Şimdi Ara

Ehliyetsiz sürücü dehşet saçtı ( Gençler gelsin )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okuyun görün ibret alın ehliyetsizde sağda solda trafiğe çıkmayın başka da bişi demiyorum;

Ehliyetsiz sürücü dehşeti: 2 ölü
    Edirne'de 18 yaşındaki ehliyetsiz sürücünün kullandığı otomobilin neden olduğu kazada 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
    Son güncelleme: 29 Ekim 2013 03:09 Mynet haber bugün 6.313.313 defa, bu haber 222 defa okundu.
    Ölümlü kaza, saat 19.00 sıralarında Atatürk Bulvarı Yeni Sanayi Sitesi önünde meydana geldi.
    İddiaya göre, Havsa istikametine giden Uğur Kahraman yönetimindeki 52 BC 202 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu ilk önce aynı istikamette gittikleri Mediha Kuru yönetimindeki 22 HY 244 plakalı otomobil ve Aydın Kaya idaresindeki 22 ET 894 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı.
    Araç daha sonra, orta refuju aşıp karşı şeride geçti ve şehir merkezi istikametine giden İlker Aydoğdu idaresindeki 43 SD 175 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı.

Kazayı diğer şeritteki iki araç maddi hasarla atlatırken, Kahraman ve Aydoğdu'nun kullandığı otomobiller demir yığınına dönüştü.
    Çevredekilerin haber vermesiyle gelen sağlık ekipleri yaralanan 47 yaşındaki Sakine ve 12 yaşındaki oğlu Sezer Kahraman ile diğer otomobildeki İlker Aydoğdu, Selma Çırak ve Ferciye Arslan gelen ambulanslarla Edirne Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık ekipleri, ikiye ayrılan otomobilin içinde sıkışan Uğur Kahraman'ın öldüğünü belirledi.
    Bir alışveriş merkezinin hemen yanında meydana gelen kazayı duyan yüzlerce kişi, buraya gelerek olay sonrası yaşananları film gibi izledi. İtfaiye ekipleri tarafından çıkartılan Uğur Kahraman'ın cesedi, savcı ve polisin yaptığı incelemenin ardından cenaze aracı ile aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen sürücünün annesi Sakine Kahraman da hayatını kaybetti. Diğer yaralıların tedavisi ise sürüyor.
    Olay yerine gelen Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan'da, ekiplerden kaza hakkında bilgi aldı. Polis ekipleri, sürücü Uğur Kahraman'ın ehliyetinin olmadığını belirledi.

Ehliyetsiz sürücü dehşet saçtı ( Gençler gelsin )

kaynak :http://www.mynet.com/haber/yasam/ehliyetsiz-surucu-dehseti-2-olu-843064-1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B4D -- 29 Ekim 2013; 2:42:56 >

• bu işin ehliyetle bir alakası yok. ehliyet olunca ne fark ediyordu ? kaza yapmayacakmıydı yani ? ben ehliyet almadan öncede sonrada aynı arabayı sürüyorum fark eden birşey yok. bu olayda lpg li araç yandı denmesi gibi medyanın ağzındaki sakız.
  • Şimdi kimse yanlış anlamasın ben ehliyetsiz araç kullanmayı savunmuyorum fakat aracı düzgün kullandıran şeyin ehliyet olmadığını herkes biliyor. Dünyada bir günde binlerce kaza oluyor ve bunların çoğunu ehliyet sahibi olanlar yapıyor, doğru mu? Ve bu kazaların çoğunun da ehliyet sahiplerinin kişisel hatalarından kaynaklandığı da bir gerçek.
    Ben yaklaşık 3 senedir araç kullanıyorum. 1 senesini ehliyetim yokken kullandım. O zaman nasıl kullanıyorsam şimdi de aynı şekilde kullanıyorum ve şu ana kadar hiçbir kaza yaşamadım. Ama burada önemli olan şey kişinin kendisini düşünmesi. Şimdi siz ehliyetsiz şekilde sağ şeritten 40-50 km ile giderken ehliyetli birisi gelir hızlı bir şekilde kontrolü kaybeder size vurur; sizin hiç bir hatanız yoktur ama sırf ehliyetsiz diye bütün iş başınıza kalır. Veya arayolda çok çok yavaş bir şekilde (20 km civarı) ilerlerken önünüze birden sağına soluna bakmadan, koşarak karşıdan karşıya geçen birisi çıkar ve çarparsınız; hiçbir hatanız yoktur ; ama yine hesap size kalır ; çünkü ehliyetiniz yoktur.
    Sonuç olarak söylemek istediğim ehliyetsiz kişilerin araç kullanmalarında-düzgün kullanıyorlarsa- bir sıkıntı yok pratikte ; dikkatli ve temkinli bir sürücü ehliyetli de olsa ehliyetsiz de olsa bir şey değişmez fakat iş yasalara geldiğinde her şey aleyhinize olur. O yüzden kendinizi düşünüp; iyi süreceğinizi bilseniz dahi ehliyetsiz kullanmayın çünkü trafikte başınıza her şeyin gelmesi mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interestedintech33 -- 29 Ekim 2013; 2:52:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

bu işin ehliyetle bir alakası yok. ehliyet olunca ne fark ediyordu ? kaza yapmayacakmıydı yani ? ben ehliyet almadan öncede sonrada aynı arabayı sürüyorum fark eden birşey yok. bu olayda lpg li araç yandı denmesi gibi medyanın ağzındaki sakız.

haklısın cehalet mutluluktur
  • Yazık olmus. Allah rahmet eylesin. Asiri hız var belli ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Yazık olmus. Allah rahmet eylesin. Asiri hız var belli ki.
    Verilen belgenin hiçbir işlevi yok resmiyet dışında, zaten doğru düzgün eğitim verilmiyor bin lirasını kursa yatıran herkes ehliyet sahibi oluyor çoğu sürücü ne direksiyon nede teorik derslere gidiyor hepsi sadece ehliyet sınavının oldugu gün sınav olmaya geliyorlar ve bir kaç gün sonra ehliyetlerini ceplerine koyuyorlar sonra trafikte aramızdalar...İşte onların ehliyeti olmayanlardan hiç bir farkları yok.Ben kendi şahsıma tüm teorik ve özel dersleri aldığım için kafam rahat gönlüm içim rahat bu yorumları yapabiliyorum.Ona bakarsan mahalledeki 15 yaşındaki bebede babasının arabasıyla dolanıyor bütün semtte ama hiçbiri senın benım kadar nizami kurallara uygun devam etmıyor mutlaka bir hatası oluyor trafikte işte o hataların sonucuda böyle ölümle sonuçlanıyor.Cidden yazık olmus gencecik insana allah rahmet eylesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: B4D

Verilen belgenin hiçbir işlevi yok resmiyet dışında, zaten doğru düzgün eğitim verilmiyor bin lirasını kursa yatıran herkes ehliyet sahibi oluyor çoğu sürücü ne direksiyon nede teorik derslere gidiyor hepsi sadece ehliyet sınavının oldugu gün sınav olmaya geliyorlar ve bir kaç gün sonra ehliyetlerini ceplerine koyuyorlar sonra trafikte aramızdalar...İşte onların ehliyeti olmayanlardan hiç bir farkları yok.Ben kendi şahsıma tüm teorik ve özel dersleri aldığım için kafam rahat gönlüm içim rahat bu yorumları yapabiliyorum.Ona bakarsan mahalledeki 15 yaşındaki bebede babasının arabasıyla dolanıyor bütün semtte ama hiçbiri senın benım kadar nizami kurallara uygun devam etmıyor mutlaka bir hatası oluyor trafikte işte o hataların sonucuda böyle ölümle sonuçlanıyor.Cidden yazık olmus gencecik insana allah rahmet eylesin.

Aynı şeylerden bahsediyoruz hocam. Misal kendim şehir içinde 60-70 arası; otobanda 120-130 arası giderim ki bunlar çıktığım en yüksek değerler. Takip mesafesine, sağlamaya sollama çizgilerine çok dikkat ederim. Şimdi ben kime ne zarar vereceğim trafikte? Yani ehliyetsiz olsam tehlikeli biri haline mi geleceğim? Sorun burada değil zaten. Böyle kullanmama rağmen bir kaza olsa ehliyetim olmadığı için benim başım yanar; işte o yüzden ehliyet almak gerekli. Şu kazayı yapan kişinin ehliyeti olsa ne olacak ki yani?

• quote:

Orijinalden alıntı: interestedintech33

quote:

Aynı şeylerden bahsediyoruz hocam. Misal kendim şehir içinde 60-70 arası; otobanda 120-130 arası giderim ki bunlar çıktığım en yüksek değerler. Takip mesafesine, sağlamaya sollama çizgilerine çok dikkat ederim. Şimdi ben kime ne zarar vereceğim trafikte? Yani ehliyetsiz olsam tehlikeli biri haline mi geleceğim? Sorun burada değil zaten. Böyle kullanmama rağmen bir kaza olsa ehliyetim olmadığı için benim başım yanar; işte o yüzden ehliyet almak gerekli. Şu kazayı yapan kişinin ehliyeti olsa ne olacak ki yani?

Alıntıları Göster
    Edirne'de yaşıyorum kazayı duyunca gidip gördüm durum içler acısıydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: antuaRri

Edirne'de yaşıyorum kazayı duyunca gidip gördüm durum içler acısıydı.

Alıntıları Göster
    2 senedir araba kullanıyorum 1 senedir aktif olarak haftanın 5-6 günü trafiğe çıkıyorum. 18imi yeni doldurdum ehliyetim yok sınavım bu cumartesi yani 2 kasımda. Olayın ehliyetle uzaktan yakından alakası yok ehliyetsiz trafikte olanlar yani ben ve benim gibiler ancak kendilerini riske atıyor. Başlığı okuyunca araba kaçırma olayı falan sandım (3 sene önce bende öyle bir hata yapmıstım) ama çocugun yanında anneside varmış, şaşırdım. Allahtan rahmet diliyorum tüm vefat edenlere

• quote:

Orijinalden alıntı: berkecelik

2 senedir araba kullanıyorum 1 senedir aktif olarak haftanın 5-6 günü trafiğe çıkıyorum. 18imi yeni doldurdum ehliyetim yok sınavım bu cumartesi yani 2 kasımda. Olayın ehliyetle uzaktan yakından alakası yok ehliyetsiz trafikte olanlar yani ben ve benim gibiler ancak kendilerini riske atıyor. Başlığı okuyunca araba kaçırma olayı falan sandım (3 sene önce bende öyle bir hata yapmıstım) ama çocugun yanında anneside varmış, şaşırdım. Allahtan rahmet diliyorum tüm vefat edenlere

Alıntıları Göster
    İnsanların bir konu hakkında yeterliliklerini ölçmek için diploma, sertifika, ehliyet gibi belgeler verilir. Araç sürücü belgesi alınırken, insanlar önce yazılı sınava tabi tutulur, daha sonra uygulamalı direksiyon sınavına sokulur. Bunlarda başarılı olan kişiler araç sürücü belgesi almaya hak kazanır.

Bu durumda bahse konu vefat eden arkadaşımızın , araç sürücü belgesi olmadığı için, araç sürme konusunda yeterli olmadığını düşünüyorum. Ehliyet önemli değil diyenler neye dayanarak bu arkadaşımızın yeterli bir sürücü olduğunu iddia ediyorlar. Ehliyetinin olmaması başka bir şey, ehliyeti olup bildiği kurallara uymaması başka bir şey. Siz
    nasıl diploması olmayan bir doktora gitmiyorsanız, bende yollarda ehliyetsiz sürücü görmek istemiyorum. Çünkü ikisinin de hatası bir hayata mal olabilir.

Ehliyete ne gerek var diyenler diploması olmayan doktorlardan tedavi olsunlar. Nasılsa diploması olan doktorlarda hata yapıyor, adam öldürüyor.

• 4 senedir arac kullanıyorum, 1 senedir ehliyetim var. Bu isin ehliyetle alakası olmadıgını cok net bir sekilde söyleyebilirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

4 senedir arac kullanıyorum, 1 senedir ehliyetim var. Bu isin ehliyetle alakası olmadıgını cok net bir sekilde söyleyebilirim..
    Ee ben niye ehliyeti emniyetten alana kadar (Sınavı falan geçmişim) arabayı 1 ay yatırdım? Ehliyet madem önemli değil?
    Alt tarafı belge ama, adı üzerinde "ehillik" ispatı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Ee ben niye ehliyeti emniyetten alana kadar (Sınavı falan geçmişim) arabayı 1 ay yatırdım? Ehliyet madem önemli değil?
    Alt tarafı belge ama, adı üzerinde "ehillik" ispatı.

Alıntıları Göster
    sonkurt noktayı koymuş.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ehliyetsizken trafiğe çıkmanın hiç bir mantıklı yanı yoktur
  • quote:

bu işin ehliyetle bir alakası yok. ehliyet olunca ne fark ediyordu ? kaza yapmayacakmıydı yani ? ben ehliyet almadan öncede sonrada aynı arabayı sürüyorum fark eden birşey yok. bu olayda lpg li araç yandı denmesi gibi medyanın ağzındaki sakız.

Bunu yazmak için girdim.Ehliyetle kazanın ne ilgisi var kaçtane ehliyetli sürücü biliyorum vasat araba kullanan hatta kullanamayan.Ehliyet almak çok matah bişey değil kursa veriyosun parayı alıyosun.Olay kendini bilmekle alakalı ben 13 yaşımda başladım araba kullanmaya 17 yasına kadar sadece sanayi bölgesi içinde sürdüm 17 yaşımda çıktım trafige ki ne magandalıgım vardır ne bişey 60-70le sağdan sağdan giderdim.Ölenlere Allah rahmet eylesin kötü bi durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sound_of_silence!

quote:

Bunu yazmak için girdim.Ehliyetle kazanın ne ilgisi var kaçtane ehliyetli sürücü biliyorum vasat araba kullanan hatta kullanamayan.Ehliyet almak çok matah bişey değil kursa veriyosun parayı alıyosun.Olay kendini bilmekle alakalı ben 13 yaşımda başladım araba kullanmaya 17 yasına kadar sadece sanayi bölgesi içinde sürdüm 17 yaşımda çıktım trafige ki ne magandalıgım vardır ne bişey 60-70le sağdan sağdan giderdim.Ölenlere Allah rahmet eylesin kötü bi durum.

Alıntıları Göster
    Saçma sapan konuşmayın lütfen. 13 yaşında oyuncak araba mı sürüyordun ? Arabayı hareket ettiren sürdüm sanıyor evet. Ehliyetle alakası yok yaşla bilinçle alakası var bizde biliyoruz ehliyet arabayı kullanmıyor, nice ehliyet sahibi trafiğe çıkamıyor. Verilen eğitim yetersiz vs. Bence ülkemizde ehliyet yaşı en az 20 olmalı bu kafa varken. Trafik düzelecekse 2 yıl sonra versinler ehliyetimi. Yada almayı zorlaştırsınlar. Hiç bilmeyen bir bayan sürücü dahi 5 ders 15 dk lık bu derslerde 1 saat 15 dk içinde direksiyon sınavını geçeçek kadar kullanabiliyor. Bizzat şahit oldum.
    Normal sağlıklı düşünen bir insan 14-15 yaşında araba kullanmanın getireceklerini yerine getirebilir araba kullanabilir, beyin 4 işlevi ayna anda yapıyor araba kullanmak 2 işi yapmaktan ibaret ama ülkemizdeki trafik malum. Ülkemiz gençleri 7-18 yaş bandına bakacak olursan %70 beynini kullanmamakta ısrarcı kalan kısma bir şey demiyorum. Bu forumda bilinçli genç ehliyetsiz kullanıcılarda vardı. Yukarıda yazmış olan Jasonburak, Emreguven vs. onlara ve onlar gibi olanlara lafım yok adamlar teknik olarak biliyor işi ama diğer arkadaşlarımız sadece gaz fren debriyaj vites direksiyon kelimelerinden başka bilgisi olmadan kullanıyor sitemimiz onlara.

Not: Yaş 18 , ehliyetim var.(Perşembe günü alıyorum yani)

• Ehliyetsiz trafiğe çıkmak hatadır. Bir olay olsa suçsuz bile olsaniz sucsuzlugunuzu ispat edemezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampaa

Saçma sapan konuşmayın lütfen. 13 yaşında oyuncak araba mı sürüyordun ? Arabayı hareket ettiren sürdüm sanıyor evet. Ehliyetle alakası yok yaşla bilinçle alakası var bizde biliyoruz ehliyet arabayı kullanmıyor, nice ehliyet sahibi trafiğe çıkamıyor. Verilen eğitim yetersiz vs. Bence ülkemizde ehliyet yaşı en az 20 olmalı bu kafa varken. Trafik düzelecekse 2 yıl sonra versinler ehliyetimi. Yada almayı zorlaştırsınlar. Hiç bilmeyen bir bayan sürücü dahi 5 ders 15 dk lık bu derslerde 1 saat 15 dk içinde direksiyon sınavını geçeçek kadar kullanabiliyor. Bizzat şahit oldum.
    Normal sağlıklı düşünen bir insan 14-15 yaşında araba kullanmanın getireceklerini yerine getirebilir araba kullanabilir, beyin 4 işlevi ayna anda yapıyor araba kullanmak 2 işi yapmaktan ibaret ama ülkemizdeki trafik malum. Ülkemiz gençleri 7-18 yaş bandına bakacak olursan %70 beynini kullanmamakta ısrarcı kalan kısma bir şey demiyorum. Bu forumda bilinçli genç ehliyetsiz kullanıcılarda vardı. Yukarıda yazmış olan Jasonburak, Emreguven vs. onlara ve onlar gibi olanlara lafım yok adamlar teknik olarak biliyor işi ama diğer arkadaşlarımız sadece gaz fren debriyaj vites direksiyon kelimelerinden başka bilgisi olmadan kullanıyor sitemimiz onlara.

Not: Yaş 18 , ehliyetim var.(Perşembe günü alıyorum yani)

Alıntıları Göster
    Ehliyetsiz otomobil kullanmak ile kadınların otomobil kullanmasını bu kadar eleştirenleri anlamıyorum.Bir kimlik parçası sizin daha iyi otomobil kullanmanıza sebep olmaz.%90 ehliyet alan insanlar, ne o sınava çalışır ne de otomobil kullanmayı o kurslarda öğrenir.Ehliyetsiz otomobil kullanmayı savunmuyorum ama çok fazla kullanan var.3 yıl ehliyetsiz araç kullanan arkadaşım vardı yaşı da tutuyordu, sonra aldı nerden estiyse.Son derece temkinli adam akıllı kullanırdı.

Aynı şekilde bayan sürücülerin üstüne neden bu kadar gidilir onu da anlamam.Sanki hergün binlerce kişinin ölümüne sebep olan kazaları bayanlar yapıyormuş gibi..

• quote:

Yeni ogrenen cogu kisi direksiyonu sacma sekilde hareket ettiriyor, seritte kalmak icin surekli hamle yapiyor. Boyle birinin saat kac olursa olsun anayola cikmamasi gerekiyor ki kazadaki kisi de herhalde bahsettigim gibi olan direksiyon hakimiyeti gelismemis bir kisiydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: b437

quote:

Yeni ogrenen cogu kisi direksiyonu sacma sekilde hareket ettiriyor, seritte kalmak icin surekli hamle yapiyor. Boyle birinin saat kac olursa olsun anayola cikmamasi gerekiyor ki kazadaki kisi de herhalde bahsettigim gibi olan direksiyon hakimiyeti gelismemis bir kisiydi

Alıntıları Göster
    Gençler ancak 30 lu yaşlarından sonra bu gibi kazalardan ibret alır. Bu zamanlarında onların hepsi bir Michael Schumacher.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumenu -- 29 Ekim 2013; 10:42:10 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.