< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Kasım 2024; 12:8:53 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Ehliyet Yenileme Karmaşıklığı?! (2. sayfa)
-
-
Burada sağlık ocağı vermedi göz muayenesi yapamayız burada dedi onun yerine yarı özel bir sağlık kurulusu tavsiye etti ama ben özel hastaneye gittim.. Göz muayenesi yapıp gözlüklü rapor verdiler.. Gözlüklü rapor icin doktora bir sey söylemedim cünkü gözüm zaten bozuk.. Uzagı iyi görmüyorum olması gerektigi gibi rapor verdi..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Kasım 2024; 12:17:48 > -
Hocam ne saçma şey. Ben direkt aile hekimine gittim dün bir anda mevzunun aklıma gelmesiyle. Aile hekimi e-devletten sağlık bilgi formu doldurmamı istedi. Doldurup geri döndüm. Odanın kapısını kapatıp, beni de odanın en uzak kenarına yollayıp gözlük üzerinden bir elimle diğer gözü kapatarak kapının arkasındaki harfleri okumamı istedi. İşlem bitti. Hepsi buydu. Size niye bu kadar eziyet etmişler? Haksızlık resmen.
Not: Yalnız benim sıkıntı ileri derecede miyop olması ve gözlük idi, onu forma yazmıştım. Sizde gözle ilgili dahili inceleme gerektiren başka bir sorun varsa o sebeple sevk etmiş olabilir risk almamak için. Bir diğer ihtimal de şu an kullandığınız gözlüğün (gözlük var değil mi?) kâfi gelip gelmediğine dair sorumluluk almak istememiş olabilir, yine saçmalık zira basit bir testle anlaşılabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Kasım 2024; 12:30:20 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Doktoruna göre degisiyordur hocam siz sanslı doktora denk gelmissinizdir.. Bazıları sorumluluktan kacmak istiyor ben neden vereyim ki, neden benim imzam olsun ki, baskasının imzası olsun kafasında oluyorlar.. Yani söyle yapabilirdim, aile hekimimi degistirir baska bir sağlık ocagına giderdim ancak bununla ugrasmak istemedim parasını ödeyip özel hastaneye gittim orada da gözüme makineyle bakınca gözümün derecesi cok büyük cıktı neredeyse 2 numara falan dediler o zaman da gözlüksüz vermediler doğal olarak..
Gerci benim icin fazla bir sey degismiyor cünkü normalde gözlük kullanmam ama araba kullanırken sürekli olarak günes gözlügü takarım yansımayı önlesin diye Antalya cok günesli kısın bile parlak günes oluyor cogu zaman.. Günes gözlügüne numaralı cam taktırıp cevirmede sorarlarsa bu numaralı diye göstermeyi düsünüyorum.. Gece zaten cok nadiren araba kullanıyorum onda da bir numaralı gözlük bulundururum cebimde falan artık..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Kasım 2024; 12:43:4 >
-
7 milyon kaldıysa kesin uzar. ben bekliycem son ana kadar.
-
Gecen hafta değiştirdim daha elime ulaşmadı
İzmir in bir ilçesinde yaptırdım ilçeler dolu değildi ayni gune saat 12 gibi 15:40 randevu aldım çıktı evraklara bakmıyor bile herhalde hepsini sistemde görüyor. 2 tl evrak bedeli Para görünmedi tekrar ziraat mobilden elimden alıp yatırdı sağ olsun
Bu sefer devlete cok para lazım uzatmayip cezasını kitlerler gibi geliyor risk almaya luzum yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 5 Kasım 2024; 13:28:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni ehliyetin elime ulasması sadece 3 gün sürdü.. E devletten bir baktınız mı? Reddedilmis falan olmasın durum ne gözüküyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Kasım 2024; 13:42:44 > -
babam 84 yaşında bir daha direksiyona oturma şans ve ihtimali yok, onun ehliyeti ile ilhili bir şey yapmamıza gerek var mı?
-
Hocam uzasa bile 2 sene sonra yine ugrasacaksın al kurtul bence eğer uzatmazlarsa da sene sonunda randevu alacak ilce bile bulamazsın benim aldıgım ilce bile su an %99 seviyesine ulasmıs.. 90 km ilerdeki ilce sürekli bos ama 90 km gidiyorsun 90 km dönüyorsun sana bulundugun sehre göre belki 150 km yol yaptırırlar 150 km de geri dönersin toplam 300 km..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Kasım 2024; 13:51:6 > -
her türlü yeni aldığımda süresi 5 sene. eğer elimde tuzla koşaydım zamanında herkes gibi şimdi yenileme süresi gelmişti bile. ne kadar ertelesem kardır yani. %99 olduysa erteleyecekleri kesin. başka ihtimal yok. öyle bir yol falan yapmam ben. istanbul'da ilçeler dip dibe ama yine de avcılar'dan esenyurt'a gitmem bunun için.
-
Perşembe yaptım zaten
Baktım iptal falan yok kargo takip ediliyor sorun yok İzmir'e gelmiş.
bizim buraya ptt kargo haftada 1 gelir ptt kaybetmezse artık Perşembe günü gelir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Neden süresi 5 sene? B sınıfı degil mi? Benimkinde son kullanma tarihi 2034 yazıyor kartta.. Yenileme yapınca 10 yıl gecerliligi var..
Bundan öncekinde ben de senin gibi düsünüp nasılsa ertelerler diye degistirmemistim ve ertelenmisti fakat bu sefer büyük olasılıkla ertelenmeyecegine inanıyorum.
Bu ehliyet degistirme mevzusuna en cok karsı olan da benimdir mutlaka milletten para emiklemek icin ortaya cıkarttıkları bir gercek bu ve savunması da hazır.. Millet alıyor, sonradan sürücü olmaya engel durumları ortaya cıkıyor, bu sekil kullanıyorlar, bunu engellemek icin falan falan eee o zaman neden kart degistirip milletten 15 TL istiyorsunuz?
Ehliyet Kartı degisince ne oluyor? Eski belgeler kalsın sen sağlık raporu iste getirmeyenlerinkini iptal et maksat para emiklemek..
Ancak bu sefer son olduguna inanıyorum sen 7 milyonsa kaldıysa kesin uzayacak diyorsun ancak hic sanmıyorum göreceğiz bakalım ne olacak..
-
Adamın nicki ile yazdığı mesajlar tamamen örtüşüyor. Neden bu kişiye mantıklı önerilerde bulunup kendini yoruyorsun ki hocam?
ben uzayacağına yatırıyorum.
sağlık raporuna para vermiycem zaten sağolsun bizim aile hekimi öyle anlatılanlar gibi gıcık değil. 10 sene olduğunu bilmiyordum b sınıfının. 7 milyonsa kalan kesin uzar. 7 milyonu eritemezler aralık sonuna kadar. aralık 15'e kadar bekler, sonra randevuyu yapıştırırım.
-
İnşallah uzatmazlar süreyi. Neden son zamana bırakıp zaten uzatırlar deniyor ki.
-
Randevuyu sabah aldım ama biraz şansta olabilir. Pazartesi günü için Keçiörende yer buldum.
Yalnız ödeme yaparken değerli kağıt bedelini ödeme ekranın vergi dairesi bilgilerini ne olarak gireceğim?
-
Ziraat Bankası Internet Bankacılığı üzerinden tek seferde 15 lira hesaptan ödeyebiliyorsunuz hocam ilgili menüleri takip ederek. Vergi Tahsilatları > Sürücü Belgesi tahsilatlarında Yenileme alt menüsü olacaktı.
ekim sonunda izmirde randevu almak cok kolaydi. tek garip olan sadece 1-2 gunluk aciliyordu randevular. atiyorum 29 ekimde baktigimda sadece 1 kasim gorunuyordu. her gun bir sonraki gun icin acildigini gorup istedigim tarih olan 6 kasima pasaport ehliyet kimlik ucunede randevu aldim rahatca.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X