Şimdi Ara

EKONOMİK KRİZ VARSA BU TRAFİK NE? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
2.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    daha da kötü diyorsunuz. ben de aklımda kalanı yazmıştım. zaten gerçek işsizlik %16 falan yapıyor. 6 milyon 100 bin.
  • Şöyle dostum, 3-5 TL ucuz sebze alabilmek için ( o da domates, patates, soğan ) insanlar saatlerce tanzim sırasında bekliyor sence bu açlık değil mi ? Önceki iktidara laf eden adamlar şimdi karne alıp sebze sırasında ve allah devletimizi başımızdan eksik etmesin diyor. Çiftçi tarlayı ekmeyi bırak, benzini bırak daha ekecek tohum alamıyor. Evet Koskoca Türkiye de tohum da ithal, her toprakta yetişebilen buğday da ithal.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dostum çevren değil Türkiye’ce konuşmak daha mantıklı. Firmaların maliyet arttığı için durdurduğu inşaatlar veya firması battığı için kaçan patronlar çok şu an memlekette. Şu an yapılmış o kadar çok bina varki hepsi ellerinde kaldı ve artık 400 milyar olan ev 300 milyarlara düştü, 200 milyarlık ev 100 milyara düştü bedava ona denir evet.

• 5G konuşuluyor, uydumuz konuşuluyor öbür tarafta sebze pahalılığı, internet pahalılığı konuşuluyor. Uzaya uydu gönderiyorsun ama 50mb internete 175 TL istiyorsun. Türkiye’nin %31 tarım alanı ve ithal etmediğimiz ürün kalmadı neredeyse.

• Valla dostum beni cevremdekiler ilgilendirir. Istanbuldaki artvindeki ilgilendirmez ki. Sonuçta orada yaşamıyorum. Ev alsamda zonguldaktan alacağım. Ama burada ev fiyatları sürekli artıyor. 400bine bile var. Deniz manzaraliymis. Olsa ne olur olmasa ne olur. Zonguldak gibi bir yerde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar buyuk bir şok atlatti sanirim 70lerden 2002ye kadar fakirdi ondan sonra bi zenginlestik biliyosun o yuzden tayyip erdogani cok begendiler suan hala baglilar tayyip erdogana ha cahil olani var mi cok ama ailesini o zamanlarda kaybeden insanlarda var ekonomik durum yuzunden. Muhalefetede de sicak bakmiyolardir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kas adam -- 16 Şubat 2019; 19:16:58 >
  • Aynen dostum insanlar bolluğu görünce tüketmeye de alıştılar. Biz yıllardır borç ödüyoruz evler aldık diye yani sözde evlerimiz var arabamız var zenginiz ama cebimizde para yok, her para borca gidiyor. İnsanlar da öyle sürekli kredi çekiyor bir kişinin cüzdanında 5 adet kredi kartı, nakit parayla dolaşmıyorlar, ay sonu paranın yarısı vergi yarısı borçlara gidiyor sonra kimse geçinemiyor. Şu an zaten ülkenin yarısı Erdoğan’dan başkası yokmuş gibi onun yolunda gidiyorlar, başka adaylara vs. bile bakmıyorlar neyse yazacak çok şey var da boşver. 😂

• Katılmıyorum ama sen de haklısın.

• Bizim ulke ne zaman iyi bi durumda oldu ki la Ajdjajshahsj

• quote:

Orijinalden alıntı: escudo76

Kriz falan yok. Sadece insanlar bu faiz ortamında parasını ev almak arac almak gibi şeylere yönelmiyor. Ama gündelik yaşamından kimse ödün vermiyor.
    Aynen öyle.

Mevduat faizleri bu kadar yüksek seviyede olduğu sürece ne otomobil satın alınır ne de gayrımenkul. Forumda da 3-5 araba az sattı diye ülkenin yanıp bittiğini zanneden andaval sürüsü gelip forumda ekonomist edalarında yorum yapıyor. Akıllı hiçbir insan böyle zamanda eve arabaya para falan bağlamaz, bağlamıyor da. Sıcak parası olanların tat tatlı kazanma devrindeyiz, benim kafam rahat hep böyle devam etsin.
  • 2018de araç satışları %59 daralmış. Hadi bakalım atayizler bunu da açıklayın bakalım ekonomik kriz var mı açısından.
  • çok fazla (gereksiz) araba kullanma ,sık telefon değiştirme gibi konulara katılıyorum
    işin ilginci en çok gereksiz araç kullananların lpg. li araçlar olması (lpg. ucuz deyip gereksiz kullanan çok kişi tanıyorum)
    lakin lüks araç sahibi birisine gereksiz araç kullanıyorsun demek de saçmadır ,adamda para var huzur var yani :)

evini zar zor geçindirdiği halde yıllarca taksit ödemeyi göze alıp ,çocuğuna iphone telefon alan kişiler tanıyorum
    hatta çoğu asgari ücretlide iphone gördüm ,galiba battı balık yan gider diyorlar :)

otel konusu da aynı şekilde ,yaşı ilerlemiş bir bayan tanıyorum ,yaz aylarında kredi çekip mutlaka deniz kenarı lüks bir otele gider

yani gerçekten tuhaf bir milletiz :)
  • Soruya bak çay demle...

• Sadece konu başlığına cevap: Büyük Şehir Beceriksizliği.

• Bilerek mi yazıyorsunuz bunları bir anlasam artık. Kriz oldu mu herkese kriz olmaz. Yeter artık beyinsiz sürüsü.
    Adamın 1 trilyonu varsa sağdan soldan kalma yatırır bankaya 20 milyar faiz alır. Sonra sabah düşünür bugün nereye gitsem diye.
    Senelerimiz gidiyor yeter artık uyanın!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

AVM dediğiniz yer insanların şehir içlerinde yapabildiği tek aktivite kaldı ne yazık ki. Bir haftasonu arabaya atlayıp Sapanca gölü'ne kaçmak, Şile'ye gitmek lüks oldu. İstanbul içerisi için konuşayım, yapacak başka bir şey yok. E hobi dediğiniz şey de çok aşırı masraflı. Bir aralar 1:64 Hot Wheels arabaları biriktiriyordum. Şimdi tek bir araba 10 TL oldu. En basit örneği bu. AVM ise hem yakın hem bedava. Arabanızı otoparka bırakın içeri girin. Bir ihtiyacınız varsa alın, yoksa gezin ve çıkın. İcabında ufak bir sinema seansı veya bir fast food atıştırması gibi kaçamaklar yaparsanız yaparsınız. Eğer lüks cafe dediğiniz Starbucks ise hiç de abartılacak bir tarafı yok. 6-7 TL'ye filtre kahve satılıyor. Alıp saatlerce oturun. İcabında 15 liralık kahve içseniz ne olur? Bir paket sigara parası. Ben sigara içen insan değilim, ayda 2 kere 15 liralık kahve içmişim çok mu? Bugün sıradan bir cafeye gitseniz, en ucuz kahveye bile 5 lira yazıyorlar. Bir de 15-20 dakikada bir garson gelip "Başka bir şey alır mısınız" diye sorup duruyor. Neticede daha pahalıya geliyor. Mağazalar yine aynı, kimse AVM'deki mağazaya gidip 1000 liraya kot pantolon almıyor ki? 100 liralık kot pantolon alıyor insanlar onu da belki yıllarca giyiyor. Ben 20 liralık pazar kotu alıyordum önceden, her yere boya veriyordu, gittim 100 liralık kot aldım hala giyiyorum. Çok mu?
    Otoparklar tıklım tıklım dolu ise, gelin size metrobüs durağını göstereyim. Gelin size metronun içini göstereyim. Otoparka araba park eden insandan fazlası emin olun toplu taşımada var. Otoparklar gözünüze batıyor da, içi tıklım tıklım geçen belediye otobüsü dikkatinizi çekmiyor.

Mesela Türkiye'de bir hamburger menüsü yiyorsunuz, 22 lira. Aynı ayarda menüyü Almanya'da 4€'a yiyorsunuz. Rakam hemen hemen aynı belki ama Almanya'daki kazancınızın 1500€ olduğunu varsayarsanız, Türkiye'de asgari ücret kazanıp, AVM'de 4 liraya hamburger yiyebildiğinizi, lüks dediğiniz cafede 1 liraya filtre kahve içtiğinizi, oradan çıkıp Teknosa'dan 300 liraya orta halli bir akıllı telefon aldığınızı, Migros'a girip 20 liraya mutfak alışverişinizi yapıp AVM'den çıkınca köşedeki Shell'den de 80 liraya arabanızın deposunu fullediğinizi düşünün.

Mesela şu anda 2 tane Laptop var bende. Birisini ben kullanıyorum birisini annem. İkisi de son demlerini yaşıyor, almam lazım ama elle tutulur bir Laptop 2000-2500 liradan aşağı değil. Hatta şu an kullandığım ama artık randıman vermeyen laptopuma eşdeğer bir laptop 4000 liradan geçiyor. Ben şu an kullandığım laptopu alırken bu kadar zorlanmamıştım mesela, şimdi rakamlar aklımda değil ama aşağı yukarı bir maaşımdan daha düşük rakama almıştım. Şimdi ise emsali bir laptopun maaşımı geçen bir fiyatı var.

Şu anda kriz yok algısı başarılı bir şekilde empoze ediliyor. Tanzim Satış bunun en güzel örneği, kendileri söylediler 2,5 ay kadar daha devam edecek diye. Yani seçimi atlatana kadar zarar da etseler ucuza meyve/sebze satışını temin edecekler. Yine ÖTV indirimi ile araç fiyatlarını maskelediler, bir dönem yakıt fiyatlarını frenledilerdi. Hatta Tanzim Satış'taki kuyruğu bile "Önceden yokluk kuyruğu idi şimdi varlık kuyruğu" diye reklam ediyorlar. Yahu insanlar 3 kuruş ucuza sebze alabilmek için saatlerce kuyruk bekliyorlar. Bunu bile insanlara olumlu, iyi bir şeymiş gibi sunuyorlar.

Daha yazsam çok şey yazarım da, neyse.

Alıntıları Göster
    Rica ediyorum su mesaji yukari cikarin elinize saglik cok net anlatmissiniz. Ben de bunlarin sebebini soyle ozetleyeyim disa bagimlilik ve katma degerli ve yeterli uretimimizin olmamasi. Yani domates satarak karsiliginda borclanarak enerji ve akilli telefon talep ettik, soygunlara hic girmiyorum.

• birileri neticelerinden sürekli kriz kriz diye uyduruyor bence.fakat alım gücü son on yıldır düşüyor,bu bi gerçek.

ee artık kentten köye göç olayı geç bile kalmıştı.şimdi bunu yaşıyoruz,yaşayacağız.çeşitli sıkıntılar arttıkça bu durum hızlanacak.bu göç olaylarından ben memnunum.

ve bu tersine göç olayı tamamlandığında köylerdeki yaşam da değişecek.şimdiki gibi olmayacak.
  • Sanalda ekonomik kriz diye bağıranlar
    çarşıya pazara çıkmıyor musun sen hiç?
    sen 1 yıl önceki fiyatlarla bugünkü fiyatları bir karşılaştır bakalım ne çıkacak
  • quote:

AVM dediğiniz yer insanların şehir içlerinde yapabildiği tek aktivite kaldı ne yazık ki. Bir haftasonu arabaya atlayıp Sapanca gölü'ne kaçmak, Şile'ye gitmek lüks oldu. İstanbul içerisi için konuşayım, yapacak başka bir şey yok. E hobi dediğiniz şey de çok aşırı masraflı. Bir aralar 1:64 Hot Wheels arabaları biriktiriyordum. Şimdi tek bir araba 10 TL oldu. En basit örneği bu. AVM ise hem yakın hem bedava. Arabanızı otoparka bırakın içeri girin. Bir ihtiyacınız varsa alın, yoksa gezin ve çıkın. İcabında ufak bir sinema seansı veya bir fast food atıştırması gibi kaçamaklar yaparsanız yaparsınız. Eğer lüks cafe dediğiniz Starbucks ise hiç de abartılacak bir tarafı yok. 6-7 TL'ye filtre kahve satılıyor. Alıp saatlerce oturun. İcabında 15 liralık kahve içseniz ne olur? Bir paket sigara parası. Ben sigara içen insan değilim, ayda 2 kere 15 liralık kahve içmişim çok mu? Bugün sıradan bir cafeye gitseniz, en ucuz kahveye bile 5 lira yazıyorlar. Bir de 15-20 dakikada bir garson gelip "Başka bir şey alır mısınız" diye sorup duruyor. Neticede daha pahalıya geliyor. Mağazalar yine aynı, kimse AVM'deki mağazaya gidip 1000 liraya kot pantolon almıyor ki? 100 liralık kot pantolon alıyor insanlar onu da belki yıllarca giyiyor. Ben 20 liralık pazar kotu alıyordum önceden, her yere boya veriyordu, gittim 100 liralık kot aldım hala giyiyorum. Çok mu?
    Otoparklar tıklım tıklım dolu ise, gelin size metrobüs durağını göstereyim. Gelin size metronun içini göstereyim. Otoparka araba park eden insandan fazlası emin olun toplu taşımada var. Otoparklar gözünüze batıyor da, içi tıklım tıklım geçen belediye otobüsü dikkatinizi çekmiyor.

Mesela Türkiye'de bir hamburger menüsü yiyorsunuz, 22 lira. Aynı ayarda menüyü Almanya'da 4€'a yiyorsunuz. Rakam hemen hemen aynı belki ama Almanya'daki kazancınızın 1500€ olduğunu varsayarsanız, Türkiye'de asgari ücret kazanıp, AVM'de 4 liraya hamburger yiyebildiğinizi, lüks dediğiniz cafede 1 liraya filtre kahve içtiğinizi, oradan çıkıp Teknosa'dan 300 liraya orta halli bir akıllı telefon aldığınızı, Migros'a girip 20 liraya mutfak alışverişinizi yapıp AVM'den çıkınca köşedeki Shell'den de 80 liraya arabanızın deposunu fullediğinizi düşünün.

Mesela şu anda 2 tane Laptop var bende. Birisini ben kullanıyorum birisini annem. İkisi de son demlerini yaşıyor, almam lazım ama elle tutulur bir Laptop 2000-2500 liradan aşağı değil. Hatta şu an kullandığım ama artık randıman vermeyen laptopuma eşdeğer bir laptop 4000 liradan geçiyor. Ben şu an kullandığım laptopu alırken bu kadar zorlanmamıştım mesela, şimdi rakamlar aklımda değil ama aşağı yukarı bir maaşımdan daha düşük rakama almıştım. Şimdi ise emsali bir laptopun maaşımı geçen bir fiyatı var.

Şu anda kriz yok algısı başarılı bir şekilde empoze ediliyor. Tanzim Satış bunun en güzel örneği, kendileri söylediler 2,5 ay kadar daha devam edecek diye. Yani seçimi atlatana kadar zarar da etseler ucuza meyve/sebze satışını temin edecekler. Yine ÖTV indirimi ile araç fiyatlarını maskelediler, bir dönem yakıt fiyatlarını frenledilerdi. Hatta Tanzim Satış'taki kuyruğu bile "Önceden yokluk kuyruğu idi şimdi varlık kuyruğu" diye reklam ediyorlar. Yahu insanlar 3 kuruş ucuza sebze alabilmek için saatlerce kuyruk bekliyorlar. Bunu bile insanlara olumlu, iyi bir şeymiş gibi sunuyorlar.

Alıntıları Göster

• quote:

Alıntıları Göster
    konudaki en mutevazı yorum. nasıl sade, nasıl içten olmuş. elinize saglık hocam, güzel ozet yapmıssınız.

sıze tamamen katılıyorum. borcum yok cok sukur, evde 3 kişiyiz ve sadece ben calısıyorum. maasım da asgarı ucretın 2,5 katı.

her zaman cok sukur dıyorum ama pıyasadakı fıyatlara bakıyorum aklım almıyor. dıyorum kı bu ınsanlar bunları nasıl alabiliyor.

ornegın 2012 de zaradan palto almıstım, bu matrıx tarzı olanlardan. uzun boylu ve kaslı oldugum ıcın sak dıye vucuduma oturuyor yalan yok. o zamanlar 200 lıraya almıstım ve cok buyuk bı para degıldı. sımdı aynı palto zara'da 897 lira.
    bu saka degıldır de nedır Allah askına. bır kabana neredeyse 1000 lira verilir mi?

gelelım ayakkabılara, 100 lıraya en kralını alabılıyorduk, sımdı 400 ler 500 ler havada ucusuyor.

uzun lafın kısası durumlar durum degıl. uc be kenara para atayım dıyorum, faiz almayayım soyle dolar altın alayım dıyorum, o da pek tat vermıyor. cunku ulkede her an her sey olabılır.

Allah sonumuzu hayır etsin

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.