Şimdi Ara

Einstein mı, Nikola Tesla mı? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
2
Favori
10.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki

Einstein mı, Nikola Tesla mı?

(En Son Oy Tarihi: 28.11.2018)
Giriş
    Şu an insan klonlama yasal suç olmasına rağmen bazı ülkelerde yapılıyor, sırf organ nakilleri için sağlık sektöründe kullanılıyor. Filmler geleceğin birazının abartılarak yansıması bence, o yönden hayalleri zenginleştirir. Filmlere çok şey borçluyuz
  • Günümüzde Tesla bazı büyük çalışmaları hayata geçirilse devrim olur. Hele ki enerji alanında.
  • Ben kimim ki zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla'nın değeri tartışılmaz fakat Einstein'in izafiyet teorisinin değeri yeni anlaşılmaya başlandı özellikle paralel evren ve sub-universe kavramları ortaya atıldığında İnsanlığın geleceği kesinlikle Einstein'e dayalı. Ne olursa olsun Tesla'nın bazı kavramları uygulamaya bile geçmedi bu yüzden anketi yanıtsız bırakıyorum.

İkisi de en sevdiğim ölmüş bilim adamları bu arada

• Tipik Türk insanıyla dolmuş forum.

Ezilipte bişiler başarmış insanları hemen yukarı çekiyoruz. Albert reyisin daha yüksek oy oranında olması daha adildi.
  • Gari gizi gectim alternatif akimi sectim
    -tesla reyiz

• quote:

Orijinalden alıntı: Archimert

Ben kimim ki zaten

Seni başka arkadaşlarınla değerlendiririz artık arc hocam.
  • Ferhat guzel

• bilimin dünyaya yararı olmaz, sadece insanlığa yararı olur
  • Nicola Tesla Elbette Einstein sadece teori uretmede iyi

• bence jude law tiplere bak skskekdkd :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Karıncayiyen Yiyen Adam

bilimin dünyaya yararı olmaz, sadece insanlığa yararı olur

dünya derken insanlığı kasdetmiştim. Düzelttiğin için saol.
  • tam ben anketini açıcaktım daha önce açıldığını görünce açmadımkonuya gelirsek bence kesinlikle Nikola tesla.
  • Göreliliğin ustasıyım terliklerin hastasıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fade to Black -- 21 Mart 2017; 20:46:12 >

• İkisi de çağının çok ötesinde dahilerdi bu sebeple kıyas yapmak seni beni aşar yeğen.
  • Dünyanın en ileri görüşlü iki insanı ama
    Einstein'in teorileri zaman geçtikçe daha fazla konuşulacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Ferrum.

Dünyanın en ileri görüşlü iki insanı ama
    Einstein'in teorileri zaman geçtikçe daha fazla konuşulacak.

Zaten 100 sene önce ortaya attığı kütleçekim dalgaları geçen sene kanıtlandı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birincisi karşılaştırma yapmak yanlış.

İkincisi de ben dahil çoğu kişi bu adamların buluşlarını incelememiştir, sadece isim olarak biliyordur buldukları şeyleri.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Einstein’ın görelilik çalışmaları göz alıcı bir matematiksel kılıftan ibarettir. Bu kılıf, insanları büyüler, etkiler ve bir yandan da altında yatan hataları gizler. Einstein’ın Teorisi, cahil insanların onu bir kral gibi görmesi için mor renkte giysiler giyen bir dilenci gibidir. Teorinin yandaşları, bilim insanı olmaktan ziyade metafizikçilerden ibarettir."

Nikola Tesla
    The New York Times
    11 Temmuz 1935

Yukarıda ki söz aslında daha uzun bir "saldırı"nın bir kısmıdır. O "mor renk" ile ilgili söyledikleri, gerçekten son derece acımasızdır. Batılı kültürde mor renk, İncil'de de geçtiği gibi eski zamanlarda zor elde edildiği için "saltanat"a işaret etmektedir. Bizim kültürümüzde bu, "kadife kumaş" demek gibi... Tesla, Einstein'ı ve teorisini "cehalet" ile suçlamakla kalmıyor, bu teorinin amacının insanların kafasını karıştırarak hatalarını gizlemek olduğunu da açıkça iddia ediyor.

Tesla, 1934 yılında yazdığı "Tanrısal Dedikodunun Parçaları" başlıklı şiirinde şunları söylemektedir:

"Çok üzgünüm, Sir Isaac, sizin ününüzü kıstılar,
    Sizin büyük biliminizi alt üst ettiler,
    Şimdi uzun saçlı bir deli, Einstein isimli,
    Sizin tüm öğretilerinizi bozuyor.
    Diyor ki: madde ve kuvvet dönüştürülebilirdir,
    Sizin değişmez yasalarınızı yalanlıyor."

Aynı Tesla, 75. doğumgünü şerefine verilen galada, Einstein'ın "E=mc2" formülüyle ilgili şunları söylüyor:

"Ben bugüne kadar sayısız atomu birbiriyle çarpıştırdım, hiç de dikkate değer bir enerji açığa çıkmadı."

Bunu diyen Tesla, ilk parçacık hızlandırıcısının icadından 50 yıl önce bu iddiada bulunuyor. Tabii ki hayatında atom falan çarpıştırmamışken... Einstein'ın bunlara cevabı? Doğum gününü kutlayan şu mektubu atıyor:

"Sevgili Bay Tesla,

75. doğum gününüz olduğunu ve yüksek-frekanslı akımlar ile ilgili çalışmalarınızı duymaktan memnuniyet duydum. Bunlar, alandaki çalışmalara harika katkılar sağlayacaktır. Yaşamınızdaki tüm çalışmalarda başarılar dilerim.

Albert Einstein"

Ve aynı Einstein, Tesla'nın da desteklediği ama aralarında yer almadığı "Einstein'a Karşı Olan 100 Yazar" ile ilgili kitapçıkla ilgili şu yorumu yapmakla yetindi:

"Eğer ki karşıtlıkları bilimsel olsaydı, sadece 1 yazar yeterli olurdu."

Einstein’a bir gün dünyadaki en zeki insan olmak nasıl bir duygu diye sormuşlar, o da “Bilmiyorum, Nikola Tesla’ya sorun” demiştir.

Teslanın şuanda abd hükümeti tarafından dünyayı etkileyebilecek bütün projeleri saklı.
    700 patenti ve kağıda dökemediği bir çok projesi vardır.

Hayal gücü gerçekten muazzam birisidir...

Albert genellikle teoriler üzerinde duran bir fizikçi aslında düşünür gibi birşey diyebiliriz.

Tesla ise nerdeyse hayalinde ki herşeyi gerçeğe dönüştürmüş birisi...

Kitaplarda çok fazla yer almama kısmı ise tamamen meçhul çünkü abd tarafından gizlenen çok fazla şey vardır...

• oyumu isaac newton'dan yana kullanıyorum
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.