Evet arkadaşlar; Çok acil yardımınız gerekiyor. PC'yi çalıştırdığımda ana karta güç geliyor. Kasanın önündeki ışık yanıyor. Fanlar çalışıyor; ama ekran hiç açılmıyor. Öyle ki, bios karşılama ekranı bile yok. Yaklaşık bir dakika içerisinde de kasadan elektonik seri bir takılma sesi geliyor (kasanın önündeki kırmızı isik ta sinyale bağlı olarak titriyor) ve bu resetleyene kadar aralaksız sürüyor. Yakaşık 5-10 reset sonra PC açılıyor; ama köşelere gittikçe renkler ve görüntü iyice silikleşiyor. Bazen de ekran tümüyle donuyor ve yatay yeşil şeritler oluşuyor.
Ekran kartı o/b. Harici ekran kartı takmadan önce bios'u sıfırlamak amacıyla pili çıkardım ve bekliyorum. Bir öneriniz veya teşhisiniz var mı?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Onboard ekran kartının grafik işlemcisi GPU arızalanmış. Onboard iptal et ekran kartı tak bakalım düzelicek mi.
Gittim AGP ekran kartı aldım. Tüm bağlantılarını eksiksiz yaptım (defalarca kontrol ettim, hem de tüm bağlantıları); ancak bu sefer de PC hiç açılmıyor, ANAKART'A ENERJİ GELMİYOR GALİBA. Anakart üzerinde led yok ama ethernet bağlantı girişi elektrik olsa idi yanardı. Çıldırıcağım ya.
Bir önerisi olan????? Evde yedek bir kasa da yok ki kardeşim. Lütfen yardım, gözden kaçırdığım bi şey mi var?