Şimdi Ara

Ekonomi nasıl düzelir..? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
3.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

O söylediğin ( haysiyetsiz, namussuz ve hırsız insanların ) bağlı oldukları çöphaneden alınıp , yetki ve makam verildiği bir memleket duymuştum fakat o memleket adam olmadı, tam aksine anasının örekesini gördü. Her girdikleri delikte yağma hasanın böreği gibi doymaksızın memleketi soydular ve o memleket battı sonunda. Hangi memleketti unuttum fakat , kitabı bulursam editlerim.

• Erkler ayrılığı/bağımsızlığı olmalı ve müdahale imkânı olmamalı. Aynı durum Merkez Bankası için de olmalı. Bir yerlere bağımlı ve/veya talimatla iş yapan kişiler görevden alınmalı.

Yasama ve Yürütme'nin çıkarttığı kanun, tüzük vs, Yargı'nın onayına tâbi olmalı. Hukuk'a ve Anayasa'y aykırı olanlar onaylanmamalı. Hâliyle de uygulamaya girememeli. Bu şekilde Yasama ve Yürütme'nin Hukuk'a ve Anayasa'ya aykırı ve/veya keyfi kanun çıkartmasının önüne geçilmiş olur.

Sayıştay'ın denetim yetkisi sınırsız olmalı. Yayınladığı raporlardan suç teşkil edenler için savcılık sorulması otomatik olarak başlamalı ve soruşturması devam ettirilmeli.

Birilerinin, dâvâ sonuçlarını istedikleri gibi çıkartmak için yapılan dosyanın başka yere gönderilmesi önlenmeli (Örnek: Meral Akşener'in aday olduğu MHP'nin seçiminin yaptırılmaması)

Vekil adayları, sadece ikâmet ettikleri yerden aday olabilmeliler.

Beton, rant odaklı ahbap/çavuş ekonomisinden vazgeçilip, üretim odaklı ve zenginliğin tabana da yayılacağı, gelir adaletini esas alan, zenginden alıp-fakire/dar gelirliye veren ekonomi modeli hayata geçirilmeli.

Buna göre vergi düzenlemesi yapılmalı. Şu anda, aldığı maaşı geçimine bile yetmeyen işçilerden alınan vergi fâhiş meblağlarda. Dar gelirlinin sırtındaki ağır vergi yükü, zenginlerin sırtına yüklenmeli.

Zenginlere sağlanan vergi indirimi ve afları ya kaldırılmalı, ya da emekli, işçi ve memurlara da aynı imkânlar tanınmalı.

Maaşlı çalışanlara, satın aldıkları her şeyi gider göstererek vergi indiriminden faydalanma imkânı sağlanmalı.

Zenginlerin lüks giderlerinden dolayı gider göstermeleri yasaklanmalı.

Sendikalaşmanın önündeki engeller kaldırılmalı, sendikalaşma yayılmalı, sendikaya üye olduğu için işten çıkartılan işverenlere ağır yaptırımlar uygulanmalı.

2008'de çıkartılan ve Emekli Maaş Bağlama Oranı'nı düşürerek emekliliğin bir tek adını bırakan kanun iptal edilmeli, farkları emeklilere verilmeli.

Memur alımında su-istimal edildiği ayan-beyan ortada olan mülâkat kaldırılmalı. Liyakat esaslı ve ihtiyaç kadar alım yapılmalı. Buna aykırı yapılan alımlar iptal edilmeli.

EYT yasası çıkmalı.

Aklıma ilk gelenler bunlar. Ekleme yapılabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.