Şimdi Ara

Ekipman Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Portre için ekipman tavsiyesi istiyorum.
    Portreden kastim genelde kız arkadasimla gittiğim yerlerde animiz olsun istiyorum.
    Açı çok dar da değil geniş de değil. Bi manzara değil belki ama tam olarak portre de değil.
    Kafanizda canlanması acisindan Ornek bir resim eklerim.
    Butcem kısıtlı(700tlcivari)
    Aklımda nx2000+18-55 lens var. Sizce bu ekipman beklentimi karsilar mi yoksa baska lens almak mi gerek?
    Body olarak fiyatına gore en dolusu bu gibi ama yine de su daha iyi olur dediginiz body varsa onu da arastirabilirim.
    Ayrıca gündüz çekim yapacağım ama flash yine de gerekli mıdır? Gerekli ise kendi flashindan daha güçlü nx2000 uyumlu f/p bir model var mi
    Simdiden çok teşekkürler:)
     Ekipman Tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdatalay -- 1 Mart 2016; 5:17:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mdatalay M kullanıcısına yanıt
    samsung düşünüyorsan tam senin istediğin özelliklere sahip bu lens var Samsung 30mm F2 ne tam portre lensi ne de tam manzara lensi, fiyatı da gayet uygun.
    http://www.hepsiburada.com/samsung-30mm-f2-0-lens-p-FTOBJKTSAMEXS30NB?magaza=Elektroforever&wt_gl=cpc.elk.foto.urun.pla&gclid=CLL17o-An8sCFWj4wgodaugOPA
  • Vatan da kampanya var diye biliyorum 650 tl nx 2000 kit lens +30mm diye aklımda kaldı baktım kampanya bitmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asig -- 1 Mart 2016; 10:39:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence portre için 45mm yi seçin;

68mm ye denk geliyorki 70 mm ye çok yakın bir değer.

flaşı münkün olduğu kadar az kullan derim;

şayet macera aramak istersen; elindeki cihazı 300-400 tl sen satılığa çıkar;

yerine 2. el bir adet nx30 ve 45 mm lens al. nx30 , nx 500 hariç samsungun en iyi bodysi

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-sifir-ayarinda-tertemiz-ciziksiz-sadece-6000-karede-275456024/detay

pazarlıkla 900 e bırakır kanımca.

toplamda 900+250=1150 eder

seninki 350 ye satılsa 1150-350=800 tl ederki bütçeni azıcık aşıyor.

ama seninkini satman vakit alabilir.

hayırlı gnler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 1 Mart 2016; 15:36:33 >

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam lensi takibe aldım. Ama sanki acı fazla geniş kalmaz mi 45mm ile bunun arasında kaldım.

• asig kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ben de kaç kişiyle konuştum bu kampanyayı hatta ben de bu seti almayı planliyordum. Birkaç kişiye daha sorayima kalmadan 650>>>1400 olmus

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Nx1000-2000-3000 serisinden farkı nedir hocam bunun vizor olmasindan başka. Bi de vizor etkiler mi fazla ?
    Bi de en iyi ikinci body demissiniz de nx1 i kafadan elediniz heralde bütçeden dolayı:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazlık için kamera tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Multimedya Önerisi ve Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdatalay

Nx1000-2000-3000 serisinden farkı nedir hocam bunun vizor olmasindan başka. Bi de vizor etkiler mi fazla ?
    Bi de en iyi ikinci body demissiniz de nx1 i kafadan elediniz heralde bütçeden dolayı:)

nx1 çok ulaşılmaz olduğu için kafamda bile değil :)

evet en iyi 3. body şu an nx1 nx500 nx30

nx30 nx300 ün vizörlüsü denebilir,

nx3000 ile çok fark var en başta af yeteneği;

nx3000 sadece kontrast af yaparken ve bunu 30 küsür noktadan yaparken nx30 contrast+faz af yapıyor yani dslr makinelerden farksız bu konuda ve bunu toplamda 300 küsür noktadan yapabiliyor.

aynı sensörmüş gibi dursada samsunga göre nx3000 ve nx300 den daha gelişmiş bir sensörü var.

sensörde toz temizleme özelliği mevcut, nx3000 saniyede 6 kare çekerken bu saniyede 9 kare çekebiliyor.

nx3000 de shutter 1/4000 iken nx30 da 1/8000

video nx30 da 1080/60fps iken nx3000 de 30fp

mikrofon girişi mevcut

ekran amoled ve her tarafa dönebiliyor, ekran dokunmatik; ekranda istediğiniz yere dokunuyorsunuz orayı odaklıyor çok işe yarayan bir özellik. bu nx300 de de var.

vizör var hali ile; çok güneşli ve çok karanlık ortamlarda daha rahat çekim yapmanızısağlıyor,

üzerinde daha çok tuş var resim çekerken kolaylık sağlıyor misal ayrı çekim modu tuşu var; teklimi çoklumu çekeceksiniz ayrı tuş ile ayarlayabiliyorsunuz.

wifi yetenekleri daha gelişmiş; direkt makine üzerinden telefonun hotspotunu kullnıp mail atabiliyorsunuz mesela.

nx300 ile kıyaslanabilir ama nx3000 den çok üstün bir makine.

hayırlı günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 1 Mart 2016; 18:24:34 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.