Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.825
Cevap
62
Favori
604.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tam buğday ununu nerelerden temin edebiliriz ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: albati

    Bugün TV'de bir prof. beyaz undan uzak durun tam buğday unu alın diyor.
    Ben de beyaz unlu ekmeği çok seviyorum ne yapacaz yaf?

    bunu senelerdir söylüyorlar sebebi ise içine ekmek daha bembeyaz gözüksün diye atılan ve dozajı fazla kaçırılan gluten maddesi kanser ve çölyak hastalıgı yapmasıdır,mümkünse bembeyaz ekmekten uzak durun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D e n i z -- 1 Haziran 2008; 12:58:34 >
  • Bu katkı maddeleri farklı oranlarda (ama mutlaka) un fabrikalarında katılıyor, imkanı olanlar köylerde üretilen buğdayları su değirmeninde öğütüp kullanabilirlerse en iyisi. Hatta birçok köyde elektrikli değirmenler var, onlarınki de tercih edilebilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: D e n i z


    quote:

    Orjinalden alıntı: albati

    Bugün TV'de bir prof. beyaz undan uzak durun tam buğday unu alın diyor.
    Ben de beyaz unlu ekmeği çok seviyorum ne yapacaz yaf?

    bunu senelerdir söylüyorlar sebebi ise içine ekmek daha beyaz gözüksün diye atılan ve dozajı fazla kaçırılan gluten maddesi kanser ve çölyak hastalıgı yapmasıdır,mümkünse beyaz ekmekten ve beyaz undan uzak durun.



    Sanırım ifade farkı oluşmuş. Gluten, buğdayda bulunan 30 civarında proteinden yoğun olan 2 tanesinin su ile teması sonrasında oluşan ve hamura elastikiyet ve plastik özelliği veren maddedir. Buğdayın mayalanmasının altında bu özelliği yatar. Çölyak konusunda haklısınız, gluten allerjisidir. Ancak, iyi ekmek için proteini yüksek dolayısıyla gluten ağı daha kolay oluşabilen unlar tercih edilmelidir.

    Bembeyaz undan uzuk durun ile aynı fikirdeyim fakat beyaz ekmekten uzak durulması fikrinde değilim, lifli beslenmek zorunda değilseniz beyaz ekmeği gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

    Daha fazla bilgi için:

    http://ekmeksanati.com/documents/59.html




  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman


    quote:

    Orjinalden alıntı: D e n i z


    quote:

    Orjinalden alıntı: albati

    Bugün TV'de bir prof. beyaz undan uzak durun tam buğday unu alın diyor.
    Ben de beyaz unlu ekmeği çok seviyorum ne yapacaz yaf?

    bunu senelerdir söylüyorlar sebebi ise içine ekmek daha beyaz gözüksün diye atılan ve dozajı fazla kaçırılan gluten maddesi kanser ve çölyak hastalıgı yapmasıdır,mümkünse beyaz ekmekten ve beyaz undan uzak durun.



    Sanırım ifade farkı oluşmuş. Gluten, buğdayda bulunan 30 civarında proteinden yoğun olan 2 tanesinin su ile teması sonrasında oluşan ve hamura elastikiyet ve plastik özelliği veren maddedir. Buğdayın mayalanmasının altında bu özelliği yatar. Çölyak konusunda haklısınız, gluten allerjisidir. Ancak, iyi ekmek için proteini yüksek dolayısıyla gluten ağı daha kolay oluşabilen unlar tercih edilmelidir.

    Bembeyaz undan uzuk durun ile aynı fikirdeyim fakat beyaz ekmekten uzak durulması fikrinde değilim, lifli beslenmek zorunda değilseniz beyaz ekmeği gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

    Daha fazla bilgi için:

    http://ekmeksanati.com/documents/59.html





    Evet bembeyaz ekmekten uzak durun burada ifade hatası yapmışım bunun sebebi ise çok uzun buraya yazmıyayım,ama beyaz ekmek yenebilir ama bembeyaz asla yenmemelidir sonucu kansere gider




  • quote:

    Zira unu beyazlatmak amacıyla kullanılan maddelerin çoğu toksik özellikte, sağlığa zararlı prekansorejen maddelerdir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mr.Blof

    Bende sizlerin tavsiyesine uyarak dün Migros'tan Sinbo 4705 ekmek yapma makinesi aldım.99 ytl idi.%25 indirim olup 25 ytl nin kartıma işleneceğini söylediler.Bakalım doğru çıkarsa 75 ytl ye gelmiş olacak.İlk yaptığım ekmek 700gr beyaz orta kızarmış olandan.Akşamdan malzemeyi koydum sabah 8 de ekmek hazırdı.Oldukça iyi kabardı ancak çok hav ve içi biraz az pişmiş gibi.Bir de kabuğundan hafif bir koku geliyor.Sanırım ilk kullanım olduğu için makinenin kokusu.Bir dahaki sefere 900gr ve çok kızarmış olarak deneyeceğim.


    Hayırlı olsun

    Evet ilk kullanımda biraz koku oluyor ekmekte sonra geçer
    Yaz aylarında sorun olmaz ama kışın havalar soğuk olunca ekmek iyi kabarmaya bilir + dinlenen yani biştikten sonra 6 , 7 saat bekleyen ekmekler daha leziz oluyor tavsi ederim ;)

    Değirmen unu kullandım ama sonuç iyi olmuyor, Ekmek fazla kabarmıyor ve üstü göçüyor ama beyaz unla karıştırınca sorun olmuyor




  • merhabalar,
    öğrenmek istediğim, kazanı TEFLON olmayan bir EYM modeli var mıdır? bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı acaba?
  • Forumu okuduktan sonra mantıklı gelmeye başladı bu iş, ilk fırsatta (kampanyada) ben de bir tane alayım diyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: UFO123

    merhabalar,
    öğrenmek istediğim, kazanı TEFLON olmayan bir EYM modeli var mıdır? bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı acaba?



    Yok. Alternatif olarak fırınınızda yapabilirsiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman


    quote:

    Orjinalden alıntı: UFO123

    merhabalar,
    öğrenmek istediğim, kazanı TEFLON olmayan bir EYM modeli var mıdır? bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı acaba?



    Yok. Alternatif olarak fırınınızda yapabilirsiniz.

    teşekkürler üstad, daha önce yazan arkadaşlar haklı, teflon da ufak bi çizik olduğu zaman tehlike büyüyor, teflon da en az beyazlatılmış ekmek kadar kanserojen sanırım, oysa alüminyum türü kazanlar olsa daha mı iyi olurdu acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: UFO123
    oysa alüminyum türü kazanlar olsa daha mı iyi olurdu acaba?


    yapıştırmama konusunda teflonla kıyaslanamaz.
  • @UFO123,

    @kenya64 arkadaşımızın da dediği gibi yoğrulma ve pişirme esnasında teflon'un avantajları kıyaslanamaz. Dediğin konuda yerden göğe haklısın. Teflondan uzak durun diye bas bas bağırılan bir dünyada, evde ekmek yapma işinin yaygın olduğu ve EYM'nın kaynağını oluşturan ABD ve AB'de kullanılan EYM'nın kazanları da teflon. Bu konuda ekol olan Panasonic, Zojirushi, Breadman ve benzeri EYM'nın teflon harici kazanlarını görmedim. Bu durumda ya tüm dünyaya uyup kullanmaya devam edeceğiz, ya da dışarıda yoğurup EYM'da pişireceğiz ki bu pratik değil.

    Benim çözümüm ise hafta içi yoğun olduğum zamanlarda EYM, hafta sonu ise mutfaktaki elektrikli fırında bir kaç büyük ekmek yapmak. Bu durumda EYM, ekmek kalmadığı ya da yoğun olunan zamanlarda kullanılmış oluyor.

    Not: Bu arada tabii (doğal) ve dengeli beslenme uzmanları da ilginç bir şekilde EYM tavsiye ediyor ve kendileri de bu şekilde kullanıyorlar.




  • Ben birkaç başarılı normal ekmek denememden sonra mısır ekmeği yapayım dedim.Ancak hamur önce kabardı fakat pişme esnasında geri indi.Yine de biraz gözenekli ama buğday ekmeği gibi değil.Biliyorum ki mısır ekmeği çok kabarmaz.Ancak benimki önce çok iyi kabardı sonradan indi.Deneyeniniz var mı acaba normalde böyle mi oluyor ,ben mi yanlış yaptım?
  • Mısır ekmeği fazla kabarmaz zaten, ilk baştaki kabarma sıcaklığın etkisiyle içerde kalan havanın şişmesidir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kenya64

    Mısır ekmeği fazla kabarmaz zaten, ilk baştaki kabarma sıcaklığın etkisiyle içerde kalan havanın şişmesidir.


    b) Maya fazla konmuştur.
    c) Son kabarma süresi fazla tutulmuştur.
    d) Pişmenin başında kapak açılarak sıcak hava kaçırılmıştır.
    e) Hamur olması gerektiğinden daha suludur (cıvıktır).
    f) Mayalanma sıcak ortamda yapılmıştır.
    g) yukarıdakilerin hepsi
  • Mısır ekmeği için hamura maya katılmaz zaten, kendi bakterisini kendi üretir mısır unu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kenya64

    Mısır ekmeği için hamura maya katılmaz zaten, kendi bakterisini kendi üretir mısır unu.


    Doğrudur, Mısır Ekmeğinde Mayanın yerini kabartma tozu yada karbonat alır, ifadelerim pişme esnasında çöken hamurlar için geneldir.
  • Bizim köyde mısır ekmeği yapılırken su-tuz-mısır unu haricinde hiçbirşey katılmaz, o yüzden söyledim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kenya64

    Bizim köyde mısır ekmeği yapılırken su-tuz-mısır unu haricinde hiçbirşey katılmaz, o yüzden söyledim.



    Sizden rica etsem, tarifi tam olarak yazıp, bir kaç resim de ekleyerek köyün adı ve tarifi aldığınız kişilerin isimleri ile birlikte bana gönderebilir misiniz?

    Bu tür mahalli ekmekler yok olup gidiyor, kayıt altına alalım ki giden maalesef geri gelmiyor.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.