Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.825
Cevap
62
Favori
604.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albati

    Kenwood BM250 kullananlar memnun mu?
    1 saatlik programda yaptığı ekmekle normal programla yapılan ekmek arasında fark var mı?
    Yani hızlanınca lezzetinde azalma oluyor mu?

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: albati

    Kenwood BM250 kullananlar memnun mu?
    1 saatlik programda yaptığı ekmekle normal programla yapılan ekmek arasında fark var mı?
    Yani hızlanınca lezzetinde azalma oluyor mu?



    sadece mayalanmasında fark eder, yani normal mod da 1 saate yakın karıştırır, 1 saat de mayalanıp kabarmasını bekler, 1 saattede pişirir. Hızlı modda ise bu işlerin hepsini 1 saatde yaptığından mayalamaz, karıştırdıktan sonra direkt pişirmeye geçer.

    Bende Metro marketden 25 kiloluk tip 850 ekmeklik un aldım. Aslında denemek için küçük paket almak istiyordum ama tek çeşit olduğundan almak zorunda kaldım. Ekmeğin kabarma konusunda biraz sorun yaşıyorum şimdilik ama bir şeyleri yanlış yaptığımı biliyorum. Kabarma dışında ekmeğin lezzeti çok güzel, rengi kahve rengi ve kokusu normal undan daha güzel oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: unalcelebi

    quote:

    Orjinalden alıntı: albati

    Kenwood BM250 kullananlar memnun mu?
    1 saatlik programda yaptığı ekmekle normal programla yapılan ekmek arasında fark var mı?
    Yani hızlanınca lezzetinde azalma oluyor mu?



    sadece mayalanmasında fark eder, yani normal mod da 1 saate yakın karıştırır, 1 saat de mayalanıp kabarmasını bekler, 1 saattede pişirir. Hızlı modda ise bu işlerin hepsini 1 saatde yaptığından mayalamaz, karıştırdıktan sonra direkt pişirmeye geçer.

    Bende Metro marketden 25 kiloluk tip 850 ekmeklik un aldım. Aslında denemek için küçük paket almak istiyordum ama tek çeşit olduğundan almak zorunda kaldım. Ekmeğin kabarma konusunda biraz sorun yaşıyorum şimdilik ama bir şeyleri yanlış yaptığımı biliyorum. Kabarma dışında ekmeğin lezzeti çok güzel, rengi kahve rengi ve kokusu normal undan daha güzel oluyor.

    Alıntıları Göster
    makinayı aldık ortadan kaybolduk :D

    Fikirlerimi belirteyim. Makinayı alır almaz önce Söke nin karışımlarından aldım onlarca. her çeşitten 2 şer tane 4 çeşit vardı sanırım heheheh. Söke'nin arkasında yazan şekilde yapayım dedim tam pişmedi biraz garip oldu, bende makinanın dediği ölçüde yaptım işte o zaman tadını aldı. Şişti kabardı.

    İlk normal ekmeği yani malzemeleri kendimin koyduğu birkaç gün evvel yaptırdım. Şimdi düşünüyorum bakalım nasıl olacak. Acaba olacak mı? vs vs, ne yalan söyliyim, söke'nin karışımlardan çok daha güzel oldu. Tam olarak gerçek ekmek gibi oldu. Ne sökenin karışımları gibi mideme çöktü ne de şişirdi. Tam kalite :D kabuğunuda en sert ayara ayarlamıştım. Sıcak sıcak ısıtıp üstüne tereyağı reçel oofff off :D

    Makine Kenwood BM250. Kullanımı aşırı kolay, pişirme olarak çok memnunum, kabarma olarakta. Kullanma kılavuzunda 3-4 tne tarih var. Hızlı ekmek, ekmek ruloları, normal ekmek gibi. Ayrı ayrı yazmamışlar Reçel için şunları yapın. Pizza hamuru için şunu koyun gibi. Sanırım hamur hamurdur demişler, ekmek ruloları hamuruyla pizza hamuru benzer veya bilemiyorum. Bunları yapanbu işten anlar diyerekten yazmamışlar.

    Sonuç olarak makinadan inanılmaz memnunum. 99ytl verdik ama şu ana kadar verdiğim her kuruşu hakettiğini gösteren bir makine oldu. Malesef resim çekip yollayamıyorum. Güzel resim çeken bir cep telefonum ve dijital foto makinem yok

    BM250 ile ilgili gördüğüm birkaç şeye cevap yazayım bende.
    Zamanlayıcıyla yaptığım için (mesela gece dolduruyorum sabah 7-8 kaçta kalkacaksam ekmeği sıcak alıyorum) 1 saatlik programı hiç denemedim.

    Yoğuma olayı şöyle oluyor. Önce bir karıştırıyor parça parça mesela 2-3 tur atıyor 2 sn duruyor. 2-3 tur atıyor 2 sn duruyor. Birkaç dakika bunu yapıyor ki malzemeler karışsın. Ardından sürekli dönmeye başlıyor. Zaten bu arada hamur kıvamına gelmiş oluyor. Bu dediklerim 20 dakika içerisinde olanlar (1. program ile ilgili konuşuyorum). Bir ara duruyor. Bu sayede hamur çöküyor hafif kabarıyor sanırım. Sonra tekrar döndümeye başlıyor. Zaten bu birkaç turu atmasa ekmek haznesinin kenarına köşlenie yapışan zımbırtılar :D hamur tarafından emilemez.
    30 dk sonra 1. programda sinyal veriyor, ceviz meviz atarsınız diye. Döndürmeye devam ediyor o. Bu sinyaldan bir süre sonra döndürmeyi bırakıyor artık yukarıda bahsettiğim olay. Sonra gene başlıyor artık alttan ısı vermeye de başlıyor bir yandan. Hamur iyicene kıvama gelince tabii kabarma evresine bırakıyor. Gelen ısıyla birlikte kabarıyor ve pişirme evresi.
    Piştikten sonra 1 saat sıcak tutma evresi var. Yanlız bu sıcak tutmaya güvenip ekmeği içine bırakmayın derim, her halükarda dışarı alıp suyunun tam buharlaşmasını beklemek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayki -- 19 Nisan 2008; 10:07:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayki

    makinayı aldık ortadan kaybolduk :D

    Fikirlerimi belirteyim. Makinayı alır almaz önce Söke nin karışımlarından aldım onlarca. her çeşitten 2 şer tane 4 çeşit vardı sanırım heheheh. Söke'nin arkasında yazan şekilde yapayım dedim tam pişmedi biraz garip oldu, bende makinanın dediği ölçüde yaptım işte o zaman tadını aldı. Şişti kabardı.

    İlk normal ekmeği yani malzemeleri kendimin koyduğu birkaç gün evvel yaptırdım. Şimdi düşünüyorum bakalım nasıl olacak. Acaba olacak mı? vs vs, ne yalan söyliyim, söke'nin karışımlardan çok daha güzel oldu. Tam olarak gerçek ekmek gibi oldu. Ne sökenin karışımları gibi mideme çöktü ne de şişirdi. Tam kalite :D kabuğunuda en sert ayara ayarlamıştım. Sıcak sıcak ısıtıp üstüne tereyağı reçel oofff off :D

    Makine Kenwood BM250. Kullanımı aşırı kolay, pişirme olarak çok memnunum, kabarma olarakta. Kullanma kılavuzunda 3-4 tne tarih var. Hızlı ekmek, ekmek ruloları, normal ekmek gibi. Ayrı ayrı yazmamışlar Reçel için şunları yapın. Pizza hamuru için şunu koyun gibi. Sanırım hamur hamurdur demişler, ekmek ruloları hamuruyla pizza hamuru benzer veya bilemiyorum. Bunları yapanbu işten anlar diyerekten yazmamışlar.

    Sonuç olarak makinadan inanılmaz memnunum. 99ytl verdik ama şu ana kadar verdiğim her kuruşu hakettiğini gösteren bir makine oldu. Malesef resim çekip yollayamıyorum. Güzel resim çeken bir cep telefonum ve dijital foto makinem yok

    BM250 ile ilgili gördüğüm birkaç şeye cevap yazayım bende.
    Zamanlayıcıyla yaptığım için (mesela gece dolduruyorum sabah 7-8 kaçta kalkacaksam ekmeği sıcak alıyorum) 1 saatlik programı hiç denemedim.

    Yoğuma olayı şöyle oluyor. Önce bir karıştırıyor parça parça mesela 2-3 tur atıyor 2 sn duruyor. 2-3 tur atıyor 2 sn duruyor. Birkaç dakika bunu yapıyor ki malzemeler karışsın. Ardından sürekli dönmeye başlıyor. Zaten bu arada hamur kıvamına gelmiş oluyor. Bu dediklerim 20 dakika içerisinde olanlar (1. program ile ilgili konuşuyorum). Bir ara duruyor. Bu sayede hamur çöküyor hafif kabarıyor sanırım. Sonra tekrar döndümeye başlıyor. Zaten bu birkaç turu atmasa ekmek haznesinin kenarına köşlenie yapışan zımbırtılar :D hamur tarafından emilemez.
    30 dk sonra 1. programda sinyal veriyor, ceviz meviz atarsınız diye. Döndürmeye devam ediyor o. Bu sinyaldan bir süre sonra döndürmeyi bırakıyor artık yukarıda bahsettiğim olay. Sonra gene başlıyor artık alttan ısı vermeye de başlıyor bir yandan. Hamur iyicene kıvama gelince tabii kabarma evresine bırakıyor. Gelen ısıyla birlikte kabarıyor ve pişirme evresi.
    Piştikten sonra 1 saat sıcak tutma evresi var. Yanlız bu sıcak tutmaya güvenip ekmeği içine bırakmayın derim, her halükarda dışarı alıp suyunun tam buharlaşmasını beklemek lazım.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: asphodel

    makinayı aldık ortadan kaybolduk :D

    Fikirlerimi belirteyim. Makinayı alır almaz önce Söke nin karışımlarından aldım onlarca. her çeşitten 2 şer tane 4 çeşit vardı sanırım heheheh. Söke'nin arkasında yazan şekilde yapayım dedim tam pişmedi biraz garip oldu, bende makinanın dediği ölçüde yaptım işte o zaman tadını aldı. Şişti kabardı.

    İlk normal ekmeği yani malzemeleri kendimin koyduğu birkaç gün evvel yaptırdım. Şimdi düşünüyorum bakalım nasıl olacak. Acaba olacak mı? vs vs, ne yalan söyliyim, söke'nin karışımlardan çok daha güzel oldu. Tam olarak gerçek ekmek gibi oldu. Ne sökenin karışımları gibi mideme çöktü ne de şişirdi. Tam kalite :D kabuğunuda en sert ayara ayarlamıştım. Sıcak sıcak ısıtıp üstüne tereyağı reçel oofff off :D

    Makine Kenwood BM250. Kullanımı aşırı kolay, pişirme olarak çok memnunum, kabarma olarakta. Kullanma kılavuzunda 3-4 tne tarih var. Hızlı ekmek, ekmek ruloları, normal ekmek gibi. Ayrı ayrı yazmamışlar Reçel için şunları yapın. Pizza hamuru için şunu koyun gibi. Sanırım hamur hamurdur demişler, ekmek ruloları hamuruyla pizza hamuru benzer veya bilemiyorum. Bunları yapanbu işten anlar diyerekten yazmamışlar.

    Sonuç olarak makinadan inanılmaz memnunum. 99ytl verdik ama şu ana kadar verdiğim her kuruşu hakettiğini gösteren bir makine oldu. Malesef resim çekip yollayamıyorum. Güzel resim çeken bir cep telefonum ve dijital foto makinem yok

    BM250 ile ilgili gördüğüm birkaç şeye cevap yazayım bende.
    Zamanlayıcıyla yaptığım için (mesela gece dolduruyorum sabah 7-8 kaçta kalkacaksam ekmeği sıcak alıyorum) 1 saatlik programı hiç denemedim.

    Yoğuma olayı şöyle oluyor. Önce bir karıştırıyor parça parça mesela 2-3 tur atıyor 2 sn duruyor. 2-3 tur atıyor 2 sn duruyor. Birkaç dakika bunu yapıyor ki malzemeler karışsın. Ardından sürekli dönmeye başlıyor. Zaten bu arada hamur kıvamına gelmiş oluyor. Bu dediklerim 20 dakika içerisinde olanlar (1. program ile ilgili konuşuyorum). Bir ara duruyor. Bu sayede hamur çöküyor hafif kabarıyor sanırım. Sonra tekrar döndümeye başlıyor. Zaten bu birkaç turu atmasa ekmek haznesinin kenarına köşlenie yapışan zımbırtılar :D hamur tarafından emilemez.
    30 dk sonra 1. programda sinyal veriyor, ceviz meviz atarsınız diye. Döndürmeye devam ediyor o. Bu sinyaldan bir süre sonra döndürmeyi bırakıyor artık yukarıda bahsettiğim olay. Sonra gene başlıyor artık alttan ısı vermeye de başlıyor bir yandan. Hamur iyicene kıvama gelince tabii kabarma evresine bırakıyor. Gelen ısıyla birlikte kabarıyor ve pişirme evresi.
    Piştikten sonra 1 saat sıcak tutma evresi var. Yanlız bu sıcak tutmaya güvenip ekmeği içine bırakmayın derim, her halükarda dışarı alıp suyunun tam buharlaşmasını beklemek lazım.


    Makineni güle güle kullan ve nefis ekmekler yemen dileği ile
    Bende başka marka kullanıyorum bende memnunum

    Bahsettiğin pizza hamuru, reçel gibi yapacaklarının malzemelerini
    simbonun internet sitesinden ilgili bölümden alabilirsin ( 750 gr,900 gr 1200gr 1350 gr lık makineler)

    Faydası olur diye düşündüm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: soberman

    quote:

    Orjinalden alıntı: Réplika

    Merhaba arkadaşlar Fakir Pane ekmek makinesi kullanan varmı? Tam bugday ekmeği yaptık ama cok kabarmadı birde timer ı istediğim saate ayarlayamadım kullanan varsa biraz anlatabilirmi püf noktalarını?


    Tam buğday ekmeğinin çok kabarmaması normaldir, ancak tuğla gibi sert ise bir problem var demektir.

    Saat ayarı için de ekmek yapım süreside dahil olmak üzere toplam kaç saat sonra bitmesini istiyorsanız süreyi ona göre ayarlasınız. Örnek olarak akşam saat 20.00'deyiz. sabah saat 07.00'de ekmeğimiz hazır olsun istiyoruz. Normal ekmek yapacağız. 3 saat 10 dakika. akşam saat 20.00'den sabah saat 07.00 arası ise 11 saat eder. Bu durumda programlama tuşu yardımıyla normal pişme süresi üzerine 7 saat 50 dakika ilave eder (ekranda zaten toplam süre görülmektedir) çalıştırırsak, 7 saat 50 dk. sonra makine yoğurmaya başlar, 11 saat sonra da ekmek hazır olmuş olur. Tabi elektrik makinenin hafızasında tutma süresinden fazla kesilmezse. Bir de ön süreli programlarda bozulma ihtimali olan karışımları kullanmamak ve mayanın sıvılar ve tuz ile temasını önlemek gerekir. Makine pişirme işleminden sonra 1 saat daha ekmeği muhafaza eder, fazla kalırsa ekmek terler ve yumuşar. Açıklamalar doğrudan Fakir için değil, tüm makinelere yöneliktir. Umarım faydalı olmuştur.

    Önceden programlı çalıştırmanın elektrik kesintisi haricinde hamurun kıvamını kontrol edememe gibi olumsuz bir yönü olduğundan çok iyi bilinen tariflerin uygulanması kötü sürprizleri engelleyecektir.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: soberman


    quote:

    Orjinalden alıntı: Réplika

    Merhaba arkadaşlar Fakir Pane ekmek makinesi kullanan varmı? Tam bugday ekmeği yaptık ama cok kabarmadı birde timer ı istediğim saate ayarlayamadım kullanan varsa biraz anlatabilirmi püf noktalarını?


    Tam buğday ekmeğinin çok kabarmaması normaldir, ancak tuğla gibi sert ise bir problem var demektir.

    Saat ayarı için de ekmek yapım süreside dahil olmak üzere toplam kaç saat sonra bitmesini istiyorsanız süreyi ona göre ayarlasınız. Örnek olarak akşam saat 20.00'deyiz. sabah saat 07.00'de ekmeğimiz hazır olsun istiyoruz. Normal ekmek yapacağız. 3 saat 10 dakika. akşam saat 20.00'den sabah saat 07.00 arası ise 11 saat eder. Bu durumda programlama tuşu yardımıyla normal pişme süresi üzerine 7 saat 50 dakika ilave eder (ekranda zaten toplam süre görülmektedir) çalıştırırsak, 7 saat 50 dk. sonra makine yoğurmaya başlar, 11 saat sonra da ekmek hazır olmuş olur. Tabi elektrik makinenin hafızasında tutma süresinden fazla kesilmezse. Bir de ön süreli programlarda bozulma ihtimali olan karışımları kullanmamak ve mayanın sıvılar ve tuz ile temasını önlemek gerekir. Makine pişirme işleminden sonra 1 saat daha ekmeği muhafaza eder, fazla kalırsa ekmek terler ve yumuşar. Açıklamalar doğrudan Fakir için değil, tüm makinelere yöneliktir. Umarım faydalı olmuştur.

    Önceden programlı çalıştırmanın elektrik kesintisi haricinde hamurun kıvamını kontrol edememe gibi olumsuz bir yönü olduğundan çok iyi bilinen tariflerin uygulanması kötü sürprizleri engelleyecektir.

    ya ben zaman ayarını yapamıyorum,makinam sinbo 4709 mesela akşam 9 da ayar yapıyorum sabah 7 ye hazır olsun misal,ama sabah kalktığımda makinayı malzemeyi koyduğum gibi buluyorumdiğer 3 saat 10 dak.lık normal programda bi sorun yaşamıyorum hemen başlatıp güzel bi ekmek yapıyor,kullanım kitapçığındaki zaman ayarlamasına göre yapıyorım ama olmuyor işte:(




  • quote:

    Orijinalden alıntı: shulem

    quote:

    Orjinalden alıntı: soberman


    quote:

    Orjinalden alıntı: Réplika

    Merhaba arkadaşlar Fakir Pane ekmek makinesi kullanan varmı? Tam bugday ekmeği yaptık ama cok kabarmadı birde timer ı istediğim saate ayarlayamadım kullanan varsa biraz anlatabilirmi püf noktalarını?


    Tam buğday ekmeğinin çok kabarmaması normaldir, ancak tuğla gibi sert ise bir problem var demektir.

    Saat ayarı için de ekmek yapım süreside dahil olmak üzere toplam kaç saat sonra bitmesini istiyorsanız süreyi ona göre ayarlasınız. Örnek olarak akşam saat 20.00'deyiz. sabah saat 07.00'de ekmeğimiz hazır olsun istiyoruz. Normal ekmek yapacağız. 3 saat 10 dakika. akşam saat 20.00'den sabah saat 07.00 arası ise 11 saat eder. Bu durumda programlama tuşu yardımıyla normal pişme süresi üzerine 7 saat 50 dakika ilave eder (ekranda zaten toplam süre görülmektedir) çalıştırırsak, 7 saat 50 dk. sonra makine yoğurmaya başlar, 11 saat sonra da ekmek hazır olmuş olur. Tabi elektrik makinenin hafızasında tutma süresinden fazla kesilmezse. Bir de ön süreli programlarda bozulma ihtimali olan karışımları kullanmamak ve mayanın sıvılar ve tuz ile temasını önlemek gerekir. Makine pişirme işleminden sonra 1 saat daha ekmeği muhafaza eder, fazla kalırsa ekmek terler ve yumuşar. Açıklamalar doğrudan Fakir için değil, tüm makinelere yöneliktir. Umarım faydalı olmuştur.

    Önceden programlı çalıştırmanın elektrik kesintisi haricinde hamurun kıvamını kontrol edememe gibi olumsuz bir yönü olduğundan çok iyi bilinen tariflerin uygulanması kötü sürprizleri engelleyecektir.

    ya ben zaman ayarını yapamıyorum,makinam sinbo 4709 mesela akşam 9 da ayar yapıyorum sabah 7 ye hazır olsun misal,ama sabah kalktığımda makinayı malzemeyi koyduğum gibi buluyorumdiğer 3 saat 10 dak.lık normal programda bi sorun yaşamıyorum hemen başlatıp güzel bi ekmek yapıyor,kullanım kitapçığındaki zaman ayarlamasına göre yapıyorım ama olmuyor işte:(

    Alıntıları Göster
    Bence bir kaç dakika sonrası için saat ayarı yapıp acaba program hatası mı var kontrol edebilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: shulem

    quote:

    Orjinalden alıntı: soberman


    quote:

    Orjinalden alıntı: Réplika

    Merhaba arkadaşlar Fakir Pane ekmek makinesi kullanan varmı? Tam bugday ekmeği yaptık ama cok kabarmadı birde timer ı istediğim saate ayarlayamadım kullanan varsa biraz anlatabilirmi püf noktalarını?


    Tam buğday ekmeğinin çok kabarmaması normaldir, ancak tuğla gibi sert ise bir problem var demektir.

    Saat ayarı için de ekmek yapım süreside dahil olmak üzere toplam kaç saat sonra bitmesini istiyorsanız süreyi ona göre ayarlasınız. Örnek olarak akşam saat 20.00'deyiz. sabah saat 07.00'de ekmeğimiz hazır olsun istiyoruz. Normal ekmek yapacağız. 3 saat 10 dakika. akşam saat 20.00'den sabah saat 07.00 arası ise 11 saat eder. Bu durumda programlama tuşu yardımıyla normal pişme süresi üzerine 7 saat 50 dakika ilave eder (ekranda zaten toplam süre görülmektedir) çalıştırırsak, 7 saat 50 dk. sonra makine yoğurmaya başlar, 11 saat sonra da ekmek hazır olmuş olur. Tabi elektrik makinenin hafızasında tutma süresinden fazla kesilmezse. Bir de ön süreli programlarda bozulma ihtimali olan karışımları kullanmamak ve mayanın sıvılar ve tuz ile temasını önlemek gerekir. Makine pişirme işleminden sonra 1 saat daha ekmeği muhafaza eder, fazla kalırsa ekmek terler ve yumuşar. Açıklamalar doğrudan Fakir için değil, tüm makinelere yöneliktir. Umarım faydalı olmuştur.

    Önceden programlı çalıştırmanın elektrik kesintisi haricinde hamurun kıvamını kontrol edememe gibi olumsuz bir yönü olduğundan çok iyi bilinen tariflerin uygulanması kötü sürprizleri engelleyecektir.

    ya ben zaman ayarını yapamıyorum,makinam sinbo 4709 mesela akşam 9 da ayar yapıyorum sabah 7 ye hazır olsun misal,ama sabah kalktığımda makinayı malzemeyi koyduğum gibi buluyorumdiğer 3 saat 10 dak.lık normal programda bi sorun yaşamıyorum hemen başlatıp güzel bi ekmek yapıyor,kullanım kitapçığındaki zaman ayarlamasına göre yapıyorım ama olmuyor işte:(

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: shulem


    quote:

    Orjinalden alıntı: soberman


    quote:

    Orjinalden alıntı: Réplika

    Merhaba arkadaşlar Fakir Pane ekmek makinesi kullanan varmı? Tam bugday ekmeği yaptık ama cok kabarmadı birde timer ı istediğim saate ayarlayamadım kullanan varsa biraz anlatabilirmi püf noktalarını?


    Tam buğday ekmeğinin çok kabarmaması normaldir, ancak tuğla gibi sert ise bir problem var demektir.

    Saat ayarı için de ekmek yapım süreside dahil olmak üzere toplam kaç saat sonra bitmesini istiyorsanız süreyi ona göre ayarlasınız. Örnek olarak akşam saat 20.00'deyiz. sabah saat 07.00'de ekmeğimiz hazır olsun istiyoruz. Normal ekmek yapacağız. 3 saat 10 dakika. akşam saat 20.00'den sabah saat 07.00 arası ise 11 saat eder. Bu durumda programlama tuşu yardımıyla normal pişme süresi üzerine 7 saat 50 dakika ilave eder (ekranda zaten toplam süre görülmektedir) çalıştırırsak, 7 saat 50 dk. sonra makine yoğurmaya başlar, 11 saat sonra da ekmek hazır olmuş olur. Tabi elektrik makinenin hafızasında tutma süresinden fazla kesilmezse. Bir de ön süreli programlarda bozulma ihtimali olan karışımları kullanmamak ve mayanın sıvılar ve tuz ile temasını önlemek gerekir. Makine pişirme işleminden sonra 1 saat daha ekmeği muhafaza eder, fazla kalırsa ekmek terler ve yumuşar. Açıklamalar doğrudan Fakir için değil, tüm makinelere yöneliktir. Umarım faydalı olmuştur.

    Önceden programlı çalıştırmanın elektrik kesintisi haricinde hamurun kıvamını kontrol edememe gibi olumsuz bir yönü olduğundan çok iyi bilinen tariflerin uygulanması kötü sürprizleri engelleyecektir.

    ya ben zaman ayarını yapamıyorum,makinam sinbo 4709 mesela akşam 9 da ayar yapıyorum sabah 7 ye hazır olsun misal,ama sabah kalktığımda makinayı malzemeyi koyduğum gibi buluyorumdiğer 3 saat 10 dak.lık normal programda bi sorun yaşamıyorum hemen başlatıp güzel bi ekmek yapıyor,kullanım kitapçığındaki zaman ayarlamasına göre yapıyorım ama olmuyor işte:(


    Aynı makineyi bende ayarlayıp sabah nefis ekmekler alıyorum
    Normal pişirdiğine göre ayarlama yapıncada pişmesi gerek
    Ayarlamada bir hata oluyor sanırım
    Ayarı yapınca başlat düğmesine basman gerek

    Akşam bu saba saat dokuza ayarladım sabah saat 6 gibi çalıştı
    saat dokuzda ekmek hazırdı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 06DF006

    quote:

    Orjinalden alıntı: shulem


    quote:

    Orjinalden alıntı: soberman


    quote:

    Orjinalden alıntı: Réplika

    Merhaba arkadaşlar Fakir Pane ekmek makinesi kullanan varmı? Tam bugday ekmeği yaptık ama cok kabarmadı birde timer ı istediğim saate ayarlayamadım kullanan varsa biraz anlatabilirmi püf noktalarını?


    Tam buğday ekmeğinin çok kabarmaması normaldir, ancak tuğla gibi sert ise bir problem var demektir.

    Saat ayarı için de ekmek yapım süreside dahil olmak üzere toplam kaç saat sonra bitmesini istiyorsanız süreyi ona göre ayarlasınız. Örnek olarak akşam saat 20.00'deyiz. sabah saat 07.00'de ekmeğimiz hazır olsun istiyoruz. Normal ekmek yapacağız. 3 saat 10 dakika. akşam saat 20.00'den sabah saat 07.00 arası ise 11 saat eder. Bu durumda programlama tuşu yardımıyla normal pişme süresi üzerine 7 saat 50 dakika ilave eder (ekranda zaten toplam süre görülmektedir) çalıştırırsak, 7 saat 50 dk. sonra makine yoğurmaya başlar, 11 saat sonra da ekmek hazır olmuş olur. Tabi elektrik makinenin hafızasında tutma süresinden fazla kesilmezse. Bir de ön süreli programlarda bozulma ihtimali olan karışımları kullanmamak ve mayanın sıvılar ve tuz ile temasını önlemek gerekir. Makine pişirme işleminden sonra 1 saat daha ekmeği muhafaza eder, fazla kalırsa ekmek terler ve yumuşar. Açıklamalar doğrudan Fakir için değil, tüm makinelere yöneliktir. Umarım faydalı olmuştur.

    Önceden programlı çalıştırmanın elektrik kesintisi haricinde hamurun kıvamını kontrol edememe gibi olumsuz bir yönü olduğundan çok iyi bilinen tariflerin uygulanması kötü sürprizleri engelleyecektir.

    ya ben zaman ayarını yapamıyorum,makinam sinbo 4709 mesela akşam 9 da ayar yapıyorum sabah 7 ye hazır olsun misal,ama sabah kalktığımda makinayı malzemeyi koyduğum gibi buluyorumdiğer 3 saat 10 dak.lık normal programda bi sorun yaşamıyorum hemen başlatıp güzel bi ekmek yapıyor,kullanım kitapçığındaki zaman ayarlamasına göre yapıyorım ama olmuyor işte:(


    Aynı makineyi bende ayarlayıp sabah nefis ekmekler alıyorum
    Normal pişirdiğine göre ayarlama yapıncada pişmesi gerek
    Ayarlamada bir hata oluyor sanırım
    Ayarı yapınca başlat düğmesine basman gerek

    Akşam bu saba saat dokuza ayarladım sabah saat 6 gibi çalıştı
    saat dokuzda ekmek hazırdı

    Alıntıları Göster
    dün gece denedim bu sefer başardım sanırımüstelik 3 saatlik programa göre daha çok kabaran bi ekmek beni bekliyodu sabah kalktığımda:)yanıldığım noktaysa uzun süreli programlarında hemen başlıcanı sanmamdı,meğersem hazır olmasını istediğim saattin 3 saat öncesinden başlıyomuş çalışmayaneyse sorunu hallettik sonuçta,yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: shulem

    dün gece denedim bu sefer başardım sanırımüstelik 3 saatlik programa göre daha çok kabaran bi ekmek beni bekliyodu sabah kalktığımda:)yanıldığım noktaysa uzun süreli programlarında hemen başlıcanı sanmamdı,meğersem hazır olmasını istediğim saattin 3 saat öncesinden başlıyomuş çalışmayaneyse sorunu hallettik sonuçta,yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    Alıntıları Göster
    ben de iki hafta önce essenso aldım, 129 ytl ye. hazır karışım unlarla gayet güzel ekmekler yaptık. sonra evde normal marketten aldığımız pasta börek ve baklavalık olan unla bir ekmek yaptık, biraz sıkı oldu ekmek. sonra suyunu biraz fazla koydum bu seferde üstü içine çöktü. galiba tam ayarı bulamadık. bu arada un satan bir dukkandan yufkalık kepekli un aldım ama bunu daha denemedim, bir bakalım nasıl olacak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yhae

    ben de iki hafta önce essenso aldım, 129 ytl ye. hazır karışım unlarla gayet güzel ekmekler yaptık. sonra evde normal marketten aldığımız pasta börek ve baklavalık olan unla bir ekmek yaptık, biraz sıkı oldu ekmek. sonra suyunu biraz fazla koydum bu seferde üstü içine çöktü. galiba tam ayarı bulamadık. bu arada un satan bir dukkandan yufkalık kepekli un aldım ama bunu daha denemedim, bir bakalım nasıl olacak

    Alıntıları Göster
    herkes yaptığı ekmeğin bir fotoğrafının koyarsa hem karar verme aşamasında olanlar karar vermekte zorlanmazlar
    eşimin (yada sinbo 4705 in diyelin daha doğru olsun) yaptığı ekmeklerin fotoğrafını koymuştum daha önce birazdan yine foto çekeceğim yeni çıkacak ekmeğin onuda ekleyecem




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iyiadaminbiri

    herkes yaptığı ekmeğin bir fotoğrafının koyarsa hem karar verme aşamasında olanlar karar vermekte zorlanmazlar
    eşimin (yada sinbo 4705 in diyelin daha doğru olsun) yaptığı ekmeklerin fotoğrafını koymuştum daha önce birazdan yine foto çekeceğim yeni çıkacak ekmeğin onuda ekleyecem

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: iyiadaminbiri

    herkes yaptığı ekmeğin bir fotoğrafının koyarsa hem karar verme aşamasında olanlar karar vermekte zorlanmazlar
    eşimin (yada sinbo 4705 in diyelin daha doğru olsun) yaptığı ekmeklerin fotoğrafını koymuştum daha önce birazdan yine foto çekeceğim yeni çıkacak ekmeğin onuda ekleyecem



    Ekmeğin şeklinin, tadının makineyle bir alakası yok, içine koyduğunuz malzemeyle alakalı olan şeyler bunlar, onun için kimseye karar verme aşamasında bir faydası olmaz. Ama fotoların gönderilmesi yinede güzel bir fikir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: unalcelebi

    quote:

    Orjinalden alıntı: iyiadaminbiri

    herkes yaptığı ekmeğin bir fotoğrafının koyarsa hem karar verme aşamasında olanlar karar vermekte zorlanmazlar
    eşimin (yada sinbo 4705 in diyelin daha doğru olsun) yaptığı ekmeklerin fotoğrafını koymuştum daha önce birazdan yine foto çekeceğim yeni çıkacak ekmeğin onuda ekleyecem



    Ekmeğin şeklinin, tadının makineyle bir alakası yok, içine koyduğunuz malzemeyle alakalı olan şeyler bunlar, onun için kimseye karar verme aşamasında bir faydası olmaz. Ama fotoların gönderilmesi yinede güzel bir fikir.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: unalcelebi


    quote:

    Orjinalden alıntı: iyiadaminbiri

    herkes yaptığı ekmeğin bir fotoğrafının koyarsa hem karar verme aşamasında olanlar karar vermekte zorlanmazlar
    eşimin (yada sinbo 4705 in diyelin daha doğru olsun) yaptığı ekmeklerin fotoğrafını koymuştum daha önce birazdan yine foto çekeceğim yeni çıkacak ekmeğin onuda ekleyecem



    Ekmeğin şeklinin, tadının makineyle bir alakası yok, içine koyduğunuz malzemeyle alakalı olan şeyler bunlar, onun için kimseye karar verme aşamasında bir faydası olmaz. Ama fotoların gönderilmesi yinede güzel bir fikir.



    İyi güzel de, makine içine konulan ve ekmeği oluşturan malzemeleri işlemiyor mu? Her birinin kendine has yapısı ve programı var. Dolayısı ile bu denli net bir ifade taraftarı değilim. Fotoğraf konusu da benim başından beri desteklediğim bir fikir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: soberman

    quote:

    Orjinalden alıntı: unalcelebi


    quote:

    Orjinalden alıntı: iyiadaminbiri

    herkes yaptığı ekmeğin bir fotoğrafının koyarsa hem karar verme aşamasında olanlar karar vermekte zorlanmazlar
    eşimin (yada sinbo 4705 in diyelin daha doğru olsun) yaptığı ekmeklerin fotoğrafını koymuştum daha önce birazdan yine foto çekeceğim yeni çıkacak ekmeğin onuda ekleyecem



    Ekmeğin şeklinin, tadının makineyle bir alakası yok, içine koyduğunuz malzemeyle alakalı olan şeyler bunlar, onun için kimseye karar verme aşamasında bir faydası olmaz. Ama fotoların gönderilmesi yinede güzel bir fikir.



    İyi güzel de, makine içine konulan ve ekmeği oluşturan malzemeleri işlemiyor mu? Her birinin kendine has yapısı ve programı var. Dolayısı ile bu denli net bir ifade taraftarı değilim. Fotoğraf konusu da benim başından beri desteklediğim bir fikir.

    Alıntıları Göster
    Makinaların hepsi aynı işi yapıyor, sadece gramajları ve programları farklı dediğiniz gibi ama çoğunda aynı program var, iç hazneleri dediğiniz karıştırıcı dediğinizde standart zaten, bazı makinelerde çift yoğurucu var mesela ama buda aynı işi yapıyor, sonuçta hazneleri farklı ama buda içine koyacağınız malzemenin miktarıyla oynanıp ayarlanacak birşey.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: unalcelebi

    Makinaların hepsi aynı işi yapıyor, sadece gramajları ve programları farklı dediğiniz gibi ama çoğunda aynı program var, iç hazneleri dediğiniz karıştırıcı dediğinizde standart zaten, bazı makinelerde çift yoğurucu var mesela ama buda aynı işi yapıyor, sonuçta hazneleri farklı ama buda içine koyacağınız malzemenin miktarıyla oynanıp ayarlanacak birşey.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: unalcelebi

    Makinaların hepsi aynı işi yapıyor, sadece gramajları ve programları farklı dediğiniz gibi ama çoğunda aynı program var, iç hazneleri dediğiniz karıştırıcı dediğinizde standart zaten, bazı makinelerde çift yoğurucu var mesela ama buda aynı işi yapıyor, sonuçta hazneleri farklı ama buda içine koyacağınız malzemenin miktarıyla oynanıp ayarlanacak birşey.



    Her ne kadar dediklerinizde haklılık payı olsa da, birden fazla makine kullanan biri olarak makinelerin tamamını aynı kategoriye koymanızı ve makinenin kendine has fonksiyonlarının ekmek üzerinde etkili olmadığı fikrinize katılmıyorum.

    Bunu bizzat denediğim için rahatlıkla söyleyebiliyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trilogy

    Kenwood BM210 aldık, henüz test etme fırsatı olmadı. En kısa zamanda test edilip, yorum yazılacaktır.
    Kılavuzunda okuduklarıma göre şimdilik verebileceğim bilgiler:
    - 58 dk lık kısa programı var, bu programda suyu ısıtıp koymanız gerekiyor
    - glutensiz ekmek programı mevcut
    - kapak kilitsiz, hava alır mı, sorun yaratır mı deneyince göreceğiz
    - gücü sanırım 600W idi
    - fiyat 129 ytl / 6 veya 12 taksit

    Alıntıları Göster
    ben tefali düşünüyorum va rmı kullanana yorumlarını alabilirmiyim?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: q7uicksand

    ben tefali düşünüyorum va rmı kullanana yorumlarını alabilirmiyim?

    Alıntıları Göster
    bende tefal ,delonghi,severin ve sinbo 4805 modelleri arasında kaldım..dik kullanımlı hazneler daha mı iyi?severin in satıs sonrası hizmetleri nasıldır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soberman

    quote:

    Orjinalden alıntı: unalcelebi


    quote:

    Orjinalden alıntı: iyiadaminbiri

    herkes yaptığı ekmeğin bir fotoğrafının koyarsa hem karar verme aşamasında olanlar karar vermekte zorlanmazlar
    eşimin (yada sinbo 4705 in diyelin daha doğru olsun) yaptığı ekmeklerin fotoğrafını koymuştum daha önce birazdan yine foto çekeceğim yeni çıkacak ekmeğin onuda ekleyecem



    Ekmeğin şeklinin, tadının makineyle bir alakası yok, içine koyduğunuz malzemeyle alakalı olan şeyler bunlar, onun için kimseye karar verme aşamasında bir faydası olmaz. Ama fotoların gönderilmesi yinede güzel bir fikir.



    İyi güzel de, makine içine konulan ve ekmeği oluşturan malzemeleri işlemiyor mu? Her birinin kendine has yapısı ve programı var. Dolayısı ile bu denli net bir ifade taraftarı değilim. Fotoğraf konusu da benim başından beri desteklediğim bir fikir.

    Alıntıları Göster
    Selamlar. Konunuza sonradan karışıyorum, birkaç sorum olacaktı.

    Bu konunun altı sayfasını da okumaya çalıştım(ilk sayfaları hızlı geçtim :) ). Cihaz olarak Sinbo 4705 ve Kenwood BM250 en sık tercih edilenler sanırım, ve Sinbonun kullanıcı kitlesi daha büyük. Kim daha fazla kullanıyor önemli değil, önemli olan memnuniyet ve kalite. İki ürün de aynı fiyat etiketine sahip. Sinbo daha hoş duruyor, kenwood kutu gibi. Ayrıca kenwoodun resmine bakınca çok büyük olduğunu düşündüm. Sinbodan daha büyük olduğu doğru sanırım. (1kg ekmek yapıyormuş max. [sinbo 900gr.]). Sinbo 600W harcarmış, Kenwood 480W harcarmış. Bu Kenwood daha iyi pişirir demek mi acaba? Uzun lafın kısası hediye almak istiyorum, rezil olmak da istemiyorum Ekmek makinası ile reçel yoğurt vs gibi işlere ihtiyacım yok. Ekmek yapsın tam yapsın. Hangisini tercih ederdiniz.

    Saygılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: su__

    bende tefal ,delonghi,severin ve sinbo 4805 modelleri arasında kaldım..dik kullanımlı hazneler daha mı iyi?severin in satıs sonrası hizmetleri nasıldır?

    Alıntıları Göster
    Selamlar,

    Bu hafta sonu eminönü doğubank ve çevresinde biraz araştırıp en sonunda delonghi nin de elde kalmadığını öğrenince kenwood yerine severin markasının 1000 gr kadar ekmek yapabilen, SEVERIN BM 3983 Ekmak yapma makinasını 190 ytl 8 taksitli fiyata aldık. İlk denemeyi hazır karışımlı sinangil ruşemli ile yaptık , programı 750 gr yerine 500 gr olarak yanlış seçmemize rağmen ilk çalıştırmadan itibaren 5.5 saat makinada kalan ekmek oldukça iyi olmuştu,

    Bu ürün için dikkat edilecek bir husus veya özellik varmıdır?


    Birde doğubank içindeki satıcılara güvenmeyin, aynı ürünü 170 ytl de veriyorlar ama ürünlerin vidalarında tornavida izi gördüm, söyleyinde olur mu falan deyip,2., ürünü getirdiler onda da aynı durum vardı, zaten bu modelden başkada ellerinde yokmuş, içime sinmediğini söyleyip dükkandan ayrıldım. Sonradan öğrendik ki bunları outlet mağazasından yarı fiyaya alıp satıyorlarmış.Ordaki ürünlerde tamir görmüş iade ürünler olabildiğinden, bu durum söz konusu olabiliyormuş. 15 -20 ytl ucuza alıcam diye riske girmeye gerek yok. Zaten garanti vs, bütün evraklar fotokopi ve abalaj kutusu önceden açılmış en az 3-4 kezde bantlanmışlardı. Sıfır ürünün kutusunun düzgün ve açılmamış olması gerekir di, bunuda paylaşim.

    Unutmadan breville markasınıda bulduk ama 550 ytl fiyatı duyunca açıkçası şok oldum diyebilirim.Bu ürün çok pahalıymış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 28 Nisan 2008; 12:27:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    Selamlar,

    Bu hafta sonu eminönü doğubank ve çevresinde biraz araştırıp en sonunda delonghi nin de elde kalmadığını öğrenince kenwood yerine severin markasının 1000 gr kadar ekmek yapabilen, SEVERIN BM 3983 Ekmak yapma makinasını 190 ytl 8 taksitli fiyata aldık. İlk denemeyi hazır karışımlı sinangil ruşemli ile yaptık , programı 750 gr yerine 500 gr olarak yanlış seçmemize rağmen ilk çalıştırmadan itibaren 5.5 saat makinada kalan ekmek oldukça iyi olmuştu,

    Bu ürün için dikkat edilecek bir husus veya özellik varmıdır?


    Birde doğubank içindeki satıcılara güvenmeyin, aynı ürünü 170 ytl de veriyorlar ama ürünlerin vidalarında tornavida izi gördüm, söyleyinde olur mu falan deyip,2., ürünü getirdiler onda da aynı durum vardı, zaten bu modelden başkada ellerinde yokmuş, içime sinmediğini söyleyip dükkandan ayrıldım. Sonradan öğrendik ki bunları outlet mağazasından yarı fiyaya alıp satıyorlarmış.Ordaki ürünlerde tamir görmüş iade ürünler olabildiğinden, bu durum söz konusu olabiliyormuş. 15 -20 ytl ucuza alıcam diye riske girmeye gerek yok. Zaten garanti vs, bütün evraklar fotokopi ve abalaj kutusu önceden açılmış en az 3-4 kezde bantlanmışlardı. Sıfır ürünün kutusunun düzgün ve açılmamış olması gerekir di, bunuda paylaşim.

    Unutmadan breville markasınıda bulduk ama 550 ytl fiyatı duyunca açıkçası şok oldum diyebilirim.Bu ürün çok pahalıymış.

    Alıntıları Göster
    Güle Güle Kullanın. Forumda bir arkadaş yanlış hatırlamıyorsam Severin için "Ekmek Makinalarının Mercedes'idir" gibi hoş bir ifade kullanmıştı. Ekmek için 5.5 saat bekletmesi ilgimi çekti. Herhalde farklı bir program çalıştırdınız.

    Ayrıca verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: soberman

    Güle Güle Kullanın. Forumda bir arkadaş yanlış hatırlamıyorsam Severin için "Ekmek Makinalarının Mercedes'idir" gibi hoş bir ifade kullanmıştı. Ekmek için 5.5 saat bekletmesi ilgimi çekti. Herhalde farklı bir program çalıştırdınız.

    Ayrıca verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.

    Alıntıları Göster
    Kenwoodun kampanyası yarın bitiyor. Bana da bir cevap verebilirseniz sevinirim....

    edit: Aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 28 Nisan 2008; 17:59:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soberman

    Güle Güle Kullanın. Forumda bir arkadaş yanlış hatırlamıyorsam Severin için "Ekmek Makinalarının Mercedes'idir" gibi hoş bir ifade kullanmıştı. Ekmek için 5.5 saat bekletmesi ilgimi çekti. Herhalde farklı bir program çalıştırdınız.

    Ayrıca verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: soberman

    Güle Güle Kullanın. Forumda bir arkadaş yanlış hatırlamıyorsam Severin için "Ekmek Makinalarının Mercedes'idir" gibi hoş bir ifade kullanmıştı. Ekmek için 5.5 saat bekletmesi ilgimi çekti. Herhalde farklı bir program çalıştırdınız.

    Ayrıca verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.


    Selamlar,

    Temennileriniz için ben teşekkür ederim, yok program 3 saat 15 dk. idi. Ama bu süre bitiminde almadık, cihaz içinde 2 saat 15 dk. daha beklettik, aslında evde olmadığımız için beklemek zorunda kaldı desem daha doğru olacak. Biz yanlış program seçtiğimizi yoğurma ve mayala işlemleri bittikten sonra fark ettik ama geri dönmek mümkün olmadı.Bu yüzden kabarmayacapını düşünüyordum ama yanıldığımızı gördüm.




  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.