-otoyol vb yollara çıkmasını şiddetle kınıyorum.bizim ehliyetimiz yokken site dışına çıkmazdık.şimdiki gençlik 15 yaşında hız denemesi yapıyor.al ehliyetini ne yapıyorsan yap kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkamil -- 27 Mayıs 2006; 12:36:21 >

• quote:

kullanmasın tabi
    nolcek bu ülkenin hali?

ne alaka şimdi bende 18 yaşıma girdim 16 hazirandaki döneme yazılacam inş. şuna eminimki bi çok ehliyetli kişiden daha iyi araba sürdüğüme eminim her yeni ehliyet alan kişi kötümü araba sürüyo yani bence çok saçma bi yasa kesinlikle yanlış olduğunu düşünüyorum bide nden hemen 220 basılsın sen öylemi yaptın yoksa??

"KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murtycan -- 27 Mayıs 2006; 13:44:46 >

• ben alırkende çabuk ol yeni yıldan önce al 2 seneye çıkacak stajyer falan muhabbetleri döndü ama sonra biz acele ettğimizle kaldık.içini rahat tut
  • yakında geliyor bu stajyer ehliyeti yanınızda profesyonel yani 2 yılını doldurmuş şöför olmadan şehirler arası yolculuğa çıkamazsın aslında doğru bir karar ama uygulama yanlış mesela benim annemin 18 yıllık ehliyeti var ama trafikte o kadar başarılı değil
  • ayrıca benim aklıma birşey geldi 17 yaşındakiler gitsinler motosiklet ehliyeti alsınlar daha sonra yükseltmeye girer stajyerden yırtar

bunun hakkında bir kanun filan varmı yoksa bunu uygulayabilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: deü

arkadaşlar ısrar ediolar yeni çıkan kanuna göre ehliyeti 2 yıldan düşük olanlar şehirler arası yol yapamıycamış bundan sonra .. ya dedim benimi yiyolar acaba ama mahallede herkes de aynı laf tır gidio.en sonunda buraya yazıyorum.şehirlerarası yol yapan adamız ehliyetimiz 1 yıllık.gerçi hala inanmıyorum . ama bide sizlere sorıım dedim

Saçma böle bişi koyamazlarrr...İnsanların seyehat özgürlüğünü kısıtlıyamazsınn..Böle bişeyi dangalak vekillerimiz çıkarsalar bile mutlaka bi yerden döner...Ayrıca bununla ugraşacaklarına adam gibi cezaları yürürlüğe koyup,ehliyet alma sırasındaki eğitimide sıkı tutsalar bi sorun kalmazz.Mesela 300 saat direksiyon eğitimi falan vs..avrupada ki gibii!!!Yaw ne boşişlerle ugraşıyolar ya..Yasak koy olsun bitsinn ohh ne ala memlekett..çözüm üretmee,yasaklaa.böle mantık mı olur yaaa!!!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.