Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.825
Cevap
62
Favori
604.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman

    Sizden rica etsem, tarifi tam olarak yazıp, bir kaç resim de ekleyerek köyün adı ve tarifi aldığınız kişilerin isimleri ile birlikte bana gönderebilir misiniz?

    Bu tür mahalli ekmekler yok olup gidiyor, kayıt altına alalım ki giden maalesef geri gelmiyor.


    Annem, hanım, yengem hepsi bu şekilde yapıyor. Hatta rahmetli babaannem de böyle yapardı.

    Aynı hamur farklı şeklillerde pişirilir mesela, altında ateş yanan sac üzerinde 10-15 cm çapında ve 1.5-2 cm kalınlığında 6-7 adet birden pişirilir. Yada tepside kuzinede pişirilir.

    Memleket Samsun ama asıl Giresun, yani oranın kültürü bu anlattığım ekmek.

    Şimdi resim bulamam/çekemem ama ilk fırsatta çekip göndermeye çalışırım.
  • Sinbo'nun kitapçığında mısır ekmeği için 2 küçük kaşık maya yazıyor.Ben o tarifi uyguladım.Fakat hamurun önce kabarıp sonra pişmeye başlamadan sönmesi @Soberman'ın seçeneklerinden f şıkkının gerçekleştiğini aklıma getirdi.Çünkü mısır ekmeğinden az önce bir buğday ekmeği yapmıştım.Makine sıcaktı ve güneşli bir ortamdaydı.
  • Tarifi görmedim ancak Mısır Ekmeği değil de mısır unlu ekmek olduğunu tahmin ediyorum. Normal şartlarda sadece mısır unu konularak yapılan ekmekler yağ, sütlü karışımlar veya yumurta yardımıyla kek örneğinde olduğu gibi kabartma tozu veya karbonat katılarak kabartılmaya çalışılır. Buğday unundan başka hiçbir tahıl unu (mısır da dahil) gluten ağını oluşturamadığı için gerçek manada kabarmaz, şekillendirilemez. Bu nedenle de bu tür tahıl unlarının buğday ununa belirli bir oranı geçmemek şartıyla ilavesi yoluna gidilir.

    Yöresel Mısır ekmekleri müstesna. Zaten onlardan puf puf olması beklenmez. @kenya64'ten bu değerli ekmeğin profesyonelce tarifini bekliyoruz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman
    @kenya64'ten bu değerli ekmeğin profesyonelce tarifini bekliyoruz.


    belli bir ölçü yokki, herşey göz kararı.

    En iyi ihtimalle resimlerini çekebilirim sadede
  • Tarifi Şöyle olmasın:

    Göz kararı un, aldığı kadar su, el kararı tuz, kulak memesi kıvamında yoğur, gönlünce mayala, zevkince şekillendir, bezleri kaldırıncaya kadar beklet, çıtır oluncaya sıcak sacın üzerinde gezdir, afiyetle de ye.

    Yapanlar o tarifi öyle bilirki, sana gram mı, kilogram mı, Cup mu, damla mı, ne şekilde istersen (hatta fırıncı yüzdelk ölçüsünde bile) o şekilde en detayı ile verirler. Bu el-göz kararı bir günde ortaya çıkmıyor. Hatta unun tanesinin sayısını bile söyleyebilirler (Bir başak üzerindeki 40 taneciğin her birinde ortalama 20.000 un zerreciği mevcuttur). Öyle bir fotoğrafla kurtulamazsın. Yoksa fotoğrafı İnternetten de indiririz.

    Profesyonel bir tarif bekliyoruz.

    Edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 3 Haziran 2008; 16:39:17 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman

    Profesyonel bir tarif bekliyoruz.


    Ben öğreneyim önce, sonra mısır unu sayısı ile beraber sizi bildiririm

    Bu arada,
    sıcak mısır ekmeğini yoğurdun içine doğrayıp yemesi müthiş olur.


  • Bu arada,
    sıcak mısır ekmeğini yoğurdun içine doğrayıp yemesi müthiş olur.



    Tabii bu yoğurt ta market yoğurdu olmamalı, değil mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman

    Tabii bu yoğurt ta market yoğurdu olmamalı, değil mi?


    inek yoğurdu olması yeterli
  • Belki tarifi vardır ama olmayanlar için mısır ekmeği tarifi

    900 gr mısır ekmeği için :

    Su................................: 1+1/2 kap ölçek
    Tuz...............................: 2 küçük kaşık ölçek
    Şeker............................: 2 Büyük kaşık ölçek
    Sıvıyağ..........................:2 büyük kaşık ölçek
    Mısır unu........................: 4 kap ölçek
    Maya.............................: 1+1/2 küçük kaşık

    Proğram beyaz ekmek
  • Bende simbo var, çok memnunum.katkı maddesi olmayan doğal ekmek yemek harika bir koku.ilk ekmek yaptığımda kokusu bana çocukluğumu hatırlattı.o zaman ekmekler temizdi.
  • arkadaşlar bende kenwood bm210 ekmek makinesi var 3 defa ekmek yaptık ancak her defasında önce kabarmış görülen ekmekler içe göçük şekilde çıkıyor nerede hata yapıyoruz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nino

    arkadaşlar bende kenwood bm210 ekmek makinesi var 3 defa ekmek yaptık ancak her defasında önce kabarmış görülen ekmekler içe göçük şekilde çıkıyor nerede hata yapıyoruz?


    Mayayı değiştirip denemekte fayda var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kenya64


    quote:

    Orjinalden alıntı: nino

    arkadaşlar bende kenwood bm210 ekmek makinesi var 3 defa ekmek yaptık ancak her defasında önce kabarmış görülen ekmekler içe göçük şekilde çıkıyor nerede hata yapıyoruz?


    Mayayı değiştirip denemekte fayda var.



    Dr. Oetker instant kuru maya kullanıyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nino -- 4 Haziran 2008; 12:41:22 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: imagestore

    Ben de Sinbo ekmek yapmama makinası ile ilgli görüs ve düşüncelerimi yazayım.
    Bundan 6-7 ay önce bir Sinbo ekmek yapma makinasi almistim. Geçenlerde ekmek yoguran pervanenin
    dönerken tavaya sürterek teflonu kazidigini ve çikan teflonun hamura karıştıgını farkettim. Daha önce böyle bir sorun yoktu.Pervanenin milini inceledigimde mildeki pervaneyi tutan çentigin pervaneyi havada tutamiyacak kadar asagida oldugunu ve teflonu kazıdığını gördüm. Derhal Sinbo servisine gittim ve durumu anlattim. Servis, fabrikayla görüserek bana tavanin garanti kapsaminda olmadigini ve pervanenin mile giren deligini sert bir cisimle oymus oldugumu, yeni bir tava almam gerektigini söyledi. Bunun bir imalat hatasi oldugunu ve tavanin yenisiyle degistirilmesi gerektigini söyledimsede öyle olsa ilk kullanımda bu durumun ortaya çıkacaginı ve benim dogru söylemedigim söylendi ve üstüne de bir güzelde firça atıldı. Oysaki ben pervaneyi yerinden çikartırken makinanın orijinal parçası olan metal çıkartma aparatını bile teflonu çizebilecegi endisesiyle kullanmayıp tahta kaşığın sapını kullanıyordum.

    Burada şu sorular akla geliyor;

    İmalat hatası eger daha ilk kullanimda ortaya çıkacaksa bir yıllık garanti süresi neden var ?
    Ekmek makinası garanti kapsamında, (üzerinde hareketli bir mekanik aksam olmasina ragmen) tava kapsam dışı denilebilirmi ?
    Eğer kullanım hatası diye düsünülüyorsa fabrikaya yollayin bir inceliyelim denilemezmiydi. İmalat hatası olmaihtimali hiç yokmu ?
    Uzakdogu mallarinin kalitesi ortadayken kendi yapmadigi bir makina için daha arızayı bile görmeden kullanıcıyı suçlayan ve servislerini egitme zahmetine bile katlanmayan bir firma nasil bu kadar sorumsuzca faaliyette bulunabiliyor ?

    Ayrıca;
    http://www.sikayetvar.com/index.php?ara=sinbo&s22.x=16&s22.y=15&loc=ara sitesinde de görülecegi gibi
    Sinbo markasinin tam anlamiyla piyasaya girdigi yaklasik 1.5 yil içerisinde Sinbo işe ilgili sikayette bulunan 160 kisi var. (Bunun bir kaç kati kullanicinin da sineye çekmis olduklari süphesiz) Bu şikayetlerde de görüldüğü gibiSinbo marka ekmek makinalarinin içindeki ekmek tavasinda çok adi ve kalitesiz teflon kullanilmakta olup, 2-3 ay gibi kisa sürede asinip dökülmekte ve hamura karisip insan sagligini tehdit etmektedir. Üretici/ithalatci ise bu konuya bir çözüm getirmek yerine tavanin yenisinin alinmasini tavsiye etmekten baska bir sey yapmamaktadir.

    www.sikayetvar.com sitesinde ki şikayetler her ne kadar halledilmiş gibi görünse de gerçek aslında böyle
    degil. Çünkü şikayet üzerine firmayı arayan site yetkilileri, firmadan aldıkları "halledecegiz" yanıtı ile konuyu halledilmiş şikayetler kapsamına almaktadir. Sorun asla halledilmemiştir ya da geçici bir çözüm bulunmuştur.
    (Site yöneticilerine bu konuyu ilettimse de değişen bir şey olmadı)

    Başımdan geçenlerden ve internette ki forumlardan edindigim izlenim, Sinbo marka ürünlerin 2-3 kullanımdan sonra yandığı ya da bozulduğu, en fazla garanti süresi kadar çalistigi sonra da çöpe gitmekte oldugudur.
    Amerika'da ki kuzenim de bu makinadan aldığını ve 6 ay sonra arızalanan makinayı çöpe attığını söyledi.

    Ayrica bu firmaya ait servislerin durumu da içler acısıdır. Mesleklerinden, sorumluluktan ve insan ilişkilerinden bi haber olan bu servisler kullanıcılara büyük ızdırap vermektedir. Buna en güzel örnek te Ankara, Kırkkonaklar servisi... Böyle başa böyle tarak !

    Allah sizi Sinbo'dan korusun.



    Aynı sorunu ben de Premier EYM de yaşıyorum. Servisin olaya bakışı çok netti. Garanti süresinin bitmesine fazla kalmamış zaten ( 4 ay var bitmesine ) . Parasıyla almaya çalıştığımda bile temin edemediler. Ücret 15 Ytl olduğu halde temin edilsin dediğimle kaldım. Düşünün bir ekmek yapma makinasının en temel aksamlarından olan kazanın merkez servis de stokta olmayışını nasıl açıklarsınız ?

    İstek yaptık temin edecekler sözde. Bu ülkede bir de kanun var nizam var denir. Sözde kanuna göre firmalar 10 yıl ürünlerin parçalarını bulundurmakla mükellef. Açıkcası çok merak ediyorum kazan çinden yola çıkmış mıdır ?





  • quote:

    Orjinalden alıntı: nino

    Dr. Oetker instant kuru maya kullanıyoruz


    Denemek için değiştirmek gerek,
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 06DF006


    Belki tarifi vardır ama olmayanlar için mısır ekmeği tarifi

    900 gr mısır ekmeği için :

    Su................................: 1+1/2 kap ölçek
    Tuz...............................: 2 küçük kaşık ölçek
    Şeker............................: 2 Büyük kaşık ölçek
    Sıvıyağ..........................:2 büyük kaşık ölçek
    Mısır unu........................: 4 kap ölçek
    Maya.............................: 1+1/2 küçük kaşık

    Proğram beyaz ekmek


    Tarif için çok teşekkürler.

    Ekmeğin daha gevrek olması istenirse Maya yerine kabartma tozu ya da karbonat kullanılabilir diye biliyorum.
  • IMAGESTORE Arkadaşım Ben de senin gibi SINBO MAĞDURUYUM ANLATSAM ÇOK UZUN olup başını ağrıtıcam herkesin sineye çektim..2 defa meyva sıkacağını alıp birincisinde kutudan çıkar çıkmaz,bozuk çıktı geri verdim yerine verdikleri.3 adet narenciye sıktım aynı ilk aldığım gibi motor çalışıp dişli sesi geliyordu için den 30 yl para vermiştim servisler ile uğraşmayayım diyerek(Elimden elektronik ve Mekanik işleri gelir)içini açıp dişlilere bakayım dedim ne göreyim vidaları yalama ve dişleri yok olmuş uzun uğraş ile açıtım içindeki Motor görevi gören aletin vidaları bile biri siyah ve (yıldız tip)farklı model -diğeri metalik düz tip ve acemice tuttrulup diş kısımları yenmiş ..anlayacağınız sözde tamir görmüş iade ve adi malı yeni diye 2 defa aldatıldım...Ben ne yaptım dersiniz 2 yaşındaki oğluma anında oyuncak yaptım ve philips alu 1861 aldım çok ama çok memnunum.Kardeşimin blenderıda aynı sinbo ve bozulup servis kullanıcı hatası demiş parça yok denmiş ve bana geldi ben ne yapacağım DİREKT ÇÖPE (layık yerine.....)daha uzun hikaye KENWOOD BM 210 EYM aldım sorunum yok.....Bu tür firmalara Sanayii ticaret bakanlığı nasıl izin verir ,,hala anlamıyorum...
    (BU YAZDIKLARIM ÖZGÜR KENDİ DÜŞÜNCELERİM VE YAŞADIKLARIM.)firma avukat ve yetkilileri alınmasın....




  • Telsiz09 Başınıza gelenlere üzüldüm
    Sorun yaşayanlar böyle yazarsa başkalarıda böyle durumlara düşmezler, Paylaştığınız için teşekkürler

    SiNBo gözümden düştü
  • Biz de 1,5 yıldır simbo kullanıyoruz bir sorun yaşamadık.
    Geçende Esse mağazasında essenso marka (kendi markaları) makineyi inceledim, teflon kabı bizim 4705 simbonun kabının tıpatıp aynısı.
    Demek bir çoğu aynı firmaya ürettiriyor.
  • Bu nasıl çok satılan marka ki, adı bile Sinbo'mu, Simbo'mu belli değil?


    Mısır Ekmeği böyle birşey mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 8 Haziran 2008; 21:41:55 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.