Şimdi Ara

Ehliyet olayı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba abiler. Benim yaş bu sene 18 olucak. Mayıs'da doldurmuş olucam. Binek araba için ehliyet almak istiyorum fakat bu konu hakkında gram fikrim yok. Şimdi benim ne zaman, nereye müracaat etmem gerekiyor? Yaşım gelmeden kursa gidip yaşım geldiğinde sınava girebilme gibi bir şansım var mı? Mayıs'tan sonra sınava girdiğimde ehliyetimi ne kadar bir süre sonra alıp yola çıkabilirim? Araba sürmeyi biliyorum 12-13 yaşımda öğrenmeye başlamıştım o konuda bir sıkıntım yok trafiğe çıkabilecek derecedeyim.

• Ehliyetini başvurduktan 60-70 gün sonra alabiliyorsun anca. Benim bütün yaz tatilimi yemişti.
    Yaşın gelmeden kursa gidebilir misin bilmiyorum. Bazıları oluyor falan diyor ama benim arkadaşım denemişti olmamıştı.
    Şimdi sen kursa gideceksin, senden sağlık raporu, diploma veya öğrenci belgesi, en az 6 fotoğraf (8 falan da olabilir) isteyecekler. Başka şeyler de isteyebilirler şu an aklıma gelmiyor. Sonra kurs başlayacağı zaman sana mesaj gelecek sınıflarda ders görmeye başlayacaksın. İlk sınav yaklaşınca sana giriş belgesi falan verecekler. Sınavı geçersen bir süre sonra direksiyon dersleri için çağıracaklar. Sanırım şu an 10 tane direksiyon dersi veriyorlar sınava kadar. Sonra onun da sınavı olacak, bana göre direksiyon sınavı biraz stres anındaki davranışınla alakalı. Ben hiç stop ettirmemiştim arabayı, sınavda heyecandan ettirmek üzereydim ucuz yırttım. Biraz da sınavdaki komisyonun iyiliğine bağlı. Benim arkadaşım da benden sonra ehliyet almıştı, adam süper araba kullanıyordu ama lanet olası komisyon geçirmedi. O gün o kurstan kimse sınavı geçemedi düşün. Ve adam pisliğin tekiymiş kurs öğretmenleri onların gelmesinden korkuyormuş.
    Her neyse direksiyonu da geçtin, yaklaşık 5 gün sonra kursa gidip dosyanı alıyorsun. Oradaki kadın sana talimatlar veriyor. Diyor ki kan kartı alacaksın, vergi harcı yatıracaksın, ehliyet parası vereceksin, fotoğraf al yanına falan. Sen kan kartı çıkarıp bankaya parayı yatırıp dekontla Trafik Şube Müdürlüğü'ne gidiyorsun. Bu yanına alacağın malzemelerde eksik olabilir hatırladıklarım bu kadar. Sonra yaşadığın il ve ilçedeki kalabalığa bağlı olarak sabahın erken saatinde trafik şubeye gidiyorsun. Ben saat tam 7de oradaydım ve işim 12de bitti. İzmirliyim. Yine İzmirden bir arkadaşım da sabah 5te gitti ama akşama kadar sürdü. Orada ilk önce sıraya giriyorsun parmak izini alıyorlar. Bütün parmaklarını. Sonra sıra bekliyorsun ve sıran geldiğinde dosyanı gişeden memura uzatıyorsun adam her şeyi didik didik edip her şeyi kelimesi kelimesine okuyor. Sonra orada ehliyet için para veriyorsun. Sonra ehliyetin hazırlanmaya başlıyor. Sonra da mutlu son

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaz tatiline yetiştiremicez o zaman biz ehliyet işini. Ben de İzmir'liyim hocam hemşeri çıktık. Benim gidiceğim ehliyet kursu tanıdık heralde kolaylıklar sağlarlar. Bu zamana kadar değişik değişik araçlar sürdüm stop ettirme olayı sadece ilk sürmeye başladığım zamanlarda oldu ondan sonra pek stop ettirme olayım olmadı anca böyle ayda yılda bir gaza gelip aracı hızlı kaldırmaya çalışırsam felan olmuştur. Normalde fazla heyecan yaparım anne tarafı sağolsun panik ataktan müzdarip fakat baba tarafının aşırı soğuk kanlı olması dengeliyor orayı o yüzden aşırı heyecanlansamda hiç belli etmem durumu o yüzden pek etkiliyeceğini zannetmiyorum sınavda sadece sınavdaki arabayı ilk defa sürüceksem veya araçta problem varsa stop ettiririm ki öyle bişey olucağını da zannetmiyorum pek. Benim en çok aklıma takılan olay şu sınavların zamanı. Bu sınavlar kaç günde bir yapılıyor? Bir de kurs+devlete ödiyeceğim miktarlarla beraber benim cebimden ne kadarlık bir fiyat çıkacak?

Hocam bir de bu sınavlar zorluyor mu? Direksiyondan bir problemim olucağını zannetmiyorum da yazılı sınavdan korkuyorum ben. Ve bu direksiyon sınavında bize ne yaptırıyorlar? Bildiğim kadarıyla park ettiriyorlar ve dönüş vs yaptırıp şerit değiştirtiyorlar.

İlginize teşekkür ederim bu arada.

• berkes kullanıcısına yanıt
    Benim cebimden bütün her şey dahil 950tl çıktı. Ama bu bayağı bir iyimser rakam. Ben kursa her şey dahil (sınav parası, dosya parası, zart zurt vb.) 500 tl verdim. Araya tanıdık sokuldu galiba bir de bi arkadaşla falan birlikte kaydolduk. Her şeyi babam halletmişti. Yaklaşık 450tl de sınavdan sonra ehliyet almak için gidiyor.
    Şimdi benim oturduğum yer pek zenginlerin takıldığı yer değil, o yüzden kurs ücreti diğer kurslara göre düşük olabilir. Bir arkadaşım balçova taraflarında oturuyordu ve kursa 700-800 civarı verdi ve sınav parası falan da kendinden çıktı. Bir de şimdi yeni yılda sınav paralarına ve diğer ehliyet ücretlerine zam geldi. Zammın miktarını bilmiyorum ama az buz bir şey değildi galiba. Yani diyeceğim o ki, cebinden bütünolay sonunda en az 1000tl çıkmış olacak.

• Bir de ehliyetteki yeni düzenlemeler beni buldu yok stajyer ehliyet falan...

Hocam peki bu direksiyon synavlarynda ne yapaca?yz biz tam olarak o konuyu da bir aydynlatyrsanyz.
  • Sınavlar sanırsam ayda 1 kez yapılıyor. Ben kurslara katıldım ama bilmediğim bir şey öğretmediler. Motor dersi dışında. Hiçbir derse gitmeyeceksen bile motor dersine uğra derim. Test sınavı bana kolay geldi valla. 15dkda 50 soruyu bitirdim. Sınav süresi 60 dakika. Sınava girmeden önce illa ki en az bir kez kitabını oku. Öyle gir. Kazanamamayı göze alma. Zaten o kitapta trafikte nasıl davranman gerektiği öğretiliyor bir şekilde. Yani önemli. Yani test sınavından korkma, ama çalışmadan da girme. Direksiyon sınavı hakkında yıorum yapamayacağım. Daha önceden alıştırman varmış sorun olmaz herhalde. Stop ettirmezsen ve kötü bir komisyon gelmezse geçersin diye düşünüyorum.
    Sana bir de direksiyon sınavının yapılacağı pisti anlatayım. Benim sınava girdiğim yer evka3 taraflarında 4. Sanayiye yakın. Yokuşlu bir yer falan. Bütün derslerin sınav parkurunda geçer büyük ihtimalle. Bol yokuşlu yerlerde stop ettirip arabayı tekrar kaldırmanı falan isteyecekler. Paralel park etme ve geri geri düz bir şekilde gitmeni isteyecekler. Kavşaklara falan gireceksin.

Sınav günü arabaya ilk girdiğinde yapacaklarını aklına baştan koymuş ol. Mesela,
    1. Herkese selam ver, böylece kaba görünmemeye çalış.
    2. Ayna kontrolü
    3. KEMERİ TAK
    4. Vitesi boşa al. Arabayı çalıştır.
    5. El frenini indirmeyi unutma.
    6. Sinyalini vermeden yola çıkma.

Şimdi bunları niye yazıyorsun ki zaten biliyoruz yea falan diyeceksin. Ama bunlar sınav anında gayet unutulabilen şeyler.
    Sinyal kullanmayı abart. Arabayı yavaş kullan 3. Vitese geçmemeye çalış.
    Arabadakiler sana 30dk veriyor ve 30dk içinde parkuru tamamlayacaksın. Ama hızlı sürersen bu süre kolaylıkla 10-15dkya iner ve komisyon bir tur daha at diyebilir. Riske almaya değmez. Ben sınavda hiç 3. Vitese geçmedim, içimden az daha hızlı gitmek geldi ama kendimi dizginledim. Adam sınav sonunda dedi ki "çok sakin ve efendi araba kullanıyorsun çok beğendim".

Edit: stajyer ehliyet konusunda tek bildiğim bu uygulamadan ucuz yırttığımdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Handsome Family -- 12 Ocak 2015; 0:17:31 >

• Valla ben de en çok motor dersinden korkuyorum zaten diğer dersler kolay. Bu internette olan deneme testlerini yaptım hiç birinden kaldığım olmadı. Normalde direksiyona geçeceğim zaman hep yaptığım şeyleri yazmışsınız hocam sadece babamla boylarımızın yakın olmasından dolayı ayna kontrolünü yapmıyorum onu da sınava kadar alışabilmek için artık direksiyona geçtiğimde yaparım. Genelde sakin kullanırım ben de hız merakım yoktur boş yol görünce hafiften gazlarım sadece. Park etme konusunda kendime güvenirim Doblo gibi bir araçla direksiyonumu pekiştirdim ve o aracı babamın sokamazsın dediği daracık yerlere sokmuşluğum var fakat şuan sahip olduğumuz gibi Sedan araçlar arkayı tam kestiremediğimden biraz zorluyor ama o kadar dert olmuyor onun da üstesinden geliyorum. Hocam vaktinizi aldım çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için. Güvenli sürüşler ve iyi akşamlar dilerim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ehliyet e-sınav ücreti
    5 gün önce açıldı
    ehliyet sınavı için
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Sınavdan önce geçen sınavları bir çöz sen yine de. Zaten yapmışsın ama. 3-4 sınav çözsen yeter de artar bile. Çünkü bazen aynı sorular çıkabiliyor.

Önemli değil arkadaşım, zaten sıkılmıştım saracak yerler arıyordum konu dışına geldim en önemlisi hız sınırını geçmeme ve takip mesafesi. Güvenli sürüş çok önemli. Hele babanın arabasını sürerken çok dikkatli ol. Geçen hafta kaza yaptım. Gece yolda hiç aydınlatma yoktu. Hız sınırı 50, ben 40ta rahat rahat kullanıyorum. Sonra önüme hayvan atladı. Tabi ben ani fren yaptım. Arkamdaki taksici de 5m ötedeymiş zaten dibimden gidiyormuş. Anlayacağın tampon gidik. Babam bana bir sövdü... Normalde ben sövülerek dövülerek eğitilmedim, gözlerimizle anlaşabiliyoruz yani. Ama o gece söyledikleri aklımdan çıkmıyor ve her gece kabus görüyorum her gece onlarca kaza yapıyorum kabusumda.
    Niye anlattım bilmiyorum içimde kalmış galiba, vesile oldun sağ ol

• Ne demek estağfirullah Bu güne kadar hiç çarpmadım arabayı sırf babamın çenesinden korktuğum için. Bayaa pintidir yıllarca başıma kakar bunu Allahtan şimdi ki araç kaskolu ordan kafam rahat ama yine de bi aksilik olmaması için pür dikkat sürüyorum.

Bizim de kaskolu ama yine de lafı yemekten kaçamadım
    Zaten bizim kaskodan ödenmedi araba. Suçlu %100 taksici olduğu için onun sigortası ödedi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.