Şimdi Ara

EHLİYETSİZ MOTOR KULLANMAK ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
15.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Up tecrübeliler yazsında nasibimizi alalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, piyasaya yeni çıkardığımız 3 tekerlekli elektirikli aracımızın tanıtımı, test sürüşü etkinlikleri ve sizlerden gelecek yorumları almak için ağımızı genişletmek istiyoruz. Test sürüşü randevusu ve teknik detaylar için websitemizi ziyaret edebilirsiniz.

120km menzil, 350L kapalı bagaj hacmi olan üstü kapalı bir 3 Tekerlekli motorsiklet!

Üstelik A2 ehliyetine ihtiyacınız yok...
    http://unbouncepages.com/rakun/
  • mavi kalem kullanıcısına yanıt
    Yaşın 18 den küçükse şöyle söyleyeyim, bu yaş sınırı gelişim özellikleri ile ilgilidir. 18 yaşından önce birey elini kolunu dogru kontrol edemez, el göz koordinasyonunu sağlıklı olarak sağlayamaz. Tabi bu düz yolda giderken değil, ciddi bir kaza ihtimali doğduğunda fark yaratır. Zihinsel olarak da belli bir olgunluk ister trafik, motosiket 2-3 katı ister ve maalesef hata affetmez. Araba ile kaza yaparsan sana kolay kolay bir şey olmaz yasal hiz sinirlari içerisinde ama motosiklet 20km hizda bile adamı bozabilir. Yaşın 18 den büyükse ehliyetsiz sürmenin riski senin kendi tarticagin iş ama küçükse benim sana diyeceğim budur. Bir de ne yaparsan yap asla hızlı hatta normal hizda bile gitme, çünkü maddi veya yaralamali bir kazada çok fena öperler. Bir ömür unutamazsın.

• ALPHA LION KING A kullanıcısına yanıt
    +1 katılıyorum, yasal kısımda içinden geçiyorlar hocam, diyelim 1800 TL'lik bir motorunuz var ve 200 TL'likde ekipmanınız, çıktınız yola giderken aracın biri aniden anayola bağlanan kısımdan kafasını çıkardı sizde vurdunuz, en basit arabanın bile 1000 tl den fazla kaput masrafı vardır, üzerine 3k ceza yersiniz ve motorunuzu çekerler, yere düşene bir tekmede çekici vurur nede olsa bana mecbur diye sonrasında eğer karşı taraf insaflı ise bununla yırttınız yok birde benim hayatımı tehlikeye attı diyerek tazminat davası falan açarsa aldığınız nefesinize kadar alırlar, buraya kadar dediklerimi okuduysanız şunu bilmenizi isterim bu işlerde kesin diye birşey yok belki 2 yıl kullanırsınız böyle birşeye hiç denk gelmezsiniz belkide 2 yıldan sonra ki ilk haftada ceza yersiniz fakat eninde sonunda bu kumarı kaybederseniz hayatınız boyunca altından kalkmayacağınız paralar ödemek zorunda kalabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPHA LION KING

Yaşın 18 den küçükse şöyle söyleyeyim, bu yaş sınırı gelişim özellikleri ile ilgilidir. 18 yaşından önce birey elini kolunu dogru kontrol edemez, el göz koordinasyonunu sağlıklı olarak sağlayamaz. Tabi bu düz yolda giderken değil, ciddi bir kaza ihtimali doğduğunda fark yaratır. Zihinsel olarak da belli bir olgunluk ister trafik, motosiket 2-3 katı ister ve maalesef hata affetmez. Araba ile kaza yaparsan sana kolay kolay bir şey olmaz yasal hiz sinirlari içerisinde ama motosiklet 20km hizda bile adamı bozabilir. Yaşın 18 den büyükse ehliyetsiz sürmenin riski senin kendi tarticagin iş ama küçükse benim sana diyeceğim budur. Bir de ne yaparsan yap asla hızlı hatta normal hizda bile gitme, çünkü maddi veya yaralamali bir kazada çok fena öperler. Bir ömür unutamazsın.
    Foruma yeni girdim :) yaklaşık 5 aydır ehliyetsiz 50 cc kullanıyorum. İlk motorumu aldığımda hiçbirşey bilmiyordum. İlk alıştırmamdan sonra İstanbul’un e5 trafiğine çıktım,o gün motoru satmak istedim. Şuanki evden işe işten eve kullanıyorum. 5 ayda 3. Bin km yaptım. Koruyuculu kışlık motorcu montu aldım 3 tane termal üst 5 tane termal tayt termal çorap eldiven termal kazak termal maske rüzgardan koruyucu ağızlık bacaklar için yağmurluk... motor kadar ekipmana para harcadım.
    Sanki motor için doğmuşum diyorum bazen.
    Yeni motor alıcakları motora başlıcaklara tek tavsiyem bu canavarlarda en düşük 50cc var. Başlayın en düşükten. En detaylarını,yolu,insanları,arabayı en düşükte öğrenin. Hız yapamadığınızda hırslanmamayı öğrenin.
    Motoru aldığımdan beri her türlü şeyi gördüm,bazen ben bazen karşı taraf haklı. Kim haklı olursa olsun her zaman motorsikletlinin canı yanar. Arabaya bişey olmaz sen asfalta yapışırsın.

• Motor öyle güzel birşey ki ulaşım aracı olarak al kuryecilik yap ekmek teknen olsun.
    Yağmur yağarken arabada klima açık gitmek varken motorda ıslanarak gidersin yerler kaygan kaskın camından yolu net görmezsin. Elin ayağın olur motor. Canın sıkıldığında bin git istediğin yere. 1 saat gez 2 litre benzin yakar. Minibüse 3 lira verdiğin yere 50 krşa gidersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mavi kalem

Foruma yeni girdim :) yaklaşık 5 aydır ehliyetsiz 50 cc kullanıyorum. İlk motorumu aldığımda hiçbirşey bilmiyordum. İlk alıştırmamdan sonra İstanbul’un e5 trafiğine çıktım,o gün motoru satmak istedim. Şuanki evden işe işten eve kullanıyorum. 5 ayda 3. Bin km yaptım. Koruyuculu kışlık motorcu montu aldım 3 tane termal üst 5 tane termal tayt termal çorap eldiven termal kazak termal maske rüzgardan koruyucu ağızlık bacaklar için yağmurluk... motor kadar ekipmana para harcadım.
    Sanki motor için doğmuşum diyorum bazen.
    Yeni motor alıcakları motora başlıcaklara tek tavsiyem bu canavarlarda en düşük 50cc var. Başlayın en düşükten. En detaylarını,yolu,insanları,arabayı en düşükte öğrenin. Hız yapamadığınızda hırslanmamayı öğrenin.
    Motoru aldığımdan beri her türlü şeyi gördüm,bazen ben bazen karşı taraf haklı. Kim haklı olursa olsun her zaman motorsikletlinin canı yanar. Arabaya bişey olmaz sen asfalta yapışırsın.

Alıntıları Göster
    Aynen haklısın 50cc iyi bir başlangıç olmuş, zaten b ehliyet ile de kullanilabiliyor. Yine de hiç ehliyetiniz yoksa en kısa sürede almanizi öneririm.

• "Hız yapamadığınızda hırslanmamayı öğrenin"

Şunu herkes öğrense, ülke trafiği çiçek olur çiçek!

• Polise yakalanıp ceza yemen başına gelebilecek bazı olayların yanında basit kalır.
    Yıllardır motorsiklet kullanan bir abin olarak yazıyorum.
    Olurda bir yayaya çarparsan veya ağır bir kaza yapıp kötü bir şekilde yaralanırsan KA-ÇA-MAZ-SIN.

Hele, hele herhangi bir şekilde ölümlü kazaya karışırsan, 300-500 bin tl gibi meblağlar ile yüz yüze kalabilir ve keşke ben ölseydim diyebilirsin. Yatacağın hapisde bonus olur.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.