Şimdi Ara

Einstein mı, Nikola Tesla mı? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
2
Favori
10.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki

Einstein mı, Nikola Tesla mı?

(En Son Oy Tarihi: 28.11.2018)
Giriş

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Tesla gibi adam 100 yılda bir çıkar ya da çıkmaz. Düşünün ki adam, bundan 100 küsür sene önce kablosuz elektriği keşfetmişti. Bugün herhangi bir elektrikçiye sorduğunuzda ise "Böyle bir şey imkânsız" cevabını alırsınız.

Elektrikci degilim ama imkansiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçma bir konu olmuş..

Sonuna kadar Tesla hayranı olan birisi olarak yinede tabiki Einstein derim ben.

Eğer kıyaslicaksanız Telsa Reyiz le Maxwell'i kıyaslayın. Gerçi orda bile Maxwell daha öne çıkar ya neyse...

İşin içine Quantum girince olay değişiyor. Bu kıyaslama şuna benziyor Tesla diyor ki ben bir pil ile bütün bir köyü aydınlatabilirim. Einstain , Maxwell diyorki dolanıklık teorisine göre ben bu pili yakarsam sonsuz mesafe uzakta olan bu pilin dolanık olan eşide yanar. Burdan ışınlanma vs. teorilerin temel kuramları oluşuyor vs.

Yani ikisini kıyaslamak çok saçma birşey. Her ikiside önemli dahiler ancak Teslanın ilgi alanı sınırlı bir şey. Einstainin ki ise sonsuz, dini inançları dahi ilgilendiren şeyler..
  • Tabi ki Tesla Reis
  • quote:

Orijinalden alıntı: wituy

Saçma bir konu olmuş..

Eğer kıyaslicaksanız Telsa Reyiz le Maxwell'i kıyaslayın. Gerçi orda bile Maxwell daha öne çıkar ya neyse...

İşin içine Quantum girince olay değişiyor. Bu kıyaslama şuna benziyor Tesla diyor ki ben bir pil ile bütün bir köyü aydınlatabilirim. Einstain , Maxwell diyorki dolanıklık teorisine göre ben bu pili yakarsam sonsuz mesafe uzakta olan bu pilin dolanık olan eşide yanar. Burdan ışınlanma vs. teorilerin temel kuramları oluşuyor vs.

Yani ikisini kıyaslamak çok saçma birşey. Her ikiside önemli dahiler ancak Teslanın ilgi alanı sınırlı bir şey. Einstainin ki ise sonsuz, dini inançları dahi ilgilendiren şeyler..

Daha öncede söylediğim gibi, ilgi alanları farklı ama buluştukları bir payda var. 2 side bilim adamı, dünyaya,insanlığa hizmet etmiş. Karşılaştırdığımız konu ilgi alanlarıyla alakalı değil. Konu: Sizce hangisi daha zeki veya Dünyaya yararı daha çok olmuştur şeklinde.

• süper ya

• Cinsel hayat konusunda Forum üyelerinin kader arkadaşı Tesla diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Akinau

süper ya

Akainu diye geldim,gidiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadoado

quote:

Orijinalden alıntı: wituy

Saçma bir konu olmuş..

Daha öncede söylediğim gibi, ilgi alanları farklı ama buluştukları bir payda var. 2 side bilim adamı, dünyaya,insanlığa hizmet etmiş. Karşılaştırdığımız konu ilgi alanlarıyla alakalı değil. Konu: Sizce hangisi daha zeki veya Dünyaya yararı daha çok olmuştur şeklinde.

Valla yarar mı zarar mı bilinmez ancak Einstain'in teorileri kanıtlandıkça, değil dünya bütün evrenin sırları yavaş yavaş ortaya çıkmakta...

Tabi bu insanların neyi görmek istemesiyle akalı bir durum , Kuantumdan bana ne ben bana olan faydasına bakarım bedava elektirik olsun hüllooo derlerse tabiki Tesla ancak , biraz kafa yormaya meraklı insanlar , okumaya yazmaya çalışmaya öğrenmeye aç olan insanlar için ise Einstain başlı başına bir dünya.

Elektronların gözlenmesi için yapılan çift yarık deneyi bile bence bir yaratıcının var olduğuna bir kanıt.

Mesajı şöyle kapatalım...

Einstain'ın Niels Bohr'a dediği gibi;

Tanrı zar atmaz...

• PAUL WALKER kullanıcısına yanıt
    Senin "imkânsız" dediğini o adam yapmıştı işte.
  • İkisinin alanları birbirinden çok farklı. Tesla elektriğin onu pratiğe dönüştürmenin adamıdır. Einstein ise atomların davranışları, gezegenlerin ve ışığın davranışları üzerine çalışmıştır. Daha çok newton mu haklı ben mi
    ula? Şeklinde yürümüştür. İkisini kıyaslamak çok saçma olur o sebeple. İkisi de büyük adamdır ama Einstein daha şanslıdır ün konusunda. Tesla hayatı boyunca fakir kalmış değerli bir insandır. Allah rahmet eylesin ikisine de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sengoku

quote:

Orijinalden alıntı: Akinau

süper ya

Akainu diye geldim,gidiyorum

degil qnq
  • Tesla tabiki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efe aydal tesla reyiz
  • SONUÇ OLARAK NİKOLA TESLA %75 (614), EİNSTEİN'I %25(200) OYLA DH ÜYELERİNE GÖRE ZEKA VE YARARDA GEÇMİŞTİR. VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN.
  • Tesla hiçbir zaman asla dememiştir. Her alanda birinci her

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 9 Mart 2015; 23:46:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Senin "imkânsız" dediğini o adam yapmıştı işte.

bu mantıkla insan klonlama da mümkün olmalı. filmlerde gördüğünüz herşeye inanmayın.
  • Ben einsteinin hafife alındığını düşünüyorum. Nikola teslaya da saygı duyuyorum.

• nickbulpageat N kullanıcısına yanıt
    Zanla hareket etme. Ben olan şeyden bahsediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek bilgim yok, bilgim olmadan konusmak dogru olmaz. Ben Tesla diyorum, cunku daha gizemli buluyorum. Yanlis bilmiyorsam ikisi cok farkli alanlarda, karsilastirma biraz sacma olmus o acidan sanirim.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.