Şimdi Ara

Ekonomi çöküyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
5
Favori
3.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ama benim ekonomim iyi değil...

Biraz hesaplımı gitsem ne...
  • mumincalik kullanıcısına yanıt
    21 şubat krizinden devralınan enkaza rağmen en düşük seviyeye çekilen enflasyonla beraber asgari ücretin alım gücünün değişmediği gibi, koskoca bir ülke ekonomisini asgari ücrete endeksleyene gülerler

bugüne bugün kişi başına milli gelirin geldiği nokta dahil olmak üzere tüm veriler ortada, Türkiye'nin ekonomik büyümesi vatandaşa her alanda iyi yansımıştır

bunun yanında kapanan bir adli soruşturma ve hukukun muhattabı olduğu bir hususla ilgili düşünülecek birşey yok ortada, aşikâr ki konu çarpıtmaktan başka bir şey değildir bu lâflarınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bank

21 şubat krizinden devralınan enkaza rağmen en düşük seviyeye çekilen enflasyonla beraber asgari ücretin alım gücünün değişmediği gibi, koskoca bir ülke ekonomisini asgari ücrete endeksleyene gülerler

bugüne bugün kişi başına milli gelirin geldiği nokta dahil olmak üzere tüm veriler ortada, Türkiye'nin ekonomik büyümesi vatandaşa her alanda iyi yansımıştır

bunun yanında kapanan bir adli soruşturma ve hukukun muhattabı olduğu bir hususla ilgili düşünülecek birşey yok ortada, aşikâr ki konu çarpıtmaktan başka bir şey değildir bu lâflarınız

Hukukun isledigi bir ulke goruyorsunuz demej ilginc. Gecen yila kadar cd ile gizli sanik ile Tsk yi dagitan hukuk sistemimiz simdi geri adim atiyor. Peki neden ? Bir gun kara dedigine bir gun ak diyebiliyor ? Ya arkadasim neyse sen belliki 17 aralik operasyonu ile ilgilide takipsizlik kararini hakli buluyorsundur. Asgari ucretle hesaplamayalim neyle hesaplayalim mesela ? Rte nin ogullarinin sirketlerinin degerine gore mi hesaplayalim ? Bak sana bir sey soyleyeyim son 10 yilda ekonomk gelir dagilimina bakarsan fakirin giderek fakirlestigini , hukumete yakin duranlarinda nasil yol katettigini gorursun. Orta sinif diye birsey neredeyse kalmadi. Yillilk 10 bin dolarlardan bahsediliyo kisi basina dusen milli gelirde sen bana en yakinindaki 10 kisiden kaci bunu kazaniyo onu soyle :) Seytan diyor ki hic konusma sunlarla idrak yeteneklerini terk etmis insanlarla ugrasma diyor ama yemin ederim icim aciyor bu ulke bu insanlar bunlari haketmiyor. Hakedenler yokmu sizler gibiler en onden :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Birde bu 17 aralik operasyonunun basladigi gun erdogan bayraktarin istifasini ve bu arada basbakanida istifaya cagiran sozlerinin ne manaya geldiginide anlatabilir misin? Ates olmayan yerden alevler yukseliyodu ama ne hikmetse kapandi gitti. Uyanin artik uyanin. Koskoca ulkede 12 yilin ozeti duble yol olmus hala savunacaksiniz diye bin dereden su getiriyorsunuz. Millet marsa duble yol dosuyor artik :)

• Duble yolu ilerleme,avmleri gelişim ve yağ kuyruğuna girmemeyi 1.sınıf ulke olma göstergesi sanan kendilerini afrika ülkeleriyle kiyaslayip tarihi basarilarla soslandirarak gaza gelen güruh.(AKP fanatikleri)için sorun yok

• türkiyeyi ortadoğuda adam yerine koyan yok artık.kobane ye yardım etsede etmesede itibar kaybedecekti ki,oldu...obama ne derse bölgede o oluyor.rte peşmergeyi abd ye biz önerdik dedi,abd açıklama yaptı;tam tersi biz önerdik türkiye kabul etmedi,ama sonra etmek zorunda kaldı,hükümeti hiç anlamıyoruz bu nasıl bir politika gibi bir açıklama yaptı adamlar.yani diyeceğim o ki,yalanla bir milleti uyutabilirsin ama,dünyayı uyutamazsın..
  • mumincalik kullanıcısına yanıt
    aklı sıra asgari ücretin alım gücünün zayıfladığını iddia eden kafalar zahmet edip de paylaştıkları resimde (açlık sınırı / asgari ücret) oranına bakmamışlar anlaşılan

tablonua göre çok beğendiğiniz 2002 yılında 1.5 olan oran bugün 1.25'lere çekilmiştir ve azalmaya devam etmektedir

kaldı ki bugüne bugün açlık sınırının altında neredeyse hiçbir aile kalmamıştır, halkın kalkınmasına yönelik toplanan yardımlar sayesinde toplum açlık ve sefaletten kurtulmuştur

buna rağmen istediğiniz kadar çırpının, ekonomiyi tek bir asgari ücrete endeksleyene dünyanın neresine giderseniz gidin gülerler

ekonomiden bahsederken konuyu çarpıtıp yine "sen belliki 17 aralik operasyonu ile ilgilide takipsizlik kararini hakli buluyorsundur" şeklinde mesnetsiz iftiralara devam etmeniz de çirkin tartışma adabı anlayışınızı gözler önüne seriyor

• Ben ekonomiden bahsederken yolsuzluklardan tabiki bahsedecegim. Halk fakirlesirken birileri koseyi donuyor ve herkes susuyorsa ben sesimi tabiki cikaracagim benim at gozlugu takmis kardesim. Sen once asgari ucrete endeksleyen felan diyorsun ona cevap vereyim bi zahmet ekonomisi bizden iyi oldugu halde asgari ucreti dusuk olan bi ulke soyle. Bana oran safsatasi yapacagina once alim gucune bak alim gucune. Isiniz gucunuz oranlarla rakamlarla oynayarak goz boyamak. Biz bu ekonomide enflasyonun nasil hesaplandigini biliyoruz gidip az arastir. 75 milyonun ulkede calisan kesimin % 90 i asgari ucret alirken ben sana neyden ornek vereyim. Ben insanima yansiyan.kismina bakarim. Ama sen belliki yabanci yatirimlarin ulke girisine , ithalat ihracattaki payina cok onem veriyorsun. Piyasada donen bu paralar senin degil kardesim uyan artik. Tayyibin kendi adina dogru yaptigi tek hareket sattigi sirketlerki kendi gelecegine baglamasidir. Bak yabancilar at kosturuyor ulkede. Bunuda destekleyen bur basbakan olunca gorunen tabloda hersey tikirinda isliyor. Aclik sinirindan dem vurmussun. Sen aclik siniri hesap edilirken 25 liralik peynir varken bimden 5 liralik peyniri hesaba katan adamlardansindir. Kufur gibi konusuyorsun ya :) milletin alim gucunun azaldigi su ulkede bana sundugun degerlerin veya sunacagin degerlerin hepsi kagit degeri. Ben sana sunu soruyorum bu ulkenin ekonomisi iyiye gidiyorsa halk neden hergun fakirlesiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bank

aklı sıra asgari ücretin alım gücünün zayıfladığını iddia eden kafalar zahmet edip de paylaştıkları resimde (açlık sınırı / asgari ücret) oranına bakmamışlar anlaşılan

tablonua göre çok beğendiğiniz 2002 yılında 1.5 olan oran bugün 1.25'lere çekilmiştir ve azalmaya devam etmektedir

kaldı ki bugüne bugün açlık sınırının altında neredeyse hiçbir aile kalmamıştır, halkın kalkınmasına yönelik toplanan yardımlar sayesinde toplum açlık ve sefaletten kurtulmuştur

buna rağmen istediğiniz kadar çırpının, ekonomiyi tek bir asgari ücrete endeksleyene dünyanın neresine giderseniz gidin gülerler

ekonomiden bahsederken konuyu çarpıtıp yine "sen belliki 17 aralik operasyonu ile ilgilide takipsizlik kararini hakli buluyorsundur" şeklinde mesnetsiz iftiralara devam etmeniz de çirkin tartışma adabı anlayışınızı gözler önüne seriyor

http://blog.milliyet.com.tr/ekonomide--akp-oncesi-ve-akp-doneminin-karsilastirmasi/Blog/?BlogNo=440048 al bak burda kısmen karşılaştırma verilerle birlikte verilmiş. Üşenip okumazsin gerçi okusanda yediremeyip kapatirsin. Ben artık sizinle tartismayi biraktim. Zaman kaybısınız. Lütfen at gözlüklerinizle hızlı adımlarla devam edin :)

• Hükümeti savunanların ekonomiden zerre anlamaması ve bu kadar sığ düşünmesi elbette normal. Eğitim düzeyi düşük insanlar oy veriyor bu partiye. Bunu ben değil kendi bakanları söylüyor. Bu cahillere göre ekonomi=yol+borçlarla alınan arabalar, telefonlar+özelleştirilen ve değerinin çok altına satılan devlet kurumlarından kazanılan sıcak para.

Bu cahiller madalyonun arka yüzünü görecek kadar zeki değiller, boşverin boşuna anlatmaya çalışmayın..
  • Dün bir tv kanalında izlediğim haberlerde 2012 yılında 8 milyon olan icra dava dosya sayısı 2014 de 21 milyon olmuş.

Ayrıca Akp döneminde boşanmalar 12 kat artmış diye de başka bir kanalda izlemiştim.
  • Bu dinciler kadar parayı carcur eden birileri yoktur heralde.

Adam kendine ucak aldi beraberinde saray yaptirdi. Ulan bu ulkenin eti ne budu ne? Bu ulkede issizlikten kivranan univ mezunlari sokakta bos bos dolasiyor, penceresi olmayan evde soguktan bebek oldu. Sen kimsin ki kendini dusunuyorsun. Lanet olsun hepinize, yeryuzunde hicbir ise yaramayan bu gürur calısında o zaman anlarsınız devletin paralarini keyfine harcamak neymis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.