Şimdi Ara

Ekonomi Bitti , Şimşek Son Kozlarını Oynuyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
6
Favori
12.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Her şey mükemmel olsa bile 2 seneye toparlanması neredeyse imkansız. Bu şekilde sadece vergileri aşırı olarak artırarak zaten düzelmez. Ayrıca şu anda bile rte "olay gene faize geliyor" demeye başladı. Yani ekonomi biraz düzelse muhtemelen rte gene işlere karışacak.

Ülke ekonomisi sadece parasal müdahale ile düzelmez. Adalet, eğitim, mülteci sorunu falan da ciddi oranda düzelmeli ki hem vatandaş rahatlasın hem de dışarıdan yatırımlar gelsin. Bu konularda ülkenin daha kötüye gideceğine herkes hem fikir herhalde.

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Chp hemfikir degil ki erken secim istemiyor

Ben muhalefetten umudu kestim mammat abi toparlarsa toparlar gibi geliyor artık fitch vb kurumlar ulkenin notunu buyumesini falan pozitif gormeye başladı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Dostum erken seçim isterlerse ekonomiyi toparlayamayacaklarını biliyorlar 5-10 yıl toparlanmaz çok rahat bu ekonomi bence Ekrem abim plan yapio ekonomiyi düzeltmek için skskkssjjs

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

Şöyle bir şey var. Yarın seçim olsa akpnin min. %35 oyu var. Ekonominin etkileri vatandaşta daha epey sene etkileyecek. Yani şimdi chp iktidar olsa 1 sene sonra "cehape ülkeyi batırdı, akpyi getirelim kurtarsın bizi" denecek ve chp gene uzun yıllar bu yüzden iktidar olamayacak.

Yani önce herkesin ekonominin kötü olduğuna, toparlanmanın yıllar alacağına ve tüm suçlusunun akp olduğuna ikna olması lazım.

• Antlion A kullanıcısına yanıt
    Aynen,millet aklini başına almalı artık.Tek adam rejimi bitmeli akp gitmeli.Bu adamlardan ülkeye bir faydası olmaz zararı çok olur.!!

• _turbo_ kullanıcısına yanıt

Bahane hazır yani

• Bat-Man kullanıcısına yanıt

Dış güçler batırdı ekonomimizi. Tabiki hazır bahane :)

• Bat-Man kullanıcısına yanıt
    Bahane degil aci gercek bu. Nasil bir bataktayiz hala farkinda degilsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

son zamanlarda okuduğum en doğru cümle. o %35 ikna olmadan hiç bir şey değişmez bu ülkede...

• _turbo_ kullanıcısına yanıt

İyi o zaman hiç iktidarı değiştirmeyelim? Nasıl olsa batakdayız, gelende en kaz aldık diyip devam edecek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehmet Şimşek liberal ekonomi yanlısı, serbest piyasa ekonomisini savunuyor, ona kalsa 2 milyon devlet memurunu işten çıkarır, birçok kamu kurumunu kapatır, özel sektörle rekabet eden kamu hizmetlerini durdurur. Fakat anlamadığınız nokta şu ki Mehmet Şimşek sadece öneri sunabiliyor istisnalar haricinde, kabul edilip edilmeyeceği tepedekinin inisiyatifinde. Mehmet Şimşek tasarruf politikasına geçmek istedi fakat ufak tefek uygulamalar haricinde kafasındakileri uygulatamadı. O yüzden iki haftadır yeni vergiler getiriyor kamu harcamalarını düzene sokabilmek için. Maalesef ülke ekonomisi batacak yüksek vergilerden ötürü, bunun sorumlusu olarak Mehmet Şimşek gösterilecek fakat biliyoruz ki aslında o değil...

• Akp sadece ekonomiyi mahvetmedi bir de mülteci sorunu cikardi basimiza milyonlarca it kopuk ülkeye doldu bir coguna vatandaslik verdiler.. turk pasaportunun degeri itibari sıfır oldu dünyanin gozunde.. bu verdigi zararlarin ne yazikki telafisi yok... ve ulkeye doldurdugu bu kackinlar yuzunden max 5 yil icinde bir ic savas cikmasi kacinilmaz ülkede..

cocuklarimi bu ulkeden kacirabilmekten baska bir sey dusunmuyorum artik.

• Platon'a göre zengin sınıfın alabildiğine zengin olma isteği sonucu demokratik düzene geçilmiştir. Soylu ve cesur kişilerin birleşerek site düzenini yıkması sonucunda demokrasi kurulmuştur. Böylece dileyenin dilediği gibi yaşadığı, herkesin kendisine bir düzen kurduğu bir "düzen panayırı" ortaya çıkar ki, bu da düzensizliğin ayrı bir türüdür. Platon, demokrasiyi çekici, anarşik, eşit kadar eşitsize de bir türlü eşitlik veren bir yönetim olarak görmektedir. Platon demokraside üç sınıftan bahseder: Oligarşideki yönetici sınıftan çok daha kalabalık olan yöneticiler, zenginler ve küçük gelirli halktır. Yöneticilerin, zenginler ile diğer sınıf arasında denge kurma çabaları kutuplaşmayı engelleyememiştir. Platon'a göre demokrasi yönetiminde özgürlük düşüncesinin her yere yayılmaması imkansızdır. Satın alınmış kadın, erkek köleler, kendilerini satın almış kişiler kadar özgürlerdir. Sıradan bir insanın yönetimde yer alması Platon için büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Çünkü o her işin ustası tarafından yapılmasını ısrarla savunmuştur. Oysa demokrasi, yönetimi bu işin ustaları denilecek az sayıda kişiye değil, halka yani çoğunluğa bırakmaktadır. Çoğunluğun yönetimi Platon için asla doğru bir yönetim şekli değildir. O, bilgisiz ve tasasız devlet yönetme şekli olarak gördüğü demokrasiyi, filozof-kral yönetimindeki aristokratik devlet ile değiştirmeyi önermektedir

• İnancının derinliğini kavrayamayan düşüncedeki insanların,

seçimlerim derinliğini anlayabilmesinden umudu kestim.

Erdoğan gitsin diye sürekli ısrar edenler,

bize daha büyük sıkıntılar yaşatacak olanları niye gösteriyor ?

Sinan Oğan vardı örneğin, sağcılar da solcular da,

çocukça mantıklar kurarak, sabit fikirliliğe devam ettiler.

• şimşeğin görevi halkı korumak değil halk umurunda bile değil onun görevi yabancı yatırımcının parasını korumak.

• mhanbostanci M kullanıcısına yanıt
    x (formerly twitter)
    DarkWeb Haber (@Darkwebhaber) on X
    https://x.com/Darkwebhaber/status/1803197247292592624

o %35'ten bir örnek. Ekonomi ile ülkeyi yönetenleri bağlaştıramıyor.

• Bu ülkede ben kendimi bildim bileli birileri ( Genelde bu bağıranlar varlık içinden. ) hep öldük bittik battık uçurumdayız yandık yok olduk ülke geri dönemez battı naraları atıyor :)

• Mehmet Şimşek'i bilmem ama, Ak parti Hükümetinin 2028'e kadar son dönemi.

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

Quattro S Line paket ise ben alabilirim  

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.