Şimdi Ara

ekonomik bulaşık makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Fırsat buldukça forumu okuyorum yalnız hem modeller, hem fiyatlar değişmiş ayrıca okudukça daha çok kafam karışıyor. Anneme alacağım makine için yardımınıza ihtiyacım var, ucuz ve sağlam olmalı çok özelliğe gerek yok. Örneğin geçen gün carfurda Hoover görmüştüm sanırım 600 TL 'ye A+ ve 5 program idi. Nasıl makinedir yada bu bütçeye ne önerirsiniz, çok farkedecek ise bütçeyi biraz artırabilirm.

Teşekkürler...

• Hoover ile kendinizi riske atmayın. Bulaşıkları çok kötü hooverin.

Bütçenizi çok az artırma şansını varsa 650-700 arasına Profilo bm2021ea veya AEG F55022w0 alabilirsiniz. Bunlar bu bütçede en kaliteli cihazlardır. Bu kadar çıkma şansınız yoksa grundig gdf5502, gdf5202, altus al434 alınabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim, AEG 'ye baktım teknosa da 899 tl biraz pahalı geldi ama beğendim makineyi. altus ta vardı fakat çelik tabanlı değildi, daha kullanılmadan içinde plastik türevi malzemenin kokusu alınabiliyor. profilo bakamadım yoktu çünki. ayrıca vestel ve samsung(699 tl) mağazalarınada baktım ama çelik filtre/taban olmasına rağmen forumda pek tavsiye edilmiyor. aeg 'yi gördükten sonra hoover dan kesin olarak vazgeçtim, yalnız aeg nin fiyatı 899 tl? :)

başka model önerisi varmı arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zagor-te-nay -- 15 Ağustos 2014; 0:23:55 >
  • Hafta sonu makineyi almam gerekiyor arkadaşlar, aeg 'yi beğendim yalnız daha hesaplı, çelik taban/filtreli f/p bulaşık makinesi öneriniz olabilirmi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zagor-te-nay

Hafta sonu makineyi almam gerekiyor arkadaşlar, aeg 'yi beğendim yalnız daha hesaplı, çelik taban/filtreli f/p bulaşık makinesi öneriniz olabilirmi...

Hiç uğraşmayın size tek bir makina sunacağım bir inceleyin

http://www.biugra.com/arcelik-6231-3-programli-bulasik-makinesi.html

Bizde kargo dahil fiyatı 659 TL (f/p) ürünüdür

Hepsiburadanın linkini de atiyim sizehttp://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=mtarcelik6230bulas&categoryId=22156
    Ürünün fiyatı belli.. 799 TL (ürünü sepete ekle deyin ödeme adımına gidin ayrıca 29.90 tl de kargo parası ekleniyor 829 TL lik bir ürün oluyor)

170 TL net karınız mevcut bu üründe. Cebinizde kalacak bu parayla başka bir çok ihtiyacinizi giderin,kendinizi ödüllendirin,sitemizde dikkatinizi çekecek ürün alışverişi yapmaya devam edin bu cebinizde ekstra kalan parayla vs.Dilerseniz başka ürünlerimize de inceleyin ama bu üründe kampanya yaptık f/p ürünü olarak belirledik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biugra.com -- 15 Ağustos 2014; 3:54:12 >

• tABANI ve filtresi çelikmi acaba?
  • dfg15b10 model indesit (649 tl)makine için yorum yapabilirmisiniz? çamaşır makinesi ariston olduğundan aynı servisi kullanmak mantığıyla...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çamaşır makinesi seçimi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arçeilk, vestel, hoover, indesit, ariston, regal, gibi ürünleri eve değil avlıya sokma .

satıcı dandik mala bile iyi der yurdum insanı böyledir genelde.
  • quote:

Teşekkür ederim, AEG 'ye baktım teknosa da 899 tl biraz pahalı geldi ama beğendim makineyi. altus ta vardı fakat çelik tabanlı değildi, daha kullanılmadan içinde plastik türevi malzemenin kokusu alınabiliyor. profilo bakamadım yoktu çünki. ayrıca vestel ve samsung(699 tl) mağazalarınada baktım ama çelik filtre/taban olmasına rağmen forumda pek tavsiye edilmiyor. aeg 'yi gördükten sonra hoover dan kesin olarak vazgeçtim, yalnız aeg nin fiyatı 899 tl? :)

AEG için 899 çok yüksek, muhtemelen kampanyasız döneme denk geldiniz. Kliksa ve Teknosa'nın kampanyalarını, özellikle haftasonları yakından takip edin. Mutlaka 699 liraya bulursunuz. Indesitle vb. maceraya girmeyin paranıza yazık.

• Candogan bey,Bu urunde ust sepet asansorlumudur.oyle ise bile boschlardaki rackmatik gibi 3 kademelimidir. Bir de kazan ve filreler celik mi ve f55022mo ile farki sadece beyaz olmasi midir. Tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Teşekkür ederim, AEG 'ye baktım teknosa da 899 tl biraz pahalı geldi ama beğendim makineyi. altus ta vardı fakat çelik tabanlı değildi, daha kullanılmadan içinde plastik türevi malzemenin kokusu alınabiliyor. profilo bakamadım yoktu çünki. ayrıca vestel ve samsung(699 tl) mağazalarınada baktım ama çelik filtre/taban olmasına rağmen forumda pek tavsiye edilmiyor. aeg 'yi gördükten sonra hoover dan kesin olarak vazgeçtim, yalnız aeg nin fiyatı 899 tl? :)

AEG için 899 çok yüksek, muhtemelen kampanyasız döneme denk geldiniz. Kliksa ve Teknosa'nın kampanyalarını, özellikle haftasonları yakından takip edin. Mutlaka 699 liraya bulursunuz. Indesitle vb. maceraya girmeyin paranıza yazık.

Hocam Aeg yaklaşık 1.5 aydır o fiyata düşmedi :/ Max 700 tl bütçem var. Alternatif olarak önerebileceğiniz çelik tabanlı bir ürün var mı ? Evden şikayet sesleri gelmeye başladı da...

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Hoover ile kendinizi riske atmayın. Bulaşıkları çok kötü hooverin.

Bütçenizi çok az artırma şansını varsa 650-700 arasına Profilo bm2021ea veya AEG F55022w0 alabilirsiniz. Bunlar bu bütçede en kaliteli cihazlardır. Bu kadar çıkma şansınız yoksa grundig gdf5502, gdf5202, altus al434 alınabilir.

bm2021ea kullandınız mı? 1100 e kadar bir bulaşık makinesi arıyorum her gün kullanılcak tasarruflu bir makine istiyorum bir tavsiyeniz var mıdır?
  • Vestelin satın alıp üretimine devam ettiği Finlux markasının FXD-301 modelini aldık. Makine işini gayet iyi yapıyor. Fiyat da 600 lira civarında, kampanya ile 550 ye gelmişti. Sonuçta 1.500 liraya çok üst bir model de alsanız o da bulaşık yıkayacak ve bir süre sonra o da eskiyecek. Marka takıntısı yoksa uygun fiyatlı ürünleri tercih etmek mantıklı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelstina

Vestelin satın alıp üretimine devam ettiği Finlux markasının FXD-301 modelini aldık. Makine işini gayet iyi yapıyor. Fiyat da 600 lira civarında, kampanya ile 550 ye gelmişti. Sonuçta 1.500 liraya çok üst bir model de alsanız o da bulaşık yıkayacak ve bir süre sonra o da eskiyecek. Marka takıntısı yoksa uygun fiyatlı ürünleri tercih etmek mantıklı olabilir.

Merhaba kardeşim,

Finlux makinenden memnun musun?

Memnun olduğunu söylemişsin ama 40 gün geçmiş tekrar sorim istedim.

Bugün media markette gördüm 550 liraydı 3 programlı olan.

Fiyat performans olarak hakkını veriyor mu hala?

Bu mu Altus 434 mü hangisi daha iyi?
  • Finlux ürünleri bence altus ariston gibi ucuz ürünlerle kıyaslandığında kesinlikle çok daha üstün. Bulaşık makinesinden memnun kalınca çamaşır makinesi için de finlux tercih ettik.

İkisinde de şu an hiçbir sorun yok ve görevlerini kusursuz yapıyorlar.

Önceki mesajımda da söylediğim gibi bosch siemens gibi üstün markalar isimlerinden yani marka değerlerinden dolayı yüksek fiyatlara satılıyor. Yoksa emin olun cihazların maliyeti ve ederi birbirlerine çok yakın. Reklam giderleri, ar-ge giderleri ve marka değerini ekleyince fiyat 2-3 katına kadar çıkıyor.

Özetle son kullanıcı olarak tavsiye ederim, gönül rahatlığıyla finlux alabilirsiniz. Servis hizmetini de vestel veriyor zaten.
  • pelstina kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler Kardeşim,

Şimdi içim daha da rahatladı.

gönlüm Vestelden yanaydı zaten Koç grubundan ziyade sevmiyorum onları

3 programlı olanını alıyorum o zaman?
  • pelstina kullanıcısına yanıt
    Öncelikle, makinenizi güzel günlerde kullanın.

"Beyaz eşya ve elektronik eşya şans işi" diye genel geçer bir kanı vardır; lakin markalar arası kalite farkı da göz ardı edilmemelidir. Aldığınız makinenin işini iyi yapmasına lafım yok (üstelik 550 TL gibi oldukça ucuz bir fiyata); ama kalite farkının orta ve uzun vadede ortaya çıkacağını es geçmişsiniz. Forumdaki üstadların (ben üstad değilim) genel kanaatiyle ve benim naçizane fikrimle Vestel (tabii ki Finlux, Seg, Regal gibi alt markaları da dahil), beyaz eşyada kaliteli ürünler çıkarmıyor (elektronikte kötü olduğunu söyleyemem şahsen). Velhasıl, Vestel ile Bosch-Siemens ürünlerinin aynı kalitede olduğunu söylemek hiç de rasyonel değildir.

Nişanlımın evinde Vestel marka set üstü ocak vardı (dikkat: fırın değil, sadece ocak). İki senede bilimum arızalar çıkardı. Bir ocakta ne kadar sorun çıkabilir ki? Beyaz eşya olarak en az mekanik parçası olan eşya neticede; lakin buna rağmen iki düğmesi ateşlemez oldu; bir düğmesi takıldı; bir gözü yanmamaya başladı; elektrikli bölmesi paslandı. iki sene kullanılmış basit bir ocakta bu kadar farklı sorun çıkınca Vestel'in beyaz eşyalarına nasıl güvenebilirsiniz ki? Hem bu yüzden, hem de forumda okuduğum birçok yoruma istinaden, Vestel'in ve alt markalarının beyaz eşya modellerinde iyi olduğunu düşünemiyorum.

Kalite farkı, iyi olarak bilinen markaların kendi içinde bile vardır. Misal, bazı üstadlar Profilo markasını beğenmelerine ve önermelerine rağmen, 5,5 ve 6 Kg.'lık giriş seviyesindeki modellerini muhtelif sebeplerle pek önermezler. Üstelik Profilo'nun BSH (Bosch-Siemens) grubunun kalitesiyle üretilmesi ve muadil Bosch-Siemens modelleriyle aynı kalitede uygun fiyatlı ürünleri olması argümanına rağmen. Ancak, bu pek önerilmeyen Profilo modelleri ile Vestel'in düşük segment modelleri karşılaştırması forumdaki uzmanlara sorulsa, büyük oranda Profilo modellerinin tercih edileceğine de kalıbımı basarım. Çünkü markanın genel kalitesi, model kalitesini etkileyen bir parametredir.

Daha farklı bir örnek vereyim: Dacia, Renault grubunun bir markasıdır ve ucuz ürünleri vardır. Bütçesi dar olan insan Dacia alabilir; ama Dacia ile Mercedes'in, hatta Audi'nin, hatta ve hatta Renault'un kendi modellerinin aynı kalitede olduğu söylenemez. Hepsi işini yaparak yolda gider; ama hepsi aynı güveni vermez; aynı malzeme kalitesini sunmaz; aynı rahatlığı hissettirmez. Bu örnekle paralel bakarsak, Vestel Renault ise, Finlux Dacia'dır; Bosch Audi'dir; Profilo Seat'tır. Haliyle mevzu sadece marka bilinirliği ve reklam gideri farkı değildir. Hepsinin aynı (hadi "benzer" diyelim) kalitede olması da yanlış bir çıkarımdır.

Özetle amacım; sizi rahatsız etmek değil, yanlış argümanlarla yapılan önerilerin, tavsiye arayanlara yanlış fikir vermesini önlemektir.
    Sizi rencide edecek -fark etmediğim- bir ifadem olduysa, affola.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bosch grubunun (bosch profilo siemens) enerji tasarruflu bulaşık makineleri hiç iyi değil. En başta kurutma sıkıntısı var. Yıkaması da çok iyi değil. Üstelik bu, en pahalı modelinde ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.