Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.825
Cevap
62
Favori
604.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sorumun cevabı gelmeden gittim Moulinex aldım. XXL çok büyük geldi. Normalini aldım. En kısa zamanda ben de ekmeklerimizin fotoğraflarını sizinle paylaşacağım:) Yardımcı olan herkese teşekkürler.
  • mesajını şimdi gördüm. ama geç oldu tabi. migrsolarda küçük ev aletleri 11 mayıs son gün olmak üzere % 25 indirimli. sinbo 99 dan 75 e düşmüş. kenwood bm 250 99 dan 75 e ama kalmamıştı daha doğrusu 1 tane kalmıştı . bm 210 da 120 den 90 a o da az kalmıştı 4 5 tane. diğer markalar da hep 25 indirimli
    quote:

    Orjinalden alıntı: sedna_mb

    Sorumun cevabı gelmeden gittim Moulinex aldım. XXL çok büyük geldi. Normalini aldım. En kısa zamanda ben de ekmeklerimizin fotoğraflarını sizinle paylaşacağım:) Yardımcı olan herkese teşekkürler.
  • moulinex xxl ın kitabındaki tariflere birebir uy...o zaman ekmekler cok güzel oluyor...bendede moulinex xxl var..hızlı ekmek programını devamlı yapıyorum...hızlı ekmek tarifim...225 ml su,175 ml süt,2 yemek kasıgı zeytinyagı,625 gr un,2 çay kasıgı tuz,4 çay kaşıgı şeker,15 gr maya....ilk önce su,süt ve yagı koy..sonra unun ilk yarısı,tuz ve sekeri koy,unun diger yarısı ve maya...menü 5 mayayı sıvılarla,tuz ve şekerle temas ettırme...hızlı program 1.20 dk icınde ekmegin hazır...kolay gelsin..
  • Keşke bilseydim. Hiç aklıma Migros filan gelmedi. Cepa'daki Tefal'den aldım. Kenwood almak daha çok aklıma yatıyordu ama bulamayınca artık bunu almıştım. Neyse artık...
    su__ benim aldığım makine xxl değil. O biraz büyük geldi. Bu arada birşey sormak istiyorum. Paketin içinden ayrıca bir tarif kitabı çıkması gerekiyor mu, yoksa kullanım klavuzunun içindeki tariflerlemi yapacağım?
  • moulinex yemek kitabı 4 .... aldığım bayi vermişti.istersen müşteri hizmetlerini ara
  • @quicksand ,

    Resimleri yeni gördüm.

    Bence iyi bir makine diyebilmek için makinenin bir şeyleri hak etmesi lazım. Yoksa her defasında ben ne hatası yaptım diye düşünürüz.

    Ekmek muhteşem olmuş. Neden dersen;

    Boyut olarak tutarlı, aşırı şişmemiş, tepeye değmemiş. Dış kabukta tel tel uzanmış dokular mevcut.
    Kabuk pişirme derecesi mükemmel görünüyor. Karamel görüntüyü ve kıtır yapıyı yakalamışsın.
    Pişme aşamasına geldiği anda maya ölmeden yapmış olduğu son kabarma aynen "yarık" şeklinde kendini gösteriyor ki, bir çok makinede bu katmanı bulamazsınız, ya da kazara bulursunuz.
    Ekmeğin üstünde hem hamur kıvamının ideal olduğunu, hem de makinenin kabartma ve pişirmeyi tam sürelerinde (çökme ya da benzeri olumsuz durumlar meydana gelmeden) yaptığını gösterir kapak kümbeti oluşmuş. Dikkat edin bir çok markada bunu oluşturamazsınız, üstü el ile basılmış gibi çökük olur. İyi olarak adlandırılan makinalarda hamur iyi yoğrulur, gluten ağı tam oluşur, mayadan ortaya çıkan karbondioksit gazı bu elastik ve plastik yapı tarafından yakalanır ve ideal şişme sağlanır. Bence her 10 ekmekten 7-8'inde bu kümbet ve senin ekmeğinin genel özellikleri oluşmaz ise makine bu işi yapamıyor demektir. Ancak, biz fazla iyi niyetli olduğumuzdan, maya mı kötü, un mu bayat, su mu klorlu, tarif mi yaramaz der dururuz.
    Ekmeğin dokusuna gelince, dış kabuktaki başarılı gelişimi destekleyen dokunun kendisi. Homojen yapı ve göz göz olmuş kesit dikkat çekiyor. İçine un harici karışım konulduğunda bu denli başarılı ekmeği yakalamak zordur.

    Bir de, net sonuç için 1-2 dilim ekmeğin tereyağda pişirilmiş köy yumurtası ve taze peynir ile yenilmesi gerekir.

    Eeeee, ne demişler, alet işler el övünür.

    Edit: imla hatası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 12 Mayıs 2008; 19:01:10 >




  • merhaba arkadaşlar beko ekmek yapma makinası aldım. Hiç daha önce alıp kullanan var mı?
  • Böyle şeylere de para verilir mi yahu. Cidden alıp kullanan var mı acaba
    Adım başı bakkal varken ne gerek var bunlara.
    Yine de saygı duyuyorum tabi :)
  • Sinbo 4705 modelini tavsiye ederim arkadaslar :)
  • Gerçekten de evde yapılan ekmeklerin benzerini adım başı bakkalda bulabileceğine inanıyor musun?
  • Hocam en azından fırınlar var. Birsürü çeşit ekmekler satıyolar haksız mıyım
    Olmadı büyük marketler var ne biliyim. Kendi adıma konuşuyorum zaten son derece gereksiz buluyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: soberman


    Gerçekten de evde yapılan ekmeklerin benzerini adım başı bakkalda bulabileceğine inanıyor musun?
  • Fırınların temizliği ortada
    Ama zamanında temiz olmayan bu fırınlardan ekmek aldık yedik
    Ama şimdi evde mis gibi katkısız çeşit çeşit yapıp tüketiyoruz.
    Ekmek makinesi kullanımı her yıl ikiye katlıyor
    Darısı olmayanların başına



    quote:

    Orjinalden alıntı: erhaninho_cArsi

    Hocam en azından fırınlar var. Birsürü çeşit ekmekler satıyolar haksız mıyım
    Olmadı büyük marketler var ne biliyim. Kendi adıma konuşuyorum zaten son derece gereksiz buluyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: soberman


    Gerçekten de evde yapılan ekmeklerin benzerini adım başı bakkalda bulabileceğine inanıyor musun?






  • quote:

    Orjinalden alıntı: erhaninho_cArsi

    Hocam en azından fırınlar var. Birsürü çeşit ekmekler satıyolar haksız mıyım
    Olmadı büyük marketler var ne biliyim. Kendi adıma konuşuyorum zaten son derece gereksiz buluyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: soberman


    Gerçekten de evde yapılan ekmeklerin benzerini adım başı bakkalda bulabileceğine inanıyor musun?



    Şöyle birşey de var,evde ekmek kalmıyor.İşin yoksa çık al(en gıcık olduğum şeydir)hele ki karda kışta.
    Sonra evdeki ekmekler bayatlasın bi tuhaf olsun.

    Ama ekmek makinesiyle öyle mi?Dök unu,suyu,tuzu mayayı baş tuşuna yapsın.Ne olduğunu bildiğin ucuz,sağlıklı ekmek daha ne olsun.Hem de sabah mis gibi ekmek kokusuyla uyanmak var.

    Ekmek makinesi bence Türk halkına son derece uyan bir alet.Yavaş yavaş da yaygınlaşıyor.

    Bizde 2 senedir Sinbo SBM4705 var,gayet güzel.Anneler gününde arkadaşıma aldırdım annesi için,çok beğenmişler.Bunun dışında da birçok kişiye aldırdım bu modeli,herkes memnun kaldı.
    Bunun dışında Kenwood ve Moulinex'in makinelerini de çok beğeniyorum.Bir de Delonghi var,tasarımı çok güzel.Arkadaşım ona hayran kaldı,ama öğrenciyiz malum:) paramız Sinbo'ya yetti.




  • Diyorum ya arkadaşlar bana gereksiz geliyo ama belki o makinalarla yapılmış ekmeği bir görsem bir tatsam belki de fikrim değişir. Kendi ekmeğini kendin yapmak da zevkli olsa gerek hem.
  • bende anneler gününde aldım anneme 3 4 sefer yaptık gerçekten çok güzel ekmekler yapıyor bide annem bütün şeyleri attıktan sonra karıştırıyor makina bu biraz cıvık olmuş un atıyor atma desemde genede atıyor ama hiç problem olmadı tadında falan gayet güzel fırından aldığımız ekmeklerden de daha lezzetli.
  • Alacağını umuyorum vede pişman olmazsım
    Olsaydı sana tatman için ekmek gönderirdim

    quote:

    Orjinalden alıntı: erhaninho_cArsi

    Diyorum ya arkadaşlar bana gereksiz geliyo ama belki o makinalarla yapılmış ekmeği bir görsem bir tatsam belki de fikrim değişir. Kendi ekmeğini kendin yapmak da zevkli olsa gerek hem.
  • Geçen biri anlattı; mahalledeki fırıncı hamurlu elini, hamur karma makinesine su boşaltan hurtumun altında yıkıyormuş, "abi benim yanımda yapma bari" demiş.
    O da "ne olacak ki elim sadece hamurlu" diye cevap vermiş.

    Müşterinin yanın bile bu oluyorsa artık...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mllm

    Geçen biri anlattı; mahalledeki fırıncı hamurlu elini, hamur karma makinesine su boşaltan hurtumun altında yıkıyormuş, "abi benim yanımda yapma bari" demiş.
    O da "ne olacak ki elim sadece hamurlu" diye cevap vermiş.

    Müşterinin yanın bile bu oluyorsa artık...


    Türkiyem cennetim ya.
    Valla biz de makinayı aldık alalı adam gibi ekmek yer olduk.
    Katkısız, tamamen doğal, beyaz unla yapılan ekmek aynen marketlerde satılan tost ekmeğine benziyor, en çok ondan yiyorum zaten.
  • Genel olarak sadece olayı katkısal düşünmemek lazım, Fırınlarda bazen dikkatsizlik yüzünden ortalığı fare,böcek götürüyor yani un'larla teması söz konusu ola bilir arkadaşlar.
    Bende buradan candogan üstadın tavsiyesinle almıştım birtane simbo ( Son derece memlunum )
  • @erhaninho_cArsi,

    aslında cevap vermek istemiyordum, arkadaşlar yeterince ifade ettiler ancak konu hassas olduğu için kendimi tutamadım.

    Ortamı, hijyeni, temizliği, pisliği bir yana bırakalım ki, Dünyanın en temiz fırınları Almanya'dadır, onlarda bile en azından çalışanın teri hamura karışır.

    Kullanılan un Rusya'dan, Kazakistan'dan gelen buğdaylardan öğütülür, Konya Unu, Çorum unu sıradan fırınlarda bulunmaz. örnek olarak iyi bir unun kilosu 1.5 YTL ise tüm masrafları ile beraber ekmeğin kilosu nasıl 1.25 YTL olabilir?

    Sanayi tipi ekmek üretimi için beyazlatılması ve oksidasyonu ilaçla yapılmış unlar tercih edilir, evlerde kullandığımız unlar o kadar kısa sürede mayalanmaz, kabarmaz ve pişmez.

    Una yapılan katkının haricinde, hamurun yoğrulması esnasında da çuvallar içinde bulunan özel kabartma katkısı konulur.

    Ekmeği oluşturan Unun haricinde kullanılan Maya, su, tuz gibi temel bileşenlerin kalitelerini ayrıca sorgulamak gerekir. Örneğin sütlü ekmek denildiğinde 100 ekmek için ne kadar süt konulduğunu düşünüyorsunuz?

    Sağlıklı ekmek olarak satılan kepekli ekmekler bildiğiniz sıradan unun içine sadece kepek ve rengin koyulaşmasına yardımcı olmak içinde kakao benzeri katkıların karıştırılması ile ortaya çıkar. Gerçek tam buğday unu içinde bulunan ruşeym sebebiyle yağlı olduğu için 3 aydan fazla dayanamaz. Besin değeri yüksek diye yenilen ekmekten sadece lif alınır.

    Ekmeğin pişme sonrası başına gelenleri ise saymaya gerek yok.

    Size canlı bir örnek vermek gerekirse, bir yakınımız sürekli dışarıdan kepekli esmer ekmek yiyor, ancak malum şişkinlikten de şikayet ediyordu. Ne zaman EYM (Ekmek Yapma Makinesi) aldı ve gerçek Tambuğday unu kullanmaya başladı, şimdi sindirim sıkıntısı kalmadı, şişkinlik hissi ortadan kalktı.

    Burada sadece EYM'nı konuştuk. Ayrıca evlerde yapılan ve artisan ekmek denen çıtır kalın kabuklu, çiğnemeye gelen dokulu ekmekler konusuna hiç değinmedik. Bu nedenle lütfen kendi yaptığımız ekmekleri market ekmeği ile kıyaslamayalım.

    Örnek olarak aşağıda evde yapılan ve son günlerde moda olan zerdeçal katkılı Tam buğday ekmeğini görüyorsunuz, lütfen kabuk yapısına ve dokuya dikkat ediniz.

     Ekmek Yapma Makinası




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.