Şimdi Ara

Ek Kontenjanlar Hakkında Önemli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yerleştirmede kontenjanı dolan bir bölümde kayıt yaptırmayan olursa tamam ek yerleştirmede taban puan esas alınıyor. Fakat kontenjanı dolmayan bir bölümde(bazı ozel universiteler) ek yerleştirmede taban puan esas alınmıyor herkes tercih edebiliyor diye biliyordum ve böyle olması gerekiyor. Yakın Doğu Üniversitesi'nin ek kontenjanları açıklanmış, yanında da taban puan yazıyor. Orada ilk yerleştirmede kontenjanı dolmayan bölümler bile son yerleşen puana göre taban puan belirlenmiş. Bu konu hakkında detaylı bir bilgi var mıdır acaba?

• Göz doldurmak için yazarlar onlar, sonuçta özel üniversite. ÖSYM kurallarına göre yap sen tercihini kılavuzda zaten oralar boş gözükür puan yazmazlar dolmadıysa hiç kontenjanı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WesleySneijder1905 W kullanıcısına yanıt
    Taban puan 180 olarak belirtilmişse, ilk yerleştirmede dolmamıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: julkel

Taban puan 180 olarak belirtilmişse, ilk yerleştirmede dolmamıştır.

Hocam 180 olarak gösterilenler; atıyorum 30 kişilik kontenjanda yerleşen: 0

Benim anlatmak istediğim; 30 kişilik kontenjanda yerleşen sayısı: 3 , kayıt yaptıran sayısı: 2 , lakin bu durumda bile taban puan üzerinden puan verilmiş. Yani 180 olması gerekiyor buranın da, çünkü ilk yerleştirmede kontenjan dolmamış bile.

Herhangi bir devlet üniversitesinde; 30 kontenjan , yerleşen: 30 , kayıt yaptıran: 25, boş kontenjan:5 burada taban puan üzerinden gidilmesi gerekiyor orası doğru.

Umarım anlatabilmişimdir derdimi
    İstediğiniz bölümün dolup dolmadığı hakkında bir bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheHunter17 -- 14 Ağustos 2015; 14:15:32 >
  • quote:

İstediğiniz bölümün dolup dolmadığı hakkında bir bilginiz var mı?

Hocam benim istediğim bölüm ilk yerleştirmede zaten dolmadı. 15 kontenjan açılmıştı 5 kişi yerleşti sadece. Yani ilk yerleştirmede 180 puan bile almış olsam orayı yazsaydım gelecekti.
    Ek yerleştirmede yazmayı düşünüyor musunuz?

• Kılavuz aciklandi mi beyler ?

• sercanklc1 kullanıcısına yanıt
    Hayır.

• quote:

Ek yerleştirmede yazmayı düşünüyor musunuz?

Hocam dediğim gibi, 230 puanla girmiş sonuncu. Ben 225 puan aldım, ilk yerleştirmede yazsaydım kontenjanı dolmadığı için yerleşecektim 225 ile ve taban puan bana ait olacaktı. Fakat ek yerleştirmelerde baktığımda taban puan olarak 230 görünüyor. Normalde 180 olması lazım yani yönetmelik böyle diye biliyorum
    İlk yerleştirmede dolmadıysa taban puan oluşmaz. Ek tercihlerde yazabilirsiniz.

Ama içiniz rahat edecekse üniversiteyi de arabilirsiniz.

• quote:

İlk yerleştirmede dolmadıysa taban puan oluşmaz. Ek tercihlerde yazabilirsiniz.

Ama içiniz rahat edecekse üniversiteyi de arabilirsiniz.

Hocam istediğim üniversiteyi aradım açmadılar.

Ben de farklı bir üniversiteyi aradım, kontenjan dolmadıysa bile taban puan neyse ondan düşükseniz giremezsiniz dedi. Sorumu mu anlamadı acaba.

Kafam bayağı bir karıştı.
    hocam benim bildigim 30 kisilik kontenjan acmissa okul eger yalnizca 25 kisi yazmis ve yerlesmisse geriye 5 kisilik bir bosluk kalmissa taban puan olusamaz orada dolayisiyla yazarsaniz ve diger yazanlardan yuksekse puaniniz girersiniz.

Kontenjan dolmadıysa taban puan oluşmaz. Neden böyle söylediklerini bende anlamadım.

Üniversitenin temsilciliklerine ulaşmaya çalışın. Onlar size bilgi verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: LorDragon31

hocam benim bildigim 30 kisilik kontenjan acmissa okul eger yalnizca 25 kisi yazmis ve yerlesmisse geriye 5 kisilik bir bosluk kalmissa taban puan olusamaz orada dolayisiyla yazarsaniz ve diger yazanlardan yuksekse puaniniz girersiniz.

Ben de oyle biliyordum hocam doğrusu da budur zaten ama bakalım, kesin bir bilgiye sahip olan arkadaş varsa konuya yazıp aydınlatırsa sevinirim
  • Takip edenler kılavuz çıkınca alıntılasın lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murderx06

Takip edenler kılavuz çıkınca alıntılasın lütfen.

bence bosa bekleme hocam bu osym 17 sinde ancak aciklar o omer demiri sokakta gorsem bir harcarim biktik artik bunlarin vurdumduymazliklarindan

• up beyler
  • Açıklandı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farkli bi sorum olucak simdi bu kilavuz hep boyle kalicak mi yoksa bazi universiteler son dakikaya kadar falan kontenjan acmiyorlar bazen hep takip mi etmek lazim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.