Şimdi Ara

Ekonomi nasıl düzelir..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
3.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Siyasi herhangi bir liderden bir şey beklemek dışında ne yapılabilir? İlla siyaset konuşacak kişiler için de şunu sorayım; "Onların yerinde olsaydım şöyle yapardım." gibi yıkıcı olmayan veya daha çok yapıcı yorumlar bekliyorum... :)

Ekonomi nasıl düzelir..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurdcn -- 3 Aralık 2021; 14:45:13 >

• Çok basit

Hukuka müdahele etme. Merkez bankasına müdahale etme.

2-3 ay içinde Güven ortamı kazanılır. Bagımsız yargı ve bagımsız merkez bankasıyla.

Hiçbirşey yapmasalar bile kendi kendine dolar 10un altına inmeye başlar. Hiç öyle piyasaya döviz vermelerinede gerek kalmaz.

Ama bu sefer nolur.? Kendi cepleri boşalmaya başlar. Yandaşlara akan para nehri kurumaya başlar.

Belki dolar düşer halkın refahı artar alım gücü yükselmeye başlar

güven ortamı saglanır Yurtdışında yatırımcalar tekrar gelmeye başlar.

eet ama peki godamanlar patronlar yandaşlar bu durumdan memnun olurmu? HAYIR!

ekonomi artık düzelemez. ülke kaynakları eridi ve halk yeterince çalışkan değil. Hatta hiç değil. 20 li yaşlarında milyonlarca genç üretken olmak yerine kpss çalışıyor. İhracat yapan bir firmada tırnaklarımla kazıyarak para kazanıyorum ve yatarak benden daha fazla kazanan memurları gördükçe bu ülke ile ilgili tüm ümidimi kaybediyorum. Akrabalarım bana da memur olmak için çalış diye baskı yapıyor. Bu vizyonsuzluk yüzünden yurtdışına gitmek için çalışmaya başladım ben de diğer mühendis arkadaşlarım gibi. Hepimiz gittiğinde (inşallah) hayatları boyunca bir şey üretmemiş vasat kahvehane dayıları ve bugünü de çalışmadan nasıl geçiririm hesabı yapan memurlar kendi aralarında kapışırlar artık.

Üretim ve ihracat diyor herkes de Hamzabeylı sınır kapısında 20km kuyruk var. (und sitesinden kontrol edebilirsiniz) Dün oradaydım Şok oldum o kadar TIR'ı görünce. Şoförler garibim isyanda hepsi. Hepsi mal dolu halde bekliyorlar.

Süper güç ve dünyanın en kıskanılan ülkesi olmamıza rağmen Bulgar'a laf geçiremediğimiz için orda öylece Bulgarların keyfini bekliyoruz. Ben olsam üretim ve ihracat laflarından önce üretilmiş ve yüklenmiş malların kapıdan hızlı geçmesini sağlarım.

Engel olmasa siyasiler ülke kendi kendi dinamizmi ile uçuşa geçecek zaten.

Nufus cok fazla idi suriyelilerle nefes alinmaz bir hale geldi.
    1-ulkenin iskeleti 90 milyon nufusu kaldirmiyor.
    oncelikle butun multecileri cocuk kadin dahil gonderirim.(evet faşistim)
    2-üretim şart bu kadar genc nufusu is gucunu hic etmemek lazim.fabrikalar acarim calisacak adam cok ulkede is yok
    3-gunahkar davranirim devletin bekasindan hicbir sey onemli degildir.ornegin akdeniz bolgesinin turistlik yerlerine kumarhaneler acarim doviz sirkulasyonu icin uzumden pekmez yapip sisesini 20liraya satacagima o uzumle alkollu urunler yapip ihracat yaparim 150ye satarim
  • Test yorumu
  • haydar paşa H kullanıcısına yanıt

böhöhöhyt

• ühühhühüühühüühühü

• test

• Test yorumu onaylandı.

DH kullanıcı ekibi .

• Ekonomi kendi haline birakilsa duzelir en azindan simdiki halinden daha iyi olur.
  • ekonomi artık düzelemez. ülke kaynakları eridi ve halk yeterince çalışkan değil. Hatta hiç değil. 20 li yaşlarında milyonlarca genç üretken olmak yerine kpss çalışıyor. İhracat yapan bir firmada tırnaklarımla kazıyarak para kazanıyorum ve yatarak benden daha fazla kazanan memurları gördükçe bu ülke ile ilgili tüm ümidimi kaybediyorum. Akrabalarım bana da memur olmak için çalış diye baskı yapıyor. Bu vizyonsuzluk yüzünden yurtdışına gitmek için çalışmaya başladım ben de diğer mühendis arkadaşlarım gibi. Hepimiz gittiğinde (inşallah) hayatları boyunca bir şey üretmemiş vasat kahvehane dayıları ve bugünü de çalışmadan nasıl geçiririm hesabı yapan memurlar kendi aralarında kapışırlar artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seferihsn -- 3 Aralık 2021; 15:25:47 >
  • Nufus cok fazla idi suriyelilerle nefes alinmaz bir hale geldi.
    1-ulkenin iskeleti 90 milyon nufusu kaldirmiyor.
    oncelikle butun multecileri cocuk kadin dahil gonderirim.(evet faşistim)
    2-üretim şart bu kadar genc nufusu is gucunu hic etmemek lazim.fabrikalar acarim calisacak adam cok ulkede is yok
    3-gunahkar davranirim devletin bekasindan hicbir sey onemli degildir.ornegin akdeniz bolgesinin turistlik yerlerine kumarhaneler acarim doviz sirkulasyonu icin uzumden pekmez yapip sisesini 20liraya satacagima o uzumle alkollu urunler yapip ihracat yaparim 150ye satarim
  • Üretim ve ihracat diyor herkes de Hamzabeylı sınır kapısında 20km kuyruk var. (und sitesinden kontrol edebilirsiniz) Dün oradaydım Şok oldum o kadar TIR'ı görünce. Şoförler garibim isyanda hepsi. Hepsi mal dolu halde bekliyorlar.

Süper güç ve dünyanın en kıskanılan ülkesi olmamıza rağmen Bulgar'a laf geçiremediğimiz için orda öylece Bulgarların keyfini bekliyoruz. Ben olsam üretim ve ihracat laflarından önce üretilmiş ve yüklenmiş malların kapıdan hızlı geçmesini sağlarım.

Engel olmasa siyasiler ülke kendi kendi dinamizmi ile uçuşa geçecek zaten.

• okadar çok yanlış yapılıyo ki yaz yaz bitmez

• Çok basit

Hukuka müdahele etme. Merkez bankasına müdahale etme.

2-3 ay içinde Güven ortamı kazanılır. Bagımsız yargı ve bagımsız merkez bankasıyla.

Hiçbirşey yapmasalar bile kendi kendine dolar 10un altına inmeye başlar. Hiç öyle piyasaya döviz vermelerinede gerek kalmaz.

Ama bu sefer nolur.? Kendi cepleri boşalmaya başlar. Yandaşlara akan para nehri kurumaya başlar.

Belki dolar düşer halkın refahı artar alım gücü yükselmeye başlar

güven ortamı saglanır Yurtdışında yatırımcalar tekrar gelmeye başlar.

eet ama peki godamanlar patronlar yandaşlar bu durumdan memnun olurmu? HAYIR!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 3 Aralık 2021; 18:38:49 >
  • kendi haline bırakalım , tv lere çıkıp demeç vermeyelim ,

kendi kendine düzelir ,hatırlıyorum da , Albayrak istifa ettiğinde bile ,

olumlu sinyaller alınmıştı ,ve dolar kuru düşmüştü

• Türkiye dışarı sattığı ürünlerden(ihracat) fazlasını dışarıdan alan(ithalat) bir ülke bu alışverişler dolar ile oluyor tüm dünyada

Peki bu dolar açığı nasıl kapaniyor turizm ile bir miktar ve yabancı yatırımcı ile ama yabancı yatırımcı artık gelmiyor ülkedekilerde gitti..

Ben yabancı yatırımcı olsam gider Romanya Bulgaristan Sırbistan vs gibi ülkelerde fabrika açarım çünkü stabiller senelerdir , Türkiye'ye gelmem çünkü Türkiye'de yasama yürütme yargı bağımsız değil bence , özgürlükler türlü iftiralar ile kısıtlanıyor , piyasa hükümet ve döviz stabil değil

Ve akp hükümeti çok fazla kamu kurumunu satti ve elindeki parayı çar çur etti , kıçı kırık belediye başkanı bile Audi A8 biniyor ülkede Hollanda başbakanı bisiklet ile gidiyor işine

Bu enflasyonda vatandaş döviz almaya devam edecek zaten vatandaş aldıkça döviz çıkacak , bu enflasyonda faizi siyasal İslam kafası ile düşürmek çok saçma

Bu konu bitmez bence artık hükümet değişmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 3 Aralık 2021; 19:5:35 >

• Önce adalet sistemini düzelt, davalar yıllarca sürmesin, en fazla 6 ayda sonuçlansın..

Sonra adam kayırma, liyakatı önemse, şeffaf ol ve ilk iş mevcut düzendeki hırsızları, yolsuzlukları tespit et ve nereye kaçarlarsa kaçsınlar bul ve güzelce yargıla.

Ayrıca medya üstündeki baskı da kalkmalı ki yanlışlar ortaya çıksın ve düzeltilebilsin.

Bunların dışında bir şey yapmaya gerek yok, gerisi otomatik olarak gelecektir, hem de çok hızlı bir biçimde.

• Çalışıp kazanarak ve en önemlisi elindekine şükrederek
  • Ülkede prompter kullanımı yasaklansın.

Malum şahıs kamera karşısına geçip konuşamaz.

Bak nasıl düzeliyor ekonomi.
  • Sabah bir yazar konuşuyordu ismini unuttum okuyorsa burayı özür dilerim kendisin'den 400 milyar dolar ülkeye sokulsa şuan sadece doların 10-11tl civarın'da durmasını sağlanır düşmesini yine başaramaz demişlerdi uzun lafın kısası ne ülke'de 400 milyar dolar para var nede başka birşey o yüzden kendimizi kandırmayalım bu gün üretime başlasak tam olarak devletin dış borcu söz ile yapılan hastaneler köprüler borçları vs. derken bu ülke ekonomik bakım'dan belini zor doğrultur

• imperial93 kullanıcısına yanıt

normalde deli der geçerim fakat soyunuz da tükenmiyor yahu..

• İstanbul laleli - mısır çarşısı ve karaköye kadar her esnafın sahibini alırsın. Yaklaşık olarak 40000 bin esnaf.
    (bu bölgenin esnafı dünyanın en çakal alfasıdır. En kral boğaziçiliden daha iyi ekonomi bilir, parayı 1 km den koklar, baliyi cilt kremi diye satar, lokumu a101 den 3 e alıp turiste 300 e okutur, o biçim bordo bereli ekonomisttirler)

Bunları istanbul Ankara İzmir hariç tüm ilçelere mahallelere tek yönetici olarak atarsın. Belediye başkanı, vali, kaymakam, muhtar, milletvekili. vs. Hepsinin yetkileri elinden alınır. Tüm yetkileri bu esnaf yöneticilere verirsin.

İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerden memlekete herkesi zorunlu göç ettirirsin. Yüz ölçüm ile insan nüfusu her şehirde aynı değerde olmasını sağlasın.

Bu iki şekli yaparsan ekonomi 1 yılda düzelir. 2. Yılda kore gibi oluruz. 3. Yılda Almanya japonya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rhodium -- 4 Aralık 2021; 1:13:45 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.