Şimdi Ara

Ehliyetler Pazartesi Günü Kimliklere Yüklenecek (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
8.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: [escobar]

tek randevu ile , hem kendimin hem de eşimin ehliyetini de yaptırabilir miyim
    olmaz eşinizin imzası lazım.
  • yeni tip yapacağım ehliyeti. adli sicil kaydının çıktısı lazım mı yoksa e devletten sorgulama yapıp ref no almak yetiyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ehliyeti kaptıranlar için bir kolaylık varmı?     

• kimlik yeni ama ehliyet eskiydi bu birleştirme olayı iyi olmuş ama anlamadığım bir kaç nokta var.

1) Randevu alırken ne için randevuyu alacağız ? Kimlik birleştirme randevusu diye bir şey yok. Kimlik ve ehliyet ayrı ayrı olarak var.

2) Ehliyetin yeni olmasına gerek var mı?

İşlemi yapanlar bilgi verirse sevinirim

• darkwood0 kullanıcısına yanıt

Benimde kimlik yeni ehliyet eski. Bu olayı ilk duyduğumda sevinmiştim yeni ehliyet almadan sadece birleştirerek olayı kurtarıcam diye. Ama malesef öyle olmuyor. Eğer sonradan kanun değişmezse önce yeni ehliyete geçip sonra birleştirme yapılabiliyor. Ben son tarihe kadar bekleyip öyle başvurmayı düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

Bugün yenileme için gittim.Sadece fotoğraf ,sürücü belgesi ve kimlik istedi.Diğer evraklara bakmadı bile geri verdi.Sistemden görünüyor sanırım.

• 4 sene önce ehlıyet ıle kımlıgı yenılemıstım daha sonra bırlestırme olayı cıkmıstı

bugun nıfus mudurlukte kımlık matık cıhazı koymuslar ıslemı randevusuz sırasız kendın yapıyon

kımlıgı takıyon ıcınde cıp varya cıhaz tanıyor,menuden ehlıyetı aktar dıyon bılgıler cıpe aktarılıyor tamamdır

e devletten sorguladım,ehlıyet bılgılerı kımlıge aktarıldımı evet yazıyor

bu durumda yenı ehlıyetımı kırıp atabılırım dımı

cevırmede acaba kımlıgı verınce kımlık nodan mı ehlıyet bılgılerını goruyorlar,yanı ehlıyet kartı olmayınca,kartta bılgıler dırek forunmeyınce

acaba sorun cıkarmı dıyorumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 23 Eylül 2022; 20:25:23 >
  • bace3434 kullanıcısına yanıt

atma niye atıyosun. yurt dışı için o ehliyet gerekli. güvenlik için yurtdışında ehliyet için o ehliyet lazım yine. çıkmıyosan da yine de dursun ne gerek var kırmaya

• bace3434 kullanıcısına yanıt

Cevirmede sadece kimlik kartını veriyosun, polis ehliyet yok mu diyor, ehliyet de bunun içinde diyorsun, İcisleri bakanımız açıkladı diyorsun.

• Nüfus müdürlüğünde yüklettim öylesine önünden geçerken
    memura özellikle sordum taşımak zorunda mıyım diye
    Taşı nolur nolmaz dedi bazıları bilmiyor veya cihazda sorun oluyor diye
    Ehliyetide kırıp falan atmayın yenilenmesi 300 küsür para

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geçenlerde trafikçe arkadaşa bu mevzuyu sordum. Ehliyet kimliğe yüklü, ehliyeti yanımızda taşımazsak sıkıntı olur mu diye. Kendisi derki, geçerli kanunda halen ehliyet ibrazı zorunlu, özellikle ehliyete el konulmasını gerektirecek durumda ibraz etmezse fazladan işlem yaparız dedi. Ama olağan çevirmelerde çokta vatandaşın üstüne gitmiyoruz dedi. Kısaca ne olur ne olmaz siz ehliyeti de yanınızda taşıyın, canı sıkkın bir memura denk gelirsiniz gereksiz bir gerginlik yaşamak durumda kalırsınız. Özellikle küçük yerlerde polisle kötü olmak en ufak hatanızda ceza yemenizle sonuçlanabilir.

• Master_Sergeant kullanıcısına yanıt
    Öyle bişey oldu diyelim ehliyet yok diye ceza yazıldı, mahkemede direk iptal olur. Geri alma durumu da olsa fazladan işlem de yapamaz, bunları bilip ona göre duruş sergilemek lazım. Gerginlik olacak konu değil bana göre ve artık taşımıyorum kimliğe işlettikten sonra.

• senged kullanıcısına yanıt

Burda tırakmış. Gidip yeniledim  

• ztalan kullanıcısına yanıt

Hocam zaten adam sistemden baktığında senin ehliyetin, kısıtın, cezan var mı yok mu görebiliyor, kimlik ehliyet birleştirmek bile hikaye. Yoksa youtubedan açıp bakanın konuşmasını göstersen, banane bakandanmı diyebilecek. Dediğim gibi en fazla gereksiz bir gerginlik yaşarsınız. Böyle durumlarda benim moralim hemen bozulur, gereksiz tartışmaya girmektense ehliyeti gösterir hiçte canımı sıkmam.

3 yıl önce ehliyeti kaybettim, yenisini çıkarmadım. Her kontrolde kimlikten bakıyorlar. Bir eksikliğini hissetmedim :)

• commandx C kullanıcısına yanıt

Hiç ehliyeti olmadan, çevirmeye girmeden yıllardır araba kullanan insanlar var. Sıkıntı o değil zaten. Sıkıntı gıcık bir memura denk gelirsiniz, baktı haklı çıkamıyor abuk subuk birşeyden işlem yapar ya da tartışma büyür karakolluk olursunuz. Ha birşey çıkarmı çıkmaz, belki memur ceza bile alır ama bu kadar tantanaya, zaman kaybına, can sıkıntısına değer mi? Ben de ehliyetle kimliği birleştirdim, ilk çevirmede önce kimliği verip memurun tepkisine bakacağım, yok illa ehliyet derse de can sıkmaya gerek yok, gösterir geçerim.

İşin tersi yerli çipe sahip ehliyet üretilmiş, bu verilmeye başlandığında bu sefer kimliği ehliyete tanımlayacaklarmış

• cogu kısı ehlıyetı kımlıge ekletıp sadece kımlık aldı,yanı ehlıyet almadılar,suan gıdenler eklı olarak alıyorlar

bız ıse ehlıyet ve kımlık yenıletıp,bızden sonra bırlestırme cıktıgı ıcın,elımızde bırlesmemıs olarak mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 23 Eylül 2022; 20:28:30 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.