Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.825
Cevap
62
Favori
604.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • moulinex xxl la ekmek makinasını almak istiyorum; üzerindeki yazılar türkçe değil: kullanma klavuzu acaba türkçe mi kullanan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. ve ayrıca nasıl bir makina olduğuna dair bilgi verirseniz çok memnum olurum teşekkürler.
  • Ben tarifi denedim ama başarılı olamadım, ayrıca makinayı da berbat ettim
    Bir dahaki sefere artık.
  • Ekmek Sanatı diye boşuna denmiyor.

Ancak sizin başaracağınızdan ve çok güzel örnekler sunacağınızdan eminim.
  • sinbo türk mali ama uretim yeri cin li artik cok nadir cin uretimi olmayan urun bulursun
    suda ekmek yapma makinesinde sinbo gercekten güsel ürünü var ozellikler 4705 modeli 99 ytl falan fiyatı.
    ekmegin yanında recel de yapabilirler hanımlar.
    link'e bakmanda fayda var
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/5463
  • arkadaşlar ben yoktum evde annem kepek ekmeği yapayım demiş kepek unu mu ne almış normal ekmek tarifi şeklinde yapmış ekmek hiç kabarmadı bana kepek ekmeği tarifi verebilirmisiniz makinam kenwood bm250
  • moulinex xxl la ekmek makinasını almak istiyorum; üzerindeki yazılar türkçe değil: kullanma klavuzu acaba türkçe mi kullanan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. ve ayrıca nasıl bir makina olduğuna dair bilgi verirseniz çok memnum olurum teşekkürler.

Bu makineyi kullanan varmı
  • Soberman yardımın için teşekkürler.
    7 karışımlı unlarda bidahakine Söke deneyecem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mak74

arkadaşlar ben yoktum evde annem kepek ekmeği yapayım demiş kepek unu mu ne almış normal ekmek tarifi şeklinde yapmış ekmek hiç kabarmadı bana kepek ekmeği tarifi verebilirmisiniz makinam kenwood bm250

Kepekli Ekmek 900 gr:

Su........................ 1+2/3 kap ölçek
    Tuz......................2 küçük kaşık
    Şeker...................2 büyük kaşık
    Sıvı yağ.................2 büyük kaşık
    Kepekli un..............4 kap ölçek
    Maya (Aktif kuru)....1 küçük kaşık

Proğram................. Kepekli ekmek.
    Ölçüler makinanın içinden çıkan ölçüler.

Beyaz köy kmeği : 900 gr

Su...........................1+1/4 kap
    Tuz..........................2 küçük kaşık ölçek
    Şeker......................2 büyük kaşık ölçek
    Tereyağı (eritilmiş)...2 büyük kaşık ölçek
    Yumurta (Çırpılmış)... 1 adet
    Un............................4 kap ölçek
    Maya (aktif kuru).......1+1/2 küçük ölçek

Proğramı: Beyaz ekmek

• Kepek ekmekleri diğer ekmeklere göre az kabarır diye biliyorum Mak74
  • Bugün TV'de bir prof. beyaz undan uzak durun tam buğday unu alın diyor.
    Ben de beyaz unlu ekmeği çok seviyorum ne yapacaz yaf?
  • quote:

Orjinalden alıntı: albati

Bugün TV'de bir prof. beyaz undan uzak durun tam buğday unu alın diyor.
    Ben de beyaz unlu ekmeği çok seviyorum ne yapacaz yaf?

Herhalde beyaz un değil de beyazlatılmış unu kastetmiş, yoksa beyaz unun vitamin değeri Tam buğday unundan daha yüksek, lif ve bazı madenler bakımından da Tam buğday unu daha zengin. Benim de beğenerek izlediğim o profesörün söylemiş olduğu tam buğday ununun raf ömrü 3, bilemediniz 6 ay. Ekonomik olarak bu tür bir unu ancak kendiniz ekmek yaparak kullanabilirsiniz.

Bence kilo ve şeker derdiniz yoksa, beyazlatma ve oksidasyon işlemleri katkılar ile hızlandırılmamış, protein değeri yüksek beyaz unu kullanmaya gönül rahatlığıyla devam edebilirsiniz.

• Maya yerine kabartma tozu ile ekmek yapmak mümkün mü?
    Deneyen var mı?
  • instant aktif maya ile yapılması gerekiyor...yaş maya da olabilirmiş...kabartma tozuyla hiç denemedim...denememde...mayasız hamur kabarmaz bence...ununa yazık olur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 06DF006

Maya yerine kabartma tozu ile ekmek yapmak mümkün mü?
    Deneyen var mı?

Kabartma tozu ve soda ile yapılan ekmekler var (İrlanda soda ekmeği örneğindeki gibi) ancak bunlar daha ziyade kekimsi görüntü ve lezzete sahip olduklarından bizim ağız tadımıza uymamaktadır. Diğer taraftan soda ya da kabartma tozunun fonksiyonları Mayaya nazaran daha sınırlıdır çünkü kimyasal katkılardır.

Soruyu şöyle netleştirirsek, Maya yerine diğer kimyasallar ikame edilebilir mi? Cevap hayır.
  • Ben de Sinbo ekmek yapmama makinası ile ilgli görüs ve düşüncelerimi yazayım.
    Bundan 6-7 ay önce bir Sinbo ekmek yapma makinasi almistim. Geçenlerde ekmek yoguran pervanenin
    dönerken tavaya sürterek teflonu kazidigini ve çikan teflonun hamura karıştıgını farkettim. Daha önce böyle bir sorun yoktu.Pervanenin milini inceledigimde mildeki pervaneyi tutan çentigin pervaneyi havada tutamiyacak kadar asagida oldugunu ve teflonu kazıdığını gördüm. Derhal Sinbo servisine gittim ve durumu anlattim. Servis, fabrikayla görüserek bana tavanin garanti kapsaminda olmadigini ve pervanenin mile giren deligini sert bir cisimle oymus oldugumu, yeni bir tava almam gerektigini söyledi. Bunun bir imalat hatasi oldugunu ve tavanin yenisiyle degistirilmesi gerektigini söyledimsede öyle olsa ilk kullanımda bu durumun ortaya çıkacaginı ve benim dogru söylemedigim söylendi ve üstüne de bir güzelde firça atıldı. Oysaki ben pervaneyi yerinden çikartırken makinanın orijinal parçası olan metal çıkartma aparatını bile teflonu çizebilecegi endisesiyle kullanmayıp tahta kaşığın sapını kullanıyordum.

Burada şu sorular akla geliyor;

İmalat hatası eger daha ilk kullanimda ortaya çıkacaksa bir yıllık garanti süresi neden var ?
    Ekmek makinası garanti kapsamında, (üzerinde hareketli bir mekanik aksam olmasina ragmen) tava kapsam dışı denilebilirmi ?
    Eğer kullanım hatası diye düsünülüyorsa fabrikaya yollayin bir inceliyelim denilemezmiydi. İmalat hatası olmaihtimali hiç yokmu ?
    Uzakdogu mallarinin kalitesi ortadayken kendi yapmadigi bir makina için daha arızayı bile görmeden kullanıcıyı suçlayan ve servislerini egitme zahmetine bile katlanmayan bir firma nasil bu kadar sorumsuzca faaliyette bulunabiliyor ?

Ayrıca;
    http://www.sikayetvar.com/index.php?ara=sinbo&s22.x=16&s22.y=15&loc=ara sitesinde de görülecegi gibi
    Sinbo markasinin tam anlamiyla piyasaya girdigi yaklasik 1.5 yil içerisinde Sinbo işe ilgili sikayette bulunan 160 kisi var. (Bunun bir kaç kati kullanicinin da sineye çekmis olduklari süphesiz) Bu şikayetlerde de görüldüğü gibiSinbo marka ekmek makinalarinin içindeki ekmek tavasinda çok adi ve kalitesiz teflon kullanilmakta olup, 2-3 ay gibi kisa sürede asinip dökülmekte ve hamura karisip insan sagligini tehdit etmektedir. Üretici/ithalatci ise bu konuya bir çözüm getirmek yerine tavanin yenisinin alinmasini tavsiye etmekten baska bir sey yapmamaktadir.

www.sikayetvar.com sitesinde ki şikayetler her ne kadar halledilmiş gibi görünse de gerçek aslında böyle
    degil. Çünkü şikayet üzerine firmayı arayan site yetkilileri, firmadan aldıkları "halledecegiz" yanıtı ile konuyu halledilmiş şikayetler kapsamına almaktadir. Sorun asla halledilmemiştir ya da geçici bir çözüm bulunmuştur.
    (Site yöneticilerine bu konuyu ilettimse de değişen bir şey olmadı)

Başımdan geçenlerden ve internette ki forumlardan edindigim izlenim, Sinbo marka ürünlerin 2-3 kullanımdan sonra yandığı ya da bozulduğu, en fazla garanti süresi kadar çalistigi sonra da çöpe gitmekte oldugudur.
    Amerika'da ki kuzenim de bu makinadan aldığını ve 6 ay sonra arızalanan makinayı çöpe attığını söyledi.

Ayrica bu firmaya ait servislerin durumu da içler acısıdır. Mesleklerinden, sorumluluktan ve insan ilişkilerinden bi haber olan bu servisler kullanıcılara büyük ızdırap vermektedir. Buna en güzel örnek te Ankara, Kırkkonaklar servisi... Böyle başa böyle tarak !

Allah sizi Sinbo'dan korusun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imagestore -- 29 Mayıs 2008; 10:32:53 >

• Sinbo E,Y uzun zamandır kullanıyorum ama tık demedi daha
    Servis konusuna gelince yazdıklarınıza katılıyorum fakat serviz yerine göre değişir diye düşünüyorum
    Birde yoğurma bıcağını nasıl tahta kaşığın sapıyla çıkartıyorsunuz anlayamadım ekmeği parçalıyorsunuz galiba ?
  • @imagestore,

Başına gelenlere üzüldüm. Bu aletlerin en hassas yerleri ekmek kazanları. Kazan çizilince ya da dökülmeye başlayınca teflon doğrudan yediğiniz ekmeğin içine karışıyor. Kazanların da belirli bir ömürleri yok. Kaliteleri de markadan markaya değişmekte. Maalesef üreticiler kendi sattıkları kazanları garanti harici tutuyor. Bunda bir nebzede, Son yıllarda EYM revaçta olunca Çin'den kalite kontrolsüz çok miktarda gelen EYM'nın sorumlu olduğunu düşünüyorum. Örneklerini de verebilirim. Sadece görülen malzemede değil, görülmeyen program gibi aksamlarda da hatalar mevcuttu. Bu EYM'lerin hataları da maalesef kullanıcıya fatura edildi. Bir EYM'nda iyi pişen diğerinde çöküyor, bir başkasında kabarmıyor, öbüründe kızarmıyor filan. Bizler de hataları hep kendimizde aradık.

Aynı durum benim de başıma geldi. Almış olduğum Breville'nin kazanı 1-2 ay içinde dökülmeye başladı, oysa o sıralar bir başka marka EYM kullanıyor idik. Servisine gittim. Bu süre içinde böyle dökülmesinin normal olmadığını serviste kabul etti. Kazan garanti dışı olmasına rağmen ilgilendiler ve Enkay Grup kazanı İstanbul'a istetti. Neticede bana hak verdiler ancak ellerinde başka kazan olmadığını söyleyerek istersem yerine başka bir elektrikli alet verebileceklerini söylediler. Bu sırada satın aldığım (EP-Center) yerdeki satıcı arkadaş aradı ve depolarında 1 adet kazan kalmış olduğunu söyledi. İstanbul'dan getirttiğim kazanı kendisine vererek sıfır kazanı teslim aldım ve sıkıntı halloldu. Yaklaşık 1 yıldır çok sık kullandığım halde kazanda bir hasar yok.

Keşke sizinle de aynı şekilde ilgilenilse ve imalat hatası olup olmadığı yetkili bir yerde incelense idi. Birazda servisler yetkili olmalarına rağmen maalesef EYM'nı bilmiyorlar ve konudan uzak kalmaya çalışıyorlar.

Tekrar geçmiş olsun.

• Teşekkürler Soberman. Bunların peşini bırakmıyacağım sonuna kadar gitmeyi düşünüyorum.www.sikayetvar.com 'da da görüldüğü gibi Teflon dökülme olayına Sinbo'da son zamanlarda çok sık rastlanır oldu. Ne alakaysa il tarım müdürlüğü bu konuyla ilgileniyormuş. Sanayi Bakanlığına ve Tic. Odası'na şikayetimi ilettim, sıra orada...
    Tüketici hakkını aramayı bilmeli. Türkiye'de meydan çok boş ne yazık ki. ABD'de satın alıp kullandığın bir ürünü aldığın yere geri götürüp "Ben bu makinayı sevmedim" diye iade edebiliyorsun. Tek kelime söylemiyorlar.

spayk07, Sinbo'nun içinden ucu halka şeklinde kıvrılmış bir tel çıkıyor. Bunu pervanenin deliğine takıp çekiyorsun ya... (ASLINDA BU, PERVANENİN TEFLONUNA HASAR VERSİN DE KISA SÜRE SONRA BİR PERVANE DAHA SATALIM DİYE DÜŞÜNÜLEREK KONULMUŞ) Onu kullanmayıp, ne olursa artık herhangi bir kaşık sapı ya da sivri ahşap malzemeyi pervanenin kenarina takıp çekiyorum. Ekmek yine eskisi kadar parçalanıyor bir değişiklik olmuyor. Telle çıkartmaya göre zor bir yöntem ama işe yarıyor. Herhalde yukarıda tam anlatamadım. Kaşık tarafıyla değil yani :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imagestore -- 31 Mayıs 2008; 10:56:55 >

• Başınıza gelenlere üzüldüm ilk cevapda yazmayı unutmuşum
    Bende o teli kullanıyorum ve telden başka şeyle çıkarmak zor gibi duruyor, galiba haklısın teli yıpranması için koymuşlar, ben ilk gördüğümde tel yerine başka birşey olabilirdi diye düşünmedim değil ama yinede kullandım ve şimdi bakıyorumda bıçağın sadece üstünde çizilmeler var yani asıltırken oluşan yıpranma ( Bir dahaki ekmekte başka birşeyle deniyeceğim )
  • Bende sizlerin tavsiyesine uyarak dün Migros'tan Sinbo 4705 ekmek yapma makinesi aldım.99 ytl idi.%25 indirim olup 25 ytl nin kartıma işleneceğini söylediler.Bakalım doğru çıkarsa 75 ytl ye gelmiş olacak.İlk yaptığım ekmek 700gr beyaz orta kızarmış olandan.Akşamdan malzemeyi koydum sabah 8 de ekmek hazırdı.Oldukça iyi kabardı ancak çok hav ve içi biraz az pişmiş gibi.Bir de kabuğundan hafif bir koku geliyor.Sanırım ilk kullanım olduğu için makinenin kokusu.Bir dahaki sefere 900gr ve çok kızarmış olarak deneyeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.