15.11.2019 tarihinde belediye özel halk otobüsü şöförü arabama sağ taraftan çarptı. Sağ ön tampon ve sağ ön çamurluk hasar gördü. Şoför gidecekken kornaya basmam üzerine durdu. Araçtan iner inmez sağ tarafta park halindeyken kapısını açan adama sitem ederek 'sen kapıyı açınca vatandaşa çarpmak durumunda kaldım' dedi. (Yani suçunu o da biliyordu, park halinde araç kapıyı açınca belediye şoförü sola kırdı ve benim ön sağ tampon ve çamurluğu sürterek ve çarparak kırdı ama ona rağmen kornaya basmasam durmayacaktı.) Sonra yanıma geldi. Ben o esnada fotoğrafları çekiyordum. Park halindeki aracı göstererek 'o kapıyı açtığı için çarptım.' dedi. Tamam dedim. Tutanak tutalım dedim. Ben senin işini halledeceğim dedi. Arkasına takıldım. Yolcularını indirdikten sonra bir benzin istasyonuna geldik. O esnada aradığı kuzeni oraya gelmişti. Kuzeni senin aracı yapacağız dedi. Ben zaten kuzeni olduğunu öğrenince endişelendim. (üstünkörü yapacaklarını düşündüm. Çünkü tampon ve çamurluk kırılmıştı, bu saatten sonra değişmesi gerekir diye düşünüyordum.) Ben tutanak tutalım dedim, kabul etmediler yine. Tutanak tutmadaki amaçlarımın birincisi şoföre güvenmemekti, ikincisi aracı kuzeni vasıtası ile yaptıracağı için üstünkörü yapacaklarını düşünüyordum. En azından benim istediğim bir yere gitsek yaptıracaktım ama şoför ısrarla kuzenine işi emanet etmek istiyordu. Sonra kırılan çamurluğu nasıl yapacaklarını sordum. Yama yapacağız dediler. Ben tutmaz, daha sonra yine atar vs. dedim. Yine üstünkörü yapacaklarını düşündüğüm ve güvenmediğim için tutanak tutalım dedim. Şoför tutanak tutmak istemedi yine. Ben de şikayetçi olmak mecburiyetinde kalacağımı söyledim. Kabul etti. Aynı gün karakola gidip şikayetçi oldum. Karakol karşı tarafın savunmasını da daha sonra almış. Ben bir kaç gün sonra olayın resimlerinin de dosyama eklenmesi için tekrar karakola gidip resimleri götürdüm. Sonra olay savcılığa intikal etti. 28.11.2019 da ise adliyeden bana olay için takipsizlik kararı çıktığı tebliğ edildi.
Fotoğraflarda şoförün açıkça benim şeridime girdiği, aracımın hasarı, tampon ve çamurluğun kırıldığı görünüyor. Şoförün olay yerinden kaçmak istediği ve benim kornam üzerine durduğu da onun arabası baya ileride olduğundan açık ve net olarak görünüyor.
Sonuç olarak neden takipsizlik çıkıyor? Ayrıca benim 15 günlük itiraz hakkım varmış. İtiraz edersem haklı olduğum halde haksız çıkma durumum var mıdır? Son olarak olay yerindeki mobese görüntülerini dosyaya koymuyorlar mı? Kendim mi çabalayıp temin edip dosyaya koymam gerekiyor? Eğer öyleyse nereden temin edebilirim?