Şimdi Ara

Ekmeği kendiniz yapın.....Hem sağlıklı hem ekonomik... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
6.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bizde günde 3 ekmek gidiyor, 3 saat yapıyor desek, sabah çıkarken başlatacağız, akşama kadar ekmek yapacak bize. 4-5 bile bulduğu oluyor. Beyaz ekmek gerçekten çok zararlı.

Düşündümde misafir geleceği günler ne olacak 2 gün önce başlamak lazım üretime.
  • Bende philips in ekmek yapma makinesi var,elektrik çok tüketir diyen arkadaşlara kesinlikle çok tüketmiyor diye cevap veriyorum,çünkü ölçtüm.Evet normal ekmeği 4 saate yakın zamanda yapıyor ama 4 saatin hepsinde elektrik çekmiyor,sadece son bir saat pişirme işlemi yapıyor,aradada hamur mayalansın diye içeriyi ısıtıyor,onun dışında geçen zaman karıştır ve bekle,elimde 2 tane elektrik tüketim ölçme cihazı var onularla ölçtüm,3 saat 50 dakikalık normal ekmek yapma programında çektiği toplam elektrik 250 w ,buda evdeki televizyonunuzun 2 saatte harcadığı elektrige yakın bi elektrik,öyle faturayı 2 katına çıkaracak kadar değil.4 ekmek için ortalama 25-30 krş luk elektrik yakmanız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.AYAR -- 6 Ocak 2012; 3:41:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GaMeLeCtROniCa

bu cihaz iyi gibi arkadaşlar siz ne dersiniz?
    http://www.philips.com.tr/c/toasting-ve-ekmek-yapma/viva-collection-12-menue-1000-g-beyaz-eflatun-hd9020_40/prd/

Hb nın indiriminden almıştım bu cihazı,110 tl civarındaydı fiyatı,bence ederide okadar,cihaz güzel ama öyle 200 lü fiyatlar bu cihaz için bence çok yüksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: tubul

quote:

Orijinalden alıntı: Engin.

Bizde de var aynı aletten ama bir türlü alışamadım yaptığı ekmeğe.. Pasta-kek gibi oluyor yemiyorum o yüzden.. Mis gibi taş fırın ekmeği varken çok boş geliyor..

Fırınların kullandığı beyazlatıcılar hakkında bilgisi olan birisi aydınlatsın bizi...

fırınlarda beyazlatıcı kullanılmıyor sadece kabarması için maya ve katkı maddesi kullanılıyor katkı maddeside tahıl karışımlı bi un beyazlatıcılar un fabrikasında un üretilirken kullanılıyor... yani senin marketten aldığın kiloluk unla fırınlarda kullanılan un aynı ve beyazlatma işlemi yapılmış durumda

• Michael Wittmann keşke baban fırıncı olsaydı. O zaman görürdüm senin türkü söyleyişini Maykıl...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugrahan18

Aklıma geldi
    ekleme: 3.11'e dikkat

her fırında olan şey :))))

• quote:

Orijinalden alıntı: Styric

bizde günde 3 ekmek gidiyor, 3 saat yapıyor desek, sabah çıkarken başlatacağız, akşama kadar ekmek yapacak bize. 4-5 bile bulduğu oluyor. Beyaz ekmek gerçekten çok zararlı.

Düşündümde misafir geleceği günler ne olacak 2 gün önce başlamak lazım üretime.

Valla öyle bazen aniden misafir gelecek oluyo makinayı çalıştırsan yetiştiremiyor yemekler falan soğuyor rezillik tam anlamıyla. Mahhale esnafı da duymuş nerden duyduysa önünden geçmeye krokuyoruz dükkanların,gören sopayı çekip kovalıyo. az küfür yemedim bi ekmek yapma makinası aldım diye esnaftan

• PC başına geçer geçmez aylık elektrik maliyetini hesaplayacam.
    Cihaz 3 saat çalışınca 1 kg ekmek yapıyor demek.
    Kaç watt oldunu bilen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesajım var..
  • ekmek yemeyin oğlum hem sağlıklı hem sıfır masraf
  • Gerek yok arkadaşlar, herkesin evinde fırın vardır.
    Hamur yoğurup fırında pişirebilirsiniz.
    Bunun için makina almaya hiç gerek yok..
  • Bu makine ilk baslarda paranin verdigi hazla guzel gelsede zamanla bir pasta kek turu birsey yediginizin farkina variyorsunuz.Tas firinda pisen ekmek cok ayri be!
  • Kaçak reklam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

quote:

Orijinalden alıntı: tubul

quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

beyaz ekmek beynin uyuşturucu dünyanın en zararlı şeyi temiz yapsalar veya istendiği kadar organik olsun yenmez o ekmek..

alın uno nun tahıllı ekmeklerinden, 1 hafta idare eder ailede 4 kisi varsa 2 paket yeeterli, günde nasıl 2 ekmek bitiyor ayıptır sorması kilo ortalaması kaç ?

uno'nun ekmegine para mı dayanır ?

fiyatlarını da yazın

Ekmeği en çok tüketen millet biziz.

uno denge(tahıllı) ekmekleri burda 2.25 tl..

bana 1 hafta yetiyor.

ekmek tüketimi alışkanlık olmamalı. millet ile alakası yok

olay kişinin kendisinde biter

beyaz ekmek glisemik endeksi yüksektir ve kompleks karbonhidrat olmadığından dolayı çabuk yağlandırır vücudu.

ekmek tüketicekseniz tahıllı ekmek tüketin.

Uno nerden bulurum?
    Hangi bölümde? Bime girdikten sonra girişin yanında ki raflarda kimıı?

bim,migros,Carrefour vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: venomxx18

halk ekmeği alın yapımı en temiz olan ekmek tabi bazı entellektüel şahsiyetler fiyakası bozulmasın diye fırını tercih edebilirler.

adam haklı beyler fırının ekmeğinden 10 kat daha güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavili

kadın şeysel açıdan çok hoşuma gitti

töbe töbe cuma günü.....

• Kuzine sobanın pişirdiği ekmeğin tadına doyum olmaz.. Bunlara inat inadıma seneye kuzine soba alacağım inadıma inat.. Herşeyi kuzine sobamda yapacağım.

Bu seneyi ufo ve kalorifer petekleri çıkarsın seneye acısını sobayla çıkarırım.. Anneme söylicem zaten kendi yoğursun ekmekleri.. Sağlıksız ekmekleri yiyoruz allahtan ben bir dilim yada iki dilim anca yiyorum istemiyorum yiyem ama somun ekmek olduğunda ev yapımıo zaman bir yada iki dilim yetiyor zaten sağlıklı hem istediğin malzemeyi koyuyorsun sonuçta.. ama fırındakiler ne koyuyor kim bilir allah bilir başka kimse görmüyor zaten.. Ama ekmeğe adam akıllı zam yapmayı biliyorlar ama hiç gramajı biraz daha arttıırp ufaltmayı bilmiyorlar üstelik.. yoksa bu koundan dolayı ekmek israf oluyor.

Saygılar..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.