Şimdi Ara

Ehliyetsiz sürücü dehşet saçtı ( Gençler gelsin ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

Ehliyetsiz otomobil kullanmak ile kadınların otomobil kullanmasını bu kadar eleştirenleri anlamıyorum.Bir kimlik parçası sizin daha iyi otomobil kullanmanıza sebep olmaz.%90 ehliyet alan insanlar, ne o sınava çalışır ne de otomobil kullanmayı o kurslarda öğrenir.Ehliyetsiz otomobil kullanmayı savunmuyorum ama çok fazla kullanan var.3 yıl ehliyetsiz araç kullanan arkadaşım vardı yaşı da tutuyordu, sonra aldı nerden estiyse.Son derece temkinli adam akıllı kullanırdı.

Aynı şekilde bayan sürücülerin üstüne neden bu kadar gidilir onu da anlamam.Sanki hergün binlerce kişinin ölümüne sebep olan kazaları bayanlar yapıyormuş gibi..

O zaman kimse üniversite okumasın hocalar adam gibi öğretmiyor yeaaa desinler ve işte benim yerime çalışıcak olan bir diploma parçası değil desin herkes ? Bukadar düz mantıklı olmayın, varsın ehliyeti olsunda birşey öğrenmemiş olsun en azından ihmal var suç şurda deriz burda deriz ama burada suçlu direk o kağıt parçasını almayan kişi oluyor bilmem anlatabildim mi ? Aslında boşuna konuşuyoruz biz bu kafayla daha çok ölürüz yollarda bırakın herkes 12 13 yaşında babasının kucağında öğrensin araba kullanmayı doğru bildiği yanlışlarla kullanmaya devam etsin herkes ve herkes profesyonelim ben desin.Biz ölmeye devam ederiz.

• Ehliyet alma hatta araç sürme yaşı 25e çıkartılmalıki kız tavlamak yada arkadaşına hava atmak için 18 yaşındaki velet trafiğe çıkmamalı. 65 yaşındada ehliyet geri alınmalı.
  • Hey maşallah, birde trafik kuralından, 70'den, 120'den bahsedip kurala uyarız dersiniz. Meğer ne çok ehliyetsiz araba kullanan varmış. Bu konu içinde çıktı hepsi.

O zaman ehliyetlerimizi çöpe atalım. Gerek yok nede olsa ehliyet kullanmıyor arabayı. 20 yıldır, askerlik de dahil kesintisiz araba kullanıyorum. Ehliyetsiz trafiğe çıkmadım. 20.2.1994 günü ehliyetimi aldım ve basıp marşa öyle çıktım trafiğe.

EHLİYETSİZ ARABA KULLANMAK CİNAYETTİR. O ZAMAN TESCİL BELGESİ DE ALMAYIN ARABANIZA, PLAKASIZ GEZİN TRAFİKTE.

Ehliyetsiz bir sürücü ile bir trafik kazasına karışsanız, ehliyetsiz bir sürücü ailenizden birinizin ölümüne yol açsa acaba bu düşüncelerinizi gelip ARABAYI EHLİYET KULLANMIYOR şeklinde burada yazabilirmisiniz?

2011 yılı, Aralık ayında arabama Ataköy'de biri vurdu arkadan. Hata bende, özür dilerim dedi. Rapor, tutanak, vs. tuttuk ama ehliyetinin fotokopisi lazım. Ve şok!! Ehliyeti yanında değil. Evdeymiş ve salı günü ortaya çıktı ehliyet. Ehliyet fotokopisi geldi ve benim tamir işlemi başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 29 Ekim 2013; 11:08:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sonkurt

İnsanların bir konu hakkında yeterliliklerini ölçmek için diploma, sertifika, ehliyet gibi belgeler verilir. Araç sürücü belgesi alınırken, insanlar önce yazılı sınava tabi tutulur, daha sonra uygulamalı direksiyon sınavına sokulur. Bunlarda başarılı olan kişiler araç sürücü belgesi almaya hak kazanır.

Bu durumda bahse konu vefat eden arkadaşımızın , araç sürücü belgesi olmadığı için, araç sürme konusunda yeterli olmadığını düşünüyorum. Ehliyet önemli değil diyenler neye dayanarak bu arkadaşımızın yeterli bir sürücü olduğunu iddia ediyorlar. Ehliyetinin olmaması başka bir şey, ehliyeti olup bildiği kurallara uymaması başka bir şey. Siz
    nasıl diploması olmayan bir doktora gitmiyorsanız, bende yollarda ehliyetsiz sürücü görmek istemiyorum. Çünkü ikisinin de hatası bir hayata mal olabilir.

Ehliyete ne gerek var diyenler diploması olmayan doktorlardan tedavi olsunlar. Nasılsa diploması olan doktorlarda hata yapıyor, adam öldürüyor.

+1

• Edirne'de kolay kolay kaza olmaz, ama işte ehliyetsizlik... çok üzüldüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ehliyetsiz araba kullandım veya kullanıyorum diyenler; istediğiniz kadar kurallara uyuyorum deyin. Ehliyette bu işin ana kuralıdır. Yani asıl kuralsızlığı ehliyetsiz kullanarak yapmışsınız zaten. Devam edin bu kafayla.

Kazaya gelirsek, yazık olmuş. Pisi pisine gitmiş. Cehalet ve ehliyetsizlik birleşmiş ve canlarıyla ödemişler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B4D

quote:

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

Ehliyetsiz otomobil kullanmak ile kadınların otomobil kullanmasını bu kadar eleştirenleri anlamıyorum.Bir kimlik parçası sizin daha iyi otomobil kullanmanıza sebep olmaz.%90 ehliyet alan insanlar, ne o sınava çalışır ne de otomobil kullanmayı o kurslarda öğrenir.Ehliyetsiz otomobil kullanmayı savunmuyorum ama çok fazla kullanan var.3 yıl ehliyetsiz araç kullanan arkadaşım vardı yaşı da tutuyordu, sonra aldı nerden estiyse.Son derece temkinli adam akıllı kullanırdı.

Aynı şekilde bayan sürücülerin üstüne neden bu kadar gidilir onu da anlamam.Sanki hergün binlerce kişinin ölümüne sebep olan kazaları bayanlar yapıyormuş gibi..

O zaman kimse üniversite okumasın hocalar adam gibi öğretmiyor yeaaa desinler ve işte benim yerime çalışıcak olan bir diploma parçası değil desin herkes ? Bukadar düz mantıklı olmayın, varsın ehliyeti olsunda birşey öğrenmemiş olsun en azından ihmal var suç şurda deriz burda deriz ama burada suçlu direk o kağıt parçasını almayan kişi oluyor bilmem anlatabildim mi ? Aslında boşuna konuşuyoruz biz bu kafayla daha çok ölürüz yollarda bırakın herkes 12 13 yaşında babasının kucağında öğrensin araba kullanmayı doğru bildiği yanlışlarla kullanmaya devam etsin herkes ve herkes profesyonelim ben desin.Biz ölmeye devam ederiz.

+ 1. ehliyete de gerek yok, kimliğe de gerek yok. Zaten araba ruhsatına bile gerek yok bu mantığa göre. Ondan sonra gelip 70 ve 120 hız sınırına uyarız, hata yapmayız, şöyle profesyoneliz vs. derler.

• Benim demek istediğim şeyle sizinki bambaşka.Tekrar yazıyorum yazdım gerçi ama EHLİYETSİZ otomobil kullanmayı savunmuyorum.Fakat ehliyet, otomobil kullanmayı veya dikkatli olmayı öğreten bir şey değildir.Bunu öğretmen, doktor veya herhangi bir meslekle bağdaştırmanın ne kadar kel alaka bir şey olduğunun farkında değilsiniz.Otomobil kullanmak son derece basit birşeydir gaza frene basar, belli trafik kurallarına uyarsın bu kadar.1 haftalık pratikle hiç araç kullanamayan adam canavara dönüşür.Meslek sahibi olmak böyle bir şey değil.Arada devasa bir uçurum var, ikisini aynı cümlede bile kullanmayın.

Ehliyeti olunca ' ihmal, suç ' ehliyeti olmayınca ' katil ' başlıkları altında değerlendirmek bir insanı bambaşka saçma bir düşünce tarzı.Yani ehliyetim var, insanların ölümüne sebep olabilirim hata yaptı der geçerler diyorsunuz yani öyle mi?Bu tarz kalıplara takılmamak lazım.Hergün benden daha iyi araç kullanan yok diyen ' ehliyetli ' mahlukatların onlarca kişiyi katlettiği haberlerini görüyoruz.

Otomobil kullanmak sorumluluktur, bilinç meselesidir.Ehliyetli veya ehliyetsiz kullanmak meselesi değil.

@B4D

• Trafik kurallarına sadece kendimiz için değil, başkaları içinde uymalıyız. Unutmamak gerekir ki; ufak bir hatamızın sonucunda, onlarca insanın yaşamında ağır bir darbeye sebep olabiliriz. Sadece zarar verdiğimiz insanları değil, bu insanların sevenlerini ve ailelerini de düşünmeliyiz...
    Unutmamak gerekir ki; bu üzüntü ve acı bir gün başka bir kuralları hiçe sayan tarafından bize de yaşatılabilir.
    Ehliyette bir trafik kuralıdır. (Doğru bir şekilde verildiği ne kadar tartışılsa da...)
  • aslinda bence ehliyetsiz araba kullanmak cogu kisinin dusundugunun aksine dogru birsey, bu kazayi gecin, normal sartlar altinda ehliyetsiz genc bir surucu dikkat cekip yakalanmamak icin tum kurallara uyar, ister istemez tecrube kazanir, ehliyetini aldiginda da soforluge kismen hakimdir, ehliyetini alana kadar arabaya el surmemis genc onunde hicbir engel olmayinca sifir deneyimle gaz pedalina cift ayak saldirir, kaza haberlerini incelerseniz ehliyeti birkac aylik soforlerin bu tarz olaylarinin ehliyetsizlerden cok daha fazla oldugunu gorursunuz, ha bu kanunsuzluk bir yontem degildir tabiki ama bir de bu yani var isin ve tabiki kazayi ehliyete baglamamak lazim, en kanli kazalari bilmem kac yillik ehliyetli ben kral soforum diye gezenler yapar

• Araba kullanmanın ehliyet ile ilgisi yok diyenler; bir gün ehliyetsiz bir sürücüye bir yakınınız, ailenizden bir canınız kurban giderse eğer, o zaman böyle dermisiniz çok merak ediyorum.

YAZIK, NE HALE GELMİŞİZ. İSTEDİĞİN KADAR KEMER TAK, 70 İLE GİT, 120'Yİ GEÇME. EHLİYETLİ ARABA KULLANMAK DA BİR TRAFİK KURALI OLUP, EHLİYETSİZ KULLANARAK BU KURALI ÇİĞNEMİŞ OLUYORSUNUZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 29 Ekim 2013; 11:56:49 >
  • Bu defa adil olmuş kazaya neden olan kişi canıyla ödemiş.anneye üzüldüm,mekânı cennet olur umarım.ehliyetsiz ergenler hemen en iyi bildikleri şeyi yapmışlar yani ahkâm kesmişler.bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.araba sürmek gaz,fren ve kurallara uymaktan ibaret değildir.öngörü,sezgiler,araca ve yola adaptasyon,tecrübe zamanla kazanılan altın değerinde kazanımlardır.yazılı olmayan kurallar da var.ehliyetin bir diğer önemi 18 yaş barajı koyar.mesele aracı yürütmekse 12-13 yaşındaki çocukta rahatça yürütür.

• Sarhoşkende çok dikkatli araç kullandığını iddaa edenler var,bu işin ayıklıkla sarhoşluklada alakası yoktur diyelim o zaman......
    Ya da herkes tetige basmasını biliyor az çok ruhsatsız taşısın silahını topunu tüfegini pek farkı yok olması ile olmamasının değil mi ?
  • Bu forumda ehliyetsiz araç kullanıyorum diyenleri savcılığa verip takip başlatmayı bile düşünüyorum. Çok iyi bir iş yaptığını sanan bu veletleri birer birer trafikten çekmeleri lazım. 2-3 bin TL cezayı yiyince hem ailelerinin hem de onların akılları başlarına gelir belki.
  • adam başı 3 aydan 6 ay en fazla 2 yıl da tekrar yollarımızda görürüz.

Ehliyetsiz araç kullanmak affedilmez bir sorumsuzluk olmakla beraber ehliyetli olanların kaçta kaçı gerçekten araç sürmeye ehiller?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazotşist -- 29 Ekim 2013; 12:40:37 >
  • Ehliyetsiz bende çok gazladım, çok hız yaptım çok tehlikeli işler yaptım. Ama bi insan tehlikeye giriyosa bile belli bir bilinçle girmesi lazım. Körü körünede ölüme gidilmezki herşeyin bi sınırı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonkurt

İnsanların bir konu hakkında yeterliliklerini ölçmek için diploma, sertifika, ehliyet gibi belgeler verilir. Araç sürücü belgesi alınırken, insanlar önce yazılı sınava tabi tutulur, daha sonra uygulamalı direksiyon sınavına sokulur. Bunlarda başarılı olan kişiler araç sürücü belgesi almaya hak kazanır.

Bu durumda bahse konu vefat eden arkadaşımızın , araç sürücü belgesi olmadığı için, araç sürme konusunda yeterli olmadığını düşünüyorum. Ehliyet önemli değil diyenler neye dayanarak bu arkadaşımızın yeterli bir sürücü olduğunu iddia ediyorlar. Ehliyetinin olmaması başka bir şey, ehliyeti olup bildiği kurallara uymaması başka bir şey. Siz
    nasıl diploması olmayan bir doktora gitmiyorsanız, bende yollarda ehliyetsiz sürücü görmek istemiyorum. Çünkü ikisinin de hatası bir hayata mal olabilir.

Ehliyete ne gerek var diyenler diploması olmayan doktorlardan tedavi olsunlar. Nasılsa diploması olan doktorlarda hata yapıyor, adam öldürüyor.

gel de ehliyetsizliği savunanlara bunu anlat dostum.

• Zaten mesele ehliyet olup olmaması değil genç yaşa birinin (16 yaşındayım) araba kulanırken heycan yapması ben trafiğe açık alnada bir aracın direksiyonun geçmedim ehliyet almadan geçmeyi düşünmüyorum hepsi pratik ve insanın kontrolüyle alakalı genç bir şöförün refleksleri çok iyidir ama araba kaymaya başladığında tecrübesi olduğundan aracı kontrol edemeyebilir.Ben babam kullanırken soğuk kanlı kullandığını gördüm zaten kaza sırasında şöförün kendisi bağırıp korkup yola konsantre olmazsa zararı büyük hale getirir.Mesele deneyim ve insanın kendi kontrol etmesine dayalı bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre-45

quote:

Orijinalden alıntı: CKT

Gencim geldim ehliyetim var. Olmadan öncede dediğim gibi sizin 40 yıllık şoförlugunuzden bin kat daha iyi sürücüyüm
    Şimdi haberi okuyayim neyin nesiymis..

Edit: bu olayın ehliyetsizlikten cok BEYINSIZLIK ile ilgisi var.

Ben de ehliyetsiz binlerce trafiğe çıktım ama emniyet kemerimide taktim gaza basarken iki kere düşündüm. Şimdi ehliyet var kafam rahat sadece otobanda basıyorum

Edit 2: eğer ehliyet alma yaşı 18 degil de 14-15 olsaydı 15 yaşında bile sınavı rahat geçerdim

Ayrıca direksiyon sınavıni 1. Olarak geçtim de.

Helal olsun sana kardeş bravo sana !!!

Geldi yine tipini ...

Şikayetiniz başarı ile iletildi

• Bende ehliyetsiz Ankara trafiğinde 2 sene araba sürmeyi ögrendim 18-20 yaşları. Ne radar cezası ne de 10 liralık maddi hasar dışında kazam olmadı,üstelik 3-4 kere trafik polisi durdu ehliyet soran olmadı hatta Kızılay'da mazot bitti trafik polisi yardım etti ve arabanın başında bekledi.

Ehliyet felan hikaye eşeklik bakidir,örnekte görülen kaza gibidir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.