Şimdi Ara

Ekonomi çöküyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
5
Favori
3.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bank

kralı gelse çökertemez

senelerdir "çöktü çökecek" diye çığıran parazitlerin oyununa gelmeyin

Gelir seviyesi düşük, vergiler aşırı derecede yüksek.

Kralı gelse çökertemezmiş. En basidinden vergileri normal seviyesine çekseler 1 haftada devlette para kalmaz be Doğrudüzgün sanayi yok üretim yok, işsizlik artıyor. Arjantin'in yolundan götürüyorlar baştakiler sağolsun !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arjantin'e kadar iyi gidiyordun vesselam, herkes kendi seçimini yapar

Arjantin sefaleti seçti, Türkiye sağlam ekonomiyi

baştakiler şükür ki sağlar, ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar, halkın iradesi sağolsun

bu değirmenin suyunu kralı gelse kurutamaz, deneyin de görün
  • İşsizlik %10 olmuş kaç tane fabrika açıldı acaba?
  • quote:

kralı gelse çökertemez

senelerdir "çöktü çökecek" diye çığıran parazitlerin oyununa gelmeyin

Sıcak parayla dönen ekonomiyi bırak kralı en beceriksizi bile çökertebilir.

Nakit alışveriş yapan kaldı mı? Herkes kredi kartı denen plastiği kullanıyor.

Üretim var mı? En fazla montaj sanayi. Eğitim sistemi akla ve bilime uygun mu? Hayır. Tekniker bile yetiştiremeyecek kadar kalitesiz. Teori ezberle-geç şeklinde sınav sistemleri.

Toprağı işleyebiliyor musun? Hayır. Çünkü krediler, faizler, domuz gribi yalanı, rant uğruna yapılan istimlaklar çiftçiyi bitirdi.

Halkında açlıktan, soğuktan zatürre olup ölen 40 günlük bebekler varken kendisine AK SARAY yaptıran birini bana utanmadan savunuyorsun ya!

Sizde vicdan kırıntısı bile kalmamış.

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    çökertemez efendim, bugüne bugün memlekete yapılan yatırımlar, kredi derecelendirmeleri, herşey ortada

halkın iradesine karşı gelip boşuna nefes tüketmeyin, senelerce onları serbest ekonomiden mahrum bırakanlar şimdi de muhalif ağızla aynı halka hakaret ediyorlar Maşallah
  • quote:

çökertemez efendim, bugüne bugün memlekete yapılan yatırımlar, kredi derecelendirmeleri, herşey ortada

halkın iradesine karşı gelip boşuna nefes tüketmeyin, senelerce onları serbest ekonomiden mahrum bırakanlar şimdi de muhalif ağızla aynı halka hakaret ediyorlar Maşallah

Tabi tabi...

Özelin önünü hunharca aç, rekabet piyasasını düzenleme, sonra esnafı yok et.

Sadece istanbul'da onlarca avm var!

Şu belgeseli bir izle bakalım.

• vatandaşa ekmek kapısı, isdihdam kaynağı ne zamandan beri ekonomik çöküş sebebi oldu

boş muhalefeti bırakın icraata geçin
  • quote:

Serbest ekonomi mi?

AKP denen kepaze bu ülkeye saman ithal etmiş bir hükümettir.
    Bu hükümet döneminde kurutmalık bamyanın kilosu 70lira olmuştur.

Hepsini geçtim,

Serbest dedin değil mi?
    Bu hükümet yurtdışından alışverişe 75 Avro sınır getiren,
    Kozmetik, parfümeri ve cep telefonu alışverişini ise tümden yasaklayan bir partidir.
    Dünyada eşi benzeri görülmemiş şekilde yurtdışından alınan telefonu bu ülkede kullanabilmek için Pasaportunak kaydetmek ve HARAÇ ödemek zorundasın.
    Dünya'da bir ilki gerçekleştirdiniz, o da böyle ne idüğü belirsiz düzenlemeler.

Şimdi açıkla bakalım neyin serbest ekonomisi bu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 22 Ekim 2014; 13:25:18 >

• quote:

vatandaşa ekmek kapısı, isdihdam kaynağı ne zamandan beri ekonomik çöküş sebebi oldu

boş muhalefeti bırakın icraata geçin

Vatandaşa dağıtılacak kimlikten 1 günlük yövmiyesini istemek ekonomik çöküşün en belirgin âlametidir.
    Yüce Türkiye Devleti, dağıtacağı 5 lira maliyetli (?) kimlik için vatandaşından 13 lira haraç istemektedir.

Boş sempatizanlığı bırakın, açın kör gözlerinizi.
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Bravo Barış
  • dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı

eskiden hiçbir suretle alışveriş yapamazdınız, gümrüklere adam gibi kontrol getirilince mi özgürlükçü oldunuz

son 10 yılda muhalefetin hayal bile edemeyeceği dış yatırım sağlandı, devlete yük olan bazı kurumların özelleştirilmesine bağırıp çağıranlar nerede şimdi

tekelci muhalefetin içindeki adamlarınız bile kabul ediyor ekonomik gelişmeyi artık bugün

vergisini veren, kontrolden geçen istediği yatırımı yapar, alır satar

serbest ekonomi ve sebest pazardan böyle bihaber olmamak gerek, değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

Vatandaşa dağıtılacak kimlikten 1 günlük yövmiyesini istemek ekonomik çöküşün en belirgin âlametidir.
    Yüce Türkiye Devleti, dağıtacağı 5 lira maliyetli (?) kimlik için vatandaşından 13 lira haraç istemektedir.

kör gözleri açmayı size bırakıyorum

halkın iradesi bugün herşeyin farkında vesselam
  • quote:

dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı

eskiden hiçbir suretle alışveriş yapamazdınız, gümrüklere adam gibi kontrol getirilince mi özgürlükçü oldunuz

son 10 yılda muhalefetin hayal bile edemeyeceği dış yatırım sağlandı, devlete yük olan bazı kurumların özelleştirilmesine bağırıp çağıranlar nerede şimdi

tekelci muhalefetin içindeki adamlarınız bile kabul ediyor ekonomik gelişmeyi artık bugün

vergisini veren, kontrolden geçen istediği yatırımı yapar, alır satar

serbest ekonomi ve sebest pazardan böyle bihaber olmamak gerek, değil mi

Benim sorularımın cevabı yok.
    Vakit kaybı yaratma, soruya cevap ver.

Senin ÖZELLEŞTİRME dediğine biz PEŞKEŞ diyoruz.

bkz. Başkent Doğalgaz İhalesi
    bkz. Eti Maden İşletmeleri Yolsuzluğu
    bkz. BOTAŞ Enerji Yolsuzluğu

Hey yavrum hey,
    Serbest piyasayı "sat yavrum sat, sat; satamazsan yediğine doyma" olarak anlamak bu olsa gerek.

Sorulara cevap ver laf kirliliği yapma.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

kör gözleri açmayı size bırakıyorum

halkın iradesi bugün herşeyin farkında vesselam

Vesselam messelam,
    İki ihlas bir Kuvallahü ile olmaz bu işler.

Kör gözünüzü ya açacaksınız ya açacaksınız.
    Güzelim ülkeyi size bırakacak değiliz.

• yolsuzluğu belgelenen herkese gereği yapılır, geçmişte de yapıldı, yapılmaya da devam edecek

keza iftiralarla adaleti meşgul edip, parazitlik yapanlar da aynı şekilde

sorularının hepsinin cevabı mesajımda var, okuyup idrak edemeyen yazara çatmasın, dönüp kendine baksın
  • Şimdi oturup şu yandaşlar Allah aşkına düşünsün. 12 yıllık şu iktidarda AKP değil CHP olsaydı ve akp nin yaptıklarının aynısını yapsaydı. Acaba bu yandaşların tutumu ne olurdu ?

Bu zamnlara ne derlerdi, ayakkabı kutularından çıkan paralara ne derlerdi, bakanın kol saatine ne derlerdi, fahiş vergi zamlarına ne derlerdi, dolaylı vergilerin %70 i geçmesine ne derlerdi.

Ben cevap veriyorum. Yırtınırlardı 12 sene boyunca.

Savaştan yeni çıkılmış ekonomi toparlanmaya çalışırkenki yokluk dönemlerinini örnek gösterip kuponla ekmek alıyorduk diye CHP yi kötülemiyorlar mı hala. Yıl olmuş 2014 verdikleri örneğe bak. Ama şimdi oturup düşünmüyor hiç biri şu son yıllarda olan vergi zamları ve yolsuzlukların sonu ne olacak.

AKP CHP farketmiyor. Parayı yiyen susuyor. Keşke sadece para yeseler. Milleti susturmak için de ellerinden geleni yapıyorlar yasalar çıkartıyorlar.

Evet ekonomi kötü sıcak para bitti özelleştirmenin paraları bitti. Devlet sadece dolaylı vergilerle, tüketici ise kredilerle ayakta duruyor. Üretim yok 12 sene açılan kaç fabrika var ? Zengin ise rahat yandaş isen zaten rahatsın. CHP gelse başka parti gelse çok mu iyi olacak elbette hayır. Şu anki ekonomiyi kanatlandıramaz chp kısa vade de zaten Reel para yok piyasada . AKP kalsın ona lafımız yok kızıyorum ediyorum, ideolojilerinden nefret ediyorum belki ama adamlar oradan buradan para bulup oy alabilmek içinde hizmet yapıyorlar. Ama istenilen Tek partili iktidar olmaması. Muhalefetin de sözü geçmeli. Kfalarına göre yasalar çıkartıp kendilerini zor durumlardan kurtarmak konusunda rahat olmamaları lazım. Dokunulmazlıkları zaten var vekillerin ama yasalarla iyice şahibeli durumlara karşı kendilerine bir kalkan örüyorlar. Şeffaflık yok.

Geçen sene %70 di, bu sene ise %75 bandını zorlamakta dolaylı vergilerin vatandaşlar üzerindeki yükü. Bu ise alım gücünü düşürür vatandaşı daha fazla sanal para yani kredi kullanımına teşvik eder. Reel para piyasada olmadığı için de bir süre sonra patlak verir bu sistem.

http://www.dunya.com/dolayli-vergi-yuku-yuzde-70e-dayandi-208705h.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.R.A.C.L.E -- 22 Ekim 2014; 15:01:42 >

• quote:

yolsuzluğu belgelenen herkese gereği yapılır, geçmişte de yapıldı, yapılmaya da devam edecek

sorularının hepsinin cevabı mesajımda var, okuyup idrak edemeyen yazara çatmasın, dönüp kendine baksın

*** yapılır.

Sayıştay raporları meclise getirilmedi?
    Yolsuzluk raporları bir bir sümenaltı edildi.
    680 sayfa kalınlığında meclise getirilen sayıştay raporları 100 sayfaya düşürüldü
    Bu sene ise meclise getirilmedi bile.
    Hakkında ses kaydı var "Biz o raporları meclise girseydi duman olurduk" diye.

http://www.taraf.com.tr/haber-iste-duman-eden-sayistay-raporlari-150242/

Nerede senin müslüman vicdanın nerede senin adalet duygun?

Bu kadar mı yandaş ve kör olunur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 22 Ekim 2014; 15:04:20 >

• quote:

yolsuzluğu belgelenen herkese gereği yapılır, geçmişte de yapıldı, yapılmaya da devam edecek

Daha desteklediğiniz partinin politikasını bile bilmiyorsunuz

3Y için geldik diyorlar. Yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KonvictMuziK -- 23 Ekim 2014; 0:29:41 >

• KonvictMuziK kullanıcısına yanıt
    parti desteklemekle işimiz olmaz, bakıyorum da hak ve hukuktan bahsedenlerin mesnetsiz belgesiz iftiraları gırla gidiyor
  • quote:

parti desteklemekle işimiz olmaz, bakıyorum da hak ve hukuktan bahsedenlerin mesnetsiz belgesiz iftiraları gırla gidiyor

Tabiki her seçimde akpye verip her platformda akpyi savununca akpyi desteklemekle hiç işin olmuyordur

Belge yok diyorsun bi de adamlar sayfasına kadar paylaştılar git oku, burada kurulan mahkemeden kurtulabilirler ama diğer taraftaki mahkemede 2 katını yiyecekler, hak kimsede kalmaz. Siyaset için de nasıl değerlerinizi hiçe sayıyorsunuz hiç anlamıyorum, insan korkar en azından hak yiyenin allah cezasını versin der, AKP gidip baştacı yapıyor makaracıyı.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.