Şimdi Ara

Polis yaşım tuttuğu halde sigara içiyorum diye beni zorla arabaya bindirdi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
4
Favori
43.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
328 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle ocakta 19 yaşıma giricem. Sabah okul baslamadan öğrencilerin her zaman sigara içtiği geniş bir arada sigara içiyordum. Arada bir sivil polis arabayla yaşı tutmayan öğrencilere baskın yapıyor. Neyse 2 sivil sigara içtiğim araya arabayla geldi ve diğer öğrenciler kaçtı gitti bir ben kaldım. Polisler beni yanına çağırdı sen ogrencimisin dedi(üstümde okul üniforması yoktu). Evet abi öğrenciyim dedim. Bana at lan elindeki sigarayı dedi. Bende yaşım tutuyor dedim. At lan diye yine tekrar etti. Elimden sigarayı atmayinca arabadan indiler ve elimi tutup elimdeki sigarayi zorla attırdılar. Ondan sonra zorla arabaya bindirdiler ve ne efelik , artistlik yapiyon dediler. Bende yasadışı birşey yapmadığını ve yaşımın tuttuğunu, annemin babamın sigara içtiğini bildiğini ve karisamayacaklarını anlattım. Onlarda görücez şimdi okul müdürünün yanına gidiyoruz dedi. Müdürün odasına girdik ve olayı müdüre anlattılar. Müdürde yaşımın tuttuğunu bildiği halde hakkımda "okul dışında sigara kullandi ve polis esliginde okula getirildi" diye dilekçe yazıp disipline sevk etti.

Şimdi ben hakkımı aramak istiyorum. Yaşım tuttuğu halde polis hiçbir gerekçe yokken zorla beni araca bindirdi. Üstüne üstümde okul üniforması yoktu ve okuldan uzaktaydım. Bu durumun Okulla bir alakası yokken mudürde dışarda sigara içiyor diye dilekçe verdi.

Hangi maddede lise öğrencisi sigara içemez yazıyor. Hangi maddede 19 yaşında birini sigara içiyor diye zorla ekip otosuna bindiriyorlar. Bu hakkı kimden alıyorlar...

Bu haksızlığa karşı ne yapabilirim lütfen yardımcı olun. Gerçekten moralim bozuldu sabah sabah. Boş yere disiplinlik olduk 2 kendini bilmez polis yüzünden..

Edit 1 :
    23.10.2019 ;Olaydan 1 gün sonra savcının yanına gittim ve anlattım. Savcı olayı dinlerken eee, eee diyordu aralarda , tabi iyi niyetle çünkü konuyu anlatırken çok abartmadim. Sanki çok küçük bir olay gibi anlattım.Anlatmam bittikten sonra savcı "eee ne olcak" dedi. Bende cevap vermedim ve "tamam dilekceni yaz getir" diyerek gönderdi beni.

Edit 2 :
    Olaydan sonraki günkü gece dilekçemi kağıda yazdım ve kamera kayıtlarına bakmak için sabah ne yapicam planını yapıp saat sabah 5:00 e kadar forumda takıldım. Sabah uyanamadim , çünkü yorulmuştum.

Edit 3 :
    25.10.2019 öğle saatlerinden sonra müdürle konuşup polislerin benden özür dilemesini yoksa dilekçe vericegimi söyleyeceğim.

Edit 4 :
    Dilekçe içeriği
    -T.C.K. M.d. 109(kişiyi hurriyerinden mahrum bırakma)
    -T.C.K. M.d 125(hakaret suçu (küçük düşürme bu maddeye giriyor))
    -T.C.K. M.d 257(görevi kötüye kullanma)

Edit 5:

Umarım herkese cevap verebilmişimdir. Beni polisleri karalayan sempatizan sananlarada ;

Edit 6: 25.10.2019 tarihinde dilekcemle beraber adliyeye gittim. Saat 16:35 di. Maalesef savcı o an başka biriyle ilgileniyordu ve görevli bana bu saatte olmaz, pazartesi sabah gel dedi. Geri dönüşte olay yerini inceledim ve olayı net gören bir kamera olduğunu gördüm.

Edit7: 28.10.2019 da dilekçemi verdim. Dilekçeyi okuyup yeni bir nüshasını pc'den yazdılar. Kimlik fotokopimle beraber ceza dosyasının içine koydular. Sonra Başsavcının yanına gittim. Plaka, eşgal tarifi verdim. Şikayetten sonra kamera kayıtlarını istemeye dükkana gittim ve dükkan sahibi, sadece gelirde polisler alabilir dedi.

Polislere saygım sonsuz. Biz rahat yaşayalım diye şehit olan polis ve askerlerimizin ruhu şad olsun. Kaç tane babası veya annesi şehit olan öksüz,yetim var. Onların hakkını ödeyemeyiz. Bu yazdıklarım polis teşkilatını karalamak için değil aksine devletin verdiği yetkileri bilmeyen polisler yüzünden polis teşkilatının adının halka karşı karalanmasını sağlayan polislere. Umarım anlatmak istediğimi anlamışsınızdır. Herkese iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nquney1 -- 28 Ekim 2019; 13:51:0 >

• Bu ülkede ÜNİFORMASINA güvenen çok insan var. Evde eşlerinden AZARI yerler dışarıda ASLAN kesilirler.

Suçsuz yere ekip otosuna bindirmek resmen PSİKOLOJİK saldırıdır. Dava açın.

Davayı kazandıktan sonra da adamın karşısında SİGARA yakın.

Hatta karşısına böyle çıkın.

Polis akşama kadar yatıyor canı sıkıldığı için zamanını seninle öldürmeye çalışmış..

Sigara içebilirsin kimse birşey diyemez ailen dışında.

Geçen benide durdurdu yaşım 29 bana kimliktekine benzemiyorsun diye karakola götürdü hem zamanı çaldı hemde hastaneye gidemedim mmaksat zaman dolsun çoğunluğu böyle ama köşe başında çatışma çıksa çoğu topuklar..

Kısacası takma kafaya sigarayıda bırak gitsin.
    quote:

Orijinalden alıntı: RevengeRain

Bu ülkede ÜNİFORMASINA güvenen çok insan var. Evde eşlerinden AZARI yerler dışarıda ASLAN kesilirler.

Uff harbiden ha mahkemeden çıkıcaksın kapıda polisin karşısında bir sigara yakıcaksın ufff. Sigara kullanmadığım halde canım çekti
  • Hocam yaşınız tutmasa bile içmek yasak değil sadece 18 yaşından küçüklere satmak yasak.
  • Gerçekten ailen içtiğini biliyorsa ve maddi durumunuz yerindeyse kaliteli bi avukat tutup mötünden kan alın o polisin
  • gerçekse dünyanın en boş ülkesi olmaya doğru gidiyoruz emenike
  • Polis akşama kadar yatıyor canı sıkıldığı için zamanını seninle öldürmeye çalışmış..

Sigara içebilirsin kimse birşey diyemez ailen dışında.

Geçen benide durdurdu yaşım 29 bana kimliktekine benzemiyorsun diye karakola götürdü hem zamanı çaldı hemde hastaneye gidemedim mmaksat zaman dolsun çoğunluğu böyle ama köşe başında çatışma çıksa çoğu topuklar..

Kısacası takma kafaya sigarayıda bırak gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-67D7F6EFB -- 22 Ekim 2019; 18:2:17 >
  • Maalesef , öyle bir imkanımız yok. Bende sigarayı sarma içiyorum zaten öğrenciyiz. Bu polisler hakkında avukat almadan dava açsam bir sonuç elde edebilirmiyim acaba
  • Evet doğru söylüyorsun ama hakkımızı aramadıgimiz için ulkecek bu haldeyiz . Ben zaten umursamazdim ama polisler bana uyuşturucu satıcısı muamelesi yaptı. Ve sinirliyim. Birde müdüre haklıymış gibi anlattılar. Ve disipline gittim. Yoksa buyutmezdim.
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    Muz cumhuriyeti ülkesinde gayet normal bir olay
  • RTE ne dedi duymadın mı haramm
  • Çok dikkatli ol!!! Hakkını aradığın anda potansiyel fetöcü olacağını unutma!!!
  • Bu ülkede ÜNİFORMASINA güvenen çok insan var. Evde eşlerinden AZARI yerler dışarıda ASLAN kesilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 22 Ekim 2019; 18:36:57 >
  • quote:

Bu ülkede ÜNİFORMASINA güvenen çok insan var. Evde eşlerinden AZARI yerler dışarıda ASLAN kesilirler.

Uff harbiden ha mahkemeden çıkıcaksın kapıda polisin karşısında bir sigara yakıcaksın ufff. Sigara kullanmadığım halde canım çekti

• Olay tamamen anlattığından ibaret mi? Polis niye durduk yere böyle bir şey yapmış ki acaba... ilginç.kimliğini gösterdin mi yaşının tuttuğunu ispat etmek için?
  • Bi kurumu veya kişiyi eleştirmeden önce karsi tarafında dinlemek gereklidir.
  • quote:

Haklısınız da dava açsa neyi nasıl kanıtlayacak mobese falan mı?

• Okulda ve çevresinde sigara içmek yasak bu sadece öğrenciler için değil herkes için geçerli en azından öğretmenler idareciler
  • sus lan sigara içmişsin işte.
  • csb
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.