Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.825
Cevap
62
Favori
604.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğim kadarı ile 1 saat sıcak tutma programı sonrası kazan içinde kalan ekmek terliyor ve altı ıslanıyor olması lazım. Sizde bu durum yaşandı mı veya Severin'in önleyici bir tertibatı var mı?
  • Selamlar,

Geldiğimizde ıslaklık veya terleme görmedik ama çok güzel ekmek kokusu vardı. Kombi açık olduğu için mutfak ortam ısısı 24 derece civarındaydı. belki buharlaşmış olabilir.
    Yoksa dediğiniz gibi cihazın üst camında su tanecikleri olması gerekirdi. Ben ortam ısısından buharlaştığını düşünüyorum.
    Bir dahaki sefere bunu kontrol edicem, ekmeğin resminide eklerim.

Bu arada Söke nin hazır malzemesinin içinde iki tane 500 gr lık un karışımı ve maya paketi var bunlardan iki tane 750 gr lık ekmek yapılabiliyor,
    piyasada 3,6 3,4 gibi fiyatları var bizim ordaki bir markette ise 2,95 bulduk, sinangil 500 gr un karışlı paketi ise 1,85 ytl.
    2,95 + diğer malzeme 0,15 + elektrik =2 * 1kw =2kw* 0,17 )0,34 ytl = 3,44 3,5 en fazla olsun 750*2 =1,5 kg ekmek süper ,
    Ekmek yapmanın verdiği keyif ve zevkin yanında bir de işin maliyetide çok uygunmuş.

Bu konuda başka ürün tavsiyesi var mı.
    Önceki tüm sayfaları eşimle okuduk, önümüzdeki günlerde vereilen tarifleride uygulama başlayacağız.

• Üst tarafta buharlaşmadan ziyade ekmeğin piştiği kazanın içinde, özellikle kazanın alt tarafında terlemiş halde su tanecikleri görünür. Ayrıca ekmeği kazandan çıkardığınız anda alt tarafı daha yumuşak ve ıslak olarak elinize gelir. Gerçi oda sıcaklığı uygun ise altına hava alabileceği bir nihale koyup üzerine de hava alabileceği bir bez örtülürse bir müddet sonra kuruduğu görülür.

Sizlerden uygulamalı tarifler ve Mercedes Severin'in marifetlerini bekliyoruz. Özellikle ekmekte meyalanma genleşmesinden mütevellit yırtılma olup olmadığı ve kapak kümbeti çıkarıp çıkarmadığını merak ediyoruz.

Kolay gelsin.
  • Soberman,

severin Almanya üretimimi yoksa çin üretimi mi. Bir de sanırım siz delonghi de kullanıyordunuz hangisinden daha çok memnunsunuz?
  • PM.
  • bu arada tansaşlarda bir günlüğüne söke karışımı 2,25 ytl ye yakaldım 8 9 tane depoladım. migrsolarda da söke şu anda 2,95 ytl 7 mayısa kadar haberiniz olsun kaçırmayın
  • bugün mounilex xxl modelini peşin160 ytl ye aldım..yanında ekmek tarifleri kitapcıgınıda verdiler..cok acıklayıcıydı...
  • Selamlar,

İkinci denememiz 7 tahıllı diye geçen hazır ürünle oldu, sonuç oldukça iyi biraz az kabarmş gibi geldi, bu arada Severin ilk karıştırmadan sonra eğer ceviz, üzüm vb. bir şey ilave edecekseniz sesli olarak uyarıyor, diğer ürünlerde var mı bilmediğim için yazim dedim, kullanıcı için rahatlık.
    Ancak LCD ekran biraz daha büyük olabilirmiş birde, karıştırıcının mile girdiği yuvadaki hamuru temizlemek oldukça zor oluyor.
  • ilk ekmegimi moulinex xxl la yaptım....kepekli,üzümlü,cevizli ekmegim super oldu...iyiki almısım...sinyalden sonra,uzum ve cevizleri ekledim...pisen ekmegim kolaylıkla çıktı..yıkaması dertsiz...tavsiye ederim..
  • Alaska ekmek makinası aldık 2-3 programında ekmegi taş gibi yaptı 3. kepek ekmegi yapma programı çalışmıyor ALASKA çok berbat bir ürün siz siz olun ALASKA ekmek yapma makinası almayın... Götürüp geri veriyoruz...
  • 2. Sayfada bulunan bir mesajdan alıntı:

Bu arada Simtel'in Alaska makinesini denedim. Programlarında problemler vardı ve ısınınca kapağı içine doğru kaydığı için de hava aldığından kabarması ve pişirmesi iyi değildi. Alaska 2 bıçaklı, 850 Watt, 1.250 Kg kapasiteli ve Metro'da 79.90 YTL idi. Geri göndermek zorunda kaldım.

Resmini de aşağıya koyuyorum:

• evet o rezilliği gördüm resmen rezillik ya...
  • ben tefalin aldım 1sayfa tarif var topu topu.. daha çeşit olan simbonun tarifleri tafale uyar mı ki yaf? meyveleri fln ne zman atacağımı bilem yazmamış :(
  • moulinex xxl la 2.ekmegimi yaptım..hızlı programında....1 saat 20 dk ekmegim hazırdı...hızlı pisirme old icın bu kadar iyi olacagını tahmin etmemistim...hatta 1 ekmegimden dahada iyi oldu...normal söke un la yaptım...eşim sana fırın acalım demeye başladı:) komsularımda cok begendi..onlarda ekmek yapma mak.alacaklar...
  • Ben de Kenwood'u denedim. 3 saat 25 dakikalık programın sadece son 55 dakikasında "pişirme" işlemi yaptı. Geri kalan kısım yoğurma ve dinlendirme kısmı. İlk ekmeği Sinangil Çavdar Unu karışımıyla yaptım. Ek olarak ceviz ve dereotu ekledim. Dereotları kayboldu, bir sonraki sefere farklı içerikler denerim.
    Oldukça kabardı ekmeğim.

• Makine de çok hoş duruyor. Güle güle kullanın.
  • Teşekkür ederim soberman, hediye ettiğimiz kişi de çok beğendi ve memnun kaldı :)
    Üstteki resimde ortasına çizgi atmaya çalışmıştım ancak yamuk yumuk attığımdan öyle durmuş.
    Bu resim de tam buğday köy ekmeği denememize ait. Siyah zeytin ve kekik ekmek içinde muhteşem oldu. Yemek için acele davrandığımızdan çıkarırken ters çevirme esnasında tepesini çökerttim.

Bu resimler cep telefonu ile çekilmekte. Kalitesi yüksek olmamakla beraber dokuyu ve şekli gösterebildiğini düşünüyorum. Ayrıca üzerine tıkladığınızda büyür.

• arkadaşlar 21-06-2006 tarihinde (garanti belgesiyle çok uğraştığımdan ezberledim) aldığım arçelik 2710 ekmekçim adlı ürünü son 2 ay içerisinde 4. kez servise götürdüm ve son 4 aydan bu yana normal ekmek yiyemez oldum. sağolsun serviste beni sinirlendirmemek amacıyla olsa gerek makinayı bana hemencecik vermiyor. her defasında en az 3-4 gün olmak şartıyla erteliyor. bu kezd e tam 7 gün oldu hala serviste. bir iki kez mail ve tlf yoluyla üst makamlardakilere başvurdum sonuç değişmedi. Netcice olarak edindiğim tecrübe ARÇELİK ürünlerinde uzak durmam olduğu. Yakınlarımada arçeliğin bu güzelliklerini anlatıyorum ve devam edeceğimde. 7 gündür ne yapılıyorsa bu makineye anlamadım gitti.

• Arkadaşlar ekmek makinesinde tuzsuz ekmek yapan var mı?
    Ben şu an tuzsuz malzemeyi koyup deniyorum bakalım nasıl olacak
    Ekmek çıkınca sonucu yazarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: 06DF006

Arkadaşlar ekmek makinesinde tuzsuz ekmek yapan var mı?
    Ben şu an tuzsuz malzemeyi koyup deniyorum bakalım nasıl olacak
    Ekmek çıkınca sonucu yazarım

Tuz ilave etmeyişiniz herhalde mayanın çok hoşuna gitmiştir.

Sonuç ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 5 Mayıs 2008; 12:24:26 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.