Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.825
Cevap
62
Favori
604.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • soberman

    Örnek olarak aşağıda evde yapılan ve son günlerde moda olan zerdeçal katkılı Tam buğday ekmeğini görüyorsunuz, lütfen kabuk yapısına ve dokuya dikkat ediniz.


    Bu ekmeğin unu marketlerde bulunur mu
    Ekmek te nefis gözüküyor

    Sen bildiklerini paylaşmaya devam et. Her yazdığın bir bilgide EYM alanlar
    olduğuna eminim. Sağlıklı ekmekler yemeler
  • @06DF006,

    İyi niyetli ve yapıcı yaklaşımların için teşekkür ederim.

    Amacım bilgiyi paylaşmak. Bunun için de değişik yollar deniyorum.

    Un konusu aslında detaylı anlatılması gereken bir konu. Hem ucuz, hem iyi unu almak önemli olan. Un kalitesi ve protein oranı düşük olunca ekmeklerden de gerek görünüm, gerekse de lezzet olarak hayır gelmiyor.

    Resimde görülen ekmeğin yapımı çok orijinal, hiç yoğrulmadan yapılıyor. Un olarak ta ciddi ciddi tam buğday unu karışımı kullanıldı. Resmi büyütürseniz sarı lekeler şeklinde içindeki ruşeymi de görebiliyorsunuz.

    Umarım ileriki günlerde bu bilgileri de paylaşırız.
  • söke karışımlarda katkı maddesi var mıdır arkadaşlar yani kendi ekmeğimizi yapıyoruz ama sonuçta fabrikasyon bişi karışım ne dersiniz
  • Soberman detaylı anlatımın için teşekkürler
    zerdeçal katkılı Tam buğday ekmeğini ( Ekmeği buradamı bişirdin, Ekmek makinasında bişirilmemiş gibi duruyor )
     Ekmek Yapma Makinası


    Ben ekmek makinasında hazır un kullanıyorum, hazır un'la çuval un'u 1 ölçek kadar karıştırıyorum bazen bunun yanına yarım ölçek yulaf un'u karıştırıyorum gayet güzel oluyor

    Soberman sen hangi marka un'ları tercih ediyorsun ?




  • @spayk07 ,

    ilahi, sabah sabah beni güldürdün.

    Ankara'da apartmanda oturuyorum. Her gün malzemeyi hazırlayıp 8 saatlik yola gidiyorum, pişirip geliyorum. Çok Hoş.

    Resmini verdiğim ekmekler apartman dairesinde, çok pahalı malzemeler kullanılmadan (malum ekonomi) yapılmıştır.

    Arkadaşların ve çevredekilerin arzusu üzerine tüm bu sorulara cevap verecek bir site hazırlamaya çalışıyorum. Hemen hemen bitti sayılır. Burada diğer sitelerden toplanan bilgiler değil de bizzat bildiğim ve uyguladığım tecrübelerim mevcut.

    Örnek olarak
    yoğrulmayan ekmek
    taş ekmeği
    tava ekmeği
    torba ekmeği ve
    EYM ekmeği (hem de ekşi maya)

    detaylı olarak uygulamalı anlatılıyor, un, buğday, malzemeler vs. detaylı olarak veriliyor.

    Aşağıda imzamda bulunan linkin üzerine tıklayarak girebiliyorsunuz.

    Yorumlarınızı bekliyorum.




  • Gayet güzel olmuş, her ne kadar Firefox'ta tüm yazılar iç içe girmiş gibi gözükse de ilgiyle okuyorum. Teşekkür ederiz.
  • Ekleme yapıyorum, işime oldukça yarayacak bilgiler edindim. Ön maya olmadan yapılabilen bir EYM tarifiniz de varsa paylaşabilirseniz sevinirim. Ön mayalıyı da deneyeceğim en yakın sürede
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hazar

    Gayet güzel olmuş, her ne kadar Firefox'ta tüm yazılar iç içe girmiş gibi gözükse de ilgiyle okuyorum. Teşekkür ederiz.


    Haklısın, yeni fark ettim, malzemeler listesinde karışıklık olmuş. IE'de problem yok gibi görünüyor.

    Birazdan tarifler için 2 ayrı ekmek yapıp (torba ve taş) sitede yayınlayacağım, bu arada onu da düzeltmeye çalışırım.

    Yapıcı eleştirileriniz için teşekkür ederim.

    Edit: ikinci mesajınızı yeni gördüm. Standart ekmek yapmak daha kolay. Ancak ön mayalı (ekşi mayalı) ekmeğin lezzeti, kokusu, kabuk yapısı ve dayanıklılık süresi çok farklı. Ayrıca aynı ekmek farklı teknikler ile hangi sonucu veriyor kıyaslamasını yapmak amacıyla bu yöntemi uyguladım.

    Bu gün için torba ve taş ekmek uygulaması yapıp tarifini yayınlaya çalışacağım. Yarın, EYM'nda temel ekmek, ingiliz muffin ekmeği ve fransız ekmeği yaparak tarifini yayınlamayı planlıyorum.

    Edit: Uyguladığım yüzlerce tarif var fakat onların yerine yeniden uygulayıp fotoğrafını çekerek tarifi yazmak istiyorum. O nedenle tarifler boş. Beraberce dolduracağız.

    Link konusunu da kullanmış olduğum programın kısıtları yüzünden zorlanıyorum. Bu hafta sonu umarım hallederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 17 Mayıs 2008; 13:39:09 >




  • Müthiş. Tekrar teşekkürler.

    Bu arada tarifler sayfanız da (http://www.ekmeksanati.com/documents/elements.php) boş gözüküyor. Breville ve Delonghi ekmek makinalarının Türkçe kılavuzu için tıklayın denilmiş ama link yok.
    Eksik veya hatalı gördüğüm yerleri gözünüzden kaçtıysa diye yazıyorum, yanlış anlamazsınız umarım.

    Ayrıca sitenizi hazırlarken karşılaştığınız ve içinden çıkamadığınız bir durum olursa yardım edebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 17 Mayıs 2008; 13:37:28 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hazar

    Müthiş. Tekrar teşekkürler.

    Bu arada tarifler sayfanız da (http://www.ekmeksanati.com/documents/elements.php) boş gözüküyor. Breville ve Delonghi ekmek makinalarının Türkçe kılavuzu için tıklayın denilmiş ama link yok.
    Eksik veya hatalı gördüğüm yerleri gözünüzden kaçtıysa diye yazıyorum, yanlış anlamazsınız umarım.

    Ayrıca sitenizi hazırlarken karşılaştığınız ve içinden çıkamadığınız bir durum olursa yardım edebilirim.



    Çok teşekkür ederim. 10 sene önce site hazırlamış biri olarak çok şey değişmiş. Başedemezsem yardımınızı mutlaka isteyeceğim.
  • Tariflerini sabırsızlıkla bekliyorum
  • Arkadaşlar aşağıdaki ürün nasıl? Bugün inceledim biraz, dışı diğerlerine oranla daha ufak. Aynı şekilde kapasitesi de öyle. Yorumlarınızı bekliyorum, annem okey derse belki alabilirim
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=120070043&CS_Category=_EKMEK_YAPMA___MISIR_PATLATMA_MAKINESI914&CS_Catalog=_BEYAZ_ESYA




  • Yanlış bilmiyorsam bu model 500 gr.'lık ekmek yapıyor.
    Yani daha sık yapmak zorunda kalırsınız.
    Biz iki kişi 700 gr. ekmeği 2-3 günde yiyoruz.
    Ona göre ayarlayın kendinizi.
  • Alınabilir bir ürün gibi Afacan

    Soberman un karıştırmayla ilgili yardımcı olabilirmisin, Ayrıca vermiş olduğun link çok faydalı her konuya açıklık getirmişsin teşekkürler
    Ben marketden Sökeun ( Börek Baklava işleri için olandan ) alıyorum, Ruşeym ilaveli un karışımı, Yulaf un karışımı, Çavdar un karışımı Bunlardan 900gr ekmeğe nasıl nekadar karıştırdığımın önemi varmıdır ? varsa ne yapmalıyım ? yoksa karıştırmadanmı ekmek yapmalıyım ?

    Diğer un çeşitleri: Köy ekmeyi karışımı, 7 Tahıllı un karışımı, Tam buyday un'u karışımı, Geleneksell ekmek un'u karışımı Bunlardan tavsiye ettiğin varmı ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: spayk07

    Alınabilir bir ürün gibi Afacan

    Soberman un karıştırmayla ilgili yardımcı olabilirmisin, Ayrıca vermiş olduğun link çok faydalı her konuya açıklık getirmişsin teşekkürler
    Ben marketden Sökeun ( Börek Baklava işleri için olandan ) alıyorum, Ruşeym ilaveli un karışımı, Yulaf un karışımı, Çavdar un karışımı Bunlardan 900gr ekmeğe nasıl nekadar karıştırdığımın önemi varmıdır ? varsa ne yapmalıyım ? yoksa karıştırmadanmı ekmek yapmalıyım ?

    Diğer un çeşitleri: Köy ekmeyi karışımı, 7 Tahıllı un karışımı, Tam buyday un'u karışımı, Geleneksell ekmek un'u karışımı Bunlardan tavsiye ettiğin varmı ?


    Un karıştırmaktan kastım 2 (ya da 3 ölçek) beyaz una 1 ölçek tam buğday unu karışımı idealdir. Diğer yulaf, çavdar gibi karışımlardan benim fikrim 2 Yemekkaşığını geçmemesi, hadi uzmanlaştınız, 1/2 Cup'u geçmemesi ni tavsiye ederim. Oran fazla kaçınca ekmek hem görüntü, hem de lezzet olarak ağırlaşmakta. Beyaz ekmek, tam buğday unu ve diğer unları bir araya koyunca maya üzerine serpiştirilip tel ya da silikon çırpıcı ile iyice karıştırılarak mayaya ve miksere yardımcı olunur. Daha sonra tuz üzerine serpilerek o da karıştırılır. Güzel ekmeğin püf noktalarından biri de toz haldeki karışımların kuru halde iken iyice karıştırılıp homojenliğin sağlanmasıdır.
    Mikserde dahi yeni anlayış olarak toz haldeki karışım sıvı ilave edilmeden karıştırılır, bu da yoğurma süresini kısaltır, mayanın fermantasyonunu hızlandırır.

    Söke'nin hazır un karışımları çok güzel. Sitemde de belirttiğim gibi tam buğday unu iyi, beyaz unlar kötüdür demek yanlış. Şayet gerçekten lifli beslenmeye ihtiyacınız var ise Tam buğday unu (karışımını) tercih edin, yoksa arada beyaz undan ekmekler deyapılarak tüketilmelidir.

    Söke'nin karışımlarını sırası ile kullanabilirsiniz. Bana ücret olarak pahalı geldiği için tercih etmiyorum. Ayrıca karışımı kendim hazırladığımda malzemeyi ve miktarlarını ayarlamış oluyorum, ayrıca daha ucuza geliyor.

    Sağlıklı ve leziz san'at ekmekleri yapmanızı dilerim.




  • Sayın Soberman, elimizde mutfak terazisi olmadığında acil durum çözümü olarak önerebileceğiniz "un ölçmek için bir teknik" var mıdır? Şöyle ki, sadece makinanın yanında gelen ve mililitre olarak çizgilere ayrılmış kabımız var. Malum mililitre sıvıların hacmi için, unlarda işe yaramıyor. Bu gün de Pazar . Her ne kadar doğru bir çevirme şekli olmasa da "şu kadar mililitre bu kadar grama eşdeğerdir (ya da yakındır)" gibi bir tesbitiniz vardır diye soruyorum.

    İmzanızdaki linke tıkladığınızda resimlerin açılmadığını da belirteyim. index.html'den sonraki / işareti işi bozuyor. (Sunucu "index.html" adında bir klasör var gibi düşünür.)http://www.ekmeksanati.com/ olarak linki verseniz işiniz hallolur.

    ve edit: Eğer bugün ön mayasız beyaz ekmek tarifi yayınlayacaksanız bilmek isterim. Dün hızlıca okurken ön mayanın bir gece boyunca beklemesi gerektiğini gözden kaçırmışım da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 18 Mayıs 2008; 11:30:45 >




  • karışımı kendim hazırladığımda malzemeyi ve miktarlarını ayarlamış oluyorum, ayrıca daha ucuza geliyor. 

    Bu malzemeyi marketlerde bulmak mümkünmüdür ?

    Sizin ekmek resimlerine hayran kalıyorum Tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler

    San'at ekmekleri yapmak için bir Kuzine gibi fırın tarzı birşeyler yapmayı düşünüyorum evin yanına ( Ateşi altından yakmalı ) Bakalım yapa bilecekmiyim yaparsam buraya resim olarakda koymayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spayk07 -- 20 Mayıs 2008; 12:26:44 >
  • 1 Cup (240 ml.) beyaz un= 125 gr. (ortalama)
    1 Cup (240 ml.) tam buğday unu= 135-140 gr. (ortalama)

    sitede bunu özellikle belirttim. Dönüşüm olarak ihtiyaç oluyor.

    ekmeklerin arzu edilen kalitede olabilmesi için ön maya kullanımı maalesef kaçınılmaz. Diğer türlü tarifler bol miktarda mevcut. Bu günde ön mayalı ekmekler üzerinde tarif uygulaması yapıyorum.

    İllaki beklemeden yapacağım diyorsanız aynı ölçüleri hazırlayın, bir gece beklemeden hemen uygulayın, standart ekmeklere nazaran yine de güzel olduğunu göreceksiniz. Bir gece bekleme ekşiterek mayanın farklı enzimler salmasını ve daha etkili olmasını sağlamakta.

    Not: Öneriniz için teşekkür ederim. Ancak dediğiniz türde verdiğim kısayol maalesef firefox'ta açılmıyor. IE'de problem yok.
  • Teşekkürler. İmzanızdaki link şu haliyle FF ve IE'de sorunsuz çalışır (ve çalışıyor da).

    Tarifinizi uygulamaya gidiyorum :)
  • Arkadaşlar şu Sinangil'in 7 karışımlı unundan aldım hiç kabarmadı, herşeyi paketin üstündeki tarife göre yaptık ama kütük gibi bişey oldu.
    Bu unlar için özel bişey yapılıyormu?
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.