Şimdi Ara

Elektrikli bisiklete benzinli motor takmak/ hybrid motosiklet yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar. dağlık bir köyde yaşıyorum. ilçeye gidip gelmek 20 km. arada da gezmek istiyorum fakat motosiklet sesini sevmiyorum sessiz bir elektrikli bisiklet alacağım. Fakat burada yokuşlarına elektrikli bisikletin aküsü beyni dayanmaz. uzun zamandır aklımdaki projeyi gerçekleştirmek istiyorum.

Elektrikli bisiklete 100 veya 50 cc cup motoru takmak istiyorum. ayağı koyduğumuz yerde aküyü kaldırıp motoru yerleştireceğim, aküyü de arkaya biyere koyarız. motor da hava alabilecek şekilde ama biraz gizli olacak. istediğimde elektrikli olarak süreceğim, istediğimde benzine alıp süreceğim. güç aktarma vs hallederim de elektronik bilgim olmadığı için biraz yardım ve fikirlerinize ihtiyacım var.

aynı zamanda ekonomik bir hiyrid motoskiletim olsun istiyorum. yolda benzinli motorla giderken aynı zamanda aküleri şarj edebilir miyim? bunun için bana neler lazım? yoksa hiç karıştırmayıp sadece evden şarj edilebilir yapmak daha mı mantıklı?

şimdilik elimde ne motor ne de bisiklet var. hepsini 2. el alacağım. fikirleriniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elektrikli Bisikletlere Benzinli Motor Takmak: Hybrid Motosiklet Oluşturma

Giriş:

Elektrikli bisikletler, çevre dostu ve verimli ulaşım araçlarıdır. Ancak, menzil ve hız sınırlamaları nedeniyle daha uzun yolculuklar veya daha hızlı sürüşler için uygun olmayabilirler. Benzinli motor takmak, bu sınırlamaları aşmanın ve elektrikli bisikletleri hybrid motosikletlere dönüştürmenin bir yoludur.

Elektrikli Motoru Benzinliye Çevirme:

Elektrikli motorları doğrudan benzinliye dönüştürmek mümkün değildir. Elektrikli motorlar, elektrik enerjisi kullanırken, benzinli motorlar yanma yoluyla çalışır. İki farklı teknolojidir ve dönüştürülemezler.

Elektrikli Motora Benzinli Motor Takmak:

Bununla birlikte, elektrikli bir motora benzinli bir motor takmak mümkündür. Bu, elektrikli bisikletin mevcut elektrik sistemini korurken benzinli motorun ek güç ve menzil sağlamasına olanak tanır.

Elektrikli Bisiklete Benzinli Motor Takma İşlemi:

Elektrikli bisiklete benzinli motor takma işlemi karmaşıktır ve teknik bilgi gerektirir. Tipik olarak aşağıdaki adımları içerir:

• Benzin deposu, karbüratör ve egzoz sistemi gibi benzinli motor bileşenlerinin montajı
    • Motorun elektrikli bisiklet çerçevesine sabitlenmesi
    • Benzinli motorun elektrikli bisiklet kontrolörüne bağlanması
    • Yakıt sistemi ve elektrik sisteminin birleştirilmesi

Faydalar ve Dezavantajlar:

Elektrikli bisiklete benzinli motor takmanın hem faydaları hem de dezavantajları vardır:

Faydaları:

• Artan menzil ve hız
    • Daha uzun yolculuklar veya daha hızlı sürüşler için uygunluk
    • Elektrikli sürüş ile benzinli sürüş arasında geçiş yapma esnekliği

Dezavantajları:

• Karmaşık ve pahalı kurulum
    • Benzin maliyetleri ve bakım gereksinimleri
    • Elektrikli bisikletlerin hafif yapısına eklenen ağırlık
    • Ortam kirliliğinin artması

Sonuç:

Elektrikli bisiklete benzinli motor takmak, menzil ve hız sınırlamalarını aşmak isteyenler için bir seçenektir. Ancak, karmaşık kurulum süreci, ek maliyetler ve çevresel etkiler dikkate alınmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • O dediğin iş olmaz.Olacak olsa zaten yaparlardi.Benim elektrikli motorum var içi zaten olduğu gibi dolu.O devreleri aküyü boşaltıp motoru yerleştisen onları nereye koyacaksın..Sen en iyisi bu şekilde devam et
  • hsn_33 kullanıcısına yanıt
    hybrid motosklet var zaten yaptılar. ama pahalı ve yanlış bilmiyorsam sistemi biraz daha değişik. belli bir hıza kadar elektrikle sonra benzine giden motosiklet. ben o motoru bir şekilde yerleştiririm, olmadı şasiyi keser başka şekilde güçlendiririm. aküyü de arkaya bagaj yaparım. veya kaç tane akü varsa arkaya sağa ve sola çanta yaparım onların içine koyarım orası kolay iş. go kart arabası yaptım bunu hayli hayli yaparım Allah'ın izniyle. ama elektrik bilgim yok işte. aküyü benzinli motorla şarj etmek mümkün mü bilmiyorum.
  • Olmaz...

Olacaksa bile Türkiye gibi parça fiyatlarının pahalı olduğu bir yerde olmaz.

Yaparsın, ortaya bir şey çıkar ama maliyetine değmez. Seri üretime geçmediğin sürece bir anlamı kalmaz. Kendin de diyorsun, hibrit motor yapıldı ama pahalı olduğu için satılmadı diye.

Benzinden azıcık tasarruf edeceğim diye tasarruf ettiğin miktarın kaç katı masraf yapacaksın.

Elektrikli motorlardan değil de elektrikli "bisikletten" bahsediyorsak, şöyle bir şey takabilirsen belki olur. Onu bilemiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.