Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (120. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.825
Cevap
62
Favori
604.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunla yapılan ekmekler kilo aldırıyor mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beograd kullanıcısına yanıt
    Her ne kadar tam buğdayda kullanılsa, içerisine şeker de atılmasa da ekmek acıktırır. Kilodan ziyade, ekmeğin sindirimi kolay olduğu için şekerinizin yükselmesine ve hemen acıkmanıza neden olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kapaya

Bir kaç yıldır kullandığım bir makinam var.Artık söndürüyor!Aynı ölçüleri kullanmama rağmen önce kabartıp pişirme safhasından önce yarısına kadar söndürüyor.Eskiden kapağa yapışırdı.Aynı ürünleri kullanmama rağmen neden bu problemi yaşadığımı anlayamıyorum!Önce hamuru karıp bıçağını çıkartarak pişirmeyi bile denedim ama yine söndü.Fikri olan varsa yardımcı olursa mutlu olurum..

Mayayı yarım ölçek azaltmayı denedin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

Her ne kadar tam buğdayda kullanılsa, içerisine şeker de atılmasa da ekmek acıktırır. Kilodan ziyade, ekmeğin sindirimi kolay olduğu için şekerinizin yükselmesine ve hemen acıkmanıza neden olur.

Lifli bir gıda olan tam buğday ekmeği nasıl hızlı acıktırabilir ki?
  • TAHILLAR, un haline dönüştüğünde glisemik indeks değeri yükseliyor.Un ister çavdar, ister buğday, ister yulaf, arpa olsun vücutta su tutuyor. ABD'nin saygın kardiyologlarından Dr. William Davis, Buğday Göbeği adlı kitapta unun zararlarını anlatıyor. "İki dilim tam buğday ekmeği iki çorba kaşığı toz şekerden daha fazla kan şekerini yükseltir" diyor. B vitamini ya da lif kaynağını ekmek yerine fasulye, mercimek, barbunya ve börülceden alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

TAHILLAR, un haline dönüştüğünde glisemik indeks değeri yükseliyor.Un ister çavdar, ister buğday, ister yulaf, arpa olsun vücutta su tutuyor. ABD'nin saygın kardiyologlarından Dr. William Davis, Buğday Göbeği adlı kitapta unun zararlarını anlatıyor. "İki dilim tam buğday ekmeği iki çorba kaşığı toz şekerden daha fazla kan şekerini yükseltir" diyor. B vitamini ya da lif kaynağını ekmek yerine fasulye, mercimek, barbunya ve börülceden alabilirsiniz.

Çok doğru. Bu konuda canan karatay hocanın kitapları iyi bir referans. Tamamı akademik çalışmalarla referans verilmiş ve ekmeğin her türlüsünün zararlarını anlatan bir çalışma. Ben 2 yıldır ekmeği bıraktım. Çok nadir haftasonları o da, yiyorum. Ve ekmek yemediğim için daha geç acıkıyorum. En başta acaba ekmeksiz doyar mıyım diye tereddütlerim vardı. Emin olun daha kolay doyuyorsunuz.
    16 kilo vermek da işin bonusu oldu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• E peki sorması ayıp ama ekmek makinesi forumunda ne yapıyorsunuz?
  • Bu forumda bulunmak için illa ekmek yemek ya da ekmeğin faydalarından bahsetmek gerektiğini düşünmüyorum. Kaldı ki ekmek yemeyi bırakmış olsam da ekmek yapmayı, değişik tarifleri denemeyi, hatta sadece ekmek de değil yemek yapmayı, farklı ülke mutfaklarına ait yemek ve hamur işleri yapmayı seviyorum anne babamın yanına gittiğim zaman ekmekleri ben yapıyorum. Hatta şu an ilk aldığımz makineyi yazlıkta bıraktığımız için ikinci makine arayışındayım.
    Ekmek konusunda da çevremdeki insanları bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye çalışıyorum. Bu başlık da bu platformlardan birisi. Ben bildiklerimi paylaşıyorum. İsteyen daha derin araştırır, faydalanır. İstemeyen de eski tarz beslenme alışkanlıklarına devam edebilir. Herkesin hür iradesi, aklı, mantığı var. Kendi aklına, mantığına uygun olanı yapabilir elbette.

• İnsülin direnci olmayan,kilo problemi yaşamayan birisiyim.
    Zaten yaptığım ekmek 15-20 gün gidiyor.(dolapta saklayarak)

O nedenle buralarda,şimdilik, takılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

Bu forumda bulunmak için illa ekmek yemek ya da ekmeğin faydalarından bahsetmek gerektiğini düşünmüyorum. Kaldı ki ekmek yemeyi bırakmış olsam da ekmek yapmayı, değişik tarifleri denemeyi, hatta sadece ekmek de değil yemek yapmayı, farklı ülke mutfaklarına ait yemek ve hamur işleri yapmayı seviyorum anne babamın yanına gittiğim zaman ekmekleri ben yapıyorum. Hatta şu an ilk aldığımz makineyi yazlıkta bıraktığımız için ikinci makine arayışındayım.
    Ekmek konusunda da çevremdeki insanları bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye çalışıyorum. Bu başlık da bu platformlardan birisi. Ben bildiklerimi paylaşıyorum. İsteyen daha derin araştırır, faydalanır. İstemeyen de eski tarz beslenme alışkanlıklarına devam edebilir. Herkesin hür iradesi, aklı, mantığı var. Kendi aklına, mantığına uygun olanı yapabilir elbette.

Ya iyi de yaptığın mis gibi ekmeği yemeden nasıl duruyorsun. O güzelim kokular eve yayılmışken, tadına bakmadan nasıl iradene hakim oluyorsun güzel kardeşim? Yenmez mi o ekmek.

• Ben carrefourdan tam bugday ekmegi aliyorum cok güzel makina ile aynı tadı ve kıvamı yakalayamam heralde. Dolaba koyuyoruz 4,5 gün gidiyor. Ama su delonghinin makinasında aklım kalmadı degil :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Weezer

Ben carrefourdan tam bugday ekmegi aliyorum cok güzel makina ile aynı tadı ve kıvamı yakalayamam heralde. Dolaba koyuyoruz 4,5 gün gidiyor. Ama su delonghinin makinasında aklım kalmadı degil :)

Delonghi'nin hem fırın hem EYM olan makinesi mi? Eğer o ise, biraz küçük. EYM olarak yeterli ama fırın olarak küçük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lektem

quote:

Ben carrefourdan tam bugday ekmegi aliyorum cok güzel makina ile aynı tadı ve kıvamı yakalayamam heralde. Dolaba koyuyoruz 4,5 gün gidiyor. Ama su delonghinin makinasında aklım kalmadı degil :)

Delonghi'nin hem fırın hem EYM olan makinesi mi? Eğer o ise, biraz küçük. EYM olarak yeterli ama fırın olarak küçük.

Evet pangourmet. Zaten 2 kişiyiz fırın olarak büyük değil doğru.
  • Bir lokma tadına bakıyorum. O da bazen. Ama şu ana kadar ekmeğin yararından çok zararını gördüm. Şu an çok daha sağlıklı ve dinçim.

• quote:

quote:

quote:

Evet pangourmet. Zaten 2 kişiyiz fırın olarak büyük değil doğru.

Evliysen, yengeye de sormanda yarar var. Bu bit kadar şeyi niye aldın deme ihtimali epey yüksek çünkü. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

Bir lokma tadına bakıyorum. O da bazen. Ama şu ana kadar ekmeğin yararından çok zararını gördüm. Şu an çok daha sağlıklı ve dinçim.

Maşallah valla. Ben de biraz azaltmayı deneyeceğim. Dur bakalım.
  • Arkadaşlar kaliteli bir EYM önerebilir misinz.Arçelik gibi bir markadan almak istemiyorum.Alternatif bir marka ne olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Standartuye

Arkadaşlar kaliteli bir EYM önerebilir misinz.Arçelik gibi bir markadan almak istemiyorum.Alternatif bir marka ne olabilir

Arkadaşım madem iyi bir şey istiyorsun, Zojirushi'nin fotoğraftaki modelini önerebilirim.
     Ekmek Yapma Makinası

• quote:

quote:

Arkadaşlar kaliteli bir EYM önerebilir misinz.Arçelik gibi bir markadan almak istemiyorum.Alternatif bir marka ne olabilir

Arkadaşım madem iyi bir şey istiyorsun, Zojirushi'nin fotoğraftaki modelini önerebilirim.
     Ekmek Yapma Makinası

Arcelik hakkinda cok yorum vardi.arcelik tercih ettim :) bu firmadan alisveris yapmak istemesem de kullanici yorumlari onemli.gelince ogrenmeye baslariz

• quote:

quote:

quote:

Ekmek Yapma Makinası

Arcelik hakkinda cok yorum vardi.arcelik tercih ettim :) bu firmadan alisveris yapmak istemesem de kullanici yorumlari onemli.gelince ogrenmeye baslariz

A? Nasıl yani? Geceyarısı Arçelik istemiyorken arada ne oldu da Arçelik'e döndün? :-)

• 
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.