Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (132. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.825
Cevap
62
Favori
604.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MMistanbul kullanıcısına yanıt
    16 program, oldukça çok seçeneği varmış.

    Bu makina alınacaksa doğal ekmek için alınmalı ancak içine koyduğumuz malzemeler beni düşündürüyor. Sonuçta marketten malzemelerle yapıyoruz ve tam doğal değil. Tabi yine fırın ekmeğinden iyi olacaktır. Köydeki şeyler bile doğal değil artık, herşeyin genetiğiyle oynanmış...

    Tadından memnun kalmanızı duymak önemliydi, teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 24 Mart 2017; 0:23:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MMistanbul


    quote:

    Orijinalden alıntı: dOmi


    quote:

    Orijinalden alıntı: MMistanbul

    Arkadaşlar Amzon'dan aldığım EYM geldi.
    www.amazon.de
    Amazon.de: UNOLD Brotbackautomat Backmeister Edel, 550 W, 750-1000 g Brotgewicht, Keramik-Beschichtung, 68456
    https://www.amazon.de/gp/product/B019HKBGPG/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1


     Ekmek Yapma Makinası
     Ekmek Yapma Makinası
     Ekmek Yapma Makinası



    Bu akşam bir deneme yapmak istiyorum. Tam buğday un ile ekmek yapacağım. Kendi kitabında tam buğday ekmek yapma programı için yağ görünmüyor sizce bu durum normal mi?

     Ekmek Yapma Makinası

    türkiyede 180-200 liraydı makineler buna 400 tl verip ta almanyadan gelmesini mi beklediniz?

    Beklediniz derken?

    4 günde geldi. Ayrıca Türkiye'de 200 liraya makine var demişsiniz ama ben bulamadım.

    1 sene anca oldu bekonun makinesini 200 e almıştım, bune 2 ye katlanmış var bir iş bunda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dOmi


    quote:

    Orijinalden alıntı: MMistanbul


    quote:

    Orijinalden alıntı: dOmi


    quote:

    Orijinalden alıntı: MMistanbul

    Arkadaşlar Amzon'dan aldığım EYM geldi.
    www.amazon.de
    Amazon.de: UNOLD Brotbackautomat Backmeister Edel, 550 W, 750-1000 g Brotgewicht, Keramik-Beschichtung, 68456
    https://www.amazon.de/gp/product/B019HKBGPG/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1


     Ekmek Yapma Makinası
     Ekmek Yapma Makinası
     Ekmek Yapma Makinası



    Bu akşam bir deneme yapmak istiyorum. Tam buğday un ile ekmek yapacağım. Kendi kitabında tam buğday ekmek yapma programı için yağ görünmüyor sizce bu durum normal mi?

     Ekmek Yapma Makinası

    türkiyede 180-200 liraydı makineler buna 400 tl verip ta almanyadan gelmesini mi beklediniz?

    Beklediniz derken?

    4 günde geldi. Ayrıca Türkiye'de 200 liraya makine var demişsiniz ama ben bulamadım.

    1 sene anca oldu bekonun makinesini 200 e almıştım, bune 2 ye katlanmış var bir iş bunda.

    Evet fiyatlar tavan yapmış burada. O nedenle amazon daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fuducuk kullanıcısına yanıt
    Maalesef %100 doğal yapmak çok zor. Buğdayı kendiniz ekseniz bile doğal olması güç. Makineden çıkan ekmeği etrafımda yapan fırın yok. Tam buğday ekmek diye alıyoruz fırından ama sadece rengi değiştirilmiş normal ekmek veriyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu eym fiyatları niye böyle uçtu bilen var mı? tüm küçük eşyalar biraz arttı ama bu dolar farkının üstünde bir artış.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben vatan bilgisayar dan büyük araştırma sonucu 350 liraya fakir pane deluxe model ekmek makinası aldım ve ilk ekmek yaptıgım da bile çok güzel ekmekler yaptım tek sorun tarife tam uymak gerekiyor çok sağlam ve. Kaliteli bir cihaz çok lezzetli ekmekler yapıyor gerçekten bakkaldan ekmek almayı bıraktık açıkcası çünkü gerçekten lezzetli ekmekler yapıyorum fotoğraf eklerim en kısa sürede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotoğrafları yok ama en son yaptığım ekmek oldukça iyiydi. Tam buğday ekmeği denemek isteyenler için malzemeleri ekleyeyim.

    Kepekli ekmek programında;

    380 ml su
    150 ml süt
    4 su bardağı tam buğday unu
    1 Yemek kaşığı tereyağ
    1 Tbsp sirkesi
    1,5 Tsp tuz
    1 tatlı kaşığı bal
    1,5 Tsp maya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MMistanbul

    İlk ekmeğim hazır. Menü 3 te ve kızartma ayarını en yüksek ayarda yaptım. Alt ve yanlar üste göre daha sert kabuklu oldu.



    500 gr tam buğday unu (Evirgen Marka)

    340 ml. su

    2 küçük kaşık tuz

    1 büyük kaşık sirke

    1.5 küçük kaşık maya



     Ekmek Yapma Makinası
     Ekmek Yapma Makinası
     Ekmek Yapma Makinası

    Bir dahaki sefere 30 gr tereyağı, 2 küçük ölçek maya ve orta kızarıklıkta yapmayı düşünüyorum.

    Tuzu fazla, mayayı az koymuşsun.
    Sana kim, 2 kk tuz, 1,5 kk maya koy dedi?
    Kim dediyse bu işi hiç bilmiyor.
    Bu ekmek tabii takoz gibi olur.
    Maya 2 kk, tuz 1,5 kk olmalıydı.
    Maya 2,5 kk bile olabilir.
    Ayrıca 1 bk şeker veya pekmez/bal vs. konabilirdi.
    O zaman mayayı 0,5 kk azaltabilirdin.




  • Beko marka ekmek makinası var hamur kabarıyor ama sonra sönüp kalıyor neden acaba beko kullanan varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lu

    Beko marka ekmek makinası var hamur kabarıyor ama sonra sönüp kalıyor neden acaba beko kullanan varmı

    Makineden değilde fazla sıvı olmasından kaynaklanıyor olabilir.
  • Aynı tarih ile döküm tencerede fırında yapılıyor gayet iyi kabarıyor.Ekmek yapma makinesinde ilk önce kabarıyor ssonra sönüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MMistanbul

    Fotoğrafları yok ama en son yaptığım ekmek oldukça iyiydi. Tam buğday ekmeği denemek isteyenler için malzemeleri ekleyeyim.

    Kepekli ekmek programında;

    380 ml su
    150 ml süt
    4 su bardağı tam buğday unu
    1 Yemek kaşığı tereyağ
    1 Tbsp sirkesi
    1,5 Tsp tuz
    1 tatlı kaşığı bal
    1,5 Tsp maya




    arkadaşlar hiçbir zaman tam bugday veya kepekli ekmeklerinizi BEYAZ UN kullanmadan yapamazsınız, yani yaparsınız ama kabarmaz sert olur saçma sapan bir şey çıkıyor. fırınlar da beyaz un ile karıştırıp yapmakta iken, neye göre hareket edip bütün unu tam bugday kullandınız? kabarmaz ki doğru düzgün?
  • tam bugday ekmeginde 150gram beyaz un 350 gram tam bugday unu gerekir,

    3kk şeker, 1.5kk tuz her ekmekte standarttır,

    tam bugdayda 2.5 kk maya, normal beyaz ekmekte 1.5kk maya lazımdır.
  • MMistanbul kullanıcısına yanıt
    sizin alman makinenin tarifleri çok çok saçmaymış, eve gidince bekonun tariflerini göndereyim. böyle taş yersiniz.
  • benim favori tarifim;
    yumurtasız yaptığımda ekstra 100ml kadar daha sıvı ilave ediyorum. ilk 5 dk hamurun kıvamına göre su yada un ilavesi yapıyorum, genelde gerek kalmıyor. tefalin ölçü kabına göre.

    KÖY EKMEĞİ
    50-100 ml süt
    280-230 ml su (Totalde 330ml sıvı karışımı olacak)
    1 yumurta
    2 büyük ölçek sıvı yağ
    1 büyük ölçek şeker
    2 küçük ölçek tuz

    500 ml ölçü kabına
    1 tepeleme çorba kaşığı tam buğday unu
    1 tepeleme çorba kaşığı kepekli un
    1 tepeleme çorba kaşığı mısır unu
    kalanı beyaz unla tamamla.
    500 ml ölçü kabı beyaz un ilave.

    2 küçük ölçek aktif kuru maya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dOmi

    sizin alman makinenin tarifleri çok çok saçmaymış, eve gidince bekonun tariflerini göndereyim. böyle taş yersiniz.


    Almanlar o tarif için unda belirtmişler. 3 farklı Avrupa ülkesinde un için kod vermişler. Yani bu tarifi bu unlarla yapın diye. Bizde öyle standartlar olmadığı için elimizdeki unla denedim. Ama şu anda sorun yok ben deneme yanılma ile güzel ekmekler yapıyorum. Tabi siz Beko'nun tariflerini de gönderin onları da denemek isterim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lu

    Beko marka ekmek makinası var hamur kabarıyor ama sonra sönüp kalıyor neden acaba beko kullanan varmı

    Tarifteki tüm malzemeleri aynı gramaj ve sırayla makineye koy. Yalnız suyu 100 ml. eksik koy.
    Hamurun kıvamını gözle.
    Kuru bir hamursa suyu azar azar ilave et. Sakın bir anda boşaltma.
    Hamur kendini toparlayana kadar suyu ilave et.

    Kıvam şu videodaki gibi olmalı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dOmi


    quote:

    Orijinalden alıntı: MMistanbul

    Fotoğrafları yok ama en son yaptığım ekmek oldukça iyiydi. Tam buğday ekmeği denemek isteyenler için malzemeleri ekleyeyim.

    Kepekli ekmek programında;

    380 ml su
    150 ml süt
    4 su bardağı tam buğday unu
    1 Yemek kaşığı tereyağ
    1 Tbsp sirkesi
    1,5 Tsp tuz
    1 tatlı kaşığı bal
    1,5 Tsp maya




    arkadaşlar hiçbir zaman tam bugday veya kepekli ekmeklerinizi BEYAZ UN kullanmadan yapamazsınız, yani yaparsınız ama kabarmaz sert olur saçma sapan bir şey çıkıyor. fırınlar da beyaz un ile karıştırıp yapmakta iken, neye göre hareket edip bütün unu tam bugday kullandınız? kabarmaz ki doğru düzgün?

    Yo, %100 tam buğday unuyla güzel kabarmış, mis gibi ekmekler yapabilirsiniz.
    Defalarca yaptım.
    Söke ve Sinangil'in tam buğday unlarıyla %100 tam buğday ekmeklerini defalarca yaptım.
    Hiçbir problem olmadı.
    Tarifinizde sıvıyı 50 ml azaltıp onun yerine 1 adet yumurta ekleyin.




  • Deneyeceğim, teşekkürler.
  • yumurtayı beyazıyla mı atıyorsunuz? kabarmıyor cidden tam buğdayı tek koyduğumda,
  • 
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.