Şimdi Ara

Ehliyetsiz sürücü dehşet saçtı ( Gençler gelsin ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Araç sürmek, dolayısıyla trafik basit bir şey değildir evet öyle görünür kontak gaz debriyaj vites der çıkarsın trafiğe ama yolda yalnız değilsindir sen ve senin gibi milyon tane sürücü ve o sürücünün kullanımına etki eden trilyondan fazla etken vardır bir nevi kelebek etkisi gibidir,

otobanda viraj geniştir dersin gaz kesmessin bir sigara yakayım diye salisenin 1/100000xxx kadar kısmıda gözün yoldan çakmağa kayar ve kendini viraj dönüşünde arıza yapmış kamyonun arka dingilinde hurda metaline yapışmış buluverirsin, ya da yakın bir örnek viraj sonunda ters yöne dönüş yapan kamyoncuların altına giren bmw var örnekler uzar gider...

Dolayısıyla trafik yüksek gerilim gibidir hata payı ya da affı yoktur dokunduğun an götürür.

Ehliyet konusuna gelir isek, evet çoğu kişi sürüşü ehliyet ile öğrenmiyor ve yine evet ehliyetsiz olup çoğu ehliyetliden daha nizami araç sürende mevcuttur belki ama her şeyden önce ehliyet kanunen aracınızı yola soktuğunuzda sahip olmanız gereken bir belgedir, bu belge size araç sürmenizi öğretmez sizin araç sürebileceğinizi kanun önünde tastik eder, yani bu belge sizin yoldaki “garanti belgenizdir”. Hatalı ya da hatasız karışabileceğiniz her türlü araç kazasında temel kıstas bu belgedir.

Siz istediğiniz kadar nizami sürün istediğiniz kadar sağdan sağdan gidin başınıza gelebilecek en ufak kazada suçsuzluğunuzun temeli ehliyetinizin varlığı olacaktır, ehliyetiniz var ise muhatap alınacak yok ise “sürücü” olarak muhatap alınmayacaksınız demektir bu ise hem size hem de sevdiklerinizin başına oldukça bela açmaya yeterlidir heleki ölümlü bir kazaya karışırsanız…

Sizce bu riske değermi…

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Ehliyet alma hatta araç sürme yaşı 25e çıkartılmalıki kız tavlamak yada arkadaşına hava atmak için 18 yaşındaki velet trafiğe çıkmamalı. 65 yaşındada ehliyet geri alınmalı.

/>

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala ehliyetle alakası yok diyorlar.
    liseliler gitsin konu dışında takılsın. Ayıp be. 2 kişi ölmüş hala ehliyet olsaydı bişey farketmeyecekti diyorlar.
    DOMIX arkadaşın bi cevabını okuyun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b437

quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

bu işin ehliyetle bir alakası yok. ehliyet olunca ne fark ediyordu ? kaza yapmayacakmıydı yani ? ben ehliyet almadan öncede sonrada aynı arabayı sürüyorum fark eden birşey yok. bu olayda lpg li araç yandı denmesi gibi medyanın ağzındaki sakız.

Yeni ogrenen cogu kisi direksiyonu sacma sekilde hareket ettiriyor, seritte kalmak icin surekli hamle yapiyor. Boyle birinin saat kac olursa olsun anayola cikmamasi gerekiyor ki kazadaki kisi de herhalde bahsettigim gibi olan direksiyon hakimiyeti gelismemis bir kisiydi

valla hocam işin dogrusu ben cebinde 11 yıldır ehliyeti olup arabayı kaldıramayan insanları biliyorum. Bu yüzden olayın ehliyetsizlikle alakası yok dedim. Bu cocugun yanında annesi varsa araba sürüyodur kadın oglununun araba süremediğini bile bile trafige sokmaz. Benim demek istediğim kazanın ehliyetsizlikle bir alakası yok. Mesela ben 21 yaşındayım.3 yıldır ehliyetim var fakat gittiğim yolun gittiğim km nin haddi hesabı yok. Bu kazayı herkes yapabilirdi belki yol müsait değildi belki aklı doluydu. Çok saçma kazalar yapabiliyoruz. Ben geçen gün ödemeleri düşünürken kaldırıma cıktım mesela. Yani biri orda kaza yapacaksın dese yok artık derdim ama oldu. Bu yüzden trafik kaza işte. Ben cocugua ehliyetsiz araba sürmesi konusunda destek vermiyorum tabiiki yaptıgı yanlıs. Ama sürücü kurslarında hiçbirşey öğretmiyorlar. Toplamda 6 saat ders alıyosun yollar zaten boş oluyor. Bu adamlar bizim aramızda trafikte araba sürmeyi öğrenecek başka çaremiz yok.

• MB-CLS kullanıcısına yanıt
    Bocam tabii ki boyle seyler oluyor zaten ehliyeti de habelkader aliyor cogu kisi. Benimki sadece bir tahmin. Bu yuzden de olmus olma ihtimali var yani. Gecmis olsun bu arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''Bilgi cehaleti alır,
    Eşeklik baki kalır.'' dememişler boşuna.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.