Selam arkadaşlar, yeni bir sistem topladım. Sistem genel olarak çok iyi ancak çözemediğim bir problem var. Sistem özellikleri aşağıdaki gibi, İşletim Sistemi: Windows 11 Pro 64-bit İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D Bellek (RAM): 32,0GB Dual-Channel Anakart: MSI B650 GAMING PLUS WIFI (MS-7E26) (AM5) Grafik Kartı (GPU): NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti SUPER Depolama: 953GB KINGSTON SKC3000S1024G PSU: XIGMATEK MINOTOUR SERİSİ 750W Sorun ise şu, Mesela masaüstüne müzik dinliyor surf yaparken ekran anlık 1-2 saniyeliğine gidiyor, tak geri geliyor. Monitör bu süreçte no display moduna geçmiyor, müzik durmuyor. Sadece gelen görüntü 1-2 saniyeliğine siyaha dönüyor. Ekran kartı problemli değil çünkü sıfır ve, bundan önce de ekran kartım 1 haftalık sıfırdı onda da aynı problem mevcuttu. Yani sıfır kutudan çıkan 2 ekran kartında da aynı problemi yarattı. Herhangi bir driver uyarısı falan da vermiyor. Sadece anlık ekran gidip geliyor. Monitör sağlam, kablo sağlam. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 28 Temmuz 2024; 12:57:51 > |
Ekran anlık gidip geliyor hangi parçadan olabilir ?
-
-
Anlık siyah ve geri gelme driverdan kaynaklı olma ihtimali yüksek. Tahmin ediyim 560.70 sürümümü var nvidia?
Eğer o sürücü yüklüyse malesef çok sorunlu ve baya problem dolu bir drivermış. İmkanınız varsa 560.70 den bir öncekine dönmeyi deneyin
560.70 yüklü olmadığı halde böyleyse ekran kartı, monitör giriş çıkışlarını tekrar kontrol edin kablosal olarak -
Evet hocam 560.70 kurulu, bir öncekini deneyeyim teşekkürler
-
Dediğiniz olay elektrik ile alakalıydı yanlış bilmiyorsam.
Benim monitörüm de mesela klima bir anda çalışmaya başlıyordu ya da bulaşık makinesi başlatıldığı anda 1-2 saniyeliğine siyah ekrana düşüyordu (ses var görüntü yok).
O evden taşındık şimdiye kadar 2 kere başıma geldi onun nedenini çözemedim ama önceki evde neredeyse her gün oluyordu hatta oyun oynarken ne zaman siyah ekranı göreceğim diye stres olurdum.
-
Burada bir kaç tane senaryo var.
Ekran kartına bağlı olan HDMI veya DP kablosu dandik olabilir. Kötü kablolar da bu oluyor. HZ düşürerek bunu çözebilirsin veya sertifakalı kablo alabilirsin.
Eğer bu çözmüyor ise OCCT ile 1 saat VRM ve GPU core testi yapmanı tavsiye ederim. Bu sorunları ortaya çıkarır.
-
Benim de aklıma kablo geldi. Bir önceki AOC monitörümün içerisinden çıkan hdmi kablo yüzünden haftalarca bu sorunu aramış, sonra farklı kablo ile çözmüştüm. Bakılmalı bence de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 1 Ağustos 2024; 15:42:36 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X