Şimdi Ara

Ehliyetin için sağlık raporu alımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
38.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HumbuckerLP

Hemen veriyorlarsa sıkıntı yok , bende sandım ki 1 saat 2 saat testler bilmem neler filan hem param cebimde kalacak , hemde zamandan kayıp olmayacak

Alıntıları Göster
    Sağlık ocağı hekiminin kabaca görme keskinliği ,renk körlüğü değerlendirebilecek donanımı mevcutsa rapor verebilir ancak yoksa devlet hastanesine göz hekimine gönderir , bizde sakınca olup olmadığına dair tek hekim raporu düzenleriz olur biter,

• quote:

Orijinalden alıntı: srkaradag

Sağlık ocağı hekiminin kabaca görme keskinliği ,renk körlüğü değerlendirebilecek donanımı mevcutsa rapor verebilir ancak yoksa devlet hastanesine göz hekimine gönderir , bizde sakınca olup olmadığına dair tek hekim raporu düzenleriz olur biter,

Alıntıları Göster
    Sağlık ocağından para vermeden almıştım bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srkaradag

Alıntıları Göster
    Aile hekiminden 1 gün sonra almıştım raporu.O da kan grubu kartı da istediğim için.Yoksa 10 dakikada veriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Aile hekiminden 1 gün sonra almıştım raporu.O da kan grubu kartı da istediğim için.Yoksa 10 dakikada veriyorlar.

Alıntıları Göster
    bağlı olduğunuz sağlık ocağına gidin,aile hekimi veriyor,50 lira vermeyin boş yere...
  • hocam saglik ocaginda doktor veriyor resim gotur hayir derse biraZ yuklen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y.Sarıyıldız

hocam saglik ocaginda doktor veriyor resim gotur hayir derse biraZ yuklen
    Bi tane sağlık ocağı buldum google earth den yarın oraya gideceğim olmazsa bi önceki gittiğim yere giderim , yoksa bi hastaneye artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: HumbuckerLP

Bi tane sağlık ocağı buldum google earth den yarın oraya gideceğim olmazsa bi önceki gittiğim yere giderim , yoksa bi hastaneye artık

Alıntıları Göster
    Hemen sonucu söyleyeyim , sağlık ocağına gittim , misafir hasta olarak numaramı aldım , çünki aile hekimimizi bilmiyordum .Doktora derdimi anlattım kendisini benim aile hekimim olarak atadı ve bana 5 dk içinde raporumu verdi . Ben şuanda oturduğum yere yeni taşındım benim kendi aile hekimim bi önceki oturduğum yerde kalmış :D o yüzden beni saniyeler içerisnde kendine atadı .

• ARKADAŞLAR SAĞLIK OCAĞI DİYE BİR ŞEY KALMADI.AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ VAR.AİLE HEKİMİNİZDEN RAHATLIKLA ALABİLİRSİNİZ RAPORUNUZU.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drvostok

ARKADAŞLAR SAĞLIK OCAĞI DİYE BİR ŞEY KALMADI.AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ VAR.AİLE HEKİMİNİZDEN RAHATLIKLA ALABİLİRSİNİZ RAPORUNUZU.
    aile hekimime gittim, ehliyet için rapor veremediklerini söyledi herkesin aile hekimi veriyor da benimki niye vermiyor arkadaş

açıkçası suratıma bakıp rapor verecek dolandırıcılara 1 kuruş bile vermek istemiyorum. bu işi nasıl halledebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

aile hekimime gittim, ehliyet için rapor veremediklerini söyledi herkesin aile hekimi veriyor da benimki niye vermiyor arkadaş

açıkçası suratıma bakıp rapor verecek dolandırıcılara 1 kuruş bile vermek istemiyorum. bu işi nasıl halledebilirim?

Ehliyet alma işlemlerindeki karmaşadan dolayı aile hekiminiz doğru olanı yapmış.

Çünkü kara yolları yönetmeliğine göre ehliyet alabilmek için 5 branş muayenesi zorunludur ve bunlar yönetmeliklerde usul usul belirtilmiştir. Fakat milli eğitim bakanlığı sürücü kurslarını denetlediğinden ve onlarla ilgili yönetmelikler yayınladığından dolayı onlarda kursa kayıt için tek hekim raporu istemektedirler. Bu kurumların kendi aralarında çakışmasından dolayı ehliyet yada sürücü olur raporları alımında sıkıntılar çıkmıştır. Vatandaşlarla sağlık personelleri karşı karşıya gelmiştir.

Asıl mesele sadece görme ve renk körlüğü muayenesi ile tek hekim raporu alarak ehliyet alan kişilerin; karıştığı kazalar neticesinde avukatların bu olayları araştırıp aslında karayollarının belirlediği branşlarda sağlıklı olduğuna dair rapor almamış olmalarıdır. Burada sorun geriye yönelik tek hekim raporunu veren hekimlere suç ortaklığı veya görevi kötüye kullanma gibi savlarla yaklaşmalarıdır.

Yani bir vatandaş epilepsi hastası ve aile hekiminden tek hekim raporu alıyor ve emniyet sadece dr imzalı kağıt olarak değerlendirdiği için emniyette de sıkıntı çıkmıyor ve ehliyetini alıyor. Sonra direksiyon başında nöbet geçriyor ve otobus durağında bekleyen masum insanların içine dalıyor. Burda etik olan gerekli değerlendirmelerin tam yapılmasıdır. o yuzden heyet raporu istenmektedir.

Hükümet adına sağlık bakanlığındaki yetkili müsteşar bu problemlerden sıkılmış ve oy kaybetmemek istemiş olmalıki son gönderilen genelge ile tek hekim raporununda sürücü olur raporu yerine geçeceğini bu karışıklıktan dolayı vatandaşların mağdur olmaması için böyle yaptıklarını ifade etmişlerdir.

Hashus1099 arkadaşım Aile hekimin senin ehliyet alma durumunu değerlendirmek zorunda değildir. Şüpheye düştüğü durumlarda böyle bir çakışma varken seni hastaneye heyete sevk etmek en mantıklı olanıdır. Risk almamış olur böylece. Bazı aile hekimleri rapor düzenlemektedirler tamamen kendi insiyatifleriyle bu diğer hekimleri malesef bağlamamaktadırlar.

Kendi adıma konuşacak olursam ben hastalarımı muayene edip haricen sağlamdır renk körlüğü saptanmamıştır diye belirtip bunun sadece tek hekim raporu olduğunu heyet raporu vasıflarını taşımadığını yazarak belirtiyorum ve raporlarını hastalarıma veriyorum. Sorunlu olanların resmi sevk evrakını düzenleyip hastaneye sevk ediyorum.

İşin can sıkıcı kısmı ise Türkiyede her işte olduğu gibi özel hastanelerinde bu işlemi hakkıyla yerine getirmeden hastadan fazla ücret istemeleridir.

• Ben de kan grubu kartı icin aile hekimine gittim burada yapmayız küçük bir is gibi gorunsede cok önemli, zaten suanda çoğu kişi kan grubunu yanlış biliyor dedi hastahaneye postaladi.Taksim ilkyardima gittim o da 1 dakikalık şeyi 3 gün sonra teslim ederiz dedi.Üstelik yalvardim cunku ben daha önce de kan tahlili yaptırdım ve kan grubunu biliyorum ama illa tahlil yapicaz yoksa alamazsın dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selo11

Ehliyet raporlarını artık aile hekimleri veremiyor. Ankarada alacak arkdaşlar Kızılayda Özkaya Tıp Merkezi var orası veriyor. Güvenpark dolmuş duraklarının hemen yanında tel: 417 85 85

Reklamları izlediniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Ehliyet raporlarını artık aile hekimleri veremiyor. Ankarada alacak arkdaşlar Kızılayda Özkaya Tıp Merkezi var orası veriyor. Güvenpark dolmuş duraklarının hemen yanında tel: 417 85 85

Reklamları izlediniz.

Alıntıları Göster
    Yukarıdaki doktor arkadaşa güldüm doğrusu kendisine gelenlerin raporuna renkkörlüğü yoktur vs.yazıyormuş hangi hakla bu testi uyguluyorsunuz ve o insanları rahatsız ediyorsunuz ehliyet sağlık raporu yönetmeliğini hiç okumadığınız belli.yönetmelik diyor ki; Görme derecelerinin uygun,

ö) Görme alanının uygun,

p) Renk körlüğü (Herhangi bir koşul aranmadan sürücü olabilirler.),

r) Gece körlüğü (Varsa gün doğumundan bir saat önce ile gün batımından bir saat sonraki zaman dilimi içerisinde kullanılabilir.),
    diyor.siz yönetmeliğe karşı iş yapıyorsunuz.Buradan anladığım eski günlerinize özlem duyduğunuzdur.Dua edin insanlar sizi bu esnada bozmasın ve ya şikayetçi olmasınlar.Yada en hafif yöntemle yöntemeliğin bir çıktısını alıp önünüze bırakmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: akın61

Yukarıdaki doktor arkadaşa güldüm doğrusu kendisine gelenlerin raporuna renkkörlüğü yoktur vs.yazıyormuş hangi hakla bu testi uyguluyorsunuz ve o insanları rahatsız ediyorsunuz ehliyet sağlık raporu yönetmeliğini hiç okumadığınız belli.yönetmelik diyor ki; Görme derecelerinin uygun,

ö) Görme alanının uygun,

p) Renk körlüğü (Herhangi bir koşul aranmadan sürücü olabilirler.),

r) Gece körlüğü (Varsa gün doğumundan bir saat önce ile gün batımından bir saat sonraki zaman dilimi içerisinde kullanılabilir.),
    diyor.siz yönetmeliğe karşı iş yapıyorsunuz.Buradan anladığım eski günlerinize özlem duyduğunuzdur.Dua edin insanlar sizi bu esnada bozmasın ve ya şikayetçi olmasınlar.Yada en hafif yöntemle yöntemeliğin bir çıktısını alıp önünüze bırakmasın.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar benim elimde dosya hazır bekliyor hafta sonu yani yarın oto kente gitsem alabilir miyim yoksa her yer gibi hafta sonları kapalı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danceinthedark -- 7 Haziran 2013; 18:31:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: danceinthedark

Arkadaşlar benim elimde dosya hazır bekliyor hafta sonu yani yarın oto kente gitsem alabilir miyim yoksa her yer gibi hafta sonları kapalı mı?

Alıntıları Göster
    Ben ehliyet alırken sürücü kursu bizi biyere yönlendirmişti oraya 10TL verip almıştık. Sürücü kursuna bir sor bakalım, anlaşmalı kurumları varmıymış?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Ben ehliyet alırken sürücü kursu bizi biyere yönlendirmişti oraya 10TL verip almıştık. Sürücü kursuna bir sor bakalım, anlaşmalı kurumları varmıymış?

Alıntıları Göster
    Ben 1 buçuk ay kadar önce aile sağlık merkezinden aldım, kursa götürdüğümde özellikle sordum sıkıntı var mı raporda diye kabul ettiler.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ehliyetimi alırken sağlık raporu verdiğimi hatırlamıyorum yeni mi çıkmış bu ?
  • Benim raporda gözlüğü yazmamış doktor ehliyette öyle gözükecek.
    SIKINTI olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: repIay

Benim raporda gözlüğü yazmamış doktor ehliyette öyle gözükecek.
    SIKINTI olur mu?
    sarıyer civarı rapor veren özel poliklinik varmı bildiğiniz tşkler
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    B sınıfı ehliyet alacaksınız sağlık ocakları veriyor sağlık raporunu.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.