Şimdi Ara

EHLİYETSİZ MOTOR KULLANMAK ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
15.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler öncelikle 15 yaşında sayılırım ehliyetim yok haliyle :) seneye yani 16 yaşına girerken motor alıcam 110 luk CUP
    ama sorun şu ki ehliyetim yok marmarisde yaşıyorum kışın kullancam genellikle sizce yakalanmamak için nabıyım ?
    kask takıcam motorda aynalar olucak yani düzgün bi motor olucak kask taksam durdururlarmı ?
    durdururlarsa ne yapıyım kaçadabilirim motoru baya iyi kullanıyorum yunuslardan kaçamam ama 1 kere kaçmıştım
    ondada motor benim deildi atlamıştım motordan öle kaçmıştım
    polis tanıdığım yok
    ehliyet al öle kullan falan demesseniz sevinirim beyler şimdiden saolun

• Ehliyetsiz araç kullanmayin 5 ay once ehliyetsiz bir arkadasin arkasina bindim. Ehliyetinin olmadigini bilmiyordum. Cok suratli bir sekilde gidiyorduk ve cok fena bir vuraja geldik ve kaza yaptik. Kazadan sonra sol orbita kemigim sol kasimin ustundeki kemikler tamamen kirildi. Suan iki platin 22 vida ve sol kalcamdan alinip kasima takilan kemikle yasiyorum. Arkadasim hem ehliyetsiz hemde %75 suclu bulundu suanda sigorta sirketinden bu parayi alsammi almasammi diye dusunuyorum. O bizi dusunmedi gaza basti ama ben hala dusunuyorum. Arkadaslar ehliyetsiz lutfen binmeyin basiniza bela acarsiniz. Baskasinin canini yakmayin hayatiniza mal olabilir!
    Yapay Zekanın Yanıtı

Ehliyetsiz Motor Kullanmanın Yasal Sonuçları

Ehliyetsiz motor kullanmak veya sürmek, yasalarca yasaklanmış ve ciddi sonuçları olan bir eylemdir. Ehliyetsiz motor kullanımının cezası, motorun bağlanmasına, para cezasına ve hatta hapis cezasına kadar uzanabilir.

Ehliyetsiz Motor Kullanma Cezası

Ehliyetsiz motor kullandığınız tespit edilirse, aşağıdaki cezalara çarptırılabilirsiniz:

• Motorun Bağlanması: İlk kez ehliyetsiz motor kullanmanız durumunda, motorunuz 6 ay süreyle bağlanır. Tekrarı halinde bağlama süresi 1 yıla çıkar.
    • Para Cezası: Ehliyetsiz motor kullanmak için 1.500 TL'den 6.000 TL'ye kadar para cezası verilebilir.
    • Hapis Cezası: Ehliyetsiz motor kullanırken kaza yapmanız veya başkalarını tehlikeye atmanız durumunda hapis cezasına çarptırılabilirsiniz.

Ehliyetsiz Motor Kullanmak Motor Bağlanır Mı?

Evet, ehliyetsiz motor kullanmak, aracınızın 6 ay veya 1 yıl boyunca bağlanmasına neden olabilir. Bu cezadan kurtulmak için ehliyetinizi almalı ve motorunuzun bağlanması süresini beklemelisiniz.

Ehliyetsiz Motor Sürülür Mü?

Hayır, ehliyetsiz motor sürmek yasaktır. Ehliyetsiz motor kullanmak, hem sizin hem de başkalarının güvenliğini tehlikeye atar. Bu nedenle, ehliyetiniz yoksa motor kullanmaktan kaçınmalısınız.

Ehliyetsiz Motor Kullanmanın Riskleri

Ehliyetsiz motor kullanmak, aşağıdaki riskleri de beraberinde getirir:

• Kazalar: Ehliyetsiz motor kullanıcıları, eğitim ve deneyim eksikliği nedeniyle kazalara daha yatkındır.
    • Yaralanmalar: Ehliyetsiz motor kazaları, ciddi yaralanmalara veya ölüme neden olabilir.
    • Yasal Sorunlar: Ehliyetsiz motor kullanmak, yukarıda belirtilen cezalara ek olarak daha ciddi yasal sorunlara da yol açabilir.

Ehliyetsiz motor kullanmak, hem sizin hem de başkalarının güvenliği ve refahı için ciddi sonuçları olan yasa dışı bir eylemdir. Bu nedenle, ehliyetiniz yoksa motor kullanmaktan kaçınmanız ve ehliyetinizi almak için gerekli adımları atmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1407 lirayı hazırla motorun ruhsati senin üzerine olsun.kaskini mutlaka tak.ara sokaklari tercih et.ve yolda sürekli ileriye bak.bundan sonrasi kumar bol şanslar
  • ıstanbulda 8 senedır ehlıyetsız kullanıp hıc yakalanmayan arkadaslarım var motor aldıklarımda hep ehlıyetsızdı son kısı harıc onun dısında, kaskın olsun mont gıymeye calıs, ara sokaklar onemlı, eger caddeden gıdeceksende emnıyet serıdı harıc genelde trafık ıcınde gıt saga yakın gıtme gorup cevırmesınler, polıs gorunce panık yapma, yakalanırsanda bı kerelıgıne aldım gıbı aglama moduna gec, ceza yersen ceza tutanagında ıkı memurun ımzası yoksa sulh cezaya ıtıraz et masrafı olmuyor hemde ıptal oluyor ceza... Gerısı sana kalmıs...
  • Güzel kardeşim neden sence ehliyet var? Ehliyetin amacı ne? Neden ehliyeti 14 yaşında değil de 18 yaşında veriyorlar? Bu soruları sor bakalım kendine. Bir daha da senden ricam insanlara kotu ornek olacak konuları açma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: colibaly

Güzel kardeşim neden sence ehliyet var? Ehliyetin amacı ne? Neden ehliyeti 14 yaşında değil de 18 yaşında veriyorlar? Bu soruları sor bakalım kendine. Bir daha da senden ricam insanlara kotu ornek olacak konuları açma.
    büyük gibi görünüyorum zaten saolasın yakalanırsam cezası 1407 tl mi ? tevsiyelerinizi dikkate alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: colibaly

Güzel kardeşim neden sence ehliyet var? Ehliyetin amacı ne? Neden ehliyeti 14 yaşında değil de 18 yaşında veriyorlar? Bu soruları sor bakalım kendine. Bir daha da senden ricam insanlara kotu ornek olacak konuları açma.

ehliyeti neden veriyorlar gibi konulara girerseniz sanırım sizi haklı bulmayacağım, çünkü sisteme ve ehliyetin sınavla verilmesine karşıyım ! kaldıki arabayı ehliyet kullanmıyor lafına da sonuna kadar inanırım, sistem berbat işlediği için bu arkadaşa ehliyet almasını motoru daha güvenli kullanması için değil tmamen ceza yememesi için tavsiye ederim, yoksa ehliyetsiz kullanımda yalanmayacak bir yerde ise ehlyet kesinlikle almaya zahmet etmsin, ehliyet alınca motor uzmanı kesilmiyor insanlar, bu düşünceyi artık atın, b ehliyet aldı kayınvalidem arabayı çalıştırmayı bilmiyor ama senin dediğin gibi aldı sonuç ne ? araç kullanmasını bilmiyor neden çünkü ehliyet vermek için saatlerce araba kullanmasını öğretmediler ona, aptal birkaç soruyu bildi b sınıfı ehliyeti tek seferde aldı olay bu yani arkadaş ehliyetsiz yakanmayacaksa almasına gerek yok.

• Akil yaşta degil başta demeyi çok isterdim ancak olmuyor. Bende senin yaşindayken kullanirdim ancak evimin önünde bahçede vs. trafige çikma,sana bir sey oldugu takdirde kimseye bir şey olma anana babana yazik olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EHLİYETSİZ ARAÇ KULLANIMI
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DBBDAD18F

Akil yaşta degil başta demeyi çok isterdim ancak olmuyor. Bende senin yaşindayken kullanirdim ancak evimin önünde bahçede vs. trafige çikma,sana bir sey oldugu takdirde kimseye bir şey olma anana babana yazik olur
    Her şeyin yeri ve zamanı var. Acele etme. Yarın bir gün bir kazaya karıştığında haklı olsan da suçlu sensin. Baştan ofsaytsın, çünkü ehliyetin yok. Yok banane ergen triplerim tuttu, ben motorun tepesine çıkacam diyorsan da inşallah yakalanırsın. Bir tarafına inşaat çivisini çaktıklarında aklın başına gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S R T

Her şeyin yeri ve zamanı var. Acele etme. Yarın bir gün bir kazaya karıştığında haklı olsan da suçlu sensin. Baştan ofsaytsın, çünkü ehliyetin yok. Yok banane ergen triplerim tuttu, ben motorun tepesine çıkacam diyorsan da inşallah yakalanırsın. Bir tarafına inşaat çivisini çaktıklarında aklın başına gelir.

Alıntıları Göster
    ruhsat üstüne degilse 2.500 3000 tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkankorkmaz2

beyler öncelikle 15 yaşında sayılırım ehliyetim yok haliyle :) seneye yani 16 yaşına girerken motor alıcam 110 luk CUP
    ama sorun şu ki ehliyetim yok marmarisde yaşıyorum kışın kullancam genellikle sizce yakalanmamak için nabıyım ?
    kask takıcam motorda aynalar olucak yani düzgün bi motor olucak kask taksam durdururlarmı ?
    durdururlarsa ne yapıyım kaçadabilirim motoru baya iyi kullanıyorum yunuslardan kaçamam ama 1 kere kaçmıştım
    ondada motor benim deildi atlamıştım motordan öle kaçmıştım
    polis tanıdığım yok
    ehliyet al öle kullan falan demesseniz sevinirim beyler şimdiden saolun

Sen cidden Türkiye'nin en saygın forum sitesi olan bu sitede yasal olmayan bir konuda insanların sana tavsiyeler vereceğini mi düşünüyorsun. Üstelk insan hayatını ilgilendiren bir konuda. Bir de yazının sonunda senden büyük abilerin olacak yaşta insanlara "ehliyet al öle kullan falan demesseniz sevinirim..." tarzında ukalaca bir açıklama yapmışsın. Gerçi şaşırdım kendisinden hiç beklemeyeceğim "cnr.kh" nickli arkadaş sana bir takım tavsiyelerde bulunmuş ama sanırım o da sisteme olan kızgınlığı ve tüm iyi niyetiyle sana cevap vermek istemiştir. Evet motoru ehliyet kullanmıyor kabul ancak o ehliyeti alabilmek için belirli şartlara sahip olman gerekiyor. Bunun için sağlık raporu vs isteniyor. Tamam ülkemizde sağlık raporu da bir şekilde helledilebiliyor ancak yine de yasal olmayan bir şeyin tavsiyesini bu sitede istemiş olman ve sana yardımcı olacak cevapların verilmesi bu sitenin saygınlığına gölge düşürecektir. Ha burada senin sağlığını düşünmüyor muyum elbette düşünüyorum ancak belli ki seni bu konuda ikna edemeyeceğiz.

Bu arada evet motoru ehliyet kullanmaz ancak ehliyetin olsa da sıfır bilgiyle motorun üstüne çıkmanı tavsiye etmem. Ha ben motor kullanmayı zaten biliyorum diyeceksin ancak o konuda da yanılıyorsun. Motor kullanmayı bilmiyorsun. Motor kullanmak yolda kendi kendine öğrenilmez. Bu işi tecrübeli ellerden doğru şartlar altında öğrenmelisin. Ha biz hepimiz yollarda öğrendik bu bir gerçek ancak biz motora ilk bindiğimiz yıllarda ülkede ne ciddi bir motosiklet eğitim merkezi vardı ne de motor ciddiye alınıyordu. Ancak şimdi ülkemizde ciddi eğitim veren turtdışı destekli ciddi kuruluşlar var. Onların eğitimlerine gittiğimizde görüyoruz ki biz motoru Allah'a emanet kullanıyormuşuz. Sakın "o sizin salaklığınızmış" gibi bir şey aklından geçmesin. Bak güzel kardeşim sana bir örnek vereyim. California Superbike School adında bir eğitim kurumu var adamlar 34 yıldır yaklaşık 40 ülkede faaliyet gösteriyor. Adamların tek öğrettiği şey "VİRAJ EĞİTİMİ" ve bu eğitimi 4 kurda veriyorlar. her kur 600 Euro + KDV Kurlara katıldığın zaman neleri bilmediğini, neleri yanlış yaptığını o kadar iyi anlıyorsun ki. Hatta "ben hiçbir şey bilmiyormuşum" diyorsun. OMM adlı bir kuruluş var bunların eğitimleri var. Yıllardır motor kullanan şu an altındaki Harley Davidson ile 250.000 km yol yapmış olan, İstanbul'da bir çok kişinin yakından tanıdığı ve imrendiği bir arkadaşım onların eğitiminde ve sınavlarında kırılan puanlarına kendisi bile inanamadı. Ona nerelrde hata yaptığını söylediklerinde yıllardır buna hiç dikkat etmediğini söyledi ki hayati hatalarmış bunlar. Ben de aynı hataları yapıyordum maalesef. Tabiiki de bu kurslara herkesin katılma imkanı yok ancak benim burada anlatmak istediğim motor kullanmanın aslında nasıl ciddi bir iş olduğu. O nedenle profetoel bir göz sana işi öğretmeden öğrenemezsin. Ha eğer motor kullanmaktan anladığın "gazı çekip gitmek, freni çekip durmak, araçların arasından gitmekse" ona bir şey diyemeyeceğim. Öyle 15 yaşındayım, kışın kullanacağım, bayağa iyi kullanıyorumla olmaz o iş.

O nedenle sana tavsiyem kızacaksın ama EHLİYET AL, EĞİTİM AL ÖYLE KULLAN... Sakın ilk girişdeki tepkimden dolayı da bana kızma. Yıllarını ve hayatını motora adamış bir abin olarak sana tavsiyem bunlar. Çünkü ben senin motor üzerinde keyifli ve uzun bir yaşam sürmeni isterim...

• dostum senınde bahsettıgın gıbı arkadas genc ne desem yapacak lafındada bahsetmıs zaten soyleyeceklerımı daha once yuzlerce kere duymustur, ama ben tamamen sısteme olan kızgınlıgımdan bu tarz bır cevap verdım ve yıne tekrarlamakta sakınca gormuyorum, samımı olarakta benım ehlıyetı almadakı saglıık raporumu kurs kendısı ayarlamıs dusun bız bu sıstemde ehlıyet alsak ne olur dıyecegım yıne kızacaksınız ama maalesef oyle arkadasa da tavsıyem egıtım sart ama ehlıyet kendı tercıhı acıkcası saol bılgılerr ıcın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnr.kh -- 4 Ekim 2013; 20:21:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnr.kh

dostum senınde bahsettıgın gıbı arkadas genc ne desem yapacak lafındada bahsetmıs zaten soyleyeceklerımı daha once yuzlerce kere duymustur, ama ben tamamen sısteme olan kızgınlıgımdan bu tarz bır cevap verdım ve yıne tekrarlamakta sakınca gormuyorum, samımı olarakta benım ehlıyetı almadakı saglıık raporumu kurs kendısı ayarlamıs dusun bız bu sıstemde ehlıyet alsak ne olur dıyecegım yıne kızacaksınız ama maalesef oyle arkadasa da tavsıyem egıtım sart ama ehlıyet kendı tercıhı acıkcası saol bılgılerr ıcın
    Ruhsat üstüne olmuyacaksa 3.000 tl cebinde taşı sen peşin ödeyince indirimli olur 2 sene sabret veya köy gibi yerlerde tecrübe kazan (ARAÇ OLMAYAN) hem diğer insanların hem senin can güvenliğin için.

2 sene sonra ehliyetini alıp 250lik motorla başlarsın rahat.

8 senedir yakalanmamış bir arkadaşı üstekinin tabii sana öyle diyecek kaç kere yalvarmıştır polislere bilemessin.Ha olabilir belki şanslıdır ama sen 2 gün sonra yakalanırsın hiç bir zaman belli olmaz.

Gönlün rahat motor kullanmak varken neden yakalanma stresine gireceksin bir motor parasını boş yere 2 günde vereceksin.

umarım dinlersin

• quote:

Orijinalden alıntı: sawgiray

Ruhsat üstüne olmuyacaksa 3.000 tl cebinde taşı sen peşin ödeyince indirimli olur 2 sene sabret veya köy gibi yerlerde tecrübe kazan (ARAÇ OLMAYAN) hem diğer insanların hem senin can güvenliğin için.

2 sene sonra ehliyetini alıp 250lik motorla başlarsın rahat.

8 senedir yakalanmamış bir arkadaşı üstekinin tabii sana öyle diyecek kaç kere yalvarmıştır polislere bilemessin.Ha olabilir belki şanslıdır ama sen 2 gün sonra yakalanırsın hiç bir zaman belli olmaz.

Gönlün rahat motor kullanmak varken neden yakalanma stresine gireceksin bir motor parasını boş yere 2 günde vereceksin.

umarım dinlersin

Alıntıları Göster
    polislerin günlük kotaları vardır. motosiklet kotasını doldurmamış bir polis denk gelirse her şeyin tam, mükemmel olsa bile durdurup kontrol etmek ister. şehirdeysen ara sokaklardan sakın çıkma. ama yinede canı sıkılan bir polis ara sokakta yanından geçerken durdurabilir. ufak bir kasabadaysan zaten ne zaman nerde dururlar az çok bilirsin problem olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: woxow

polislerin günlük kotaları vardır. motosiklet kotasını doldurmamış bir polis denk gelirse her şeyin tam, mükemmel olsa bile durdurup kontrol etmek ister. şehirdeysen ara sokaklardan sakın çıkma. ama yinede canı sıkılan bir polis ara sokakta yanından geçerken durdurabilir. ufak bir kasabadaysan zaten ne zaman nerde dururlar az çok bilirsin problem olmaz.

Alıntıları Göster
    Bizim bi arkadaşn kardeşi yakalandı sağla mceza yediydi kullanacaksan bile ara yollardan falan git.
  • quote:

Orijinalden alıntı: twin pedal

Bizim bi arkadaşn kardeşi yakalandı sağla mceza yediydi kullanacaksan bile ara yollardan falan git.

Alıntıları Göster
    ===============================18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERİN ÜSTÜNE RUHSAT ÇIKMAZ.=================================

Buda demek oluyor ki eğer bir yakalanırsan 1407 tl sana 1407 tl ruhsat sahibine ek olarak ruhsat sahibine ehliyetsiz araç kullanmaya müsade etmek 350 tl ek olarak araç bağlanması taşıma ücreti park parası derken

3400 TL.

eskiden mahkeme falan oluyordu ağlayarak yırtardın şimdi öyle değil polis trink yazıyor cezayı

sen ------><------ polis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 6 Ekim 2013; 21:43:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

===============================18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERİN ÜSTÜNE RUHSAT ÇIKMAZ.=================================

Buda demek oluyor ki eğer bir yakalanırsan 1407 tl sana 1407 tl ruhsat sahibine ek olarak ruhsat sahibine ehliyetsiz araç kullanmaya müsade etmek 350 tl ek olarak araç bağlanması taşıma ücreti park parası derken

3400 TL.

eskiden mahkeme falan oluyordu ağlayarak yırtardın şimdi öyle değil polis trink yazıyor cezayı

sen ------><------ polis

Alıntıları Göster
    Genelde aynı noktada uygulama yaparlar. O noktaları tesbit etmeye çalış ve uzak dur. Genel olarak ana caddelerden uzak dur. Üşenme her defasında arkadan dolaş.

• Ehliyetsiz araç kullanmayin 5 ay once ehliyetsiz bir arkadasin arkasina bindim. Ehliyetinin olmadigini bilmiyordum. Cok suratli bir sekilde gidiyorduk ve cok fena bir vuraja geldik ve kaza yaptik. Kazadan sonra sol orbita kemigim sol kasimin ustundeki kemikler tamamen kirildi. Suan iki platin 22 vida ve sol kalcamdan alinip kasima takilan kemikle yasiyorum. Arkadasim hem ehliyetsiz hemde %75 suclu bulundu suanda sigorta sirketinden bu parayi alsammi almasammi diye dusunuyorum. O bizi dusunmedi gaza basti ama ben hala dusunuyorum. Arkadaslar ehliyetsiz lutfen binmeyin basiniza bela acarsiniz. Baskasinin canini yakmayin hayatiniza mal olabilir!
  • quote:

Orijinalden alıntı: asi1706

Ehliyetsiz araç kullanmayin 5 ay once ehliyetsiz bir arkadasin arkasina bindim. Ehliyetinin olmadigini bilmiyordum. Cok suratli bir sekilde gidiyorduk ve cok fena bir vuraja geldik ve kaza yaptik. Kazadan sonra sol orbita kemigim sol kasimin ustundeki kemikler tamamen kirildi. Suan iki platin 22 vida ve sol kalcamdan alinip kasima takilan kemikle yasiyorum. Arkadasim hem ehliyetsiz hemde %75 suclu bulundu suanda sigorta sirketinden bu parayi alsammi almasammi diye dusunuyorum. O bizi dusunmedi gaza basti ama ben hala dusunuyorum. Arkadaslar ehliyetsiz lutfen binmeyin basiniza bela acarsiniz. Baskasinin canini yakmayin hayatiniza mal olabilir!
    motosikleti ehliyet sürmüyor fakat Allah göstermesin olurda birisi sana çarparsa yada sen bir yayaya yahut araca çarparsan, ekip geldiğinde kitleyebildiği kadar kitler. sonra aylarca mahkemelerle,kamu davalarıyla ve cezaları ödemek için çırpınıp durursun.

kurslarda birşey öğretmiyorlar sadece evrak almak için 100 tane dalavereyle uğraşıyon ve ödediğin paralar sayesinde o kart da ceza almamanı sağlıyor.

2 sene bekleyip ehliyetini al dostum sonrada gidip tın tın uzun yol yap, ne kadar keyifli olduğunu göreceksin. istanbulda köprü trafiğinde bile motorize ekipler trafik yavaşladığında aralara girip soldan giden motorları çevirmek için bekliyor. şans işi bunlar..

• Bunlara yukardan bir denetim yapın talimatı geliyor uçanı kaçanı durduruyorlar o döneme denk gelirsen kask,mont falan ise yaramaz

Kaçma konusuna gelince önceden duymuştum eleman ehliyeti yok diye kontrolden kaciyor poliste meğer kapkaç yapanları arıyormus bunlar kaçınca düşüyor peşine temiz de bir dovuyorlar böyle olaylar olabilir geçen de bizim kapının önünde kontrol vardı polis hop dur lan falan diye bağırdı adam uçtu gitti şans işi biraz

Şimdi biz sana nekadar kulanma desekte kulanacaksın bari korumaların tam olsun dikkatli ol bir kazada bütün masraflari kendi cebinden ödersin Arkana kimseyi alma bir kaza da Artcin yada yaraladigin kisi dava açarsa kawasaki H2 parasini bayılırsın maddi manevi tazminat diye çünkü sigorta falan geçersiz olacak dikkat et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charlot1

Bunlara yukardan bir denetim yapın talimatı geliyor uçanı kaçanı durduruyorlar o döneme denk gelirsen kask,mont falan ise yaramaz

Kaçma konusuna gelince önceden duymuştum eleman ehliyeti yok diye kontrolden kaciyor poliste meğer kapkaç yapanları arıyormus bunlar kaçınca düşüyor peşine temiz de bir dovuyorlar böyle olaylar olabilir geçen de bizim kapının önünde kontrol vardı polis hop dur lan falan diye bağırdı adam uçtu gitti şans işi biraz

Şimdi biz sana nekadar kulanma desekte kulanacaksın bari korumaların tam olsun dikkatli ol bir kazada bütün masraflari kendi cebinden ödersin Arkana kimseyi alma bir kaza da Artcin yada yaraladigin kisi dava açarsa kawasaki H2 parasini bayılırsın maddi manevi tazminat diye çünkü sigorta falan geçersiz olacak dikkat et.
    hey gidi hey zamanında ters yöne girmiştim polislerden kaçmak için bi 5 ,10 km ters yönde sürdüm

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.