Bir süredir haberlerde yıl sonuna kadar 2016 dan önce alınan ehliyetlerin yenilenmesi gerektiği şeklinde bi haber dolaşıyor. Eski ehliyetlerin yenilenmesi gibi bi durumdan bahsediliyor. Benim ehliyetim 2009 tarihli ve yeni tip ama 2016 dan önce aldığım için yinede yenilemem gerekecek mi? 2016 dan sonra ehliyetlerde değişiklik mi oldu ondan da emin değilim esasen. Ortada bi bilgi karmaşası mı var anlayamadım. Eski tip ehliyetleri biliyoruz. Yeni tiplerde 2 ye mi ayrılıyor yeni ve en yeni olarak? Var mı konuya hakim bi arkadaş? Yoksa gerçekten eski görünümlü ehliyetlerin mi yenilemesinden bahsediliyor? Bahsedilen olay şu ise ne halt etmeye 2016 ibaresi var anlamadım :) Soldakine sahip olanlar sağdakini zaten alsın sorun yok. Sağdakinin de daha yenisi yoktur sanıyorum :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eagle.BJK -- 15 Mart 2024; 11:15:16 > |
Ehliyet Yenileme Karmaşıklığı?!
-
-
Ehliyetin üstüne bakarsanız süreli olduğunu görürsünüz. Ticari araç sınıfları için 5 yılda bir diğerleri için 10 yılda bir yenilenmesi gerekiyor. Güncel sağlık raporu ile birlikte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 15 Mart 2024; 13:28:21 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Onları biliyorum mesela benim ehliyette 2029 yazıyor ama haberler öyle bi yapılıyor ki 2016 dan önce alan herkes yenilemeli gibi.
-
İlk zamanlarda yenileyenler için 5 yıllık süre doldu. D1 sınıfı araç kullanmak istiyorlarsa yenilemek zorundalar.
Haberlerimiz hala “Cem Uzan’a hapis şoku” formatından çıkmadığı için normal. Haber kaynaklarınızı değiştirmenizi öneririm. Tıklama almak için atmayacakları takla yok.
Herkes yazdı haberini yaptı hocam ya. Allah belalarını versin. Tv si gazetesi hepsi. Babam tv de izleyip aradı mesela beni.
Merhaba arkadaşlar, babam çok uzun yıllar önce ehliyet almış ama daha sonra hiç araç kullanmadı ve hala kullanmayı düşünmüyor. Ehliyetini yenilemezse idari para cezası olur mu?
-
Olmaz tabi ki kullanmadığı birşey için neden ceza gelsin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
130 TL lik bir masraf, hem de aynı gün içerisinde hepsini halledebilecek kadar kolay işlemler için bu riske girmeye değmez, kullanmasa da değiştirmesi elzem bir konu, şaş kaza bir şekilde bir bahane ile araç kullanmak icap etti, ve polise denk geldi, ne gerek var sitrese girmeye, paşa paşa işine odaklanır, bence değiştirin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 6 Temmuz 2024; 0:33:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Babam 69 yaşında ehliyetini yeniletecek. Sağlık raporunu aile hekimleri veriyor mu?
-
Aile Hekiminden Ehliyet Sağlık Raporu Alınır mı?
Bazı sürücüler evraklarını hazırlarken “Ehliyet yenileme için sağlık raporu aile hekiminden alınır mı?” sorusunun cevabını merak edebiliyor. Ehliyet yenilemek için sağlık raporu almanız gerektiğinde bağlı olduğunuz aile hekimliğine başvuruda bulunabilirsiniz. Zira aile hekimleri, herhangi bir aksi karar alınmamış olması şartıyla kendilerine bu konuda başvuru yapanlara ihtiyaç duydukları belgeyi düzenleyebiliyor. Ancak bağlı olduğunuz hekimin size ehliyet için sağlık raporu formu düzenleyip düzenleyemeyeceği konusunda net bilgi sahibi olmak için önceden telefonla iletişim kurmanızda fayda var.
Aile hekimleri, raporu hazırlarken ehliyet yenilemek isteyenlere bir dizi soru yöneltiyor. Sorulara verilen yanıtlar ve kişisel sağlık bilgi formundaki bilgiler ışığında bazen ek görüş alınması gerekebiliyor. Ayrıca sürücü veya aday konumundaki kişinin hangi tür ehliyet için sağlık raporuna ihtiyaç duyduğunu mutlaka belirtmesi gerekiyor. Zira ehliyet sınıfına göre sürücüler iki farklı gruba ayrılıyor.
Birinci grup sağlık raporu; M. A1, A2, A, B1, B, BE, F sınıfı ehliyetler için sürücülerin fiziksel ve zihinsel yeterliliğe sahip olduklarını ifade ediyor. İkinci grup sağlık raporu ise C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G sınıflarını kapsıyor. Ehliyetinize uygun raporun neleri içerdiğini öğrenmek için internette ehliyet için sağlık raporu örneği sorgulaması yapabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamorex -- 30 Eylül 2024; 1:11:17 >
-
Aile hekimine gitmeden önce e-devletten kişisel sağlık bilgi formunu doldurun. verdiğiniz bilgilere göre ya kendi verir ya da gerekli görürse uzmana sevkeder.
Aile hekimini tanıyorsanız telefon edip sorabilirsiniz. Rapor edevlette yer alıyor. Gitmenize gerek kalmadan çıkartabilirsiniz.
-
Kişiye ait bilgi sağlık formu verdi. Anlamadım bu şimdi rapor mu yoksa doktora mı verilecek?
-
Doldurup doktora veriyorsunuz. Ona göre rapor çıkartıyor.
Raporun başında sürücü adayları ve sürücüler için sağlık raporu yazar.
Şöyle bir şey çıktı babama dediğiniz çıkmadı
-
Bu is sorumluluk isi oldugu icin bu sorumluluktan kacmak istiyorlar. Özel hastaneden göz doktorundan aldım ancak orada bile gözlerimi enine boyuna hem makineyle hem harfle muayene ettiler ve gözlüklü kullanabilir raporu verdiler.. Eski ehliyetim gözlüksüzdü.. Sağlık ocagı doktoru vermez yani özel hastane bile korkuyor verirken.. Üstelik yası ilerlemis olan adamlarda tonla sorun vardır mutlaka.. tavsiyem özel hastaneler olacaktır baska bölümlerde süründürmüyorlar ama kapsamlı göz muayenesi yapıyorlar.. Devlette sizi daha cok ugrastırırlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Ekim 2024; 20:45:23 > -
Dün son anda %93 doluluk oranı bulunan komşu ilçenin nüfus müdürlüğünden son anda randevu aldım. Diğer ilçelerin çoğu randevuları kapatmış beyler. Süre uzatımı yok. Cezası 12.978 TL deniyor. Hatırlatma postu olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Kasım 2024; 11:50:53 >
Aynı sekilde Antalya'da komsu ilceden aldım 35 kilometre gittim eğer orada da olmasaydı 90 kilometre gidecektim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Kasım 2024; 12:3:7 > -
Valla o sure uzatimi yoklari cok gorduk, simdi kimseye mani olmayayim ama bence o sure uzar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Uzamaz cünkü 7 milyon eski ehliyetli kaldı
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
İlk zamanlarda yenileyenler için 5 yıllık süre doldu. D1 sınıfı araç kullanmak istiyorlarsa yenilemek zorundalar.
Haberlerimiz hala “Cem Uzan’a hapis şoku” formatından çıkmadığı için normal. Haber kaynaklarınızı değiştirmenizi öneririm. Tıklama almak için atmayacakları takla yok. |
Benzer içerikler
- fluence lastik basıncı
- dizel araç gaz kesmesi
- audi a1 alınır mı
- türkiye petrolleri yakıt kalitesi
- makina mühendisleri odası araç şase numarası fiyat
- honda freed
- paul walker ne zaman nasıl öldü
- en ucuz engelli araç fiyatları 2024
- 2021 dacia duster
- ora elektrikli araba
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X